www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Filosofie náboženství
 Odpověď pro Sebastiána Wortyse

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
m.s. Posted - 12/11/2018 : 14:04:34
Dobrý den.

Jelikož se nacházíme v sekci náboženství, budu odpovídat tomu odpovídajícím způsobem. Pokud se totiž podíváme do Bible, konkrétně do Starého zákona, židovský národ je v něm varován před tím, aby uzavíral manželství a nemíchal se s jinými národy Kanaánu, mezi nimiž se usídlil.

Jednou z hlavní příčinou bylo, že takovými smíšenými manželstvími se zároveň mísilo i náboženské povědomí. Mísila se pravá víra židů v jediného Boha s vírou řádově mnohem nižší. A sice, s vírou v různé modly a různých bůžků. To mělo za následek kalení čisté a pravé duchovnosti židy.

Pokud budeme vycházet z těchto skutečností, nacházejících se v Bibli a aplikujeme je na naši současnost, tak nám z toho vyplyne následující:

Existuje Stvořitel, jehož Vůle je pro všechno ve stvoření rozhodující. Její poznání a dodržování je pro lidi maximálně blahodárné, protože jejich vede vzhůru nejen duchovně, ale také pozemsky.

No a Vůlí Stvořitele ve vztahu k jeho povolanému národu bylo, aby se tento národ nemíchal s jinými národy, protože mu to musí nutně přinést duchovní škodu. Židovský národ měl tedy žít uprostřed jiných národů Kanaánu a stýkat se s nimi, ale neměl se s nimi míchat.

A pokud tento princip zobecníme ve vztahu ke všem národům světa znamená to, že každý z nich má zůstat kompaktní a má se co nejméně míchat z jinými, protože takové míchání způsobuje každému, kdo tak činí duchovní škodu.

Národy mají být spolu v kontaktu, mají vzájemně spolupracovat, mají se stýkat, mají se obohacovat, ale každý z nich má zůstat sám sebou, aby jeho příslušníci, představující určitou velmi specifickou duchovní stejnorodost mohli ve vzájemném posilování se v této stejnorodosti optimálně duchovně pokročit.

Jakýkoliv multikulturalismus, ať už umírněný nebo extrémní narušuje duchovní kompaktnost a stejnorodost jednotlivých národů, jejichž optimální duchovní vzestup se tím zpomaluje nebo zcela zastavuje.

Materiální, nebo jakékoli jiné výhody nejsou argumentem, protože ve vztahu k lidem, jako k duchovním bytostem, je nejvíce rozhodující jejich duchovní vývoj. A právě z hlediska optimálního duchovního vývoje je maximálně žádoucí respektování toho, co reprezentuje Vůli Stvořitele. A Vůle Stvořitele vůči židovskému národu, a tedy i k ostatním národům světa je, aby se vzájemně nemíchali. Takto to doporučuje Bible a taková je Vůle Stvořitele.

Člověk má samozřejmě svou vlastní vůli a proto může jít vlastními cestami. Jak se ale dříve nebo později ukáže, tyto jeho vlastní cesty ho přivedou do neštěstí, i když se krátkodobě mohou zdát jako výhodné. Člověk a jeho vůle jsou totiž nedokonalé, dokud Stvořitel a jeho Vůle jsou dokonalé. A jedině respektováním toho, co je dokonalé, a tedy pro člověka jako pro duchovní bytost to nejlepší, můžeme spět k harmonii a štěstí, ke kterým nás vždy vede a povede respektování Vůle Nejvyššího.

Naopak respektování naší vlastní vůle je zrádné v tom, že ze začátku se nám může zdát jako výhodné a přínosné, avšak na konci nás bude vždy čekat jen zkáza a neštěstí. Chaos, zkáza a neštěstí, kterých jsme se mohli vyvarovat prostým respektováním Vůle Nejvyššího.

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000