www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Hrajeme v slovníček
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

agshpak
Nový uživatel

Belarus
21 Posts

Posted - 14/10/2009 :  09:59:37  Show Profile  Visit agshpak's Homepage  Reply with Quote
Šum - informační prostor, souhrn axiomů.
Jev - oblast šumu, charakterizující se změněnou entropií.
Proces, historie - subjektívne spojení časově oddělených jevů.
Rozum, myšlení, systematizace - autokatalytýcký souhrn procesů: základního - rozpoznávání jevů od šumu; paměťového - rozpoznávání jevů od jevů; abstrahování -třídění, filtrace, napodobení, přestavení (permutace) skupin jevů.

okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts

Posted - 14/10/2009 :  13:57:25  Show Profile  Reply with Quote
Ich nycht andrštůd.
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 14/10/2009 :  15:12:38  Show Profile  Reply with Quote
Iš Auš

Zkus trochu rozvést kam tím míříš, už to první spojení:
Šum - informační prostor, souhrn axiomů.

Je trochu podivné, co má společného šum, informační prostor a souhrn axiomů - a kterých axiomů, jaký informační prostor

mají to být definice? Pak jsou poněkud nejasné a dost ulítlé.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 14/10/2009 :  15:18:12  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
agshpak.

Rozumím a nerozumím.
Máme zde skouhrn axiomů,čili informační prostor. Jenže některé axiomy jsou správné a některé chybné. Pouze ty chybné bych nazval šumem, ale pokud je celý souhrn axiomů nazýván šumem a chci být kompatibilní, pak toto musím přijmout. Budu li užívat slova informační šum pouze pro axiomy chybné,pak neodojde ke shodě,čili nebudu kompatibilní. Při skoumání určitého jevu, či předmětu dochází k oddělování těch chybných od správných, což nás zbavuje toho informačního šumu. Takže bych spíše inklinoval k oznhačení chybných axiomů za šum. Je to jako u zvuku. oddělím li od souhrnu zvůků šum,pak zbude čistý zvuk. Pokud jsem tě chybně pochopil,pak tyto vývody jsou tím šumem a to skutečné a správné jsem v tom nezaregistroval.

Jev logicky navazuje na předchozí. Pokud by se jednalo o ty správné axiomy,pak by platilo to o té atropii. Chybné axiomy nemohou být součástí děje i když je možný děj v mysli,při kterém se součástí děje stávají i ty chybné axiomy,což však vede k chybám v posouzení skoumaného jevu. Takové jsou důsledky informačního šumu.
Příklad: Je skoumán blesk a hrom. Správné axiomy jsou v oblasti fyziky a akustiky. Nesprávné axiomy, čili šum jsou příkladně vliv boha a jeho tvorba blesku a hromu. Výsledkem je skreslení skoumané skutečnosti.

Proces, historie je popis algoritmu po jednotlivých algoritmických krocích a u každého kroku popis příčin a následků, čili krok- vzniklý stav důsledek tohoto stavu je výchozím stavem pro následující algoritmický krok a tak dále až do cíle, čili výsledného stavu algoritmu. Zjednodušeně však je to možno vyjádřit i tak jak jsi to vyjádřil.
To ostatní je možno analyzovat až tehdy shodneme li se na těchto bodech, nebo si je navzájem upřesníme.

MB
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 14/10/2009 :  15:20:53  Show Profile  Reply with Quote
Totéž má agshpak (Alex) u sebe na webu, ale tím z toho zatím nevzniká nic co by smysl dávalo
Go to Top of Page

agshpak
Nový uživatel

Belarus
21 Posts

Posted - 14/10/2009 :  15:32:07  Show Profile  Visit agshpak's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okref

Ich nycht andrštůd.

Das ist very simpul. Jako že jsme tady filozofové, že? A ti jako že popisují svět, jako systémově, aha? A k tomu potřebují slovníček, aby přestavit.. e-e, přeložit to, co jsme všechny víme, ale néchápémé, na to, co vědí jen oni, ale nechápe nikdo.. No, jako mýdlo je Mýdlo a leží v základu Vesmíru, jako to myslel Pan Platonek, aneb že Aristokrátes je nejaristotelejší ze všech učňů dotyčnýho. No, a tady to jde se na něčí ten slovník vykašlet, doplnit či přepsat, ale ve stylu slovníka - svýho slovníka.
Yst daz klyar, hastralavista? :-P
Go to Top of Page

agshpak
Nový uživatel

Belarus
21 Posts

Posted - 14/10/2009 :  17:12:58  Show Profile  Visit agshpak's Homepage  Reply with Quote
Hilfe!!! :O
axiom - nepodložené tvrzení. V rámci systému, kterého objektem dotyčný je, nemůže být správný aneb nesprávný. Tvrzení může být označeno jakkoliv: jsem, bílý, yellopukki, a v rámci jiného systému může být taký podloženo souhrnem jiných axiomů, a tím jevit sebou znak nějakého menšího systému, jinak menší teorií - teoremu. Ale to - v jiném systému, což nemění stavu věci v dotyčném systému.
---
smysl - předikce (předpověď) předcházejících aneb/a následujících jevů na základě jevu pozorovaného. Jinak řečeno, možnost zformulovani procesu, enkapsulirujícího (zahrnujícího) pozorovány jev.
Předtím, jak AI (umělý rozum) bude schopen rozpoznávát jevy, dostane zvenčí na každý receptor (přijímač) nějaký ten signál - znak, tvrzení, axiom úrovně A. Nějakou tu dobu nebude existovat jako jedinec, leč jako souhrn nezkoordinoványch (neřízených) buněk, určitý počet kterých začně sám afektovat (vydávat signály) receptory některých buněk, generujíc signály úrovně B.
Dokud systém (náš nešťastný umělý rozumek) nezačne rozpoznávát jevy, všechny signály dohromady - i te ze třídy A, i ze třídy B - budou pro něj jevit ŠUM jako jednotný znak, vyvolávajíc jednotný stav stresu a jednotnou reakci. A touto je.. tou je - PANIKA!!! :O :O :O
Tady je sestra Mařena musíte pánové opustit pokoj pacient je nepříčetný. Co to děláte jsem slušná cosidovolujetePOMOCIAAA!

Edited by - agshpak on 14/10/2009 17:34:32
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 14/10/2009 :  18:42:19  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Agshpak.

Svým stylem vyjadřování potvrzuješ to co tvrdíš. Vzniká zde skutečně dost silný šum s zmatek, dá se říci panika.Příčinou paniky je fakt, že nezvykle užíváš slova a výsledkem je, že vznikají informační mezery,které alespoň u mne působí jako oddělovače rozbíjející logiku. Jsem možná jen unavený a moc mně to nebere,ale zatím tě příliš nerozumím. Možná že mně souvislost dojde později,ale zatím je to pro mne jako šifra. Pokud bych některé věty zcela vyřadil,pak bych tomu rozuměl a dávalo by to smysl. Některé věty jako by s tím ostatním nesouvisely, někdy jen slova, nebo slovní spojení. Udělal jsi mně v hlavě pořádný chaos. Zajímavé.Možná by bylo nejlépe si totéž přečíst v ruštině, ovšem při její znalosti a znalosti navyklých slovních spojení, což není můj případ.Pokusím se to skopírovat do editoru, rozdělit do sektorů a nahradit některá slova jinými.Potom by mohlo vzniknout cosi, čemu bych dokázal rozumět. Je to zvláštní, ale mám jakési vnitřní tušení,že by to mohlo být správné, některé úseky tomu nasvědčují.Zajímavé.

MB
Go to Top of Page

agshpak
Nový uživatel

Belarus
21 Posts

Posted - 14/10/2009 :  20:02:33  Show Profile  Visit agshpak's Homepage  Reply with Quote
..

Edited by - agshpak on 14/10/2009 20:07:18
Go to Top of Page

agshpak
Nový uživatel

Belarus
21 Posts

Posted - 14/10/2009 :  20:03:58  Show Profile  Visit agshpak's Homepage  Reply with Quote
Miloslave,
prosím, jen ne systémová analýza, jen to - ne! Jednou jsem to udělal manželčiné profesorovi matematiky, tak po hodině (!) rozebírání jen dvou, co pravda dost dlouhých odstavců konspektu se zjistilo, že v tých odstavcích vážený pan profesor.. neřekl vůbec nic. A trvalo mu to kolem čtvrti hodiny.
Že ignorují obecný smysl banálnych pojmů - tak v tom je právě ta zábava! Za podmínky, že vydržím kritiku smysluplnosti samotných definicií a spojitosti celého nabízeného systému. Kdoví, na jaké nové myšlenky může přijít čtenář, probírajic se prez hadry jakoby banalit.
Ale taky, prosím, nabízejtě svoje pojmy! Prosímprosímprosím!!
Například, čím podle Vás je tzv. ego? Proč velobuněčný organismus, nějaký ten korálovec, jisté mraveniště - mám na myslí člověka, psa, kočku, dokonce i ženu, - mělby považovat se za jednotnou bytost, a jak to vypadá, kdy začíná?
Něco takového, jednou z tých zapeklitych otázek: jak to, že jakékoliv společenské savce mohly by považovat sebe samotných za lidí, a přitom ten pojem neztratil by na smyslu jinak, než pozbavením homošovinistycké slupký?
Go to Top of Page

agshpak
Nový uživatel

Belarus
21 Posts

Posted - 14/10/2009 :  21:31:41  Show Profile  Visit agshpak's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemus

Totéž má agshpak (Alex) u sebe na webu, ale tím z toho zatím nevzniká nic co by smysl dávalo

Zajisté se překvapite, ale tam to potřebují jako trvalou kopií a taký tam budu ji doplňovat. Má to pro mě obrovský, ačkoli pominutý tady, ve hře, význam, protože tím pomalu kreslím koncepce díla, přetrženého v dávné minulosti. Za návrat vděčím tomuto site'u a diskusi o buňkách, které jsem se zúčastnil včera. Tady, díky vám, pánové, zažil jsem jeden z nejlepších prodloužených weekend'u svýho života, za co vám všem vřele děkuji! :) A vyhrál jsem v Sportku 95 kaček!
Go to Top of Page

ADC
Aktivní uživatel

259 Posts

Posted - 14/10/2009 :  21:42:56  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by agshpak

quote:
Originally posted by okref

Ich nycht andrštůd.

Das ist very simpul. Jako že jsme tady filozofové, že? A ti jako že popisují svět, jako systémově, aha? A k tomu potřebují slovníček, aby přestavit.. e-e, přeložit to, co jsme všechny víme, ale néchápémé, na to, co vědí jen oni, ale nechápe nikdo.. No, jako mýdlo je Mýdlo a leží v základu Vesmíru, jako to myslel Pan Platonek, aneb že Aristokrátes je nejaristotelejší ze všech učňů dotyčnýho. No, a tady to jde se na něčí ten slovník vykašlet, doplnit či přepsat, ale ve stylu slovníka - svýho slovníka.
Yst daz klyar, hastralavista? :-P

ya5an chce to novej štyl, nowý pořádně wodwázaný 5lowa atd... žeyo?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 15/10/2009 :  08:09:44  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
agshpak.
Zajímavá myšlenka, Vytvořit zmatek a vybudir druhé k přemýšlení, díky snaze toto spojit do souvislé logiky. Toto však může mít úspěch jen u lidí, kteří ve všem chtějí tu logiku nalézat a které nesvázanost logiky dráždí. Řekl bych, že většině lidí nesvázanost logiky vůbec nevadí a spíše přijímají a soudí povrchní znění. Když se v něčem nevyzají a vypadá to moudře, nebo učeně,pak raději mlčí a soudí autora jen uvnitř sebe. Já tu vnitřní logiku a její spojitost potřebuji a proto jsem tě na to skočil. Tu analýzu tědy dělat nebudu, to můžeš být klidný.
Přemýšlím nad tím, jak odpovědět na tvojí otázku o společenském egu společenských tvorů aniž bych užil své programové analýzy procesu myšlení a zjišťuji, že již to vlastně již jinak neumím.Pokud se člověk naučí pracovat s čísly,pak počítání na sčotu není pro něj dost dobré.
Nejprve je nutné oddělit si od sebe člověka a ostatní živé stádové tvory, protože je zde rozdíl ve vnímání svého já. Neumožňuje li styl myšlení u jednotlivce uvědomit si své já v souvislostech,pak toto myšlení neumožňuje ani uvědomit si jakési kolektivní já (ego) Ti ostatní živí tvorové nemohou přemýšlet a uvažovat, protože jim chybí funkce slova v procesu myšlení. Nemohou tedy aktivovat své uložené informace jinak, než smysly a funkcí mostů, čili informace všech smyslů společně vnímané a do paměti uložené jsou navzájem propojené a dojde li k aktivaci jediné informace, která je rohoto propojení součástí, aktivují se všechny návazné informace aniž by k smyslovému vjemu tomuto odpovídajícímu došlo. Výsledkem může být příkladně i to co je nazýváno Pavlovovským efektem. Zrakový, či sluchový vjem díky vzájemnému propojení aktivuje vjem chuťový, dojde k jeho představě a tak dál (sliny).
U člověka se k těmto mostním celkům připojuje trvalo vazbou slovo,čili umělý blok. Je li aktivován blok slova,pak jsou díky funkci mostu (toho vzájemného propojení) aktivovány bloky smyslových informací, aniž by bylo třeba jejich aktivace smyslovým vjemem. Bloky slov navzájem propojují mosty smyslových a slovních informací do navzájem propojené sítě čehož výsledkem je přemýšlení, vzpomínání a třeba i schopnost promýšlet prognozy budoucnosti, čili myslet logicky. Toto je i podstatou lidské duše a schopnosti uvědomit si svoje já v souvislostech. Výsledkem je i uvědomění si svého já v společenském egu.
Pokud s těchto předpokladů (premis) vycházím,pak nemohu posuzovat společenské ego lidské společnosti a totéž předpokládat u ostatních živých tvorů, příkladně těch mravenců. Ti mravenci nemají schopnost přemýšlet a proto si nemohou uvědomit ani své já, natož společenské ego. Myslí,ale nepřemýšlí. Cítí příjemno i nepříjemno,ale nemohou přemýšlet o jeho příčině. Splečenství umožňuje život s větším procentem příjemna a to je stimuluje k životu ve společnosti. Toto platí i u člověka, ale člověk o tom může díky funkci slova přemýšlet a uvědomit si své místo ve společnosti,řili uvědomuje si společenské ego.
Zajist to není vyčerpávající odpověď ,ale pouze to podstatné s čeho ostatní logika vychází. Dle mého názoru toto nění běžný vědecký přístup sledující jednotlivé děje a snažící se je analyzovat. Toto je cesta od poznané podstaty ,která umožňuje tyto jevy analyzovat mnohem přesněji a protože tento přístup považuji za výhodnější a přesnější,pak jiné opačné (od povrchu k podstatě) nepovažuji za výhodné. A proto jsem užil k odpovědi právě ten můj přístup, za což se omlouvám těm, kterým je tento přístup proti srsti.

MB
Go to Top of Page

agshpak
Nový uživatel

Belarus
21 Posts

Posted - 15/10/2009 :  10:56:40  Show Profile  Visit agshpak's Homepage  Reply with Quote
Miloslave,
použil jsem analogie "korálovec, mraveniště (ne mravenec) vs. pes, kočka, člověk (ne lidstvo)". Měl jsem na myslí přesně to, co jsem řekl, a co navazuje na debaty z minulá o buňkách: osoba ako koloniá, která vytvořila znak jednoty - ego, aby.. Na co korálovcu pocit samojednoty?.
Na jedné větví evoluci máme uly, mraveniště, termitiště, korálovce; na větví druhej máme sebe. A psů. A koček. A hluchonémých, a paralyzovaných, a daunů, a idiotů.
Jak to, že používatelnost ega začíná se od tak nízkeho rozvětveni - a to přesně v tom místě, kde jedinec, ABY PŘEŽIL, začíná potřebovat postarat se o sebe samotným, jako politik o SAMOŘÍZENÉ skupině z mnoha zájmy, rozpory a kompromisy?.
---
klíčové pojmy homošovinizmu byly založený dlouho předtím, než člověk dozvěděl se o funkci svého mozku. A ne řikejte mi, že vlci neuznávají svoje plemeno za střed zájmu celého světa a že by k tomu potřebovali se nějak poradit.

Edited by - agshpak on 15/10/2009 11:00:16
Go to Top of Page

ADC
Aktivní uživatel

259 Posts

Posted - 15/10/2009 :  11:23:30  Show Profile  Reply with Quote
hmm bez reakce, nejspíš jsem považován za idiota... ale přesto se zeptám, nač ten psychedelickej filtr? záměr nebo důsledek intoxikace?
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 15/10/2009 :  12:31:45  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ADC

hmm bez reakce, nejspíš jsem považován za idiota... ale přesto se zeptám, nač ten psychedelickej filtr? záměr nebo důsledek intoxikace?

okrefova pseudo-nemcino-anglictina byla zrejme pouzita jako upozorneni na nesrozumitelnost/podivnost prispevku
totez zacatek me reakce

agshpakuv styl je zase zrejme dusledkem nizke znalosti cestiny a nizkeho stupne usporadani myslenek

Staci ti to takhle ADC?

Edited by - noemus on 15/10/2009 12:31:55
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000