Author |
Topic |
|
Dalkin
Nový uživatel
2 Posts |
Posted - 03/01/2010 : 16:14:29
|
Zdravim, dostal jsem za ukol vypracovat na toto tema seminarni praci. A tak nejak nevim kde zacit tak chci pozadat o radu, nazor co a jak diiik.. |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 04/01/2010 : 09:57:59
|
Dalkine. Tak tohle by vyžadovalo kvanta informací, které zde asi nenajdeš.My laici v tomto oboru bychom snad zvládli to devatenácté století,čili začátky filmu,ale dvacáté století určitě ne, ale mluvím spíše za sebe a jen proto aby tvoje prosba nezůstala zcela bez odezvy.Kdybych měl dostatek informací, rozdělil bysi vše do skupin, dle žánru a potom popsival vývoje žánrů jeden po druhém od dokumentu, přes komedii až třeba ke sci fi. Bohužel tohle asi budeš muset zvádnout sám.Já jsem byl v kině posledně před třiceti roky na Motýlkovi, ale byl jsem tam s dívkou, takže ani nevím o čem to bylo.
MB |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 04/01/2010 : 10:19:23
|
Trošku jsem o tom přemýšlel,ale jestli tě to k něčemu bude, to nevím. Já bych vytvoři stromovité schéma. Začal bych u prvních filmových pokusů němých, pokračoval přes grotesky, první pokusy s vážnějšími tématy a vždy bych ten počátek označil datem, názvem prvního filmu a autorem. Pokračoval bych zvukovým filmem a opět každou takovou odbořku označil datem názvem a autorem (průkopníkem) Takto bych pokračoval i filmovou tvorbou dvacátého století a každou novou větev započal označením filmu letopočtem, či datem a podobně. Bylo by možno se k některým vrcholným filmům dané větve cosi dodat, doplnit či hodnotit,ale to již je cosi navíc. Takže tímto stylem by bylo možné tu práci pojmout a snad bych to zvládl za pomoci googlu i já.Kecám. Možná by bylo nezvalké pro profesory, kdybys přinesl nákres toho schématu,ale originalita se také cení.
MB |
|
|
Dalkin
Nový uživatel
2 Posts |
Posted - 04/01/2010 : 20:25:59
|
Hehe.. :) diky moc za naaazor a zaroven se omlouvam za zmareny cas premyslenim nad timto tematem. Ale asi jsem tu otazku spatne napsal myslel jsem hlavni filosoficke smery.. :-) |
Edited by - Dalkin on 04/01/2010 20:26:35 |
|
|
IPC
Aktivní uživatel
France
235 Posts |
Posted - 25/01/2010 : 23:17:52
|
Otazka je moc obecna, navic najdes spoustu informaci na internetu, pokud budes mit problem pochopit co dany smer rika tak se muzeme o tom pobavit |
|
|
Pán rostlin
Nový uživatel
Czech Republic
25 Posts |
Posted - 11/06/2010 : 20:24:05
|
Hegelianizmus, marxizmus a to je asi tak všechno. Marxizmus prolíná oběmi stoletími.
Filozofové svět jen různě vykládali, jde však o to jej změnit. |
|
|
Pán rostlin
Nový uživatel
Czech Republic
25 Posts |
Posted - 11/06/2010 : 20:25:31
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Dalkine. Tak tohle by vyžadovalo kvanta informací, které zde asi nenajdeš.My laici v tomto oboru bychom snad zvládli to devatenácté století,čili začátky filmu,ale dvacáté století určitě ne, ale mluvím spíše za sebe a jen proto aby tvoje prosba nezůstala zcela bez odezvy.Kdybych měl dostatek informací, rozdělil bysi vše do skupin, dle žánru a potom popsival vývoje žánrů jeden po druhém od dokumentu, přes komedii až třeba ke sci fi. Bohužel tohle asi budeš muset zvádnout sám.Já jsem byl v kině posledně před třiceti roky na Motýlkovi, ale byl jsem tam s dívkou, takže ani nevím o čem to bylo.
MB
O čem to bylo?
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/06/2010 : 10:28:36
|
Pán rostlin. Pouze šeptem. Motýlek byl o mazlení. Víc s filmu neznám a opravuji, těch let bylo trošku víc než jsem udal. Jinak jsem si také myslel,že je požadován popis filosofií jako takových,ale poté bylo upřesněno, že se jedná pouze o část směřující k fimové tvorbě. Takže nikoliv Marxismus a podobně, ale filosofické směry ve filmové tvorbě. No a to vyžaduje speciální znalosti, čili nejsem ten správný rádce.(ty také jak vidím ne)
MB |
|
|
Pán rostlin
Nový uživatel
Czech Republic
25 Posts |
Posted - 12/06/2010 : 11:01:29
|
|
|