Author |
Topic  |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/12/2008 : 09:53:41
|
Prožil jsem mnohé a bylo mezi tím dost příjemného i nepříjemného.Poznal jsem bolest i radost a ani jedno bych ze života nevymazal.Po bolesti přišla radost a já jsem ji cítil intenzivně právě proto, že jsem poznal bolest. První bolest byla když jsem se narodil. Kdyby jí nebylo, nedošlo by k uložení informací v polaritě mínus, nedošlo by k mizení té bolesti a prvotnímu ukládání informací a polaritě plus a tyto informace jsou nutné, aby člověk vůbec byl schopný cítit příjemno. Bolest dala život mému mozku, mému myšlení a proto bolest budiž velebena. Co jiného je nedostatek kyslíku, než bolest? Když však dojde k prvnímu nádechu, bolest mizí a je zde příjemno. Hladd je bolest,ale jídlem mizí a je zde příjemno. Život bez bolesti a nepříjemna by byl životem bez příjemna a radosti.Bolest budiž velebena,protože dává živým tvorům schopnost cítit příjemno.Smrt není bolest,ale zapomnění na bolest i to příjemno.
MB |
|
Pepeeeee
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts |
Posted - 24/12/2008 : 17:43:55
|
Promiň Miloslave, ale podle mě vůbec nevíš a tím že ti budu vysvětlovat tvé nedostatky ve vědění se akorát dostaneme do úplně zbytečné pře. |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 24/12/2008 : 19:57:38
|
quote: Originally posted by Pepeeeee
Promiň Miloslave, ale podle mě vůbec nevíš a tím že ti budu vysvětlovat tvé nedostatky ve vědění se akorát dostaneme do úplně zbytečné pře.
Tak napiš svůj názor, výčtem nedostatků opravdu nepomůžeš.  No k tomu co napsal MB, nemám připomínky, snad jenom to že to lze programově ovlivňovat...i to příjemno, i nepříjemno a ne jenom čekat až něco příde nebo nepříde. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 25/12/2008 : 08:52:11
|
Pepee Neboj se, že budeme vepři a klidně hovoř.Dozvědět se o svých nedostatcích nemusí být na škodu věci a třeba to co za nedostatek u mne považuješ,je nedostatkem tvým a já budu mít možnost tě to ukázat.Šance jsou tedy vyrovnané a já čekám. Házet ručník do ringu proto aby nedošlo k zápasu je nesmyslné,když v tom ringu právě o ten zápas jde.
MB |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 25/12/2008 : 11:10:29
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant Dozvědět se o svých nedostatcích nemusí být na škodu věci a třeba to co za nedostatek u mne považuješ,je nedostatkem tvým a já budu mít možnost tě to ukázat.
MB..
si říkám, jestli Pepeeeee třeba tím slovem "zbytečné pře" nemyslel to, že už automaticky budeš k při přistupovat jako že Pepeeeee se mýlí...což Pepeeeee může poněkud odrazovat... |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 26/12/2008 : 08:42:04
|
Rzwalde.
Kdybych já měl strach s toho,že bude někdo předem předpoládat, že se mýlím,pak bych zřejmě mlčel. Já ten strach však nemám i když vím, že k tomu dojde a že může dojít i k tomu, že sám poznám, že jsem se mýlil. Ko se bojí, nesmí do lesa.Poznám li svou chybu, není to ztráta, ale zisk.Každá moje chyba škodí především mně samému. Hodí li mně někdo rukavici a já toto přijmu,pak nepředpokládám že má strach ze souboje. Hodí li mně rukavici a současně ručník do ringu,pak nevím, co si o něm myslet.
MB |
 |
|
Kurt
Uživatel

Czech Republic
75 Posts |
Posted - 28/12/2008 : 01:36:02
|
Miloslave, výjimečně s tebou nesouhlasím. Házím rukavice a bojím se, chodím sám do lesa a bojím se nebo spíš nevím, že bych se měl bát. Život je jeden z nejtěžších. Řekl jsem to upřímně naší lektorce filosofie (spíš jakéhosi úvodu) atque etiky, že nemám jistotu; dřív jsme dělali marxák a všechno bylo jasné!!! Velice pohodlné. Dnes se občas najdou lidé, kteří vyžadují samostatné myšlení. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 28/12/2008 : 10:57:02
|
Život je jeden z nejtěžších. Kurte. Zvláštní věta,jako by v ní cosi chybělo.Život není lehký, někdy,ale je to život. Smrt je lehká.To se jen tak válíš a všechno je tě fuk. Ty říkáš,že se bojíš a já obdivuji tvoji odvahu.Ve tvých letech studovat? Já tu odvahu nenašel ani když jsem byl mladý. Jen jednou jsem se pochlapil a začal chodit do přípravky na průmyslovku.Bral jsem to vážně,ale podnik toleroval jen průmyslovku, nikoliv přípravku a tak mne vyslali na montáž na druhý konec republiky. To bys nevěřil, jak se mně ulevilo,když jsem měl omluvu sám před sebou a do školy jsem už nemusel.Strach má každý pokud není duševně nemocný,ale ne každý se mu dokáže postavit.Házíš rukavici a bojíš se,ale ten strach u tebe nejspíše mobilizuje schopnosti a tak to má být.Jako kluk jsem se jednou vydal na průzkum do starých důlních chodeb a strach jsem neměl. Jenže chodba se zavalila a já jsem ten strach poznal a byl to velký strach který člověka zcela ochromuje. Byli jsme tam jen dva a nikdo o nás nevěděl.Zpět byla cesta uzavřená a co je vpředu jsme neměli ani ponětí. Nad námi byla jen hora. A tak jsme oba strachem ztuhlí šli stále kupředu i když jsme nevěděli, jestli to k něčemu bude.Bylo.Jinak bych s tebou nyní nehovořil.Vylezli jsme na druhé straně kopce a od té doby by mne do takto uzvařeného prostoru nikdo nedostal ani násilím.Strach je uvědomění si možného následku a toto bych znovu prožít nechtěl.Bylo mně tehdy třináct let a bylo to v Krušných horách u Rotavy. Máš pravdu,že s ideologií, třeba tím Marxismem je vše jednodušší. Prostě to má být tak a nemá být jinak.Když ale přemýšlíš,pak je to naopak mnohem složitější,protože víš že jsou tam chyby a to správné je někde jinde. Máš li strach, pak mlčíš,ale nemáš li strach,pak se dostaneš s ideologií do sporu a potom záleží na tom, jestli "se chodba zavalí" nebo ne.Když ano pak dostaneš strach. Já jsem strach neměl a klidně jsem na politickém školení odpověděl rektorovi,že základní idea komunismu je omyl a vysvětlil proč. Sprdnul mne před lidmi a v soukromí mně řekl, že si myslí totéž jako já.Čili chodba se nezavalila i když jsem to dělal dost často. Ostatní mne považovali za cvoka (měli strach) a po Listopadu najednou byli odvážní. Jenže v tu dobu jsem již mluvil o tom špatném v kapitalismu, taže jsem byl opět považován za cvoka. Říkáš že nyní je to složitější? Já myslím, že ne.Nyní je pouze otevřený prostor i pro jiné myšlenky takže když nemáš strach, jsi svobodnější v uvažování. Strach a svoboda nejdou dohromady a svobodné myšlení je rovno chybění strachu.
MB |
 |
|
|
Topic  |
|
|
|