www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Co je to chyba?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
IPC Posted - 03/10/2008 : 15:25:45
Co je to chyba?
Tak se ukazte moderni sophiste!!!
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Sebastián Wortys Posted - 13/04/2016 : 14:05:12
quote:
Reaguji pouze na 1. příspěvek od IPC, zbytek jsem (min. zatím) vůbec nečetl.

Co je to chyba?



Chyba je dle mého nechtěný nesoulad záměru/ očekávání s výsledkem či argumentační klam (logický nesoulad východiska se závěrem).

Chyba může být relativní viz. kazítka: výrobcem záměrné chyby, ale z hlediska spotřebitele v nesouladu s očekáváním.
Sokrates2915 Posted - 02/04/2016 : 19:59:58
quote:
Originally posted by okref

IPC,
ja na tom nevidím nic problematického. Chyba je podle mě nezdařený záměr.



souhlasím s tímto stanoviskem.

protože nic nemusí být chybou - jsou věci takové, jaké jsou a chyba je jenom naše označení něčeho, čemu my přisuzujeme nějakou vlastnost nezávisle.

I kdyby se vyráběly noviny a pořád by to jelo stejně a miliónté druhé kopii by se objevilo něco jiného, tak to žádná chyba není - jen nám to tak splývá

prostě to tak je a je to jenom naše označení vyplývající z našeho dojmu

už jsme si zvykli na to, že se nám to kopíruje stejně a když to je jinak, tak že to je chyba

souvisí to s naším postojem - není to žádná věc - mohl bych říct, že nějaký člověk je chyba - tak to nende - není to označení věci - jako třeba že stůl je stůl - tak chyba je chyba

řeknu to takto - považujem něco, že má danou formu a když tato forma je jiná než původní, tak to považujeme za chybu
Sokrates2915 Posted - 12/03/2016 : 01:22:09
Co je to chyba?

Já bych to řekl takto. Chyba je subjektivní pohled na věc. Máme daný plán. A něco nejde podle našeho plánu, tak to považujeme chybu našeho plánu.

Protože když já se podívám na chybu v molekule DNA - tak druhý člověk řekne, že to chyba není, ale přirozený proces a přesně tak to má být. Je to naše hodnocení. Ale na té věci samé to nic nemění.

Chyba je náš postoj.

Protože když myslíte kreativně. Tak chyba může být nová cesta.

Řekněme, že udělám chybu ve výpočtech - plán byl udělat to správně, ale udělal jsem chybu. V podstatě píšu čísla, podle svého zvyku, ale místo jednoho čísla napíšu jiné číslo.

Ale když se na to podíváme a přijdeme k tomu jako někdo, kdo nikdy se neučil žádnou matematiku ani čísla, a uvidí tam tyto čísla vedle sebe.
Tak ten nenajde žádnou chybu, protože nerozumí našemu plánu - našemu naučenému systému - našemu výmyslu, že 1 + 1 = 2 - to je jenom výmysl.

Když si třeba řekneme, že žádná chyba neexistuje, že přesně všechno je tak, jak má být. A to čemu říkáme chyba je pouze to, jak to má být a my jsme tomu prostě říkáme názvem chyba.
Miloslav Bažant Posted - 02/12/2008 : 19:13:58
Rzwalde.
Toto forum se liší i v jiných věcech. Třeba si zde neslušně nenadáváme a neoznačujeme jeden druhého z blbce. Myslíš, že by bylo vhodné to sem zavést, když se to užívá v ostatních forech? Já bych řekl, že nemusíme to co dělají ostatní,ale pravdu máš v tom, že by to člověk měl znát, aby se nemusel na význam takových zkratek stále ptát. Jenže jak je poznat, když do těch ostatních for nechodím a zde se to nepoužívalo?

MB
Rzwald Posted - 02/12/2008 : 10:17:59
MB, to je dobré se naučit...nejsem sice taky moc vyznavačem těchto anglických zkrácenin, ale na fórech a především v icq komunikaci se běžně používají...

...možná na tomto ne, nicméně tohle je jediný fórum, který znám, kde se tyto zkratky nepoužívají...protože jsem na ně ale zvyklý, tak je někdy používám

smajlíci jsou tě taky jasný a taky se neptáš, na co je to dobrý --- tohle je de facto to samé, jako smajlík, akorád to není obrázkem, ale zkatkou
Miloslav Bažant Posted - 02/12/2008 : 08:37:00
Rzwalde.

Sláva:Díky. Zase jsem o něco blbější.
Rzwald:Snad chytřejší? Né?
Sláva: Až to někde použiji, budou mně mít nejspíše za blba, protože mně nebudou rozumět. lol.


MB
Rzwald Posted - 01/12/2008 : 23:50:29
lol znamená 'lot of laugh', což je anglicky doslovně přeloženo 'hodně smíchu'

česky: lol = he, he

pak je ještě rofl, i když to nepoužívám a to je 'rolling on the floor and laughing', tedy doslovně 'válení se po podlaze a smání se' (česky *válím se smíchy po zemi*)
Miloslav Bažant Posted - 01/12/2008 : 11:08:16
Rzwalde.

Význam slova lol je mně neznámý, nejspíše jsem na to ještě příliš mladý a neskušený. Nelíbí se tě snad to o té skleroze?Sklerozu sice znám pouze s doslechu,ale vím o ní, že je zlodějka všeho co člověk prožil, protože si na to nepamatuje. A tak člověk střádá zážitky a říká si jak plný život prožil a přijde ta mrcha skleroza a rázem je všechno pryč, jako by člověk vůbec nežil. A tak nás příroda před tou mrchou chraň.Amen.


MB
Rzwald Posted - 29/11/2008 : 20:26:22
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Neronisi.

Správně. To co jsi prožil tě nikdo nevezme nemluvím li o skleroze.

MB

lol
Miloslav Bažant Posted - 29/11/2008 : 15:59:16
Neronisi.

Správně. To co jsi prožil tě nikdo nevezme nemluvím li o skleroze.

MB
neronis Posted - 28/11/2008 : 22:39:50
Ano začal, raději něco prožít, než nežít.
Rzwald Posted - 28/11/2008 : 04:18:00
neronisi, ...jestli bych mohl poněkud zneužít onoho smutného rozchodu (btw lepší než hašiš je voda --- nemyslím jako pít ji, lepší plavat v ní) --- položil bych tě otázku:

pokud by jsi věděl, že se rozejdete v ten a ten den z těch a těch důvodů (tak, jak to proběhlo, řekněme, že by jsi byl vědmou)
....pokud by jsi to věděl ještě před tím, než by jsi s ní začal chodit...
...začal by jsi s ní chodit?
Miloslav Bažant Posted - 27/11/2008 : 17:17:19
Neronisi.

Žít na dluh se také jeví jako cosi, co se vyplácí.Protože právě nyní je tě dobře. Jenže potom přijde splácení dluhů a to bývá mnohem krušnější, než dnešní příjemno. U té drogy je to naprosto stejné. Faltem je, že budeš té drohy potřebovat k dosažení toho příjemna stále více a při abstinenci tě bude stále hůře.To jsou úroky. Potom již s tebe bude jen troska a budeš trpět jako zvíře. Potom již nebude cesty zpět a ani tvůj drogou pničený mozek toho nebude schopen.Říkáš, že zatím dokážeš bez drogy žít. Skus to a uvidíš, jak na tom skutečně jsi. Tohle si totiž říká i každý kuřák,dokud má cigarety. Když mu dojdou,pak pozná jak je na nikotinu závislý. Žiješ na dluh a dluh roste a rostou i úroky.To co nyní považuješ za stav blaženosti již může být hluboko pod úrovní které bys dosáhnul bez drog,ale vzhledem k propadu na druhé straně houpačky se tě to ještě jako příjemno jeví.Brzy nebude a nebude na to stačit ani hašiš stejně jako tě dnes nestačí marihuana. Přijde čas pervitinu a lsd, nebo morfinu. To již s tebe bude absolutní troska a třeba i bezdomovec a kriminálník. Zatím bys ještě mohl přestat. Třeba budeš nějaký čas trpět,ale budeš zachráníš se.

MB
neronis Posted - 27/11/2008 : 11:07:08
Ano, je to přesně tak. Když jsem zhulený, tak to samozřejmě nejde. Ale bez toho bych byl jen normální člověk s normálními starostmi a pravidly, které brzdí vývoj, jako u normálních lidí.
Neříkám, že jsem vymyslel pupek světa, ale tohle "hazardování" se mi vyplácí. Záleží na způsobu uvažování, to je alfa a omega toho jak se myšlení vyvíjí.
navi Posted - 27/11/2008 : 10:58:19
Musím sa priznať, Neronisi, že som tvoju bublinu nespájal s drogou. Skôr som to bral tak, že sa tak sústredíš na niečo, že okolitý svet prestáva existovať.

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000