| Author |
Topic  |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/11/2006 : 13:23:44
|
| Aj altruizmus nevedomí dôledkov môže viesť ku katastrofe...V globálnom merítku... |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/11/2006 : 13:25:55
|
Navi.
Dokud jsi neměl na mne zlost,pak jsi byl slušný a oslovoval mne jménem Miloslav. Nyní mne oslovuješ příjmením. Tobě se zdá mé příjmení ponižující a proto je nyní používáš (Bažante). Příjmení je člověku dáno a je na něm, zda mu bude dělat čest, nebo nikoli. Otázkou je základní slušnost. Oslovuji li kohosi jménem,pak tím ukazuji přátelský vztah. Jménem oslovuji přátele, pokud si nepřejí jinak. Pokud však užiji příjmení, apk se jedná o nezávislý vztah a před příjmení patří slovo pane.Čili chceš li mne oslovovat jménem, je vše v pořádku,ale pokud chceš užít příjmení, pak by mělo oslovení znít Pane Bažant a tehdy bys ukázal že nejsi nevychovanec, ale slušný člověk. A o tom to je.Nemluvím nyní o věkovém rozdílu,ale pouze o vychovanosti a slušnosti.
Mimochodem jsi zapomněl odpovědět na otázku a opět jsi mluvil o čemsi zcela jiném.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/11/2006 : 13:26:41
|
| Miloslave...Čo ti hovoria slová zodpovednosť a odpovednosť?... |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/11/2006 : 13:59:13
|
Zdravím Navi. Možná o zodpovědnosti cosi vím.Prožil jsem již velký kus života, mám manželku a tři děti. Zodpovědnost mám za to,co mně bylo svěřeno a mám dojem, že jsem nezodpovědněv životě nejednal. Alespoň ne vědomě. Přečti si někdy Malého prince a třeba cosi pochopíš. Odpovědnost mám vzhledem ke svým činům a tomu, jak mé činy ovlivní život ostatních.Každý člověk má odpovědnost takovou jakou mu umožňuje jeho myšlení a poznání. Ty píšeš o odpovědnosti Pana Nobela. On dal lidem schopnosti dynamitu aby jim pomohl příkladně s trháním skal. Lidé tuto schopnost přijali a protože většina lidí povyšuje nějakou pravdu a pravd je mnoho, lidé zneužívají i té schopnosti, kerou jim dal Pan Nobel a trhají si těla navzájem. Je to věc odpovědnosti pana Nobela, nebo je to důsledek funkce velkých pravd ve prospěch kterých lidé znaužívají svých schopností? Ty sám říkáš, že je jen jedna pravda a ta je u Stvořitele. Jenže lidé povyšují mnoho pravd a také jsou k té tvé slepí a hluší. Tebe to zlobí a hledáš schopnosti, které bys použil ve prospěch pravdy své.Třeba schopnost slova. Je to odpovědné? Já jsem naopak došel k poznání, které ukazuje cestu k tomu aby byl na světě věčný mír. Mohu se mýlit a já to vím. Vím také, že mohou lidé schopnost kterou jim moje poznání dá zneužít ve prospěch svého já či uznané pravdy. Poznají li konstanty řídící svou funkcí proces myšlení, apk mohou této schopnosti zneužít a doslova ostatní lidi programovat. Totéž jim však může otevřít cestu k pochopení sama sebe i logiky algoritmu života na planetě, Poté je již blízko k využití těchto schopností ve prospěch všeho života na planetě. Ztratí li lidé potřebu své pravdy povyšovat a zneužívat schopností v jejich prospěch,pak ani schopnosti dynamitu, či jaderných zbraní nebudou zneužity, protože nebude důvod. Co nyní říci o mé odpovědnosti? Nic. Jak a jestli lidé toto pochopí a využijí k cestě k věčnému životu planety, nebo toto přijmou jako novou velkou pravdu a budou za škůdce života považovat lidi povyšující pravdu, to já nevím. Zatím je tím dominantním zneužívání schopností ve prospěch pravd a to je cesta ke sporu a jsou li zde schopnosti dostatečné ke zničení všeho života na planetě, pak je toto cesta k zániku života.
Odpovědnost nemá ten, kdo cestu k životu nepoznal a proto jedná proti životu. Odpovědnost má však ten, kdo cestu k životu poznal a díky povyšování své velké pravdy, či ze strachu o sebe sama tuto cestu ostatním nezdělí. Plnou odpovědnost má však také ten, kdo měl možnost cestu k životu poznat a odmítl naslouchat v zájmu své velké pravdy.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/11/2006 : 16:34:17
|
| Malého princa som čítal niekoľkokrát, v rôznych obdobiach svojho života... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/11/2006 : 16:36:30
|
| Pseudopravd je mnoho...Skutočná Pravda je len Jedna... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/11/2006 : 16:38:43
|
| Keby pán Nobel hľadal pravdu o ľudstve, nikdy by svoj vynález nezverejnil... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/11/2006 : 16:49:43
|
| Pravda nieje len u Stvoriteľa, ale aj od Stvoriteľa... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/11/2006 : 17:03:27
|
| Napísal si toto...Jenže lidé povyšují mnoho pravd a také jsou k té tvé slepí a hluší....Ja by som to napísal takto...mnohí ľudia povyšujú rôzne pseudopravdy, namiesto tej svojej pseudopravdy... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/11/2006 : 17:06:37
|
| Bažante, ja som tu už napísal, že nemám svoju pravdu, pretože mi bola priúzka, a tak som hľadal tú jednu jedinú Pravdu, ktorá nepochádza od ľudí, ale od Najvyššieho Stvoriteľa... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/11/2006 : 17:12:02
|
| Napísal si...Já jsem naopak došel k poznání, které ukazuje cestu k tomu aby byl na světě věčný mír...Lenže ľudia majú slobodnú vôľu, a tak im nemôžeš poručiť, aby sa správali podľa tvojej cesty, keď sa im to nepáči...K čomu by bol mier, keby cestu k nemu ľudia vykonávali na silu...To by bo diktát, a takých už tu bolo... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/11/2006 : 17:14:00
|
| Skutočný život je bez toho, že by niekto niekoho programoval... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/11/2006 : 17:18:16
|
| Ja som stratil potrebu svojej pravdy (pseudopravdy) vôbec mať, pretože skutočná Pravda je len jedna, a tá je od Najvyššieho Stvoriteľa, a keď ju každý spozná, bude vládnuť len harmonická jednota, bez akéhokoľvek násilia, alebo donucovania... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/11/2006 : 17:20:35
|
| Ty sa snažíš o tzv úroveň nula, ako prezentujú napríklad zen buddhisti... |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/11/2006 : 17:21:42
|
Navi. Nic jsi nepochopil a vše překrouti, či vytrhnul s kontextu. Taková diskuse postrádá významu.
MB |
 |
|
Topic  |
|