T O P I C R E V I E W |
navi |
Posted - 08/10/2008 : 11:34:25 Čo si myslíte; je pre farmaceutický priemysel dôležitejší zisk, alebo uzdravenie človeka? |
9 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Miloslav Bažant |
Posted - 10/10/2008 : 08:04:55 Neronisi a Rzwalde
S těmi vědci je to podobné jako s umělci.Takový muzikant maká jako černý protože jej to baví. Náklady jsou někdy vysoké a zisk neodpovídá vynaloženým nákladům a práci. Přesto i ten zisk je jedním s podnětů a nelze jej opomíjet.Společenské postavení je dalším podnětem a motivací. Dostoupí li toto společenské postavení VIP,pak jsou i zisky vysoké a tak se každý snaží takového postavení dosáhnout a i když je toto dosaženo jen jednomu ze sta, nebo s tisíce, stále je to motivací.
MB |
Rzwald |
Posted - 10/10/2008 : 02:39:12 quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Rzwalde _______________________________________________ určitě zisk....naštěstí pro vědce, kteří je vyvíjí si myslím, že je prvořadý člověk ________________________________________________
Ano pro vědce je prvořadý člověk a říkají mu já. Vědecká práce je profese a bez výsledků není zisku.Čím hodnotnější je výsledek vědecké práce,tím lépe je vědec honorován.Kdyby měli ti vědci platy stejné bez ohledu na to jaké mají výsledky, byly by výsledky u všech stejné, čili nulové.Druhou pobídkou pro vědce je společenské ocenění a povýšení ceny jejich života. A to vede opět k jejich společenskému zisku a určitým výhodám.Nedokáži si představit vědce myslícího při vědeckém bádání na pacienty,kterým tím pomohou, respektive kterému by toto stačilo a nic víc nežádal.Avšak i zde jsou výjimky.Já sice nejsem vědec,ale hledal jsem zákonitosti procesu myšlení.Proč? Jaká byla motivace? Lidé kterým by to mohlo pomoci? Ale kdepak.Byl jsem pouze a jen strašně zvědavý a původně jsem toto poznání vůbec nechtěl lidem sdělit. Chtěl jsem se v tom složitém procesu pouze vyznat.Čili pro mne to nebyla práce, ale vlastně jen zábava.A takových lidí je možná mnoho a často se o jejich "vědecké práci" ani nedozvíme.
MB
vědci jsou zvědaví...nemyslím, že by se někomu chtělo být vědcem pro peníze, neboť je to příliš těžké a finanční ohodnocení je přitom (dle mých informací) dost bídné
|
neronis |
Posted - 09/10/2008 : 18:43:11 Tak určitě se najdou vědci, kteří se roztrhnou i za 30 táců a výsledky jejich práce pomáhají nám všem. Nicméně financovat třeba vybavení, to bývá tvrdším oříškem. |
Miloslav Bažant |
Posted - 09/10/2008 : 07:27:32 Rzwalde _______________________________________________ určitě zisk....naštěstí pro vědce, kteří je vyvíjí si myslím, že je prvořadý člověk ________________________________________________
Ano pro vědce je prvořadý člověk a říkají mu já. Vědecká práce je profese a bez výsledků není zisku.Čím hodnotnější je výsledek vědecké práce,tím lépe je vědec honorován.Kdyby měli ti vědci platy stejné bez ohledu na to jaké mají výsledky, byly by výsledky u všech stejné, čili nulové.Druhou pobídkou pro vědce je společenské ocenění a povýšení ceny jejich života. A to vede opět k jejich společenskému zisku a určitým výhodám.Nedokáži si představit vědce myslícího při vědeckém bádání na pacienty,kterým tím pomohou, respektive kterému by toto stačilo a nic víc nežádal.Avšak i zde jsou výjimky.Já sice nejsem vědec,ale hledal jsem zákonitosti procesu myšlení.Proč? Jaká byla motivace? Lidé kterým by to mohlo pomoci? Ale kdepak.Byl jsem pouze a jen strašně zvědavý a původně jsem toto poznání vůbec nechtěl lidem sdělit. Chtěl jsem se v tom složitém procesu pouze vyznat.Čili pro mne to nebyla práce, ale vlastně jen zábava.A takových lidí je možná mnoho a často se o jejich "vědecké práci" ani nedozvíme.
MB |
neronis |
Posted - 08/10/2008 : 20:50:44 Ta výše zpoplatnění se odráží hlavně z výrobních a distribučních nákladů. Avšak jakmile se začne výše nákladů orientovat podle času, který nám lék umožní strávit na této zemi, může se stát, že si budeme čas přímo platit penězi. |
navi |
Posted - 08/10/2008 : 20:43:44 quote: Originally posted by Rzwald
určitě zisk....naštěstí pro vědce, kteří je vyvíjí si myslím, že je prvořadý člověk
A ja som myslel že záujem investora |
navi |
Posted - 08/10/2008 : 20:41:17 quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Navi. Pro každý průmysl je prvořadým zisk. O tom není třeba hovořit,ale zde dochází k zajímavému jevu.Pro tento průmysl mají význam lidé nemocní,protože ti zdraví farmaka nepotřebují.Kdyby farmaka neléčila,pak by o ně nikdo neměl zájem.Kdyby léčila příliš silně,pak by pacient bral léky krátce a byl by zdravý, jenže zdravý člověk je pro ně nezajímavý.Jenže najdou li skutečně dobrý lék,pak to pro ně znamená velký zisk,protože vytlačí konkurenci. Takže je zde do jisté míry silný střet zájmů a ty firmy mezi tím balancují jak to jde.Skutečně dobrá farmaka jsou drahá a firmy z nich mají velké zisky.Největší zisky však plynou s obyčejných běžných farmak i když jsou levnější,protože je užívá nejvíce lidí a dlouhodobě. Takže tyto levná farmaka jsou tím základním. Kdyby se s farmaceutických firem staly státní a neziskové organizace,pak by se ukázalo oč jim vždy šlo,protože by nic nového nevyvíjeli.Takže je lepší, že jim jde o zisk,protože potom se jim vyplatí investovat do výzkumu nových a lepších léků a tyto potřebují nemocní aby se uzdravili.
MB
Miloslave, nenapísal by som to lepšie, len na záver by som napísal "protože potom se jim vyplatí investovat do výzkumu nových a lepších léků a tyto potřebují nemocní aby se né uzdravili, ale aby jim bylo o něco líp než se starými lékmi.
|
Rzwald |
Posted - 08/10/2008 : 18:36:20 určitě zisk....naštěstí pro vědce, kteří je vyvíjí si myslím, že je prvořadý člověk |
Miloslav Bažant |
Posted - 08/10/2008 : 17:13:56 Navi. Pro každý průmysl je prvořadým zisk. O tom není třeba hovořit,ale zde dochází k zajímavému jevu.Pro tento průmysl mají význam lidé nemocní,protože ti zdraví farmaka nepotřebují.Kdyby farmaka neléčila,pak by o ně nikdo neměl zájem.Kdyby léčila příliš silně,pak by pacient bral léky krátce a byl by zdravý, jenže zdravý člověk je pro ně nezajímavý.Jenže najdou li skutečně dobrý lék,pak to pro ně znamená velký zisk,protože vytlačí konkurenci. Takže je zde do jisté míry silný střet zájmů a ty firmy mezi tím balancují jak to jde.Skutečně dobrá farmaka jsou drahá a firmy z nich mají velké zisky.Největší zisky však plynou s obyčejných běžných farmak i když jsou levnější,protože je užívá nejvíce lidí a dlouhodobě. Takže tyto levná farmaka jsou tím základním. Kdyby se s farmaceutických firem staly státní a neziskové organizace,pak by se ukázalo oč jim vždy šlo,protože by nic nového nevyvíjeli.Takže je lepší, že jim jde o zisk,protože potom se jim vyplatí investovat do výzkumu nových a lepších léků a tyto potřebují nemocní aby se uzdravili.
MB |
|
|