T O P I C R E V I E W |
rajis |
Posted - 16/10/2008 : 14:11:20 za naprosté zahlcování fóra nesouvisejícími příspěvky, žvásty, osobními problémy...proč si proboha nevyměníte ICQ nebo podobné chatovací programy a nepřesunete svou aktivitu tam? Úplně mi to bere chuť se k čemukoliv tady vyjadřovat... |
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Miloslav Bažant |
Posted - 31/10/2008 : 13:03:34 Neronisi.
Filofie je k něčemu,když slouží životu, tomu aby lidé našli cesty k spolužití a bylo ve společnosti co nejméně konfliktů.Potom lidi zajímá.Pokud se začne filosofie zabývat sama sebou a otázkami,které jsou neuchopitelné a odtažené od života,pak pro lidi filosofie ztrácí význam.Je zde kvanta problémů vedoucích k rozdělení a konfliktnosti společnosti a filosofie se zabývá průniky jsoucna nejsoucnem,či rozměrem nekonečna a podobně. Jaký význam toto má pro společnost? Nulový a proto se lidé na filosofii dívají s despektem.Pokud by filosofie hledala zákonitosti vedoucí v důsledku ke zlu, čili rozdělení společnosti a vzájemnému boji a tyto zákonitosti nacházela,pak by se stali filosofové opět váženými a potřebnými. A právě o to se snažím. S jakým úspěchem není podstatné.
MB |
neronis |
Posted - 31/10/2008 : 10:25:50 Ano a skončilo by to tak, že by úroveň fóra velmi poklesla. O filozofii mají totiž lidé i odborníci velmi zkreslenou představu. Nastává krize kdy se lidé ptají zda je vůbec k něčemu a pokud připustíme diktaturu ze strany dogmat současných "filozofů", může se stát, že lidé ztratí o historii filozofie zájem a už ztratili. Přitom kdysi dávno byli filozofové hlavním tématem společenských konverzací, řešili současné záležitosti, zatímco ti dnešní je již neřeší. Protože na současné otázky odpovědi neznají, ale pouze jakési relativistické universalistické žvanění. |
Miloslav Bažant |
Posted - 31/10/2008 : 10:11:18 Neronisi.
Já na reklamy neklikám,pokud tam není cosi, co by mne mohlo zajínat,ale vnuk na jednu reklamu kliknul a já měl co dělat,abych to dal do pořádku. Jednalo se o reklamu Digest Výběru. Ale o tom jsem zde již mluvil.Já sám jsem kliknul na reklamu spamu, čili s toho majitel žádné korunky neměl,ale já jsem měl hodně starostí. Objevila se mně tam totiž tabulka,že počítač byl napaden virem a tato tabulka se objevila i při restartu počítače a nebylo možné udělat cokoliv.Na té tabulce však byla výzva,abych kliknul na ikonu a za určitý obnos v dolarech bude naistalován antivirový program, který mne viru zbaví. Já jsem lakomec a nerad podporuji grázly a tak jsem počítač vypnul, vložil do něj CD a počítač sformátoval a celý znovu naintaloval. Od té doby na reklamy neklikám, zkrátka jsem se poučil. Kdyby zde byl moderátor a chtěl se podívat na obsah reklamy, dopadl by stejně jako já. Kdyby zde byl mohl by takové spam reklamy sám smazat a chránit tak ostatní. Toto by mluvilo ve prospěch moderátora,ale stejně tak by tomu mohl zabránit systém přihlašování s opisem soustavy nějakých znaků. Jak se tomu říká nevím, ale mnohdy se s tímto na různých webech setkávám. Stejně tak by toto mohl dělat Webmaster a několikrát to již i udělal. Skutečnost je takové, že se některá témata od filosofie dost vzdalují a kdyby zde byl moderátor, nejspíše by je vyřadil. Jenže pak se narazí na cosi závažného a od filosofie vzdálené téma je náhle vysoce filosofické.Važme si svobody kterou zde máme a nevyvolávejme stav,který by nás potom mohl mrzet.Jsou zde takoví,kteří si vytvořili představu,že by moderátor mohl usměrnit diskusi k jejich obrazu a na zájmy ostatních neberou ohled. To je dle mého názoru velmi sobecké.
MB |
neronis |
Posted - 30/10/2008 : 11:51:24 Já si občas i na nějakou zajímavou reklamu kliknu, ono je to pro majitele určitě příjemné dostat občas aspoň 5 korun nebo tak místo pár haléřů za zobrazení |
navi |
Posted - 30/10/2008 : 09:41:46 Tie emócie sú pozitívne, tak si to tak neber. Je tam obrovský podieľ nadhľadu, ale ten si si asi nevšimol. Ale to nevadí .
|
Miloslav Bažant |
Posted - 30/10/2008 : 08:32:34 Ale pánové??? Opět jsou zde emoce? Uvědomte si oč každému z vás jde. Je zde určitá komunita lidí s různými zájmy a každý by chtěl aby forum odpovídalo jeho zájmům.To platí i pro vás dva a všechny ostatní. Ty Navi si chceš prostě jen popovídat a moderátor,který by striktně třídil co filosofie je a co sem tedy patří by tě nevyhovoval. Maftík má zájem o klasickou filosofii protože se tomu učí v AB a chce to zde ventilovat.Tomu by naopak takový moderátor vyhovoval. Já mám raději filosofii která je blíže k životu a snahu sdělit své poznání,které alespoň u mne vede k pochopení řady filosofických otázek.Jenže se to vymyká běžnému pohledu na filosofii a navíc si jako Navi rád jen tak poklábosím. S tohoto důvodu by mně moderátor spíše vadil. A tak bych mohl pokračovat a každý by měl na totéž trošku jiný názor. Každý takový problém je možno bez emocí a zlosti vyřešit. Maftík a ti,kteří mají rádi klasickou filosofii si mohou založit topic na takové téma stejně jako jsem já založil Kecárnu. Nikdo jim v tom nebrání a pokud to bude zajímavé téma, rád se diskuse zůčastním.Koho takové téma nezajímá, tak si jej prostě nevšímá. Snahy přispůsobit forum svým zájmům a přinutit ostatní aby se podřídili jsou dětinské a hloupé. Právě ta různost zaměření a různost pohledů na tutéž věc činí toto forum zajímavým. Myšlenka moderátora je v důsledku zaměřená k vyřazení některých lidi a jejich názorů a zájmů s této komunity,čili je to myšlenka censury. Otázkou je, zda by se potom toto forum nezměnilo v nudnou žvanírnu a místem pro filosofické exibice,jako tomu bylo před mým příchodem. Myslím, že majitel Filosofie.cz by se mnou plně souhlasil,že má forum zůstat v té podobě v jaké je,protože díky tomu zde má velkou návštěvnost a zisk z reklam,které se vyplatí zde mít. Tak se prosím přestaňte hádat a vybízet se k úkonům pod lidskou důstojnost a začněte myslet. Chci o něčem hovořit a není zde takové téma, tak si ho prostě založím a nic mně v tom nebrání.Ostatní mohou dělat naprosto totéž.Pokud se cítím nad ostatní povýšený,tak prostě nediskutuji a třeba si najdu jiné forum,které mně lépe vyhovuje a třeba má toho moderátora.Chci li se bavit s lidmi kteří zde jsou,protože mně jejich názory zajímají,pak se nesnažím je změnit a přinutit k tomu aby odpovídali mým zájmům,ale prostě se té komunitě přispůsobím.
MB |
navi |
Posted - 28/10/2008 : 22:01:22 quote: Originally posted by Maftík
quote: Originally posted by navi
quote: Originally posted by Maftík
Toto vlákno nečtu, ale co se týče toho jestli by toto fórum mohlo mít moderátora, byl bych aj docela pro.
Bože, vy ste niektorí poriadne nesamostatní. Pomaly budete potrebovať aj asistenta na utrenie zadku.
No a Ty bys byl ochoten mi jej vytřít? Že bych Tě zaměstnal 
Kľudne, ale máš na to? |
Maftík |
Posted - 28/10/2008 : 21:43:22 quote: Originally posted by navi
quote: Originally posted by Maftík
Toto vlákno nečtu, ale co se týče toho jestli by toto fórum mohlo mít moderátora, byl bych aj docela pro.
Bože, vy ste niektorí poriadne nesamostatní. Pomaly budete potrebovať aj asistenta na utrenie zadku.
No a Ty bys byl ochoten mi jej vytřít? Že bych Tě zaměstnal  |
navi |
Posted - 28/10/2008 : 20:08:55 quote: Originally posted by neronis

Zavri si hubu, lebo Ti tam vletí mucha. |
neronis |
Posted - 28/10/2008 : 19:53:40
 |
navi |
Posted - 28/10/2008 : 19:50:51 Kto je za to, aby som bol moderátor? |
neronis |
Posted - 28/10/2008 : 19:29:21 Já bych tu asi nechodil, kdyby tu byl moderátor, jinam se mi ani nechce, protože tam jsou. Já nemám potřebu vysvětlovat někomu něco jen z toho důvodu, že plní nějakou funkci. |
navi |
Posted - 28/10/2008 : 18:39:55 quote: Originally posted by Maftík
Bože, vy ste niektorí poriadne nesamostatní. Pomaly budete potrebovať aj asistenta na utrenie zadku. |
Maftík |
Posted - 28/10/2008 : 15:47:46 Toto vlákno nečtu, ale co se týče toho jestli by toto fórum mohlo mít moderátora, byl bych aj docela pro. |
Miloslav Bažant |
Posted - 28/10/2008 : 13:25:39 Rajisi.
Jsm rád, že už si rozumíme.
MB |
|
|