Author |
Topic |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 18/05/2013 : 23:45:52
|
Člověk ví co dělat. Člověk ví co činit. Člověk zná ostatní mnohem lépe než sám sebe.
Proč lidi vše špatné na tom to světě svádí na Boha.
A přitom si nejsou vědomi, že zlo, že bolest, utrpení nenávist je jenom naším produktem.
Vždyť v nás je ta láska. Vždyť v nás je to odpuštění. Vždyť v nás samotných je pokora, láska a soucit.
Proč hledáme viny především v těch druhých. Proč nehledáme odpuštění a smíření. V nás uvnitř ve svých srdcích plných lásky, pokory a soucitu.
Vzniká tak deziiluze a klam ten co v nás vyvolává utrpení.
Položil by si člověk otázku co je zlo musel by přijít, že je to produktem vlastního nepochopení a nevědomosti.
Chtěl jsem se zeptat pochopil někdo vlastně sám sebe. Ve vlastní pdodstatě a přirozenosti.
Milan.Miló. |
|
Absolut
Aktivní uživatel
217 Posts |
Posted - 21/05/2013 : 22:41:57
|
Moje představa je, že kráčím od ničeho ke všemu a ta cesta se nazývá vývoj...Osobně si myslím, že vše má svůj smysl právě ve vývoji, aby se jednou mohlo dosáhnout nejvyššího cíle...:-) |
|
|
kay
Aktivní uživatel
110 Posts |
Posted - 22/05/2013 : 20:30:32
|
Já si nemyslím, že člověk zná druhé mnohem lépe, než sebe, ale dobrá otázka je, zda poznává sám sebe prostřednictvím druhých, nebo druhé prostřednictvím sama sebe. A taky si nemyslím, že lidé vše špatné svádí na Boha. Lidé už mnohem více než na Boha to zlé svádí na druhé, přičemž já skutečně nemám ráda, když někdo dává druhému vinu za něco, co nemohl nijak ovlivnit, např. já se necítím vinna za to, že patřím k lidskému druhu, a že v Evropě vypukly již dvě světové války, přičemž to mi má údajně podle některých upírat právo kritizovat násilí mimo Evropu. Jo, ehm. Jinak já mám pocit, že člověk nemá zase takový problém pochopit sám sebe, problém je spíše zda to, co zjistí, bude akceptovat. |
Edited by - kay on 22/05/2013 20:33:46 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 24/06/2013 : 10:01:54
|
Absolut, Kay.
------------------------ Moje představa je, že kráčím od ničeho ke všemu a ta cesta se nazývá vývoj...Osobně si myslím, že vše má svůj smysl právě ve vývoji, aby se jednou mohlo dosáhnout nejvyššího cíle...:-) ---------------------
Já si myslím že Absolut má pravdu v tom, když říká, že po cestě po, které kráčíme a, která nás vede k lepším zítřkům. Nás přibližuje k lepšímu pochopení a a moudrosti. K nejvyššímu možnému poznání.
------------------------ Já si nemyslím, že člověk zná druhé mnohem lépe, než sebe, ale dobrá otázka je, zda poznává sám sebe prostřednictvím druhých, nebo druhé prostřednictvím sama sebe. A taky si nemyslím, že lidé vše špatné svádí na Boha. Lidé už mnohem více než na Boha to zlé svádí na druhé, přičemž já skutečně nemám ráda, když někdo dává druhému vinu za něco, co nemohl nijak ovlivnit, např. já se necítím vinna za to, že patřím k lidskému druhu, a že v Evropě vypukly již dvě světové války, přičemž to mi má údajně podle některých upírat právo kritizovat násilí mimo Evropu. Jo, ehm. Jinak já mám pocit, že člověk nemá zase takový problém pochopit sám sebe, problém je spíše zda to, co zjistí, bude akceptovat. ---------------------
Kay to aby člověk znal dobře lidi stačí jen pravda, kterou říkají skoro všechna náboženství světa a to, že člověk musí vstoupit do svého vlastního nitra. A tak pozná sám sebe.
Pozná-li sám sebe tak vyvolá ve světě patřičnou odezvu.
Milan.Miló.
|
|
|
kirmakX6on
Aktivní uživatel
327 Posts |
Posted - 25/06/2013 : 04:09:35
|
quote: Originally posted by Milan.Miló A přitom si nejsou vědomi, že zlo, že bolest, utrpení nenávist je jenom naším produktem.
Vždyť v nás je ta láska. Vždyť v nás je to odpuštění. Vždyť v nás samotných je pokora, láska a soucit.
Proč hledáme viny především v těch druhých. Proč nehledáme odpuštění a smíření. V nás uvnitř ve svých srdcích plných lásky, pokory a soucitu.
já myslím, že jsou zde smíšeny dvě věci
1. kde je vina za problémy, které jsou 2. jak se s těmito problémy vypořádat
ad 1 Pokud jde o zdroj problémů, vinu...tak nesouhlasím, že vina není převážně v ostatních. Nebylo by to logické. Většina problémů, co existuje, se omezuje na lidstvo - týká se toho, jak špatně si lidé zařídili svět a jak špatně, resp. nesprávně se chovají. Konkrétní jedinec ale nemá příliš velký vliv na stav věcí ve světě...přesto ale když souhlasíme s tím, že téměř všechny věci má na svědomí člověk, tak z toho nutně plyne, že u 99% špatností je nutné vinit ostatní lidi, nikoliv sebe samého.
Druhý argument je pozorování. Všimni si, jak lidi mají rádi psy (ostatní zvířata také, ale pséky obzvláště). Mě vrtalo hlavou, proč vlastně má člověk rád psa často "čistěji" (ve smyslu že ta láska je opravdovější, ryzejší) než člověka. No pes totiž sám nijak neškodí, na rozdíl od ostatních. S partnerem se pohádáš, partner ti je nevěrný, partner tě může opustit, může ti lhát...má tendenci ti kecat do života a dělat další spoustu nepříjemností. Pes nic z toho nedělá. No, plyne z toho víc věcí, ale relevantní je zde to, že je to dobrý důkaz, že problém je v ostatních. Kdyby totiž byl problém v konkrétním jedinci samotném, potom by měl stejné trable jako má s ostatními lidmi, i se svým psem. Pokud se psem nemá trable a s otatními ano, problém nemůže být v něm samotném, ale právě v ostatních lidech.
ad 2 v druhé věci, jak se s problémy vypořádat, však souhlasím, že člověk by měl začít u sebe. Dost dobře to ani jinak nejde, protože člověk nemá moc nad druhými, ale má moc nad sebou. Jakkoliv je to zjevné poznání, zdá se mi, že poměrně dost lidí jej nerespektuje.
quote: Originally posted by Milan.Miló Chtěl jsem se zeptat pochopil někdo vlastně sám sebe. Ve vlastní pdodstatě a přirozenosti.
já nerozumím tomu, jak je možné, že někteří lidé sami sebe nechápou
myslím, že není (a nikdy nebylo!) nic, co bych na sobě nechápal.
Něco jiného je "znát" sám sebe. Když jsem si např. nikdy nezměřil své IQ k tomu určeným testem, nemohu vědět, jak moc či málo jsem nebo nejsem inteligentní. Sebepoznání je ale něco jiného než sebepochopení. Pokud jde čistě o sebepochopení, potom nerozumím tomu, jak je možné, že někdo sám sebe nechápe. |
Edited by - kirmakX6on on 25/06/2013 04:30:09 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 27/06/2013 : 15:59:52
|
kirmakX6on
---------------------- Konkrétní jedinec ale nemá příliš velký vliv na stav věcí ve světě...přesto ale když souhlasíme s tím, že téměř všechny věci má na svědomí člověk, tak z toho nutně plyne, že u 99% špatností je nutné vinit ostatní lidi, nikoliv sebe samého. ------------------
kirmakX6on Já ba naopak myslím, že naopak každý jedinec má moc veliký vliv na samotné dění a chod dějin.
Vzpomeň me například na veliké lidi, kteří změnili dějiny byl to především Kristus, Mojžíš, Mohamed, Alexandr Veliký Makedonský, Hanibal Barkoba, nebo třeba Ghándí, Martin Luther King, Jan Hus V. I Lenin., Charles. Darwin. a další jiní lidé, kteří měnili dějiny.
Chovali bychom se všichni podle 2.druhého přikázání Bible. Miluj bližního svého jako sám sebe, nečinili bychom nikomu nic zlého, protože bychom sami sobě neublížili.
------------------------------ Pokud se psem nemá trable a s otatními ano, problém nemůže být v něm samotném, ale právě v ostatních lidech. ---------------------------
Lidé vidí svět skrze své vlastní představy které ovlivňují ovládají a mnohdy velice moc křiví a pokřivují vlastní pohled subjektivní úsudek.
--------------------------- já nerozumím tomu, jak je možné, že někteří lidé sami sebe nechápou myslím, že není (a nikdy nebylo!) nic, co bych na sobě nechápal. -----------------------
Lidé mnohdy nerozumí vlastním reakcím, které pramení z dávných akcí. Nevědomí je kontinuální sled a souhrn dat a informací, které jdou napříč dějinami. Jdou napříč našimi inkarnacemi, mnohdy míváme různé fóbie, úzkosti a zlé a bolestivé představy.
Z něčeho co nelze vědomě a logicky odůvodnit.
Milan.Miló. |
|
|
kirmakX6on
Aktivní uživatel
327 Posts |
Posted - 27/06/2013 : 16:19:57
|
quote: Originally posted by Milan.Miló kirmakX6on Já ba naopak myslím, že naopak každý jedinec má moc veliký vliv na samotné dění a chod dějin.
Vzpomeň me například na veliké lidi, kteří změnili dějiny byl to především Kristus, Mojžíš, Mohamed, Alexandr Veliký Makedonský, Hanibal Barkoba, nebo třeba Ghándí, Martin Luther King, Jan Hus V. I Lenin., Charles. Darwin. a další jiní lidé, kteří měnili dějiny.
možná 5 tisíc lidí změnilo chod dějin
co je 5 000 oproti 8 000 000 000, kteří chod dějin nijak nezměnili?
quote: Originally posted by Milan.Miló Chovali bychom se všichni podle 2.druhého přikázání Bible. Miluj bližního svého jako sám sebe, nečinili bychom nikomu nic zlého, protože bychom sami sobě neublížili.
tohle je příliš zjednodušené
problémy, přesněji řečeno konflikty, nevznikají tak, že lidi chtějí někomu ublížit konflikty vznikají ponejvíce tak, že lidi se chtějí bránit. Každý si myslí, že je v právu a že jako první zaútočil ten druhý, tj. že zlý je ten druhý. Přikázání miluj druhého jako sám sebe zabraňuje jen tomu, aby nikdo nezačínal útok, nikoliv, aby útok nevracel. Vzhledem k tomu, že lidé žijou v domnění, že útok začíná vždy ten druhý, je toto přikázání k ničemu.
quote: Originally posted by Milan.Miló ------------------------------ Pokud se psem nemá trable a s otatními ano, problém nemůže být v něm samotném, ale právě v ostatních lidech. ---------------------------
Lidé vidí svět skrze své vlastní představy které ovlivňují ovládají a mnohdy velice moc křiví a pokřivují vlastní pohled subjektivní úsudek.
ano, úsudky jsou problémem
nicméně pes se nějakým zázrakem chová tak, že člověčí úsudky jsou v pořádku. Stále to ukazuje tedy na to, že problém je vždy v ostatních lidech.
quote: Originally posted by Milan.Miló --------------------------- já nerozumím tomu, jak je možné, že někteří lidé sami sebe nechápou myslím, že není (a nikdy nebylo!) nic, co bych na sobě nechápal. -----------------------
Lidé mnohdy nerozumí vlastním reakcím, které pramení z dávných akcí. Nevědomí je kontinuální sled a souhrn dat a informací, které jdou napříč dějinami. Jdou napříč našimi inkarnacemi, mnohdy míváme různé fóbie, úzkosti a zlé a bolestivé představy.
Z něčeho co nelze vědomě a logicky odůvodnit.
je rozdíl mít úzkosti a zlé představy
a je rozdíl nechápat, že mám úzkosti a zlé představy
chápu, že lidé mají úzkosti a fobie, ovšem nechápu, jak se někdo může nechápat, tzn. neznat příčinu |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 29/06/2013 : 08:50:13
|
kirmakX6on
---------------------------------- možná 5 tisíc lidí změnilo chod dějin co je 5 000 oproti 8 000 000 000, kteří chod dějin nijak nezměnili? -----------------------------
kirmakX6on vždy v každé době dějinách se nalezne člověk, který ovlivní chod dějin.
Většinou to vychází už ze samotného hierarchického uspořádání dětí v rodině. Většina novátorů a reformátorů byly druhorození.
Jako je např. Ghándí, Martin Luther King, nebo Charles Darwin.
Ono je totiž známo že děti jak prvorozený tak druhorozený se všichni chovají podle určitého vzorce chování, který je typický pro všechny dané skupiny.
A taky se říká, že dějiny vždy ovlivní jen vítězové.
------------------------------- tohle je příliš zjednodušené
problémy, přesněji řečeno konflikty, nevznikají tak, že lidi chtějí někomu ublížit konflikty vznikají ponejvíce tak, že lidi se chtějí bránit. Každý si myslí, že je v právu a že jako první zaútočil ten druhý, tj. že zlý je ten druhý. Přikázání miluj druhého jako sám sebe zabraňuje jen tomu, aby nikdo nezačínal útok, nikoliv, aby útok nevracel. Vzhledem k tomu, že lidé žijou v domnění, že útok začíná vždy ten druhý, je toto přikázání k ničemu. -------------------------
Myslím, že jsi mě nepochopil přikázání miluj bližního svého vychází především z hlubšího chápání. Většina náboženství světa nám říká, že člověk aby poznal sám sebe musí vstoupit do svého nitra, kde musí poznat především sám sebe.
Na základě poznání sebe samotného pochopí svět a vše ve světe začne v lidech vidět to co skrývají ve svých srdcích.
A podle toho se taky začne chovat a jednat.
Proto 2.druhé přikázání má mnohem větší a hlubší výpovědní hodnotu. ---------------------------- ano, úsudky jsou problémem
nicméně pes se nějakým zázrakem chová tak, že člověčí úsudky jsou v pořádku. Stále to ukazuje tedy na to, že problém je vždy v ostatních lidech. -----------------------
Já si myslím, že pes se chová tak jak k němu přistupuje jeho páníček a to tak, že pes je vlastním odrazem lidského chování. Jaký majitel psa takový samotný pes.
-------------------------- je rozdíl mít úzkosti a zlé představy a je rozdíl nechápat, že mám úzkosti a zlé představy chápu, že lidé mají úzkosti a fobie, ovšem nechápu, jak se někdo může nechápat, tzn. neznat příčinu ------------------------
Příčina totiž může být velice moc ukryta pod nánosem. Tedy nevědomí je kontinuální tedy, že jde dějinami a různými reinkarnacemi.
A to co dneska prožíváme jako neznámé fóbie, úzkosti a strachy. Mohlo vzniknout už v minulých životech.
Toto dobře dokazuje regresivní Hypnóza tedy Hypnóza, která se používá i v moderní medicíně.
Milan.Miló.
|
|
|
kirmakX6on
Aktivní uživatel
327 Posts |
Posted - 29/06/2013 : 12:44:30
|
quote: Originally posted by Milan.Miló Myslím, že jsi mě nepochopil přikázání miluj bližního svého vychází především z hlubšího chápání. Většina náboženství světa nám říká, že člověk aby poznal sám sebe musí vstoupit do svého nitra, kde musí poznat především sám sebe.
Na základě poznání sebe samotného pochopí svět a vše ve světe začne v lidech vidět to co skrývají ve svých srdcích.
A podle toho se taky začne chovat a jednat.
a tedy výzva je jaká --- ponořme se do sebe, pochopme se a tím odstraníme problémy ve světě?
jak mám např. tím, že pochopím sebe, pochopit zkušenost či chování člověka, které je mi zcela cizí?
otázka "proč se druhý nechová v dané situaci stejně jako bych se v dané situaci zachoval já" je nezodpověditelná pomocí sebepochopení. Ba naopak, čím detailněji můžu chápat důvody, proč se chovám způsobem, kterým se chovám, tím víc se mi můžou zdát absurdní způsoby, kterými se chovají ostatní a tím víc je mohu nechápat. Když někdo něco dělá a pořádně neví proč, pak zřejmě svou reakci chápe jako jednu z mnoha "stejně dobrých" a stejně dobře "možných". Pokud ale si někdo zřetelně uvědomuje důvody, proč se pro daný způsob rozhodl, může ostatní způsoby považovat za dosti iracionální.
Když se přeneseme zpět ke konfliktům - podle mě lidi jsou příliš často v zajetí svých představ a myslí si, že jejich interpretace (která právě často vychází z jejich vlastního sebepoznání) je ta jediná správná (je to způsob "podle sebe soudím tebe", který naopak často může problémy/nedorozumění způsobovat, než že by jim předcházel). To jsi ovšem psal i ty sám. Lidi nejsou stejní...proto je nelze pochopit jen tím, že člověk pochopí sám sebe.
Samozřejmě pro pochopení ostatních je potřeba hledat paralely s vlastní zkušeností, na druhé straně pochopení samotné je spíše důležité pro vědce než pro běžný lid. Pro běžný lid je důležité zvládat konflikty a tam pochopení až tak nepomůže. Můžu druhého dobře chápat, ale to nemění nic na tom, že silně nesouhlasím s jeho způsobem.
Můžu chápat (sorry za další sexuální příklad, ale to je to první, co mě vždy napadne - asi je dobře vidět, na co myslím...), že je příjemné mít v sobě každý týden jinýho kolíka, ale můžu silně nesouhlasit s tím, aby to daná osoba dělala a můžu jí to mít za zlé...tedy dané chování, přestože je dokonale chápu, může vést ke konfliktům velkého rozsahu.
Pochopení tedy není ta pravá cesta k odstranění konfliktů a problémů. |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 29/06/2013 : 16:28:34
|
kirmakX6on
----------------------------- a tedy výzva je jaká --- ponořme se do sebe, pochopme se a tím odstraníme problémy ve světě? ---------------------------
kirmakX6on výzva je taková vstupme do vlastního psychického oka u kořene fyzického nosu.
Tím, že vstoupíme do vlastního světa 6.šesté čakry 3.třetího oka neboli 10.brány kdy uzavřeme všech 9.devět fyzických vývodů.
Strhneme ze svých očích tak zvanou plentu Máji klamu a sebeklamu. Přičemž odstraníme temnotu, kterou rozjaří jasná záře. A my tak pochopíme jiný nový rozměr vlastního bytí. Duchovního bytí.
Tím, že pochopíme své jednání pochopíme i ostatní lidi. Protože jsme zcela identičtí.
----------------------- jak mám např. tím, že pochopím sebe, pochopit zkušenost či chování člověka, které je mi zcela cizí? --------------------
Pochopíš to zcela jasně člověk ve své podobě a chování je totožný. Přičemž každý chce býti milován a milovat. A však především aby byl právě milován musí se naučit milovat sebe samotného.
Se všemi svými chybami a neřestmi. protože jen tak člověk funguje jako celistvá, jednolitá harmonická bytost nabytá kladnou polaritou.
Která na sebe váže celé okolí.
Milan.Miló.
|
|
|
kirmakX6on
Aktivní uživatel
327 Posts |
Posted - 30/06/2013 : 00:18:08
|
quote: Originally posted by Milan.Miló Tím, že pochopíme své jednání pochopíme i ostatní lidi. Protože jsme zcela identičtí.
Nemůžeš tvrdit, že jsme identičtí, když někteří jsou sérioví sadističtí vrazi a jiní si myslí, že je velkej hřích zabít komára... Jak vysvětlí tvá teorie stejnosti tyto rozdíly? Jestli tak, že jeden (buď vrah nebo džinista) sebe nechápe -- no tak...hned tu máš rozdílnost --- minimálně se lišíme v tom, jak dobře se chápem :-)
Ona "podstata" člověka...to, že každý je "v nitru" stejný, se zde stává extrémně nevýznamné..protože ta "stejnost" se nikdy a nijak neprojevuje. Nevidím dobrý smysl v tom o ní hovořit či na ni upozorňovat, když je to něco, co nemá a nemůže mít vliv. Možná mají všichni stejnou podstatu. Ale co z toho? Nic.
quote: Originally posted by Milan.Miló A však především aby byl právě milován musí se naučit milovat sebe samotného.
no to je hezký, jenže když člověk miluje sebe samého, tak nemiluje ostatní, ne? :-)
Láska obvykle není věcí nestrannou. Když někoho miluji, tak mu celkem automaticky straním - myslím si o něm, že je lepší než ostatní, má pro mě vyšší hodnotu než ostatní atd. Když budu milovat sebe, tak
a) budu arogantní, protože si budu myslet, že jsem lepší než ostatní b) celkem nikoho k sobě nebudu chtít, protože prostě nebudu cítit nedostatek. Nebude mi takříkajíc nic chybět...a když mi nic nechybí, proč chtít někoho k sobě?
Podle mě by to lidi se sebeláskou neměli přehánět.
quote: Originally posted by Milan.Miló Se všemi svými chybami a neřestmi. protože jen tak člověk funguje jako celistvá, jednolitá harmonická bytost nabytá kladnou polaritou.
když člověk tzv. "přijímá" své neřesti a chyby, pak to vede k jeho úpadku. Nemá důvod na sobě nic měnit, o nic usilovat, nic zlepšovat, nikam se posouvat. |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 30/06/2013 : 09:59:48
|
kirmakX6on
------------------- Nemůžeš tvrdit, že jsme identičtí, když někteří jsou sérioví sadističtí vrazi a jiní si myslí, že je velkej hřích zabít komára... Jak vysvětlí tvá teorie stejnosti tyto rozdíly? Jestli tak, že jeden (buď vrah nebo džinista) sebe nechápe -- no tak...hned tu máš rozdílnost --- minimálně se lišíme v tom, jak dobře se chápem :-)¨ ---------------
kirmakX6on identičtí jsme v v tom, že naše mozky pracují na stejném základu. A to v tom, že mozek každého z nás neustále něco musí řešit a neustále něco šrotovat.
Neustále mozek promlouvá sám k sobě a vede neustále mezi sebou dialog. Který se odvíjí od toho co mu dáváme a čím ho vyživujeme.
Stejní jsme v tom, že mozek vylučuje do těla různé látky, které nás Ovlivňují a mění tyto látky jsou např. Dopamin, Serotonin, Adrenalin či látka THC, která se nachází v Marihuaně. Protože náš mozek má kanabiniodní buňky.
Stejní jsme třeba, že každý člověk má v sobě 7.sedm základních čaker, 7.sedm jemnohmotných těl, 7.sedm žláz. Neboli neurohormonální systém, který vylučuje do krevního řečiště své sekrety. Jinak určitě ano lidé jsou rozdílní v tom, že jeden je sériový vrah a druhý nedokáže zabít komára.
Ona identičnost vychází s toho, že naše představy a obrazy vycházejí ze stejného sugescí ovlivňujícího podnětu.
------------------------ no to je hezký, jenže když člověk miluje sebe samého, tak nemiluje ostatní, ne? :-) ------------------------
Já nemluvím o tak zvaném narcismu. Já mluvím o tom, že člověk musí přijmout a začít pracovat na své vlastní osobnosti. V tom smyslu aby dokázal přijmout vyhodnotit a plně pochopit své vlastní chování aby začal milovat sebe sama v tom co utváří a formuje jeho charakterové rysy a osobnost.
Milan.Miló. |
|
|
kirmakX6on
Aktivní uživatel
327 Posts |
Posted - 30/06/2013 : 12:41:48
|
quote: Originally posted by Milan.Miló kirmakX6on identičtí jsme v v tom, že naše mozky pracují na stejném základu. A to v tom, že mozek každého z nás neustále něco musí řešit a neustále něco šrotovat.
Neustále mozek promlouvá sám k sobě a vede neustále mezi sebou dialog. Který se odvíjí od toho co mu dáváme a čím ho vyživujeme.
Stejní jsme v tom, že mozek vylučuje do těla různé látky, které nás Ovlivňují a mění tyto látky jsou např. Dopamin, Serotonin, Adrenalin či látka THC, která se nachází v Marihuaně. Protože náš mozek má kanabiniodní buňky.
Stejní jsme třeba, že každý člověk má v sobě 7.sedm základních čaker, 7.sedm jemnohmotných těl, 7.sedm žláz. Neboli neurohormonální systém, který vylučuje do krevního řečiště své sekrety. Jinak určitě ano lidé jsou rozdílní v tom, že jeden je sériový vrah a druhý nedokáže zabít komára.
Ona identičnost vychází s toho, že naše představy a obrazy vycházejí ze stejného sugescí ovlivňujícího podnětu.
dobře, ovšem jak by mělo pochopení této identičnosti, tedy toho, že mozek každého je složen ze stejných částí, používá ty samé látky k modulaci nervové aktivity apod. přispět k pochopení sebe nebo ostatních?
To už rovnou můžeš říct, včechno je složeno z atomů nebo energie, atomy a energii studuje fyzika, tedy když budeme všichni studovat fyziku, tak pochopíme všechno a všechny a odstraníme problémy ve světě. Fyzika je příliš nízká a základní úroveň a jejím studiem se člověk nestane psychologem. Psychologem se člověk stane studiem psychologie, nikoliv fyziky. Úroveň neurotransmiterů, je sice vyšší než úroveň atomů, ale stáje je to příliš nízká úroveň.
A pokud jde o čakry a jemnohmotná těla...i když bych k tomu přistupoval jako k faktu, stále jde o příliš nízkou úroveň příliš se nelišící od čistě biologické úrovně.
quote: Originally posted by Milan.Miló ------------------------ no to je hezký, jenže když člověk miluje sebe samého, tak nemiluje ostatní, ne? :-) ------------------------
Já nemluvím o tak zvaném narcismu. Já mluvím o tom, že člověk musí přijmout a začít pracovat na své vlastní osobnosti. V tom smyslu aby dokázal přijmout vyhodnotit a plně pochopit své vlastní chování aby začal milovat sebe sama v tom co utváří a formuje jeho charakterové rysy a osobnost.
ok |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 30/06/2013 : 14:18:34
|
kirmakX6on
----------------------------------- dobře, ovšem jak by mělo pochopení této identičnosti, tedy toho, že mozek každého je složen ze stejných částí, používá ty samé látky k modulaci nervové aktivity apod. přispět k pochopení sebe nebo ostatních? ------------------------------
kirmakX6on jádrem všeho je pochopit to co mozek činí a jak funguje.
Normálně, mozek pracuje tak na 20% a však dokážeme jej ovlivnit dechovými cvičeními může fungovat i na 100%.
Tím, že se začnou uvolňovat rezervy v mozku spouští v našem mozku určité latentní síly a schopnosti. Latentní neboli skryté a utajované.
Musíme si taky uvědomit, že mozek je prodchnut frekvencemi a jednotlivými hladinami a úrovněmi. Většinou člověk, který má záporně nabyté vědomí dokáže ho rozhodit zcela vše co je kladně nabyté.
------------------------------------- A pokud jde o čakry a jemnohmotná těla...i když bych k tomu přistupoval jako k faktu, stále jde o příliš nízkou úroveň příliš se nelišící od čistě biologické úrovně. --------------------------------
Tím, že člověk například medituje a dělá různá dechová cvičení uvolní evoluční sílu Kundalini Hadí energii, která je stočená u kořene páteře v kostrči ve tři a půl levotočivém závitu.
Tato energie je zodpovědná za to, že když ji lidé psychicky potlačují vyvolává negativní odezvy v místech kde je blokována. A vytváří i symptomy mnohých nemocí.
Milan.Miló. |
|
|
|
Topic |
|
|
|