| Author |
Topic  |
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 14/07/2009 : 16:07:19
|
| Pardon, mělo tam být samo MB. Jsem rád, že jsem Ti Slávo zpestřil den. Já mám zas radost, že se tvé příspěvky už dají číst celé. :) Byl jsem pro auto v servisu proto za pauza, ale stejně už mi dochází inspirace. Dám si zas pohov, přeju hezké odpoledne a zas někdy na pokecu. |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 15/07/2009 : 08:33:10
|
ADC.
Já jsem v servisu ještě nikdy auto neměl, vše jsem si vždy dělal sám,ale slyšel jsem, že tam jsou nyní ceny hodně vysoké. Pardon, kecám. Měl jsem za komunistů svůj vlastní servis,(pod národním výborem)takže jsem tam i své auto občas měl. Protože jsem na kšeft úplně blbej,musel´jsem ho zrušit, Co bys řekl kšeft´manovi, který vykykuluje cenu opravy naprossto perfektně včetně nákladů vyjde mu třeba 5000 kč a když přujde zákazník přebrat auto a zeptá se na cenu,pak se to v člověku nějak obrátí a řekne třeba jen 3000kč.Takže dělal skoro zadarmo. Samozřejmě jsou k němu fronty,které mu ostatní závidí ,ale on dře od rána do noci skoro zadara. Tak takový dobráček jsem já a a jak to má být si uvědomuji přesně ,ale pouze do doby,kdy se mně zeptají na cenu. Potom jsem úplný cvok.A proto ze mne není podnikatel. Nejhorší na tom je,že syn, kterého jsem to naučil dělat, je naprosto stejný jako já. Prostě vyhlášený dobrák ,či správněji dobrej vůl. A tak se dře a já lomím rukama. Dokonce bych řekl,že v tom horší než já,protože občas dělá velkou práci za úsměv a i náklady jako energii a materiál si nenechá zaplatit. " Vždyť jsou to kamarádi." říká a vůbec mu není divné,že se jejich počet stále rozrůstá a když potřebuje něco on, nenajde jediného kamaráda. Jak mám vyjmout třísku s jeho oka, když jsem to nedokázal vyjmout ze svého?
MB |
 |
|
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 15/07/2009 : 08:52:53
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
ADC.
Já jsem v servisu ještě nikdy auto neměl, vše jsem si vždy dělal sám,ale slyšel jsem, že tam jsou nyní ceny hodně vysoké. Pardon, kecám. Měl jsem za komunistů svůj vlastní servis,(pod národním výborem)takže jsem tam i své auto občas měl. Protože jsem na kšeft úplně blbej,musel´jsem ho zrušit, Co bys řekl kšeft´manovi, který vykykuluje cenu opravy naprossto perfektně včetně nákladů vyjde mu třeba 5000 kč a když přujde zákazník přebrat auto a zeptá se na cenu,pak se to v člověku nějak obrátí a řekne třeba jen 3000kč.Takže dělal skoro zadarmo. Samozřejmě jsou k němu fronty,které mu ostatní závidí ,ale on dře od rána do noci skoro zadara. Tak takový dobráček jsem já a a jak to má být si uvědomuji přesně ,ale pouze do doby,kdy se mně zeptají na cenu. Potom jsem úplný cvok.A proto ze mne není podnikatel. Nejhorší na tom je,že syn, kterého jsem to naučil dělat, je naprosto stejný jako já. Prostě vyhlášený dobrák ,či správněji dobrej vůl. A tak se dře a já lomím rukama. Dokonce bych řekl,že v tom horší než já,protože občas dělá velkou práci za úsměv a i náklady jako energii a materiál si nenechá zaplatit. " Vždyť jsou to kamarádi." říká a vůbec mu není divné,že se jejich počet stále rozrůstá a když potřebuje něco on, nenajde jediného kamaráda. Jak mám vyjmout třísku s jeho oka, když jsem to nedokázal vyjmout ze svého?
MB
S penězma to uměj ženský, hledal bych řešení tam. |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 15/07/2009 : 15:03:54
|
To máš pravdu,ale ta moje polovička je stejná v tomto jako já a navíc necítila ta bolavá záda.Takže vždy jen natáhla ruku a chválila mne.Faktem však je,že ženské na to jsou odborníci a proto když vím, že mně za vystoupení bude platit ženská, pak vím, že dostanu přesně tolik oč si řeknu.Chlap dokáže z vlastní vůle dát i násobek té sumy,prostě chlap dokáže dobře odvedenou práci lépe ocenit.Já mám určenu pouze částku pod kterou nemmohu jít protože bych prodělal. Jsem tak nejlevnější ze všech v okolí. Ale ve výsledku jsem na tom mnohem lépe než oni,protože zákazníci tu částku přeplácí, někdy i několikanásobně,takže mám mnohdy za vystoupení víc než mají ti dražší a navíc mám stále plný kalendář. Když se jich někdo zeptá za kolik hraji, řeknou to minimum,ale dodávají. (já jsem mu dal tolik a tolik, protože makal, nedělal přetávky a bylo to super.No a mám reklamu zadara a ten dotyčný již počítá s tím, že z vlastní vůle dá také víc aby se nezahambil před ostatními. Jsem laciný a proto mám víc.Ti dražší hrají třeba jen jednou za měsíc a ještě musí poslouchat narážky na své ceny i když si domů nesou méně než já.
Hlavně když si svou blbost dokáže člověk okecat.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|