www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Jak řídit společnost?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
neronis Posted - 16/09/2008 : 13:46:54
V současné době je společnost řízena na základě represe. Tato logika je i základem náboženství: Pokud někdo udělá něco špatně, trestá se špatný čin (hypoteticky), popřípadě se se aplikují nástroje takové, aby ke špatnému činu nemohlo v budoucnu dojít. Je to výchova společnosti následkem činů.
Je tedy účinnější řídit svět na základě represe nebo anticipace?

*Předpokladem anticipace jsou kroky, které subjekt motivují k akceptovatelným činům. Subjekt může tyto činy snáze chápat jako žádoucí pro společnost i pro sebe. Sem patří i prevence poukázáním na krajní následky neakceptovatelných činů (poučení subjektu o výsledcích jeho činů) a rozvoj chápání potřeb a práv každého.

*Předpokladem represe jsou kroky, které subjekt k akceptovatelným činům přinutí (například případným trestem nebo hrozbou), nicméně v takovém případě si může subjekt stále „myslet své“ a motivaci k neakceptovatelným činům neztrácí a může být motivován k takovým činům systémovými mezerami, které takové jednání umožní.

Základním předpokladem fungujícího systému je tedy především úhel pohledu subjektu, který fungování systému umožní. A pokud subjekt funkci systému umožnit nechce, musí být systém postavený tak, aby měl o jeho fungování zájem. Ať už výchovnou formou nebo jakoukoli formou asimilace. Pokud se ukáže jakákoli asimilace takového subjektu jako nereálná, je na místě vyčlenění subjektu ze společnosti (například izolací, přemístěním nebo usmrcením).

Pokud bychom nespoléhali na akceptovatelnost jednání subjektu, ale jeho kroky mohli kontrolovat „na každém kroku“, můžeme snáze aplikovat kroky prevence nebo jej motivovat, trestat, zkrátka kontrolovat.

Tedy by se mohlo stát, že pokud bude zájem o zachování čistoty společnosti a jakékoliv neakceptovatelné chování bude nežádoucí, bude pravděpodobně jedinou možností jak toho dosáhnout zmíněná absolutní kontrola každého subjektu „na každém kroku.“
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Miloslav Bažant Posted - 24/09/2008 : 17:52:14
Neronisi.

Dokázal bych tě na to odpovědět,ale pouze za použití té své teorie o procesu myšlení. Faktem je,že jsem nikdy žádný genius nebyl a že jsem tím pádem nic nepromrhal. Teprve po třicítce se stalo cosi, co zcela změnilo můj život a mou schopnost myšlení.Tehdy jsem se setkal s Buddhovým podobenstvím stromu znaků a protože mne to zaujalo,začal jsem se tím intenzivně zabývat. Já totiž v zázraky nevěřím a Buddha zde líčil zázrak, který se stane, když se najde šlověk, který splní požadavek, čili urovnání listů toho stromu.Už jsem to podobenství několikrát citoval,ale proč být líný a neudělat to znovu? Buddha zde říká toto." Zasadil jsem v horách Tibetu strom, který má na svých listech znaky abecedy. Najde li se člověk natolik čistý,že dokáže tyto listy urovnat tak aby vznikl smysluplný text, otevřou se před ním všechna tajemství světa a žádný poklad mu nezůstane ukryt."
Jak říkám, na zázraky nevěřím, ale tušil jsem, že tím chtěl buddha cosi velmi podstatného říci. Ale co? Kdykoliv předtím bych to téma s klidem opustil,ale tentokrát jsem udělal opak. Začal jsem skoušet na listy umístit písmena a došlo mně, že ta písmena by musela být v řádce,čili stejně vysoko a tehdy jsem si uvědomil,že Buddha neměl na mysli znaky abecedy,ale znaky všech pravd. Pak již to šlo ráz na ráz a pro mne to byla hotová exploze, protože jsem si poměrně rychle začal uvědomovat jak lidé povyšují svou pravdu a ostatní pravdy staví níže a tak má každý člověk listy toho stromu rozptýlené do všech možných výšek. Buddha však říká,že by měl člověk ty pravdy přijímat rovnocenně a výsledkem bude pochopení čehosi podstatného, nějakých tajemství, které jsou ostatním díky jejich povyšování pravdy utajené.Musel jsem tedy nejdříve poznat, mohou li být všechny pravdy postaveny do stejné výše, čili jsem musel poznat, co ty pravdy říkají. A tak jsem postupně začal poznávat, že každá pravda obsahuje ějaké to moudro a začal jsem poznávat,že člověk pochopí moudro jedné pravdy díky poznání pravdy jiné a že by toto nikdy nemohl pochopit, kdyby jednu pravdu nad ostatní povýšil a ostatní považoval za méněcenné, či mylné. V těch pravdách je všechno moudro co lidé za celou svou existenci vytvořilo.Ber to tak, že jsou mezi tím i pravdy vědy, nejen pravdy víry, že jsou tam všechny ideologie a podobně. A tak jsem poznal, o čem je vlastně výraz čistota. Jenže já jsem začal sledovat a vyhledávat historii těch pravd a začal jsem zde nacházet stálé opakování téhož děje,čili algoritmu. Opakuje li se stejný algoritmus přes trvalé snahy ho změnit, znamenalo to pro mne, že je řízen zákonitostmi které lidé neznali. Opakuje li se i dnes, znamená to, že tyto zákonitosti lidé doposud nepoznali. A tak jsem začal ty zákonitosti hledat. I když jsem matematický antitalent přistoupil jsem k tomu matematickou cestou, čili jsem začal hledat společného jmenovatele a jediného kterého jsem našel, byl proces myšlení. A tak jsem začal hledat zákonitosti řídící tento proces a našel zde základní konstanty. Neříkám, že jsem poznal všechny, ale ty základní ano.
Myslím, že nemá význam to dále popisovat,ale spíše ukázat, co jsem vlastně vůbec netušil a teprve pochopením těch zákonitostí poznal.
Genius je člověk, který má geneticky dánu vyšší kapacitu rezerv a má geneticky oslabené bariery,čili odstup rezistenci skupin neuronů. Když se naplní operační paměť dojde u normálního člověka k pocitu únavy a spánku při kterém se operační paměť uvolní. Jenže u genetického genia tomu tak není, U něj dojde naopak k uvolnění, protože se operační paměť rozšířila o následující síň rezerv. Následkem toho se operační paměť neustále rozšiřuje a čím větší je její kapacita, tím větší logické mosty se do ní lapidárně řečeno vejdou a výsledkem je myšlení, jaké jsi mohl u geniálních lidí poznat.
Jenže u mne ty bariery byly normální,ale protože mne to zajímalo,překonával jsem tu únavu až došlo k rozšíření operační paměti na úkor rezerv. Bohužel jsem neznal nebezpečí a tak k tomu docházelo poměrně často. Následkem toho jsem dosáhl kapacity operační paměti,ke které dochází u genia celkem běžně. Genialita to však není.Pouze mohu pracovat s větším množstvím informací a skládat dohromady rozsáhlejší logikcé mosty. Navíc se u mne vyvinulo algoritmické myšlení, ke kterému dochází při extremním rozšíření operační paměti. Při tomto myšlení jsou slova až na entém místě a prostě dojde k představě dějě, jako bys ho viděl a mohl s ním volně pracovat a uvědomovat si všechny zákonitosti, které jsou tam platné.Tohle bys ale asi těžko mohl pochopit.
Když jsem došel k poznání procesu myšlení až k tomuto, teprve jsem zjistil k čemu u mne ve skutečnosti došlo a začal jsem s toho mít oprávněný strach. Věděl jsem, že bych tím mohl svůj mozek zničit. A tak Jsem začal rychle hledat cesty k záchraně. Náhodou se naskytla muzika a potom opět náhodou malování. To mne odvedlo od pokračování v tom sebezničujcím konání a vytvořilo náhradu,čili plnilo kapacitu té operační paměti(nenaplníš li jí, cítíš hroznou nudu a nemáš potřebu spánku)jenže to nebylo tak silné, aby docházelo k porušování barier a čerpání s rezerv. A tak mne vlastně muzika a malování zachránili zdravý rozum a možná i život.Jenže zde byla ta vytvořená rozšířená kapacita operační paměti a díky jí jsem zvládal příkladně za měsíc, na co potřebovali jiní třeba roky. Ta schopnost je dána kapcitou operační paměti.Tato kapacita umožňuje i schopnost chápání složitější logiky,protože se do té kapacity ten rozsáhlý logický most prostě vejde aniž by byla kapacita naplněna a došlo k útlumu.
Shrnuto podtrženo: Moje vědomosti většinou pochází z doby před tím a proto jsou celkem mizivé. Ty vědomosti nahrazuji schopností logiky a funkcí toho algoritmického myšlení. To je výsledek který znáš. Kdybych měl ty potřebné vědomosti, pak bys viděl něco docela jiného, protože by mně to kapacita operační paměti dovolila. To by teprve bylo schow. Takže genius nejsem a ta schopnost daná kapacitou operační paměti je mně dobrá tak k tomu,abych s vámi diskutoval. Ty vědomsti prostě chybí. O nějakém promrhání svého nejproduktivnějšího věku vůbec není řeč, protože do tehdejší kapacity operační paměti by se toho moc nevešlo. Snad kdybych se s tím podobnetsvím setkal dříve? Ale nikde není dáno,že bych ho tehdy neodhodil stranou a vůbec se s ním nezabýval. Prostě všechno má svůj čas a místo. Jde o to ten čas místo využít a nikoliv prospat.

MB
Rzwald Posted - 24/09/2008 : 17:17:59
jinak nikotin působí toxicky na neurony, rozhodě nezlepšuje mozkové funkce....co dělá je to, že přechodně zlepšuje koncentraci a tudíž v testech paměti nebo inteligence dosáhneš díky lepší koncentraci přchodně lepších výsledků
...to nic nemění na tom, že na neurony působí toxicky

že odbourává cholesterol, no tak to vůbec nechápu, jak jsi na to přišel, či kde jsi to četl. Kouření naopak celkový cholesterol zvyšuje, co dělá, je to, že snižuje HDL-cholesterol a je to na úkor LDL-cholesterolu.

Cholesterol se rozlišuje na HDL a LDL podle částice, která jej přenáší -- LDL se ukládá v cévách (a kouření jeho koncentraci zvyšuje) a HDL naopak valí do jater, kde se z nej syntetizují důležité látky a odbourává LDL-cholesterol. Čili HDL-cholesterol je "hodný"...a přitom kouření tento druch cholesteroluu snižuje.
...celkově však hodnotu cholesterolu zvyšuje

..ad hlasivky...tak z kouření můžeš dostat rakovinu hrtanu a pak jdou tvý hlasivky do koše s půlkou tvýho krku. Pokud ti jde o vyvolání dávicího reflexu, MB, tak stačí tři prsty do krku ;-)
...jinak zpěváci nosí šálu, aby si hlasivky udržovaly teplé a pijou čajíky, aby je měly vlahé... ;-)
...tvé nikotinové řešení je sice kreativní, ale ...no--viz ten link, co jsem dával hore..nejsem si jist, zda se to projeví

a pasivní kouření je téměř stejně škodlivé jako normální, pro nekuřáky dokonce škodlivější (tvrdí to některý studie)
Rzwald Posted - 24/09/2008 : 17:02:16
k tomu kouření---
přečtěte si prosím 14-tý příspěvek od vrchu (díky jeho délce ho nepřehlédnete) ..nemusíte celý, stačí tak jednu desetinu ;-)

do toho fóra byste se bez registrace nedostali, proto si stránku stáhněte:
http://ifile.it/pa5w470

(pro BFU: po otevření stránky klikněte na "Request Download Ticket"
a potom na "Download"
..až vyskočí tabulka, kliknout na "Otevřít")
neronis Posted - 24/09/2008 : 15:14:53
Promrhal jsi svá statisticky nejproduktivnější léta, jak je možné, že dokážeš myslet tak, že jsou tvé přízpěvky statisticky velmi nadprůměrné a někdy až vyjimečné? (co se týče zpracování proměnných) Byl jsi snad tehdy genius, který o svou inteligenci časem spíše přišel?

Ne
Miloslav Bažant Posted - 24/09/2008 : 15:06:23
Neronisi.

Já také. Do svých 27 let jsem pil jak duha. Inu co se divit? Montér, peněz jak šlupek a kdo nešel s ostatními táhnout, byl pro ně nebezpečný, protože by mohl povídat. A tak jsem dokázal za večer prochlastat i 1500 kč a svět byl náš holky točte se já jsem váš táta. Aby sis udělal obrázek o tehdejších poměrech tak to co já jsem za večer propil, neměla leckerá rodina s dětmi na celý měsíc.Benzin stál 2,10 kč a lakýrky do společnosti byly do stovky.Potom jsem změnil zaměstnání a začal jezdit s pojízdnou dílnou a byl s pitím konec a je do dneška. Vypiji tak dvě až čtyři piva za rok a v průměru tak jednoho panáka za rok a to ještě tehdy, když vím, že alespoň tři dny nebumu muset za volant. Kdybych přišel o řidičák, byl bych zcela vyřízený. Jak bych stěhoval aparatury? Na dvoukoláku snad? a platit šoféra by se zákazníků hodně prodražilo.Nejsem abstinent a klidně bych mohl pít,ale za ta léta už nějak o to nemám zájem.

MB
neronis Posted - 24/09/2008 : 14:38:56
V něčem jiném, jde jen o další příklad možné regenerace a to způsobem konfrontace.
Nejsem schopen vystihnout návaznost nebo správnou cestu, jde o obor, který jsem zatím testoval jen na sobě.
(já hodně pil a hodně klel, ale o inteligenci nepřišel, naopak)
Miloslav Bažant Posted - 24/09/2008 : 14:33:43
Neronisi.

Asi mně cosi uniklo. Oni tomu dítěti dávali alkohol a tím došlo k regenraci těch mozkových buněk? Nebo je to o něčem jiném?

MB
neronis Posted - 24/09/2008 : 14:26:35
Alkohol je taky kapitola sama pro sebe. „Metla lidstva“, přitom tentokrát Švédští vědci na krysách prokázali, že dávkovaný v malé míře podporuje růst mozkových buněk. Jde mimo jiné i o vyvrácení předpokladu, že máme počet mozkových buněk daný a ty pouze umírají. Ten růst je u alkoholu dán faktem, že je subjekt v jakémsi stádiu uvolnění, což rekuperaci podporuje.
Viděl jsem dokument o dítěti po mozkové mrtvici. To nebylo ani schopno samo jíst, lékaři prokázali úmrtí větší části mozku (bylo utopené více než 5 minut). Avšak rodiče tohoto dítěte další mít nemohly a protože to byli lidé bez fantazie, jediná jejich zábava spočívala ve snaze toto dítě něčemu naučit. Po několika letech toto dítě samo jí, chodí na záchod a umí blábolit „táta je blbec“.
Tedy užívá mozkové centra, oficiálně prohlášené za mrtvé.
Miloslav Bažant Posted - 24/09/2008 : 13:48:24
Neronisi.
Také nechci obahajovat kouření jako takové. Ony ty statistiky ohledně koření nejsou přesné a ani bý nemohou. Muselo by tam být i to zda má daný člověk třeba genetickou náchylnost ke vzniku rakoviny a podobně.V sousední vesnici žije babka,která jak říká hulí od svých osmi let a vykouří stovku denně a je jí devadesát osum let. Kolik nekuřaček už doprovodila na poslední cestě, to ani sama neví,ale bylo jich moc. Ona je však stále čilá a občas i pěkně nametená,protože si ráda zajde do hospůdky na panáka. Ve vedlejší ulici žila ženská, které nikdy nekouřila, nepila a byla samá ta zdravá výživa a tělocvik všeho druhu. V pětadvaceti dostala rakovinu plic a jater a už je pod drnem. Kdyby kouřila, byl to opět jeden s argumentů proti kouření a alkoholu. Oni kuřáci, kteří onemocní jsou automaticky zařazení do statistiky a s těch ostatních jen jakýsi náhodný vzorek. A tak říkám, že vše co s takových statistik vychází je na prd. Boj proti kuřáctví však s těch statistik vychází.

MB
neronis Posted - 24/09/2008 : 12:59:19
5-6 balení na týden mi stačí, děkuju.
Nikotin zlepšuje mozkové funkce, zatím je Britskými vědci na krysách prokázána paměť a motorické funkce (i hlasivky?). Kouření navíc zbavuje cholesterolu. Tedy si nejsem jistý zda by měla jakákoli restrikce fungovat tak absolutně.
Možnost zapálit si venku nebo ve vyhrazených restauracích vítám, rozhodně bych však nevítal možnost kouřit pouze v jakýchsi vyhrazených kukaních, které by byly navíc nákladné.
Nemám už ani jednoho dědečka. 1. (nekuřák) zemřel na infarkt (vysoký cholesterol) v 65ti. 2. (silný kuřák) zemřel v 72 letech kvůli depresivní rezignaci a pooperačním několikaletým bolestem následkem zlomeného krčku (pánevní kloub). Jeho bratr, taktéž starý Vídeňák stále žije, celý život silně kouřil i když nyní už potřebuje občasné nadechnutí z kyslíkové masky, protože málo vykašlává.
Já už si nedokážu představit svůj pracovní den bez občasného uklidnění a pětiminutové relaxace u cigarety, přitom na kouření třeba nemám velkou chuť.
Nesnažím se tím prokázat nezávadnost kouření, jen naznačuji fakta, která se při takové restrikci zamlčují nebo nejsou známá.
Miloslav Bažant Posted - 24/09/2008 : 12:39:50
Rzwalde.

Hmmm.Já si zapálím po každé serii a v tu chvíli se uvolní napětí hlasivek trochu si zakašlu a mohu zpívat dál. Skoušel jsem to bez cigaret a po dvou hidnách jsem byl bez hlasu. Zapálím si a současně seřizuji klávesy na další serii a připravuji si texty. Pokud se tam nekouří, musím vyjít ven, zapálit si a teorve když se vrátím, musím si vše připravit.Kdyby se nesmělo kouřit nikde,pak bych mohl zůstat klidně doma.Kamarád obdivoval,že mohu zpívat třeba deset hodin a stále mám hlas v pořádku, zatím co on nekuřák po dvou hodinách s hlasem kolabuje. S legrace jsem mu řekl toto. Jak lidi tancují, zvedá se prach a ty jej při zpívání nasáváš a protože jsou hlasivky vlhké, lepí se na ně a osychá, takže tě vznikne na hlasivkách pěkné blátíčko a potom krusta. Já si zapálím zakašlu a hlasivky jsou opět čisté. Dělal jsem si legraci,ale on to vzal vážně a ač byl odnaučeným kuřákem a ke kouření se nechtěl vrátit)militantní odpůrce kouření), skusil to a vydržel zpívat celých osum hodin bez jakéhokoliv problému s hlasivkami. A tak kouří pouze na zábavách. Já hulím pořád,ale naučil jsem kouřit bez vdechování kouře do plic. Zatáhnu, vypustím kouř s úst a potom se nadechnu, jako bych vdechoval kouř. Nějaké malé procento toho dýmu se mně do pic dostane, ale je to téměř rovné pasivnímu kouření. A tak kouřím, jak se říká "jako když se husa pase"Kouřím cigarety tak jak se kouří dýmka. Když jsem to vysvětloval lékaři, tak řekl. No je to sice drahé,ale budiž, na zdraví to dopad mít zřejmě nebude. Tak že to respektuje a od té doby mně tolik nenadává.

MB
Rzwald Posted - 24/09/2008 : 12:06:24
neronisi,
tobě bych dal 7 na týden ;-) :-P
...šlo o to, aby to bylo omezené--aby si nenatáhli dom ty bedny---to by pak mohli dál prodávat. Nemám pojem o tom, kolik kuřák může vykouřit...dostal by prostě tolik, aby to všechno spotřeboval on, nikoliv aby to dával těm, kteří nekouří (tj. aby opravdu šly cigarety sehnat jen v lékárně na předpis)

quote:
Originally posted by Miloslav Bažant
Jinak s tím kouřením jsi opět na straně zákazů a restrikcí.Kdyby tomu bylo tak jak jsi to řekl, vzrostl by černý trh s tabákovými výrobky a řada lidí by se stala milionáři díky dovozu a dieletství.Navíc by začali lidé pěstovat tajně tabák.(což už se díky neustálému růstu cen děje)
MB, nemám rád restrikce, ale prostě krást se nesmí a zabíjet se nesmí. Pro takové restrikce jsem všemi deseti...přitom ty cigarety chápu jako pomalé zabíjení všech, kteří jsou vystaveni cigaretovýmu kouři.
...existují sauny...tak zbudujme kuřárny! Člověk by si tam sedl a třeba půl hodinu seděl na dřevěné lavičce v smradě a inhaloval kouř. Mohl by si vzít i třeba plavecké brýle, aby ho to neštípalo do očí, mohl by si regulovat koncentraci smradů.
Mohly by se taky prodávat nikotinové náplasti, tabletky, nikotinové bombónky, sušenky, atd.

Černý trh by vzrostl...ale moc mě to netrápí. Pár lidí by zbohatlo, no tak ať. Jde o to, že by cigarety téměř zmizely. Kde jsou ty drogy? Obchod s drogami je obrovský...ale kde jsou?? Řekněme, že jsem mladý a chci zkusit LHC, protože jsou po něm dobré halucinace, a řekněme, že jsem starý a chci zkusit heroin, protože manželku už nebaví sex a po heroinu je "celotělový orgasmus", tak to chci vyzkoušet. Ale já nevím, jak sehnat drogu. Můžu požádat nějakého narkomana. No, jenže kde najdu narkomana? I kdybych chtěl zkusit, tak naprosto nevím, jak ty drogy sehnat. (resp. musel bych jít na seznamku a napsat: Hledám mladou narkomanku, která by mě zaučila. Jsem nezkušený. Pište na bla bla bla. ...jenže by si to všimla nějaká mladá policistka, odepsala by mě, sešli bychom se, a šup do lochu :-)
...a přitom obchod s drogami je stráášně velký. Ale mi je to fuk, protože ty drogy nikde nejsou.

S cigaretama to samý. Černý trh s cigaretama by sice byl, ale v praxi by imo cigarety zmizely.

neronis Posted - 24/09/2008 : 11:31:14
Cena je úměrná vděku. Lidé se chtějí bavit, nikoli se zabývat placením. Z každého druhého telefonu slýchávám "dochází mi kredit", což plnohodnotnou konverzaci vylučuje.
Tyto fragmenty, které umíme už dnes chápat mají jedno velké jádro, které jsem zatím zcela nepochopil. Možná půjde o klíč ke spolehlivému řízení společnosti.
Miloslav Bažant Posted - 24/09/2008 : 10:21:23
Neronisi.
Dvě balení může být dost, pokud by se jednaalo o balení v bednách. Já mám kouření přísně zakázané a proto mně cigára o to víc chutnají. Hulí i ta moje bába (manželka) a shoří u nás tři až čtyři krabičky denně. Takže bych také bral nějakou tu cestu k lacinějším cigaretám.Vietnamci jsou v tomto někdy dost velké potvory a prodají tě karton sice levně, ale uvnitř najdeš v cigaretách místo tabáku seno,nebo nařezané papíry. A můžeš si jít stěžovat třeba na lampárnu.
Nu což? Zatím si na to vydělám a mezi zákazníky se traduje, že jsem levný a když dostanu navíc za večer pár limonád a pár krabiček cigaret, tak jsem spokojený. Nakonec dají kolikrát víc, než bych dostal kdybych byl drahý a ještě mně cpou zadarmo cigára. Jenže to nedávají proto, že bych si o to řekl, ale z vlastní vůle a proto, že se jim můj výkon líbí a měli by pocit, že není dobře ohodnocený tím o co si řeknu. A to je tajemství té nízké ceny.Každý si řekne, že bude mít lacino dobrou muziku a tak objednávky rostou tak, že je nestačím pokrývat. Nakonec mně dají víc, než dostanou ti chamtivci a oni navíc bědují že mají málo her. Využít logiku a znalost toho jak lidé myslí je velice výhodné pro každý obchod.

MB
neronis Posted - 24/09/2008 : 09:46:02
quote:
Zakázal bych i cigarety...s tím (inspirován tebou), že ti, kteří již kouří a jsou závislí, si je můžou na předpis kupovat v lékárně --- na týden max 2 balení.

2 balení jsou málo, to bych musel vážně na černý trh. Začali zdražovat a už jsem si našel cestu jak si koupit za poloviční peníze kvalitativně stejné cigarety z Ukrajiny.

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000