| Author |
Topic  |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 18/12/2006 : 19:57:43
|
| Keď dokáže existovať voda bez pohára, tak je nedokázateľné, že ľudské vedomie neexistuje bez atómov... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 18/12/2006 : 20:00:00
|
| Kto z vás mi dokáže, že ľudské vedomie potrebuje pre svoju existenciu atómy?... |
 |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 18/12/2006 : 20:04:10
|
quote: Originally posted by noemus
quote: Originally posted by navi
Chrysippos...O tom čo hovoríš, by sa dalo uvažovať len z pohľadu toho, keby za časopriestorovou jednotkou existovala ešte nejaká dimenzia...Za časopriestorovou jednotkou už žiadna dimenzia neexistuje, pretože hmota je najtuhšia dimenzia, aká môže existovať...To že pred hmotou je spústa dimenzií, to je pravda, ale za hmotou už žiadna nieje a ani nebude...Ja len píšem, to čo mi prichádza z nadvedomia, ale viem, že ty niesi schopný dokázať ďaľšiu existenciu dimenzie za hmotou...Ľudia ti môžu buď uveriť, alebo neuveriť, alebo ostať v neutralite...Takže platí n-ležatá osmička...Dôkaz tohoto tvrdenia môže každý získať, keď nadobudne Buddhov stav kontaktu s nadvedomím, bez vedomia ega...
Já jsem se již s nadvědomím spojil a tak vím zcela jistě, že se mýlíš. Měl by jsi usilovněji chápat co ti nadvědomí sděluje, ale ty zcela ignoruješ světlo jež ti dává.
Já se s nadvědomím spojil taky a máte se všichni na co těšit : Plameny pekelné , čerti s vidlemi , ...... :)) |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 18/12/2006 : 20:32:28
|
| Takže sa ideme hrať na vtipnejší vyhráva...Má ešte niekto nejaký vtip?... |
 |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 18/12/2006 : 21:18:38
|
| Zas tak moc vtipný sem nebyl ,ale nemohl jsem si hold pomoci . |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 18/12/2006 : 21:42:34
|
| Ja chcem vtipy, ja chcem vtipy... |
 |
|
|
Chrysippos
Nový uživatel
Czech Republic
24 Posts |
Posted - 18/12/2006 : 22:36:28
|
Ja chcem vtipy, ja chcem vtipy...
Byla jednou jedna molekula vodíku, s nenulovou hmotností .... Skupina bláznivých vědců ..... A jeden obří superurychlovač za hodně moc milionů dolarů .... Jednoho večera, vědce napadla (ve značném opojení) myšlenka, že by mohli vyzkoušet co ten drahej krám dovede ..... A tak vzali chudinku částici a nakopali ji tak do zadku, až letěla urychlovačem rychlostí 0,95 rychlosti světla (to bylo víc než měla na tachometru).... A hle v těsném závěsu za ní, tam kde by podle teorie měla být chudinka molekula vodíku .... Se objevil její duch .... Molekula antivodíku .... Jeden z vědců ... Jmenoval se tuším Georg Dehmelt .... Vyrobil pastičku na tuto antimolekulu ..... A nová dimenze je na světě .... a je stejně tuhá jako hmota .... Možná i tužší ... Jako citróny ... |
 |
|
|
Chrysippos
Nový uživatel
Czech Republic
24 Posts |
Posted - 18/12/2006 : 22:48:20
|
| A od této pohádky .... Je už jen kousek k tomu co je velký třesk ... Jak je to s Entropií (antičástice entropii snižuje - zanikne beze zbytku spolu s částicí která měla určitý koeficient Entropie, takže Entropie klesne).... A jen kousek dál k představě co se stane s naší informací po smrti .... Vždyť antisvět existuje paralelně se světem, ale v jiných dimenzích .... A pro splnění rovnováhy, musí mít přece všechno svoje dvojče v antisvětě (to je dokázáno) .... Kde může být smrt životem a život smrtí, uspořádanost neuspořádaností ... Bylo by to logické .... Nebo ne ? .... |
 |
|
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 00:38:14
|
Kto z vás mi dokáže, že ľudské vedomie potrebuje pre svoju existenciu atómy?...
Jestli chceš důkazy, tak začni studovat matematiku a logiku. V experimentální vědě důkazy nejsou. A teoretická věda je vlastně jen aplikovaná matematika. A filosofie? Tam jsou skutečné důkazy jen zřídka (snad jen v analytické filosofii)
Přesto je možné důkazy využít i mimo matematiku. Je totiž možné dokázat, že v argumentaci je logický spor. A je celkem pěkným testem serióznosti autora argumentu, pokud je s takovým důkazem konfrontován, zda uzná svou chybu. V praxi jsem se setkal s několika typy reakcí:
1) Autor uznal, že v jeho argumentaci je spor a svoji argumentaci se pokusil opravit 2) Autor uznal, že v jeho argumentaci je spor, ale další diskuzi odmítl 3) Autor uznal, že v jeho argumentaci je spor, ale dál diskutoval jakoby to co řekl platilo 4) Autor uznal, že v jeho argumentaci je spor, ale evidentně nepochopil kde přesně 5) Autor neuznal, že v jeho argumentaci je spor, důkaz ignoruje a další diskuze tedy nebyla možná
Dodávám jen, že první možnost nastává jen zřídka a obvykle se velmi podobá porodu. Autor prožívá velké duševní utrpení a myšlenka, že se mýlil se dere na svět s velkými porodními bolestmi. Někdy se dokonce stane, že uzná svou chybu až mnohem později s odstupem.
Mluvím i z vlastní zkušenosti autora přistiženého při sporu (to se stane). Moje obvyklá reakce je dlouhé mlčení, během kterého se nejdříve ujišťuji, zda je tomu skutečně tak a pak se nutím do souhlasu s oponentem. Souhlasu se obvykle ven moc nechce. |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 07:22:51
|
| Myslím, že tu vnikla nová kategória vedeckých vtipov... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 07:25:29
|
| Moja otázka znie...Má zmysel vyvracať vtipy?... |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 11:12:57
|
Navi.
Já stojím za každým slovem, které Richard napsal. Prostě s ním souhlasím. Jestli to tobě připadá jako vtip,pak to svědčí pouze o tom, že nejsi schopný to pochopit, že na to nemáš. Jsi jako malé dítě, které naslouchá rozhovoru dospělých a protože jim nerozumí, tak je soudí.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 12:26:45
|
| A čo keď to je naopak?... |
 |
|
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 12:53:40
|
A čo keď to je naopak?...
Dospělý nemá potřebu před sebou samým ani před jiným dospělým dokazovat, že je dospělý. Jen dítě dokáže křičet, skákat a tvrdit, že je dospělé. Dospělí k takovým snahám shlížejí s pochopením a blahoskloností. |
 |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 17:13:53
|
Zajímavý vývoj diskuse . Hádat se o tom kdo je dospělý . Navi je zkrátka natolik přesvědčený o pravdivosti svých názorů , že jakékoliv zpochybnění , či požadavek , aby své tvrzení dokázal jednoduše ignoruje a pokračuje v sázení svých příspěvků do diskuse takovým způsobem , že to někdy hraničí se spamem . Ps. To Navi : Za důkaz nepovažuji to , když řekneš , že ti sdělilo nadvědomí , či jiná vyšší moc (tedy pokud nedokážeš ,že ty jsi ten vyvolený ) . V opačném případě má tvé tvrzení stejnou váhu , jako když prohláším : Jsem prezident zeměkoule , Lenin , bůh(tohle se dařilo , pokud vím faraonům ,ale ti měli jiné možnosti ,aby své tvrzení protlačili ) , ........ |
 |
|
Topic  |
|