www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Může jedinec užívající drogy ohrozit společnost?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 13/03/2010 :  08:09:59  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Toto hrozí i u alkoholu a ten je přesto legální
Sokrate.
Užil jsem to pouze jako příklad (algoritmus)Čili je zde cosi co ovlivňuje myšlení a jednání člověka a vede to k určitému výsledku. Zda je jedná o alkohol, měkké nebo tvrdé drogy,či zda se jedná o jinou činnost než řízení auta, není podstatné.Pokud je myšlení ovlivněno čímsi,pak mohu díky tomu třeba zabít.
O LSD vlastně nic nevím, kromě všeobecných informací a s drogami nemá vůbec žádnou skušenost. Vlastně jsem se s nimi nikdy v životě nesetkal a dokonce ani marihuanu jsem ve skutečnosti nikdy neviděl, Viděl jsem však lidi drogami ovlivněné a to in natura, nejen v telce. S alkoholem skušenost mám a dokonce jsem byl kdysi téměř závislý a řidičák jsem měl zadržený na půl roku. Od 27 let jsem téměř abstinent.Vypiji tak kolem dvou až třech piv za rok, a občas jsem mlsal vaječňák,ale to už nemohu díky diabetu. Jedinou drogou byl nikotin,ale zdá se,že jsem i s tím skončil.(zatím to nechci zakřiknout). Pokud to vydržím,pak jsem s návykovými látkami skončil,alespoň s těmi negativními. Závislosti na drogách však zůstávají ,pokud za návykové látky považuji insulin a léky na srdce bez kterých se neobejdu.

Vlastně bych tedy o drogách neměl hovořit,protože o nich vím jen s doslechu a pouze vidím účinky, které to má na jiné lidi.Teoretické znalosti jsou téměř nulové.

MB
Go to Top of Page

Pán rostlin
Nový uživatel

Czech Republic
25 Posts

Posted - 11/06/2010 :  20:19:21  Show Profile  Visit Pán rostlin's Homepage  Send Pán rostlin an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sokrates

Slávo
quote:
Jsi li ovlivněn drogou, plně nekontroluješ své jednání a vzniká cosi jako patologické lhostejnost.Tvoje nedostatčná sebekontrola tě nezábrání v řízení dopravního prostředku,jsi li v rauši.Protože nejsi pánem svého myšlení,vyvoláví u tebe pocit radosti třeba rychlá, nebezpečná jízda a můžeš zavinit nehodu, při které přijdou nevinní lidé o zdraví, či život.Dopravní prostředky jsou v rukách člověka závislého na drogách vražednou zbraní.Droga tě postupně vyřadí ze společnosti, které pak nemáš co ze svých schopností nabídnout a dostváš se do společnosti stejně postižených a protože jsi lhostejný díky droze ke svému životu.

Toto hrozí i u alkoholu a ten je přesto legální.

Mě by například zajímalo proč je ilegální LSD. Je to jedna z nejbezpečnějších drog za předpokladu, že ji neužije naprostý magor. Možná že, to je právě důvod. Nízký výskyt rozumných lidí.

Rozumných lidí je na světě dost a dost. Je ilegální někdy od roku 1967, neboť ohrožovala americké válečné úsilí ve Vietnamu. Pokud člověk bere ty správné drogy, díky Bohu může ohrozit takovou společnost, jaká si zaslouží být ohrožena.

Filozofové svět jen různě vykládali, jde však o to jej změnit.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/06/2010 :  08:27:08  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Pán rostlin.

Žádná droga není správná, vyjma té, která bere bolest při operaci, zranění, či před smrtí, třeba na rakovinu.Je li droga zákonem zakázána, není ji možno využít ani v těchto případech. Jsou drogy, které pomáhají třeba odvar s marihuany působící na bolestivé, či svědivé choroby pokožky.Marihuana je však zakázána,čili to léčení marihuanou je ilegální. To je cosi k zamyšlení.
Téměř každá droga může být na cosi lékem,ale stejně tak může být i zneužita.To zneužívání je problém, nikoliv ta droga.Čím více jsou drogy zakazovány, tím lepší jsou komoditou v obchodu s nimi a to tak dobrou,že se "vyplatí" riskovat. Jediná cesta k uvedení drog na správnou míru je zničení cen drogy tak, aby se dielerům a výrobcům jejich výroba a distribuce nevyplácela.

MB
Go to Top of Page

rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts

Posted - 13/06/2010 :  19:23:34  Show Profile  Reply with Quote
"Může jedinec užívající drogy ohrozit společnost?" Zcela nepochybně. Lidé užívající drogy můžou ohrozit společnost nejen jako zdrogovaní, ale i jako "střízliví" kdy třeba provádějí trestnou činnost.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000