www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Nové knihy
 Timothy Leary

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Fuki Posted - 19/04/2006 : 11:34:15
Narozen 22.října 1920 Skotsko, Springfiled

Je to takový můj milovaný autor a rád bych Vás s ním seznámil. Pokud tedy budete chtít.

Jako malý kluk rád četl a měl velice protestantskou duši. Byl vyhazován ze školy na školu až získal titul v oboru Psychologie.
Dále až do věku okolo čtyřiceti let ničím výrazným neoplýval. V tu dobu nastávala pro pravého vědce velká změna. Jeho přítel mu doporučil kouzelné houby z Mexica. Nejdříve moc nevěřil a bál se, ale jeho zvědavý duch ho do oněch míst dovedl.
Od té doby co si prvně pozměnil vědomí započal jeho výzkum psychedelických materiálů. Následovalo vyhození z Harvardu a další vyhoštění co se země týče. Dokázal v sobě drogu zůčelnit a nacházel sám v sobě boha. Po mnoha sezeních se Leary dostává k LSD, které doprovází jeho život až do konce.
Stal se jedním s prvních, kteří se velkou měrou zasloužili o rozšiřování vědomí. Nyní však jeho jméno vyprchalo jako pára nad hrncem. Ačkoliv ho mnoho lidí rádo čte a s jeho nazory simpatizují tak se jeho jméno v naučných textech a svatých knihách o mužích s kuraží nevyskytuje.

Proto bych Vám milerád doporučil přečíst některé věci co se jeho výzkumů týče.

Snažili se ho zničit, ale jeho nezkrotný duch nás bude provádět ještě po dlouhé roky.


Mohu dopporučit přečíst autobiografii kde Leary popisuje svojí strastiplnou cestu životem. Dále jsou knížky spíše zaměřené na ideologii Lsd a psychedelických zkušeností a v dalších neleznete jeho myšlenky pro budoucnost. Leary se také zabýval Cyberculturou a budoucími následky která tato generace přinese.

Knihy
Záblesky Paměti - Autobiografie
Politika extáze
Velekněz
Hra života
Infopsychologie
Chaos a kyberkultura



http://www.kosmas.cz/hledani_vysledek.asp?autor=Timothy%20Leary

odkazy:

http://blog.lide.cz/kalioglou/dr._timothy_leary,_ph.d./


http://www.regenerace.net/Archiv/2003/01/leary.htm


http://solidnipicovinky.kvalitne.cz/leary.htm


http://eldar.cz/Leary/Biography/QuickBio.html
3   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
elx Posted - 20/06/2010 : 21:00:41
Alex:

ale už zaujatě; a to ve prospěch LSD

Já jsem na LSD odmaturoval. Měl jsem to jako dlouhodobý maturitní projekt. Za úkol jsem měl vytvořit OBJEKTIVNÍ výukové materiály. Jak jsem toho chtěl dosáhnout? Kontaktoval jsem psychology, psychiatry, uživatele LSD, projíždel fóra a weby týkající se této problematiky a shromažďoval, porovnával a zpracovával jednotlivé informace. Výsledek? Učitelé, psychiatři a prostě celá strana, která měla větší zájem na represi, mi řekli, že jsem to udělal jaksi více "pro" LSD a že by to mohlo svádět k jeho užívání. Uživatelé LSD mi zase řekli opak, že jim připadá, že jsem spíše "proti". Tím, že jsem chtěl být objektivní, jsem se ve finále nezavděčil ani jedné straně. Je toto důkaz objektivity - nebýt přijat ani jednou stranou? Nebo je to spíš tak, jak řekl Goethe: "Můžeš být upřímný, ale nemůže být objektivní"? Samozřejmě se poté našli i lidé, kteří s celou prací souhlasili a dokonce se rozhodli podle oněch materiálů vyučovat, ale to už je jiná kapitola...
axel01 Posted - 11/11/2008 : 21:54:49
Já o něm četla v Kyberii od Douglase Rushkoffa, je to skvělá kniha.
Ta jeho filozofie mě docela oslovila, aspoň do té míry že promlouvá o drogách jinak než většina knih - ale už zaujatě; a to ve prospěch LSD. No, zajímavé je, že většina počítačových nadšenců byla v té době/anebo to Leary tak aspoň popisuje/ na drogách...
Navíc zpovědi hackerů, jak to chodí se společnostmi---že si třeba zaplatí člověka, který zničí konkurující společnosti systém--nebo o nadšencích, kteří byli upláceni, aby pro společnost pracovali--a ti si zase při každé takové práci brali od společnosti předem tajná data,protože jinak by je společnost obrala---nebo velice zajímavé pojednání o močových testech programátorů v Americe, kvůli drogám--a jejich neškodné obcházení....
Je tam toho spousta, i když nemusíte poslouchat tu filozofii, která není rozhodně nezaujatá, něco si z toho musíte odnést.

Anotace, Chaos a kyberkultura od Timothy Learyho:
Podle autora, slavného amerického filozofa a psychologa-experimentátora s LSD, se budoucnost lidstva bude odehrávat v kyberprostoru - novém digitalizovaném světě, elektronické realitě počítačů. Lidstvo se ve svém vývoji právě nachází na významné genetické křižovatce. Očekává se extrémní rozvoj individuální inteligence, jenž je spjat s computerovou postindustriální společností a kulturou. Nastupující nová éra v dějinách lidstva, éra computerového světa a života v něm, je založena na digitální komunikaci prostřednictvím softwarové sítě, kdy vzniknou nová společenství jedinců, propojená informační sítí svých počítačů. Leary nastiňuje vývoj a přechod lidstva z industriálního věku do věku computerového-postindustriálního a zároveň podává obraz americké společnosti a kultury 2. poloviny 20.století /tj. obraz amerických kontrakultur, sexuální morálky, užívání drog.../. Velice aktuální i atraktivní kniha - jednak už díky popularitě samotného autora a stále žádaným informacím o americké kultuře 2.poloviny 20.století, ale také hlavně pro dokonalou studii vztahů lidské společnosti k počítačům. Kruš.



ps, dík za odkazy, pokud se sem ještě dostaneš (Fuki)
Fuki Posted - 19/04/2006 : 11:49:40
http://www.regenerace.net/Archiv/2003/01/leary.htm

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000