www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Důkaz reálného hmotného světa.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Miloslav Bažant Posted - 06/11/2007 : 06:47:39
Vážení přátelé.

Je na čase zničit nesmysl, který zde do tohoto fóra vnesl David.Jde o dle něj nevyvratitelnou myšlenku, že svět není realita,ale pouze simulace, či matrix. Promyslel jsem tento problém a poznal, že se David a filosofové,kteří tvrdí, že toto není možné vyvrátit mýlí. Poznal jsem, že hmotný reálný svět snese simulaci, ale svět simulace zničí jediný atom hmotného světa. Jediný problém je v tom, že musí procesem důkazu projít každý sám za sebe.Pokud bych to udělal já za všechny,pak může být výsledek spochybněn jako součást simulace. A tak mně nezbývá, než se spolehnout na váš vlastní rozum, úsudek a hlavně logické myšlení každého z vás.Budu tedy hovořit za sebe a to co napíši platí pro každého z vás.

Davidovo tvrzení říká, že smyslové vnímání klame .Nebudeme se jím tedy na začátku zabývat.Budeme se zabývat mozkem samým. Mozek je výchozí bod a to u každého z nás. Virtuální mozek by se projevoval vně, čili byly by znatelné výsledky, jako v počítačové hře, kdy postava jedná jako by myslela,ale ve skutečnosti nevnímá své já ani nemyslí. Vše je naprogramované. Aby mozek dokázal myslet, je třeba jeho hmoty a energie. Takže hmotný reálný mozek schopný myslet je nutný a nezbytný i tehdy, kdyby kolem byla virtualita a byl klamán smyslovým vnímáním. Mozek je tedy hmotný a je výchozím bodem pro důkaz hmotného reálného světa. Virtuální nervový systém by mozku nedokázal dát žádné informace, správné, ani chybné.Čili hmotný mozek vyžaduje hmotný nervový systém aby mohl fungovat.Mozek i nervový systém potřebuje doplnění energie,čili kyslík a další látky a virtuální látková výměna by toto nedokázala. Dosažení potravy pro látkovou výměnu vyžaduje pohyb a tak musí být i celý pohybový aparát. Máme zde tedy kompletního hmotného člověka, který nemůže být simulací, protože myslí hmotným mozkem a vše ostatní toto myšlení umožňuje. Shodneme se tedy na tom, že já jsem hmotný i kdyby vše ostatní bylo silmulací. Toto nemohu říci o vás,protože vy byste mohli být simulací. Toto si musíte říci každý sám za sebe,protože vy myslíte svým mozkem a máte své vlastní myšlení a vědomí, které je hmotným mozkem podmíněno.(myslím, tedy jsem)
Hmotné tělo nemůže získávat živiny. kyslík a energii z virtuality. Je k tomu třeba reálné hmoty vody, rostlin, živočichů s atmosféry. Reálné rostliny nemohou existovat z matrixu,ale potřebují reálnou půdu.protože v ní jsou potřebné látky. Živočichové potřebují ke svému hmotnému životu hmotu rostlin, či jiných živočichů. A máme zde reálnou celou planetu, která musí být hmotná, je li hmotný jeden jediný hmotný mozek schopný myslet. Ta planeta nemůže existovat mimo sluneční soustavu, protože dostává od slunce energii a virtuální sluneční soustava by toto nemohla splnit. Je tedy reálný a hmotný celý vesmír, protože sluneční soustava nemůže existovat s prázdnu, protože získává energii gravitační indukcí ostatních soustav.
Existuje li tedy jediný hmotný mozek schopný myslet a uvědomovat si vlastní bytí, reálně existuje i vše ostatní,protože bez toho by nemohl fungovat a vůbec nezáleží na to, zda ho smysly klamou. Ve hmotném světě je možná virtualita. Tato je však vždy podmíněna hmotou a energií. Ve virtuálním světě hmota tento svět neguje. Tam kde existuje myslící mozek, je svět matrixu nereálný a nelogický.

A tak vážení obhájci matrixu. Máte jedinou možnost tento logický důkaz hmotného světa popřít a to pouze tím,že popřete vlastní myšlení a hmotnou existenci vlastního mozku a to sami za sebe. Můj mozek funguje a to je důkaz jeho hmotné podstaty. Pro vás, kteří mne vnímáte zvenčí mohu být i simulací, nebo%t vnímáte pouze vnější projevy mého myšlení. Moje myšlení a tím i reálný hmotný mozek můžete popírat,ale svůj těžko,protože každý váš projev je toho myšlení důsledkem. Nehmotný mozek není schopný myšlení.Nehmotná virtuáoní bytost se může vně projevovat jako by myslela, ale myslet nemůže a nemůže si uvědomit své já. Máte li schopnost myslet a uvědomovat si své bytí,pak je hmotný váš mozek.Je li hmotný váš mozek, je hmotný celý vesmír.Bez hmotných rodičů by ste se nenarodili a tak můžete považovat za hmotné všechny vaše předky. S toho můžete logicky vyvodit, že jsou hmotní všichni živí lidé (i mrtví). Takže s toho logicky vychází, že i vy jste hmotní , takže by bylo nesmyslem považovat za matrix. Co tedy zbývá? Co je iluzí? To co je nehmotné,čili třeba bůh.Ten může být matrixem a virtuálním bytím.Ten však do reálného hmotného světa nepřináleží.

Svět tedy není iluzí, existuje li v tom světě jediný myslící mozek.

"A včíl mudrujte",pravila Amálka

A tak vážení filosofové. Najdete li správný výchozí bod a z něj vyjdete s logikou, je možno dokázat téměř vše co je reálné. Vzdávat to díky tomu, že známí a třeba i slavní filosofové prohlásili, že je cosi nemožné, není projevem moudrosti. Já jsem ten kdo neví, že to nejde i kdyby to tvrdilo sto nejvěhlasnějších filosofů a protože to nevím, tak to prostě udělám. Nevím to proto, že vše je pro mne jen poznáním a nikoliv pravdou a poznání je možné změnit. Kdybych cosi uznal jako pravdu,pak by to bylo pro mne neměnné a myslel bych že vím.Ten kdo ví, ten nehledá.

Davide. Řekl jsi, že když dokáži reálnou existenci světa,pak se přede mnou pokloníš až k zemi. Nech se při tom vyfotit a pošli mně tu fotku E mailem.Označil jsi mne za blbce s mozkem vymytým od komunistů.Není čas se opravit? Já myslím vždy sám za sebe, to jsi mohl už dávno poznat.

Gato. Jestli buddhismus stojí na tom, že svět není realita,ale simulace, pak se tě za tento důkaz opaku omlouvám.Nechtěl jsem podrazit nosné pilíře tvojí víry.Řešil jsem pouze to, k čemu jsem byl vybídnut a to bez postranních úmyslů.

Citát: Neříkej, že něco není možné, neboť se může najít blbec, který to neví a klidně to udělá. Jako blbec pak vypadáš ty."


MB
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Miloslav Bažant Posted - 09/03/2008 : 18:11:35
Dragoniere.

Berte vážně, co vám říká pan Gato a věřte mu.On to myslí dobře. No vidítě a opět lžu.

MB
Gato Posted - 09/03/2008 : 11:13:39
dragoniere,
neposlouchejte MB, který nerozumí náboženství, protože v něm nachází spoustu nesmyslů. Věřte mi, já říkám, že náboženství učí stejně silné a mocné a zodpovědné pravdy jako jiné nauky. Je logické, že jsem ve sporu s nevědomci jako MB, který by rád zničil spor a chtěl by mě stáhnout do sváho blátivého náboženského myšlení.

Opakuji znova, MB chce zničit náboženství, přesto říká, že ne, proto ho považuji za lháře. Navíc on sám také vytváří spor, který chce údajně zničit tím, že bojuje proti světu matrixu, kterým tento svět je.
MB prý myslí sám za sebe a šíří např. lež o tom, že Stalin pomohl Rusům vyhrát válku. Berte to, co říká, s odstupem a nebojte se to zahodit.
Miloslav Bažant Posted - 09/03/2008 : 10:15:29
Dragoniere.

Jak vidím, je zde stále stejné nedorozumění. Ty i Gato stále předpokládáte, že mou snahou je zničit náboženství.Já pouze v existenci boha tak jej náboženství definuje nevěřím,protože tam nacházím mnoho nelogičnosti. Pokud se tedy ptáš na funkci náhody,hovořím o funkci náhody a nikoliv o náboženství.Pokud je to logické a odporuje to pravdám náboženství,pak to neznamená, že mám jakýsi zlý úmyl vzhledem k náboženství. Dalo by se říci, že se o náboženství příliš nestarám,že je nechávám těm kteří věří.To moudré a logické co v náboženství je, to prostě přijímám. Je zde i uvědomění si rozdělující funkce různosti pravd náboženství, což vyvolává situace ohrožení života (lidé již mají schopnost zničit veškerý život planety a díky rozdělující funkci těchto pravd mohou k těmto schopnostem sáhnout) Ani toto uvědomění si nebezpečí rozdělující funkce různých pravd náboženství i pravd jiných,třeba materialismu a různých společenských pravd, třeba fašismu či komunismu mně nevede k tomu abych proti těmto pravdám nějak bojoval,ale spíše k tomu, abych našel cestu k tomu, aby spor zmizel a nikdo tím neztratil co je mu drahé. Cesta k tomu je složitá a hlavně zcela nezvyklá a proto je tak těžko chápána. Věřící si myslí, že tím chci jejich pravdy zničit a ti ostatní, že jejich pravdy stavím na stejnou úroveň s těmi náboženstkými a tak se ocitám mezi dvěma ohni. Je to efekt kruhu.Stojí li všichni na obvodu kruhu a já se postavím do jeho středu,pak mne vidí všichni na straně protilehlé. A proto říkám jasně.Nechci pravdy náboženství ani jiné ničit,ale chci zničit jejich vzájemný spor.To je ovšem jak jsem poznal úkol nad lidské síly právě díky efektu kruhu.

MB
Dragonier Posted - 09/03/2008 : 09:34:54
MB

Snad je jako náhoda myšleno to, co nebylo předem naplánováno, aby se stalo, žel/dík věda pro to nemá nejmenší důkaz, že eveluce není ,,inteligentní plán" jež tahle myšlenka má veliký rozsah.
Můžem si říct: A náboženství snad má? To ovšem není otázkou náboženství, ale každého z nás, jak to cítí, eventuelně, co předpokládá. Tady se nabízí zase otázka-Co se tím vyřeší?
Mimo jiné z toho vyplyne x věcí, ale hlavní ne. Když se potvrdí teorie o ,,náhodě", náboženství rozhodně nezaniknou, prohlásí to o dílu ďábla, zatemnění mysli. Možná některá náboženství skončí, jiné však znova začnou. Pokud by se potvrdila teorie o "inteligentním plánu" věda by taky nepadla, protože to evoluci a její hlavní stavební kámen neneguje, protože třeba důkaz toho plánu neznamená existenci Boha, jak si ho náboženství představujou. A hlavně, každá teorie je zpochybnitelná, byť může mít i na svý straně nějakou tu praxi.

Gato

Pořád hledám ten Smysl vůbec exitence člověka, ten důvod, to naplnění, poznání bez existence Boha. Pořád nalézám ani né tak prázdnotu, jako spíš chaos v myšlení. Ty veškeré tak bezvýznamné cíle, které si lidstvo stanovuje, zuby nehty se tady chce tak udržet...pořád nerozumim
Gato Posted - 09/03/2008 : 07:52:10
quote:
Originally posted by Dragonier

MB

Myslím, že si to špatně pochopil. Hledat náhody ve všech dějích a příčínách je zbytečné, protože se k ničemu nedopátráš.
Vím co vím, a vím, že náhoda neexistuje, jak myšlenkově, tak významově tohle slovo nemá smysl, protože nic není náhoda



Souhlasím. Věda často používá slovo náhoda, je hloupější než náboženství, které vysvětluje vše bez použití hloupého pojmu náhoda.
Náboženství používají věty, bůh chtěl a stalo se. Bůh chtěl, aby lidé často mluvili o náhodách a stalo se. Někteří říkají, že náhoda je důsledek zákonitostí?! Tím dokazují jen svou nevědomost. Myšlení bez boha je hodně nerozumné.
Miloslav Bažant Posted - 08/03/2008 : 16:11:27
Dragoniere.
Klidně s tebou mohu i souhlasit.Každá náhoda je čímsi podmíněná a vlastně by se dalo říci, že důsledkem řady zákonitostí.Půjdeš po ulici a spadne tě na hlavu taška ze střechy. Mohu říci, že se jedná o náhodu,ale tomu pádu cosi předcházelo,než se taška uvolnila a začala padat, či než jsem došel právě do toho místa. Jenže my obyčejní lidé tomu říkáme náhoda.Věřící tomu říkají osud,či vůle boží. My obyčejní lidé můžeme hledat ty zákonitosti, které k tomu vedly, kdežto věřící vysvětlení mají a hledat nepotřebují. Podobně je tomu třeba s evolucí. Představ si miliardy prvotních jednoduchých organismů třeba kulovitého tvaru.Dokud tento tvar a tím i schopnost organismu dosažení všeho nutného pro život dostačovala.Neměnilo se nic,čili v danou chvíli byl organismus dokonalý. Když došlo ke změně životního prostředí a stávající organismus přestal být schopný přežít, došlo k jevvu, kterému říkám zmítání.Nervový systém s posledních sil vysílá impulsy do celého organismu. Není to věc chtění. U miliard jedinců je toto tím posledním v životě,ale najde se jedinec, či stovky jedinců, u kterých dojde příkladně k určitému pohybu části těla a tento pohyb vyvolá pohyb celého organismu a v důsledku vede k zisku toho, co je pro život nutné. Je to podmíněno a přesto bych tomu řekl náhoda.Poté již je opakován přímo ten impuls který vedl k zisku toho co je nutné pro život a místo, které je pro pohyb užíváno bytní. Toto se zapisuje do genetické informace a projeví se zbytněním takového místa a toto se popstupně mění třeba na bičík. Jenže i tehdy je zde náhoda.Každý nový organismus má geneticky dané pouze to určité zbytnění,ale nikoliv užití tohoto zbytenění k pohybu. A tak zde budou tisíce jedinců kteří budou v ohrožení života a jen u části dojde k impulsu, který zasáhne bičík a dojde k pohybu kterým ohrožení života mizí. A tak tomu jde dál, třeba až k člověku. Samozřejmě u člověka je to mnohem složitější. Evoluce je řada zákonitých náhod a kdyby těch náhod nebylo, život by zanikl,protože by nemohlo dojít ke změnám život zachraňujícím. Přesto je každá s těch náhod podmíněna celou řadou zákonitostí a potom se dá říci,že to náhody nejsou. Je však výhodnější říci, že toto je náhoda, než skoumat a hledat všechny zákonitosti k tomuto výsledku vedoucí,přičemš třeba celou řadu těchto zákonitostí vůbec neznáme.Proto je užíváno slovo náhoda a je na místě.

MB
Dragonier Posted - 08/03/2008 : 12:38:46
MB

Myslím, že si to špatně pochopil. Hledat náhody ve všech dějích a příčínách je zbytečné, protože se k ničemu nedopátráš.
Vím co vím, a vím, že náhoda neexistuje, jak myšlenkově, tak významově tohle slovo nemá smysl, protože nic není náhoda
Miloslav Bažant Posted - 03/03/2008 : 11:40:57
Gato.


Necháme to posoudit ostatním.Mne už na tvoje nesmysly nebaví odpovídat. Svět jako matrix je nesmysl ke kterému se nikdy nepřipojím.Pokud hovořím o posmrtné projekci v mozku, pak toto nepovažuji za platné.Předpokladem čehosi takového by byla absolutní paměť obsahující informace o celém životě, tedy i toho, co bylo vnímáno periferně.Čili se k tomuto nehlásím jako k čemusi reálnému, ale jen ukazuji,že toto bylo cosi podobného matrixu.
Jinak.Ty snad ani nelžeš ani když mne označuješ za lháře.Ty máš pouze problémy s chápáním a ty tvoje vývody jsou toho důsledkem.Tvoje urážlivé jednání je tedy nejspíše bez zlého úmyslu.Jak se praví.Chudý duchem nehřeší ,jen si důsledky svého jednání neuvědomuje.Takže tě odpouštím, ale zájem s tebou komunikovat již nemám.

MB
Gato Posted - 03/03/2008 : 09:47:29
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Gato.

Tam kde chybí argumenty,začínají urážky,ale jen u člověka rozumu mdlého. Jinak řeknu li, že je zde náhoda,neznamená to, že náhodu hledám. Čtenář ke kterému hovoříš dozajista pozná, kdo zde manipuluje a lže.

MB



Slávo,
proč ji tak rád zmiňuješ? Ty jsi ten lhář!! Já nikdy neargumentuji náhodami. Prohlásil si dříve Davidův matrix za nesmysl, později ses k němu přihlásil jako k jedné z možností!
Chci, aby se čtenáři dozvěděli jaké špinavé metody používáš. Ty tvrdíš o sobě, že máš vysokou inteligenci a používáš tyto špinavé metody.

Tvůj rozum je mdlý, protože mluvíš v tvém příspěvku o náhodě jako o jedné z možností tzn. že nevylučuješ náhodu jako jedno z možných vysvětlení. Nevíš víc, a proto argumentuješ náhodou nebo nehledáš vůbec nic a když druzí mluví o vyšší moci, pak přehlížíš jejich argumenty a uchyluješ se k náhodě.

Opakuji: Sláva Bažant je lhář a manipulátor.
Miloslav Bažant Posted - 03/03/2008 : 07:22:11
Gato.

Tam kde chybí argumenty,začínají urážky,ale jen u člověka rozumu mdlého. Jinak řeknu li, že je zde náhoda,neznamená to, že náhodu hledám. Čtenář ke kterému hovoříš dozajista pozná, kdo zde manipuluje a lže.

MB
Gato Posted - 02/03/2008 : 14:03:54
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Gato.

Máš zvláštní talent překrucovat co jiný řekne k obrazu svému a tak uděláš ze všeho nesmysl.Proč by někdo hledal náhodu? Náhoda si tě sama najde.Půjdeš po ulici a spadně tě taška na hlavu.Hledal jsi tu náhodu? Hledat náhodu je nesmysl a protože jsi to do věty zařadil ty, je tvůj nesmysl.

MB



Slávo,
ty často argumentuješ náhodami. Nikoli já. Nelži.
Pro čtenáře,
Sláva Bažant rád hraje roli lháře a manipulátora. Nenechte se tímto lhářem chytit!
Miloslav Bažant Posted - 02/03/2008 : 11:14:58
Gato.

Máš zvláštní talent překrucovat co jiný řekne k obrazu svému a tak uděláš ze všeho nesmysl.Proč by někdo hledal náhodu? Náhoda si tě sama najde.Půjdeš po ulici a spadně tě taška na hlavu.Hledal jsi tu náhodu? Hledat náhodu je nesmysl a protože jsi to do věty zařadil ty, je tvůj nesmysl.

MB
Gato Posted - 01/03/2008 : 15:12:56
Dragoniere,
náhoda je jen náhoda. lidé, kteří za vším hledají náhody jsou hloupí a možná zlomyslní. Sláva otravuje se svou náhodou a po dosazení do první věty si můžeš udělat přesnější obrázek o jeho úmyslech.

Každý člověk, který hledá náhody, nenajde nic. Jen náhodu.

Miloslav Bažant Posted - 29/02/2008 : 09:38:24
Dragoniere.

Víš o něčem,co dává tomuto světu zákonitosti? Jde mně o slovo vím.Já to třeba nevím. Mohu říci, že si to myslím,že to tuším intuicí ale nikdy, že to vím. Něco, je cokoliv a vyřazovat náhodu ze všeho je nomoudré.protože k tomu patří.Navíc si myslím, že je třeba nejdříve hledat ty zákonitosti a teprve až budeme všechny znát, můžeme s toho cosi vyvodit.Zatím jich na to známe žalostně málo. A tak je zde nekonečně mnoho "co když". Co když je vesmír který známe třeba nitrem živého organismu ve vyšším rozměru a my z něj vidíme pouze atomy? Co když je svět pouhý matrix? A tak bych mohl pokračovat do nekonečna.
Kdyby byl svět pouhý matrix,Pak bych zde byl já,ale třeba ty bys neexistoval.Já bych zde byl proto, že myslím a tedy jsem.Ty však můžeš za iluzi považovat mne, protože jak předpokládám myslíš a tedy jsi. A tak by byl matrix plný těch kteří myslí a tedy jsou,ale nikdo by nemohl vědět, že kdokoliv jiný je. Kdyby nebyli, nemohli by vnímat ani ten svět matrix. Mluvíš o vysvobození? Kdyby svět byl matrix,pak jediným vysvobozením by bylo vypnutí počítače ve kterém ten program probíhá. Dostat se z matrixu do reálného života je stejné, jako chtít zhmotnit cihlu zlata, kterou vidíš na monitoru.
Přesto je svět matrix možný. Představ si třeba,že jsi se dožil slušného věku a zemřel.Mozek umírá postupně a docela klidně by mohlo dojít k tomu, že by mazal své informace formou "přehráváním" celého života. A tak by vše co nyní vnímáš a jak myslíš probíhalo jen ve tvém mozku. řada z nás by byla dávno po smrti a ty bys s námi komunikoval jako se živými,protože by to byla pouhá projekce toho, co již bylo. Změnit bys nic nemohl a uvědomit si,že je to pouhá projekce také ne a tak bys to považoval na normální život. A tak bys sice myslel v rozměrech snu,ale vlastně bys již nebyl, respektive nebyl bys živý. Opět je to však jen to "co když?". Blíží se to tomu tvému absolutnu, nebo se to od něj vzdaluje?

MB
Dragonier Posted - 28/02/2008 : 18:20:10
Abych se taky vyjádřil jestli můžu na tohle zajímavé téma
Mně, abych pravdu řekl je totálně jedno, jestli jsem v matrixu, jestli hýbou kulisami trpaslíci, nebo jestli byl na počátku Bůh.
Vím o existenci něčeho, co dává zákony do našeho světa, tedy vím, že dílo náhody to není. Vztyčil jsem si cíl a to je, žít jak nejlíp umím a komunikace s ním/tím, k něčemu nakonec hold dojdu.
A zde dávám vám otázku-Když se dokáže existence matrixu, tak co z toho pro nás plyne? Čekat až nás Neo vysvobodí? Nebo?

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000