www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 snížená tolerance druhých v moderní společnosti
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

kay
Aktivní uživatel

110 Posts

Posted - 01/04/2012 :  10:08:24  Show Profile  Reply with Quote
Pokr.
U toho 12letého dítěte myslím používáš – vzhledem k té dané situaci - moc silná slova. Pokud takhle malé dítě nenávidí své příbuzné, pak je v té rodině hlubší problém, o kterém ses nezmínila. Že by rodiče pro to dítě nic neznamenaly, je pouhá naivita toho dítěte, odtažité vztahy s ostatním příbuzenstvem se v současné době spíše stává normou. Není to výchovou, je to podle mne dobou. Když člověk už nevyrůstá obklopen velkou rodinou, tak to má samozřejmě velký vliv na chování a vztahy. Já v tom ale nevidím to, že by dívka byla „krutá, necitelná, neempatická“ apod. Vztahy v rodině prostě procházejí značnou změnou. Osobně si myslím, že to rozhodnutí nejít na návštěvu k tomu či onomu by mělo být tolerované, jelikož ten vztah k (třeba) prarodičům měl být posilován od útlého dětství, k čemuž si myslím, že pravděpodobně nedocházelo. Tímto netvrdím, že by se měly vzdát veškeré snahy rodičů k upevnění vztahů (tudíž ne za každou cenu tolerovat). Ty si ale Axel vybíráš velice široké témata, nějaké obecné řešení k tomu prostě neexistuje, záleží na x rozličných faktorech. Já chápu, že ti na tvé dotazy prakticky neodpovídám, ale já myslím, že to prostě nejde, nelze to zevšeobecnit.
Plus je zde ještě jedna věc. Já doufám, že ty názory zde nebude nikdo chápat jako nějakou odbornou pomoc, co zde vidím je naprosto laické (včetně mých názorů samozřejmě. Můj obor se s psch trochu překrývá, ale já nejsem psycholog).
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000