| Author |
Topic  |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 12/10/2006 : 23:14:55
|
Jak víte, láska touží po milování a moudrost touží znát předmět své lásky. Láska vždy potřebuje předmět pro vyjádření milostných citů. Moudrost z touhy té lásky vytváří pro ni předmět tohoto milování. A jelikož láska může kvést jenom na základě opětování jejími subjekty, je motivována tvořit na věčnost. Takže láska skrze svou moudrost tvoří Stvoření za tímto účelem na věky.
|
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/10/2006 : 23:12:28
|
"Moudrost z touhy té lásky vytváří pro ni předmět tohoto milování." Vysvetlenie...Túžba lásky má svoju múdrosť, pretože keby ju nemala, tak by pre ňu nenašla predmet milovania...V dnešnom svete sa často stáva, že táto múdrosť je otočená, pretože aj láska je otočená...Ak je láska egoistická, aj mudrosť je egoistická...Túžba takejto lásky je tiež egoistická...Objekt milovania je hľadaný kvôli vlastnej potrebe, a nie kvôli princípu samotnej lásky...Je to život naruby...
Vztah k nečemu a k nekomu sa vyvýja od dispozícií človeka a vášňou sa to stáva, keď to človeka pohltí...Nemusí to mať nič spoločné s pravou láskou...Skutočnou láskou je stav vyvierajúci z ducha a duše človeka, zvnútra smerom von do hmotného sveta, nie opačne...Na tomto svete funguje prevažne sebecká láska, ktorá nie je všeobjímajúca, ale začína u samotného subjektu a v určitej fázi vzdialenosti od subjektu smerom von končí... Je to vonkajšia lokálna láska, kde myslenie začína vo vonkajšej mysli, a z nej sa vytvára duševná a duchovná myseľ... nemôže tu vzniknúť pravá láska, pretože tá má prvopočiatok v duchovnej mysli, pokračuje duševnou a končí vonkajšou mysľou...Takže myslenie sa vyvýja z opačnej strany, než to je dnes zaužívané...preto málokto pozná pravú lásku... Existuje láska ako princíp, dnes sa však používa na ukojenie svojich vlastných ego potrieb...čiže sa jedná o pseudolásku...Keď vstupujú dvaja ľudia do manželstva, hovorí sa, že strácajú slobodu...To je pohľad pseudolásky...ak by manželský zväzok slobodu umocňoval, jednalo by sa o pravú lásku... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/10/2006 : 23:29:05
|
Pri definícii lásky treba vychádzať zo zdroja...Ak si niekto myslí, že zdrojom všetkého je hmota, Tak bude preňho láska najviac vzdialeným stavom mysle...láska je preňho len chemickým produktom hmoty, akýmsi čudesným, bláznivým,podradným,nepodareným a nerozumným stavom mysle, ktorému sa treba vyhýbať... Ak si niekto myslí,že zdrojom všetkého je duch, pre toho je láska najväčšou múdrosťou a múdrosť najväčšou láskou...láska je preňho zdrojom života... Z neutrálneho hľadiska je láska stavom mysle... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/10/2006 : 23:39:04
|
| Z pohľadu Absolutna, vzniká pozitývny stav mysle ak je vždy jeho prvý podnet z ducha a duch je prvotný stav mysle...Ak prvotný stav mysle vychádza z fyzického sveta a z neho sa vytvára duševný a duchovný stav mysle, jedná sa o negatívny stav mysle... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 25/10/2006 : 00:13:23
|
| Miloslave, tu si sa trochu zamotal..."Získá li poznání podstaty a definice lásky člověk věty první,získal cestu k neustále rostoucí lásce a získal i schopnost dávat tuto schopnost ostatním.(Na ľudí v protipóle to pôsobí opačne v zmysle podaj prst a zoberú ti ruku...Preto láska potrebuje múdrosť a múdrosť potrebuje lásku...) Člověk věty druhé získal schopnost lásku u partnera posilovat(to je stav lásky bez múdrosti) a získávat tím mnohé příjemno (stav egoistickej lásky).Aniž by to však vnímal,ztrácí sám schopnost příjemno lásky cítit( tu sa jedná o stav, kedy neopätovaná láska nadobúda stav múdrosti a nerozdáva sa len tak v prospech egoistickej lásky.Takže sa egoistickej láske nedostáva altruistickej a tak vzniká dojem, že egoistická láska stráca schopnosť príjemno lásky cítiť...).A tak přechází od partnera k partnerovi vytváří v něm lásku a sám poté odchází sklamán a nešťastný (Altruistická láska dostala múdrosť a nerozdáva sa len tak v prospech egoistickej lásky, čo núti egoistickú lásku hľadať si nový zdroj altruistickej lásky...A tá znova dostane mudrosť, atď atď).Za sebou nechává nešťastné lidi,neboť v nich lásku díky znalosti zesílil."( zosilnená láska, ak je múdra, tak si povie stačilo a sama opustí egoistickú lásku...zosilnená láska, ak nepochopila, že slúžila negatívnemu stavu egoistickej lásky, tak si zaslúži byť nešťastná...úlohou lásky nie je len rozdávať sa , ale hľadať aj pravdu...Inak ostane nešťastná...) |
 |
|
|
Masata
Nový uživatel
Czech Republic
36 Posts |
Posted - 25/10/2006 : 12:37:56
|
| Navi máš to v hlavě jaksi pomotamé, protože z biochemického hlediska je láska rovna pouze většímu množství snězené čokolády. Takže platí, že i ta "láska" je vlastně jen chemie. |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 25/10/2006 : 12:48:03
|
Masato, rozdiel medzi nami je len taký, že ty vnímaš svet z pozície hmoty a ja z pozície ducha...toť vsjo... PS...Z primárneho pohľadu hmoty, primárny duchovný pohľad ani nemôže inak vyznieť ako bláznovstvo, pretože je v protipóle...
|
Edited by - navi on 25/10/2006 12:59:26 |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 25/10/2006 : 12:51:27
|
| Miloslave, maže sa cez odpadkový kôš, musíš si ho zaregistrovať... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 25/10/2006 : 18:20:35
|
| Masato...racionálne sa dá prijať Najvyšší Stvoriteľ len cez prioritnú duchovnú myseľ...Z pozície prioritnej hmotnej mysle sa racionálne Boh prijať nedá...Cýbajú kontakty... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 25/10/2006 : 19:03:37
|
| Miloslav...v kontexte pravda a láska si nesmieš pliesť lásku so sebeláskou...Skutočná láska nie je lokalizovaná na sebelásku...v takom prípade láska a pravda tvoria jednotu... Tvoja pocitová polarizácia je ohraničená reflexnou bezduchovou mysľou... upiera človeku možnosť prijímania informácií zvnútra cez duchovnú myseľ po vonkajšiu myseľ... to človeka pasuje do role zvieraťa...Pravda a pravá láska v jednote sa dá získať len zvnútra, cez duchovnú, až po vonkajšiu myseľ...Nie naopak...naopak to funguje tak ako to ty prezentuješ...Miloslave...Rozprávaš o tzv. ľudskom chaose, ktorého príčinou je spôsob ľudského myslenia...Pokiaľ budú ľudia myslieť prioritne z vonkajšej mysle, smerom dnu a nie naopak, tento chaos alebo model správania bude pokračovať... Pokiaľ je prioritným mojim vnemom vonkajšia realita, môj model správania bude presne takýto...Pokiaľ je mojim prioritným vnemom najvnútornejšia realita, tento model sa zmení na protipól... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 26/10/2006 : 12:49:23
|
| Miloslave, zasa sa mýliš...To čo si napísal o sebe je v pohode, ale to čo si napísal o mne je v pohode, pretože ty si v úplne inom móde než som ja. Ty si v móde prioritnej vonkajšej mysli, ja som v móde prioritnej vnútornej mysli...Už to samo o sebe dedovoľuje kategorizovať, ako to robíš ty...Ty kategorizuješ v jednom móde a to vo svojom, a to je chyba... ja to teraz zkategorizujem v dvoch módoch...Ten tvoj je v poriadku, až na to, kam si ma zaradil...Ja totiž do tohoto módu nepatrím...som v tom druhom, nie v tom, v ktorom si ty, ale v protipóle...Som tak isto ako ty v druhej kategórii, ale v opačnom protipóle...V našom protipóle je v prvej kategórii Najvyšší Stvoriteľ, v druhej konštruktéri, ktorí pracujú pre Stvoriteľa a v tretej tzv diváci, pozorovatelia, alebo uživatelia... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 26/10/2006 : 12:59:57
|
| Miloslave, môj pohľad nie je filozofický, ja informácie prijímam od Najvyššieho Stvoriteľa...( z tvojho pohľadu by si ma mal teraz zaradiť do kategórie bláznov, inak si nebudeš verný svojmu pohľadu)...Tvoj pohľad je správny z tvojho spôsobu vnímania reality, ale nie je správny z Absolutneho pohľadu... Je pravdou, že si nad pozemskou filozofiou, tak ako som ja nad pozemským náboženstvom, filozofiou a tebou samým...Maj sa pekne... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 26/10/2006 : 13:05:04
|
| Cesta lásky je slepá len pre tých, ktorí idú opačným smerom...Ja viem kam vedú tvoje kroky, po fyzickej smrti ti veľmi pomôže tento náš rozhovor... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 26/10/2006 : 13:16:02
|
| Miloslave...Keď ti poviem, že som anjel inkarnovaný na tejto zemi, tak si budeš myslieť, že som cvok...Nič iného si totiž zo svojho spôsobu vnímania reality myslieť ani nemôžeš...Je úplne jedno, čo si teraz myslíš...Dôležité je, že ti toto poznanie môže pomôcť po fyzickej smrti... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 26/10/2006 : 22:52:00
|
| Miloslave, ty si iba bažant vo stvorení, a ešte k tomu utekajúci pospiatku... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 26/10/2006 : 23:01:58
|
| Čo sa týka Absolutnej Pravdy, je pre akékoľvek stvorenie nedosiahnuteľná...Je ňou Najvyšší Stvoriteľ...Stvorení sa môžu k nej len približovať, alebo vzďalovať... To je pravé poznanie...Stretli sme sa u plota medzi nebom a peklom...Ty si na strane pekla, ja som na strane neba...Držíme sa za plot a vymieňame si názory...Pochop, že každý prichádzame z iného sveta poznania a ja netúžim preliesť plot na tvoju stranu, tak ako ty netúžiš preliesť plot na moju stranu... |
 |
|
Topic  |
|