www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Filosofie umění, estetika
 Kulturnost.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Miloslav Bažant Posted - 07/10/2008 : 11:44:10
Téma kulturnosti v vlivu na ni se mně zdá být velmi aktuálním.Jak jsem poznal,došlo k posuvu vkusu zvláště v hudbě,který oddělil mládež od starších generací a to velmi radikálně a mám bohužel takový dojem, že nevratně.
Jak k tomu došlo? Je to velký důsledek maličkosti.Začnu od začátku, čili stavu který zde byl. Před převratem (Listopadem) bylo všude plno kulturních domů a sálů, kde se konaly taneční zábavy. Na ty zábavy chodili mladí i ti starší a vlastně se tam navzájem poznávali a sblížili.Muzika, která se tam hrála musela vyhovovat všem, čili mladým i těm starším. A tak si ti mladí díky těm straším pěstovali hudební vkus a vznikala zde kontinuita a navíc se ti mladí učili společnesky se chovat.Kapely měly kde hrát a tak jich bylo bezpočet.Jen v naší vesnici byly čtyři kapely dva taneční orchestry ,jedna rocková a hornická dechovka. V sousedních Nýřanech byly čtyři sály a sedum kapel.Všichni měli kde hrát a kolikrát byly v jedné vesnici i dvě zábavy najednou a sály byly plné.Je třeba dodat,že se na zábavy chodilo v partách,které třeba zaplnily celý stůl,nebo se srážely stoly k sobě.Toto je velmi důležitý fakt,což si jistě později uvědomíte.
Po Listopadu došlo k rychlé privatizaci těchto kulturních zařízení a myšlenka to celkem nebyla špatná. Soukromý majitel se o to bude lépe starat, než stát, či obec. Jenže došlo k tomu,že ten soukromý majitel měl vždy hlavní zájem o maximální zisk. A tak s kultury odpadla většina kulturních domů,protože byly tyto prostory využity k lukrativnějším účelům,jako třeba šití tepláků, fitcentra, u nás se v krásném Lidovém domě s vynikající akustikou skladoval stavební materiál a poté elektronika a tak zbyl dohromady v obou obcích jen jeden kulturní dům, který si drží obec a nájem za jednu akci zde stojí 15000kč.Kapela dnes stojí kolem 25000 a to mluvím o těch levnějších, k tomu přibude za elektřinu, za pořadatele a měl by být ještě nějaký zisk.Jenže kde ho vzít, když se do sálu vejde pouze dvěstě lidí a vězšinou se ani nezaplní? A tak kapely nemají kde hrát a rozpadají se.Rozpadly se i ty party, které společně chidly na zábavy a dnes řeknu manželce, aby šla se mnou na zábavu a ona řekne."Co bych tam dělala, vždyť tam nikoho neznám." Jenže zde byli skladatelé té dobré muziky a jejich honorář za složené písničky pocházel s autorských práv, které platily ty kapely, které platil rozhlas, či televize a ty přešly na světový repertoár a většinou hrají pro anglicky mluvící lidi. A tak si ti skladatelé koupili hospody a místo skládání točí pivo,či podnikají v čemsi jiném.Na jejich místo nastoupili amatéři mnohdy bídné kvality. Mládež se soustředila kolem diskoték a rockových klubů a oddělili se tím od starší generace. Samozřejmě si tam normy společenského chování vytváří sami. Jakmile ti madí postupně zestárnou,oddělí se od nich další generace mladých a tak to půjde stále dál.
Nevidím zde řešení a nevidím zde cesty k tomu,aby se znovu přiblížili ti mladí k těm starším.A tak z dobrého úmyslu vznikla škoda na kulturnosti národa.
Jak to vidíte vy???


MB
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
navi Posted - 19/12/2008 : 16:09:01
Zarába si na ulici http://www.mojevideo.sk/video/1ed/bezdomovec_hra_na_bubnoch.html
navi Posted - 19/12/2008 : 15:56:23
Miloslave, tu máš inšpiráciu pre mládežnícku hudbu: http://www.mojevideo.sk/video/422/superstar_kz_fut_fut_freestylo.html
navi Posted - 19/12/2008 : 15:40:04
Tak tomuto hovorím tanečník: http://www.mojevideo.sk/video/67d/mr_beanbastic.html
navi Posted - 19/12/2008 : 14:34:51
Miloslave, tak napríklad toto by si mohol skúsiť pre mladých, ale aj pre starších: http://www.mojevideo.sk/video/13c7/neuveritelny_hrdelny_spev.html

Alebo túto slovenskú ľudovku, To tá Heľpa. http://www.mojevideo.sk/video/10e0/to_ta_helpa.html
Miloslav Bažant Posted - 18/12/2008 : 16:59:29
Rajisi.

Pardon. Už vím o co jde. Přiznám se, že jsem to nečetl a vlastně ani nemohl, díky tomu,že jsem to neskopíroval do počítače a přišlo tolik E mailů,že jsem musel vyprázdnit schránku.Takže jsem to omylem smazal.

Co se týká těch písniček do repertoáru. Faktem je,že se mně mnohé z dnešní tvorby příliš nelíbí,ale mnohdy mně cosi dobrého unikne. Když si třeba někdo na vystoupení přeje písničku, kterou neznám, pak si to zapíši a někdy zjistím, že je docela dobrá. Potom vím co mám hledat a třeba najdu u stejného interpreta i lepší. Proto jsem se ptal vás, co se vám líbí.Prostě nápad abych věděl kde hledat a třeba jsem tím vyšel vstříc mladým na vystoupení. Zřejmě se u mne jedná o cosi jako únavu a k tomu hledání se musím vždy přinutit. Vyslechnu pár věcí a utíkám od toho pryč.

MB
rajis Posted - 17/12/2008 : 14:46:57
Slávo, Slávo, ty jsi hlava děravá =) Ten návod jsi dostal, vím to, protože jsi mi to psal v mailu, teď jsem se na to díval. Ale to nevadí.

"> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Radek Podle??k <rajis85@hotmail.com>
> Předmět: N?vod!!
> Datum: 25.3.2007 22:10:32
> ----------------------------------------
> Ahoj posilam ti ten navod. Kdyby bylo neco nejasneho klidne se ptej.
>
>
> Preji hezky den
>
>
>
> Radek Podlesak"

tvoje odpověd:

"From: Miloslav Bažant (Miloslav.Bazant@seznam.cz)
Sent: Monday, March 26, 2007 8:39:37 AM
To: Radek Podle??k (rajis85@hotmail.com)

Nazdar Radku.

Díky. Za chvilku se na to podívám. Možná mám i já co tě nabídnout......"

Jinak těžko ti poradit, jakou písničku zařadit do tvého repertoáru. Dost oblíbený styl hudby u mladších je ska (není problém si vygooglit něco otom stylu a známých kapelách a většinu z nich si pak můžeš přehrát na youtube nebo na myspace)
Miloslav Bažant Posted - 17/12/2008 : 08:18:25
Rajisi.
Je možné, že jsi mně nějaký návod poslal,ale jisté je, že jsem žádný nedostal,čili jseem jej ani nemohl číst. Na stahování s internetu mám již různé programy, které stáhnou zadara i to co je normálně placené.Se stahováním problém není,ale spíše s vyhledáváním.Pokud je možné písničku si vyslechnout,pak je to dobré,ale pokud ji mohu slyšet až tehdy, kdžy si ji stáhnu, pat ji raději nestahuji. Přiznám se k jednomu svému nedostatku.Příliš si nepamatuji jména interpetů, zvláště těch mladých a tak nějak nevím co z nich vyšlo. Když písničku vyslechnu a líbí se mně, pak ji zařadím do repertoáru,ale kdyby ses mne zaptal kdo ji zpívá v originále,asi bych koukal jako přepité tele. Já muziku dělám, ale povídat si o ní a ukazovat znalosti, to mně prostě nejde. A nyní si můžeš představit moje vyhledávání,když většinou nevím co hledám a jde spíše jen o náhodu. Jako legrační zajímavost mohu ukázat toto. Hraji několik písniček od DiepPurple. Jenže jsem to nevěděl a zjistil jsem to teprve na hře díky výkřikům s parketu, kdy žádali další písničky od Purple. Je to zajímavé, ale mne nikdy ta jména interpretů celkem nezajímala a zajímaly mně spíše ty písničky. Takže mně nejspíše nikdo nemůže poradit a musím hledat tím náhodným spůsobem i když většinou najdu houby.

MB
navi Posted - 17/12/2008 : 00:23:16
Čo poviete na tento výkon? http://www.mojevideo.sk/video/1c0a/hra_vaginou.html
navi Posted - 16/12/2008 : 23:16:53
Miloslave, keď si chceš zväčšiť písmenká tak si PLOCHE (to je to, keď si zapneš počítač, tak ti naskočí najprv plocha s ikonkami, tak na tej ploche) klikni na pravé tlačítko myši, a tam si klikni na VLASTNOSTI. tam si zas klikni na NASTAVENÍ, a tam si daj ROZLIŠENÍ OBRAZOVKY menší.
Klikni na OK a hotovo.
rajis Posted - 16/12/2008 : 18:08:42
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.
Víš co by mne zajímalo? Jak ty kapely a písničky najdeš. Já skouším kde co a to co hledám nikdy nenajdu. Když najdu konečně nějaké písmičky tak je to placené,nebo jsou tam jen úryvky. Já jsem si pořídil internet právě kvůli tomu abych tam nacházel písničky do repertoáru,když už jich je málo v rozhlase a vyhazovat zbytečně peníze za CD abych tam našel jednu písničku, někdy anu ne se mně nechce. Pro mne by ani nemusely být ve formě klipu. Stačily by mně obyčejné nahrávky.

MB



Slávo, tak před rokem, možná ještě déle, jsem ti posílal asi 5ti stránkový návod jak stahovat z internetu, že ty jsi se na to ještě ani nepodíval?

Jinak zkus youtube.com tam máš celé songy i písničky k nim..stačí jen znát jméno interpreta
Rzwald Posted - 16/12/2008 : 14:30:36
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant
Docela by bylo dobré, aby toto udělali i ostatní. Je dobré vědět, co se líbí a dle toho doplňovat repertoár.To víš, já na diskotéky nechodím a těžko mohu zjistit, co se těm mladším líbí.

tak u mě je to jednoduché, neboť až na uplné výjimky poslouchám výhradně jen ženské hlasy, takže MB, máš smůlu :-)

jinak z toho mála mužských, co jsem slyšel, se mi líbí Robbie Williams nebo Simon&Garfunkel
Miloslav Bažant Posted - 15/12/2008 : 07:58:06
Axel01

Pozíže mám,ale spíš se čtením.Nechápu, proč volí tak malá písmenka a ještě světlá. Ale což? Něco jsem stáhnul i když toho není moc. Já totiž vybírám jen v české tvorbě,či muziku s českými texty a ono toho dobrého není zase až tak moc a toho dobrého ještě méně.Vulgární texty či drsnost nemám v lásce a navíc hledám písničky které zpívají chlapi. Ženský hlas mohu zařadit jen do dvouhlasu.Takže mám to hledání dost těžké.Víš co bych však uvítal? Jestli chceš, můžeš napsat jména a interpreta písniček, které se tě líbí,ale musí to být písničky pro chlapa,protože ty ženské bych nevyzpíval.Docela by bylo dobré, aby toto udělali i ostatní. Je dobré vědět, co se líbí a dle toho doplňovat repertoár.To víš, já na diskotéky nechodím a těžko mohu zjistit, co se těm mladším líbí.

MB
axel01 Posted - 15/12/2008 : 02:56:23
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.
Víš co by mne zajímalo? Jak ty kapely a písničky najdeš. Já skouším kde co a to co hledám nikdy nenajdu. Když najdu konečně nějaké písmičky tak je to placené,nebo jsou tam jen úryvky. Já jsem si pořídil internet právě kvůli tomu abych tam nacházel písničky do repertoáru,když už jich je málo v rozhlase a vyhazovat zbytečně peníze za CD abych tam našel jednu písničku, někdy anu ne se mně nechce. Pro mne by ani nemusely být ve formě klipu. Stačily by mně obyčejné nahrávky.

MB



http://www.google.cz/search?q=mp3&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a

Možná si vybereš nějakou z těch stránek, pak můžu doporučit programy na stahování...Zase moc energie to nezabere, aspoň co používám já--a jsou i jiné.
http://www.google.cz/search?q=dc%2B%2B&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a
(kdybys měl potíže s nastavením a rozhodneš se pro program, napíšu návod)


Miloslav Bažant Posted - 12/12/2008 : 12:32:58
Navi.
Víš co by mne zajímalo? Jak ty kapely a písničky najdeš. Já skouším kde co a to co hledám nikdy nenajdu. Když najdu konečně nějaké písmičky tak je to placené,nebo jsou tam jen úryvky. Já jsem si pořídil internet právě kvůli tomu abych tam nacházel písničky do repertoáru,když už jich je málo v rozhlase a vyhazovat zbytečně peníze za CD abych tam našel jednu písničku, někdy anu ne se mně nechce. Pro mne by ani nemusely být ve formě klipu. Stačily by mně obyčejné nahrávky.

MB
navi Posted - 11/12/2008 : 19:29:17
Poznáte túto slovenskú kapelu? http://www.savethecookie.eu/home

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000