Author |
Topic |
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 28/07/2010 : 08:36:05
|
Každý nedostatek pro mě jistě není slabost. Každá slabost však je pro mě nedostatek síly - ale to jen čistě logicky. Podle mě opičení vyplývá ze slabosti a životní strategie podílení se na tupé oddanosti většině. Přičemž většina je pro opičáka relativní pojem a vyjadřuje zdání větší síly. |
Edited by - okref on 28/07/2010 08:39:45 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 28/07/2010 : 10:05:59
|
Okrefe. To co jsi napsal platí pouze pro určitou část lidského jednání,ale pokud bereme lisdké jednání jako celek,pak ve větší části tohoto celku to neplatí.Lidé myslí slovně,čili mají nejen schopnost přemýšlet , vzpomínat a třeba dělat prognozy budoucnosti,ale mají i schopnost si skušenosti a znalosti navzájem předávat. Pokud tedy chceš tvrdit to co jsi napsal,je třeba to vymezit na určitou podmnožinu vzhledem k níž to přináleží.Naučím li se mluvit česky, není to moje slabost, či neschopnost vytvořit nový jazyk.Budu li se učit jako příslušník jiného národa jen proto,že se učení češtiny považuje za in,pak to o čemsi vypovídá, zvláště když tu češtinu nikde nepoužiji.Pokud tedy ten svůj výrok vyjádříš bez přesného určení,pro určité konkrétná lidské jednání,pak je toto tvrzení nepravdivé a nesmyslné. Takže u některých typů lidksého jednání s tvými slovy souhlasím.U většiny nikoliv. Tančící dům je někým prohlášen za krásný. á chci být in a tak si postavím dům s křivými stěnami.V takovém případě máš pravdu.
MB |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 28/07/2010 : 10:21:26
|
Samozřejmě, že to platí pro vymezené jednání - pro opičení. Opičení je nápodoba bez užití vlastního rozumu k rozlišení toho, co je dobré nebo špatné. Z toho vyplývá, že ne každá nápodoba je opičení. Zbytek si každý může sám domyslet. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 28/07/2010 : 18:23:52
|
Okrefe, individualismus je velmi užitečný nástroj, když je člověk "silný". Společnost nebo "většina" má vytvořených spoustu defektních pravidel a člověka skutečně nenaučí přemýšlet natož aby generovala nějaké zajímavé jedince. Nicméně otázka zní co konkrétně pro tebe ona "síla" je. Pokud jde o odhodlání, oni "slabí" lidé takto mnohdy nefungují z toho důvodu, že vyžaduje koncentraci a hlavně motivaci k tomu být k něčemu odhodlaný. Přičemž jsou stanovené cíle různých lidí různé a je zapotřebí aby zde byli i lidé, kteří mají cíle minimální.
Chci ti hlavně říct, že pokud budeš onu "sílu" porovnávat s kýmkoliv, mohl by si zanedlouho dospět k názoru, že jsou lidi úplné hovna a ty nejlepší na světě. Přičemž by se to dalo vykládat způsobem, že bys mohl být pouze přemotivovaný a oni stabilizovaní do nějaké minimální role. Důležité je to proto, aby člověk nezačal přehlížet a opovrhovat událostmi, které mohou být nějakým způsobem užitečné nebo důležité. |
Edited by - neronis on 28/07/2010 18:26:07 |
|
|
axel01
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
785 Posts |
Posted - 28/07/2010 : 22:30:11
|
Vážení. Uvažovat většinově ještě neznamená být odpad. Když mluvím o opičení, uznávám sice, že jde o hloupost. Ale i ti hlupáci jsou dobří lidé. Vymezovat možnost "přemýšlení" tedy filosofii pro někoho ,,privilegovaného" mi přijde nanejvýš hloupé. Naopak vezměte si k příkladu Sokrata. Lidé jsou výborný cíl pro zkoušení, testování a zkoumání (berte to jak chcete..). |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 29/07/2010 : 09:12:52
|
quote: Originally posted by neronis
Okrefe, individualismus je velmi užitečný nástroj, když je člověk "silný". Společnost nebo "většina" má vytvořených spoustu defektních pravidel a člověka skutečně nenaučí přemýšlet natož aby generovala nějaké zajímavé jedince. Nicméně otázka zní co konkrétně pro tebe ona "síla" je. Pokud jde o odhodlání, oni "slabí" lidé takto mnohdy nefungují z toho důvodu, že vyžaduje koncentraci a hlavně motivaci k tomu být k něčemu odhodlaný. Přičemž jsou stanovené cíle různých lidí různé a je zapotřebí aby zde byli i lidé, kteří mají cíle minimální.
Chci ti hlavně říct, že pokud budeš onu "sílu" porovnávat s kýmkoliv, mohl by si zanedlouho dospět k názoru, že jsou lidi úplné hovna a ty nejlepší na světě. Přičemž by se to dalo vykládat způsobem, že bys mohl být pouze přemotivovaný a oni stabilizovaní do nějaké minimální role. Důležité je to proto, aby člověk nezačal přehlížet a opovrhovat událostmi, které mohou být nějakým způsobem užitečné nebo důležité.
Mě do toho vůbec netahej. Jenom vymezuji pojmy a je mi jedno, kdo je silný a kdo slabý, a jestli je to dobrá strategie nebo špatná. Jenom říkám, opičení je to a to a podmiňuje ho to a to. Nemám na společnost ani ani nějaké jedince zvlášť vůbec žádné požadavky. Vůbec nikoho nehodnotím.
|
|
|
Topic |
|
|
|