www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ako u vás funguje proces vedomia?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 02/12/2006 :  04:45:22  Show Profile  Reply with Quote
Najprv mám stav, potom myšlienku, ďalej čin vo forme práce, alebo slova...

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 02/12/2006 :  10:11:19  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.
zdravím.

Díky za optání. Celkem dobře. Můj stav? PO včerejším vystoupení mně bolí celý Bažant a tak je mým činem povalovat se a odpočívat abych zvádnul vystoupení dnešní.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 02/12/2006 :  12:21:14  Show Profile  Reply with Quote
Co hraješ Bažante?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 02/12/2006 :  12:46:58  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Klávesy a zpěv Ivane a když je vystoupení mnoho, pak je lepší práce v kamenolomu. Jenom udýchat osm až desetihovové zpívání dá člověku zabrat a nevíc už nejsem žádný mladík.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 02/12/2006 :  18:45:40  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave, ja viem že hráš na klávesy...Pýtal som sa čo hráš, aký štýl...Máš vlastné pesničky, alebo skladby...Hráš v baroch, keď to trvá 8 až 10 hodín?...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/12/2006 :  12:54:20  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Zdravím Navi.

Hraji tam, kde si mne objednají a hraji jak se říká od Bacha po Vlacha. Kdybych měl textaře, hrál bych písničky svoje, ale textaře nemám a texty dělat neumím. Na text dokážu udělat muziku. Co se týká hraní v Baru, či podobných zařízeních, pak ano,ale pouze na objednávku, nikoliv pravidelně. Hrál jsem na jednom místě pět a půl roku a už bych to nechtěl. Dokud jsi tam nový, pak to ještě jde,ale potom ,když si lidi na tebe zvyknou,začnou být "dovolení" a udělají tě z hraní peklo. (ne všichni,ale i jeden takový stačí, abys hleděl k východu a nemyslím tím světovou stranu.)Jinak hraji na svatbách, oslavách, tanečních zábavách a dokonce táhnu sám i plesy. Díky kvalitním klávesám mohu zpívat až pětihlasně, mohu měnit svůj hlas na ženský a podobně. Styly,čili doprovod na základním akordu si dělám sám a tak jsem jiný než ostatní,což je v branži výhodou. A tak hraji třeba i cymbálovku, či dudáckou muzika tak, že i odborník se splete a diví se, že to nehraje kapela, ale jeden člověk. Hraji i vážnou muziku a třeba jsem ateista, hraji příkladně Ave Maria od Gunoda a hrál a zpíval jsem toto a další nábožensky zaměřené skladby i v kostele. Pokud uvážíš, že jsem vzhledem k pravdám odpůrce, čili diabolos, pak je to na pováženou a divím se že nenechali ten kostel znovu vysvětit. (mám mezi faráři mnoho přátel a često spolu povídáme i dlouho po půlnoci a stále nemůžeme přestat.Všichni z nich ví že jsem bezvěrec a jednou, když jsme trošku popili vína farář se mně přiznal, že v boha nevěří a vše dělá jen pro lidi, kteří bez toho nemohou žít.Prostě je to jeho řemeslo,či divadelní role.) Skrátka hraji od všeho to co se mně líbí. To co se mně nelíbí, se nedokáži naučit,což je na pováženou, když se dokži naučit za odpoledne třístránkovou skladbu do poslední noty a od té doby hraji vše nazpaměť.(očni vada mně nedovoluje hrát jinak)

MB
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 03/12/2006 :  12:59:31  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj
Těší mě, že je zde další aktivní milovník hudby. Sám zpívám ve sboru, také od Bacha po Vlacha. Nevyhýbám se ani duchovní hudbě, protože v krásné hudbě dokáže něco najít i bezvěrec.
Richard
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/12/2006 :  16:41:43  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Noemus.
Ahoj Richarde.

Mám rád sborový zpěv,ale nikdy mně nebylo dáno zpívat ve sboru, vlastně jednou ano. Před několika lety mně zavolala ředitelka hotelu,že přijede zájezd němců a chtějí muziku,abych přijel okamžitě, jak to půjde. A tak jsem jel. Už když jsem přijel před hotel, slyšel jsem zpěv, nezřetelně, ale v nádherných akordech. Když jsem vešel dovnitř, ředitelka se mně začala omlouvat. Ten zájezd byl Bavorský státní soubor s hostující soprnistkou s Alma Aty. Nejnižší vzdělání těch profíků byla konzervatoř a já jsem s muzikou ve skutečnosti začal, když mně bylo 32 let a rovnou s kapelou a o základu. A tak jsem se chtěl otočit a rychle prchnout. Dokázal jsem si představit, jak mne budou hodnotit a nebylo mně to příjemné. Jenže ke mně přistoupila hezká dívka, ukázala na kufr s klávesami a ptala se. "čto eto?" Chtě nechtě jsem přiznal, že to jsou varhany ale že odcházím. Ona mne vzala za ruku, táhla mne do sálu a říkala." Kdo se bojí, nesmí do lesa." A tak jsem v tom byl až po uši. Bylo mně všelijak, když jsem stavěl aparaturu, ale potom jsem si řekl. Buď a nebo. Začal jsem tedy největší kládou,skladbou kterou v originálu zpívá Bocelli, Con te partiro. Kdyyž jsem začal hrát, vše ze mne spadlo,ale náhle se stalo cosi, co jsem z počátku nechápal. Jako by moje klávesy ožily a staly se z nich dudy Strakonického dudáka. Tak nádherný zvuk jsem od nich ještě nikdy neslyšel, ten nádherný zvuk vycházel odevšad a byl tak nádherně prostorový,až se ve mně tajil dech. Teprve po chvíli jsem poznal příčinu. Celý osmdesátičlený soubor zpíval se mnou a když jsem začal hrát refrain, seevřelo se mně v krku tak, že jsem nedokázal vydat ani hlásek. Ta sopranistka totiž začala zpívat. Po druhé sloce již jsem zpíval s ní, ale něco tak nádherného jsem do té chvíle ani později nikdy nepoznal. Byl jsem jako v ráji. Tehdy jsem poznal, že nejhovívavější a nejtolerantnější jsou lidé, kteří umi a nejvíc kritičtí jsou ti, kteří umí méně. Ta ředitelka byla spokojená a říkala. Jsou tvoje a nikdo na tom nic nezmnění. Když je udržíš do desíti, tak jsi borec. Rozcházeli se ve čtyři hodiny ráno a to na rozkaz dirigenta, který jim vynadal, že nemyslí na vystoupení, které měli, vlastně již ten den v Plzni v kostele. Tak tohle je má jediná skušenost se zborem a nikdy na ni nezapomenu.Když jsem odjížděl, všichni se sešli před hotelem a mávali, dokud jsem nezmizel za rohem a je třeba dodat, že neumím německy a přesto jsme si rozuměli. Ať tě to zpívá. To tě přeji.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 04/12/2006 :  01:09:13  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Je pekné, čo si napísal...Miloslave...ty si síce vyučený zámočník, si i maliar a ja neviem čo ešte všetko, ale v prvom rade si pre mňa muzikant...Ten príbeh čo si napísal tomu jednoznačne nasvedčuje...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 04/12/2006 :  09:30:54  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...sú naozaj obdivuhodné tvoje hudobné a producenské schopnosti...S tým učením toho, čo sa ti nepáči, je to úplne normálne...Každý sa ťažko učí to, čo sa mu nepáči...Mal by si hrať len to, čo sa páči tebe a ľuďom, ktorým to hráš a spievaš...S tými farármi to poznám, že mnohí kážu boha a sami v neho neveria...Je to metóda gréckeho sofizmu, alebo účel svätí prostriedky...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 04/12/2006 :  09:53:58  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi, zdravím tě.
Já myslím, že není tak lehké mne zařadit do nějaké škatulky. Znám lepší muzikanty, znám lepší malíře a tak dál. Nebyl jsem ničím,snad jen tím zámečníkem do svých třiceti let a nikdy by mne nenapadlo, že bych mohl příkladně tím muzikantem být. Jenže jsem potom poznal to čemu říkám konstanty řídící svou funkcí proces myšlení. Našel jsem podstatu vzniku talentů,ale neměl jsem na kom si teorii ověřit a tak jsem udělal to nejjednodušší. Provedl jsem pokusy na sobě a tohle je výsledek. Dnes už by mne ani papež nepřesvědčil, že talent je dar od boha. Provedl jsem tajně pokud i na vnukovi a dnes již chodí do hudební školy a kantoři nás nutí, abychom jej dali do speciální školy s hudebním zaměřením. V pololetí již tam nastupuje. Ti kantoři vrdí, že má talent od boha a když se podívám do zrcadla, tak ho vidím.(nyní se směji) Je jen škoda, že mám tak omezenou schopnost toto poznání sdělit. Lidé by tím hodně získali a nejen v oblasti talentů. Můj největší problém je v tom, že nedokáži dát všemu to správné jméno a používám názvy pracovní, které mohou mást. Ale co? Snad se najde člověk, který pochopí oč skutečně jde a dokáže to upravit. Noemus by na to měl,ale nutit jej nemohu a nesmím. Kdybych věřil na Boha, tak bych řekl, že mně jej poslal do cesty a vybavil jej vším, co já potřebuji a co já nemám. Je biolog, je programátor a tak bych mohl pokračovat a vyjmenovat vše čím se zabývá včetně toho, že je zde. Navíc je to člověk, který se nad nás prosté lidi nepovyšuje svým vzděláním a to je skutečná vzácnost mezi vzdělanci a je to pro mne znamením, že je to skutečně vysoce inteligentní člověk. A tak zatím čekám jestli v něm vznikne zájem. Ne li nic se nestane a zlobit se na něj nebudu.Spíše se budu zlobit na sebe, že nemám dostatečnou schopnost sdělit to tak, aby pochopil a získal zájem.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 04/12/2006 :  13:50:53  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Dôležité je robiť to, čo ti je najbližšie...Ak je to muzika a uživí ťa, tak je to najlepšia kombinácia...Ono nieje vôbec dôležité, či je niekto lepší, alebo horší...Dôležité je aby si robil niečo, čo ťa baví napĺňa a uživí...Všetko ostatné je vedľajšie a málo podstatné až nepodstatné...Ide o tvoje šťastie a šťastie tvojho okolia...Ak budeš šťastý ty, môžeš prenášať šťastie na ostatných...Je jedna cikánska učiteľka spevu, ktorá dokáže naučiť spievať aj najväčší antitalent, čo potvrdzuje to, čo ty hovoríš...Inak s tebou súhlasím...Talent má každý...Len v niekom sa aktivizuje a v niekom nie...Miloslave...Podľa mňa by si mal využiť túto schopnosť a učiť ľudí, tak ako tá cikánka...Hele, ani tá cikánka nepoužíva špeciálnu terminológiu, a živí sa tým...Ľudia ako ty, by mali byť na hudobných školách...Súkromných samozrejme, aby si sa nemusel riadiť osnovami, ale svojimi znalosťami...Metódu talentov, ktorú ty prezentuješ som čítal v knihe od pána Repku...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 04/12/2006 :  15:04:31  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi zdravím.

Jak je mým zvykem, začnu od konce. Co myslíš, že je lepší? Využívat svého poznání a sám vytvářet u dětí talenty a poté mít výsledky lepší než ostatní, nebo ukázat všem jak se to dělá, aby totéž dokázali všichni? Mnohý z lidí řekne, že výhodnější je to prvé, neboť bych se stal slavným a vydělal hodně peněz. Pro mne je lepší ta cesta druhá i když z ní nebudu nic mít. Navíc si uvědom, že jsem téměř v důchodovém věku a tu schopnost bych příliš dlouho neužíval a zanikla by s mým životem. Představ si kolik lidí by se naučilo zpívat, kdyby ta cikánka své schopnosti předala všem.Lepší než dát hladovým rybu, je naučit je ryby chytat.

MB

Edited by - Miloslav Bažant on 04/12/2006 17:46:28
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 04/12/2006 :  20:14:00  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Jeste jsem neprocetla vsechno, co je zde napsano, ale zaujala me rec o hudbe, zpevu a sborovem zpevu - ja totiz taky zpivam ve sboru Prave ted jsem celkem nachcipana a do skoly sice chodim, ale na sbor chodit nemuzu a, lidi reknu Vam, to je to nejhorsi, co se mi muze stat...
Pro me se hudba stala necim nepopsatelnym, protoze se mi zda, ze hudbou muzeme skutecne vyjadrit sve city, a to dokonce daleko lip nez slovy. Pri poslechu hudby se ve Vas probudi neco, co meni Vase duse, je to strasne zvlastni... Kdyz slysim nejakou procitenou pisnicku, zavru oci a tise se vzivam do predstavy zvuku... Je to zajimave a docela naucne, clovek poznava skrz sebe to, co v sobe ma. Hudba je proste "vymysl", ktery prisel rovnou "od boha"... (je proste na te nejvyssi urovni, chtela jsem rict)
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/12/2006 :  07:11:37  Show Profile  Reply with Quote
Otázka je, či sa tým chceš živiť...Ak nie, tak nieje dôvod to nezverejniť...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/12/2006 :  10:41:19  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi zdravím tě.

To bylo rozhodnuto dříve, než jsem do tohoto fóra vstoupil. Kdyby jsi si přečetl vstup o programové analýze již bys tam našel základní informaci o vzniku talentů.

Harlejko Ahoj.
Už se mně trošku stýskalo po tvých slovech. Já vím, že máš povinnosti, školu a podobně. Víš co je zajímavé a trošku nepochopitelné? Vůbec tě neznám, jen tvoje slova a těmi ses o hudbě nezmiňovala a přesto jsem věděl, že máš k hudbě blízko. Prostě jsem to cítil a nevím proč. Stejně tak mně něco říká, že ses pokoušela i o básničky. Prostě mi to k tobě tak nějak sedí. Je to zvláštní viď?

MB
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000