www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Prečo je dnešná ženská móda zvrhlá?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
m.s. Posted - 18/08/2008 : 11:23:38
Pozor! Nasledovný text môže spôsobiť a žiaľ, aj spôsobuje, neprimerané emocionálne reakcie u osôb ženského pohlavia. Pravdivo a otvorene sa v ňom totiž hovorí o skutočnostiach, ktoré sú väčšinou ľudí dneška považované za „normálne“. Avšak v skutočnosti normálne nie sú! Ďalšie čítanie len na vlastnú zodpovednosť.

O čom svedčí nevhodné, vyzývavé a dráždivé odievanie žien v letných mesiacoch? Veľmi jednoducho povedané, o „kvalite“ ich vnútorného života!

Náš vzhľad i všetko naše vonkajšie jednanie je totiž vždy iba očividným svedectvom toho, ako cítime a ako uvažujeme, teda toho, akí naozaj sme. No a žiaľ, vzhľadom ku „kvalite“ súčasného odievania nemožno úroveň vnútorného života dnešnej ženskej populácie definovať inak, ako iba dvoma výstižnými slovami – vnútorný rozvrat!

Prečo? Určite každý z nás niekedy videl prostitútku. Či už vo filme, alebo „naživo“. Každý teda vie, za akým účelom a ako asi býva „oblečená“. Jej vonkajší zjav i jej „práca“ sú ale svedectvom hlbokého vnútorného, mravného úpadku, či doslova rozvratu osobnosti. I všeobecnou verejnou mienkou sú takéto osoby odsunuté na samotný okraj spoločnosti.

No a skúsme teraz celkom nezainteresovane porovnať „oblečenie“ prostitútok s oblečením žien v teplých, letných dňoch. Ak budeme naozaj objektívni zistíme, že tých rozdielov nebude napodiv až tak veľa.

A teraz uvažujme: Je správne, ak dievčatá, ženy a matky podliehajú „móde“, ktorá sa nie veľmi líši od odievania neviestok? „Móde“, ktorá neraz nachádza práve v tomto prostredí doslova zdroj svojej inšpirácie? Nevraviac o tom, čo všetko sú schopné súčasné ženy odhaliť na plážach a kúpaliskách, ktoré sa z tohto dôvodu stávajú priam pareniskom morálneho bahna.

Len si napríklad prečítajme bežné ženské časopisy, v ktorých rôzni „odborníci“ odporúčajú čitateľkám, ako najlepšie zvádzať a dráždiť mužov, ako byť zmyslené a čo najviac „sexy“, časopisy, kde sú celkom bez hanby opisované rôzne techniky telesného styku dvoch pohlaví, ktoré by mohli slúžiť ako popis pracovnej náplne „zamestnankýň“ vo verejných domoch. Hanba ženám, že vôbec takéto časopisy čítajú a podporujú ich redakcie svojim finančným príspevkom a hanba im, že sa odievajú tak, ako im káže dnešný, mravne zvrhlý diktát „módy“.

Ako už teda bolo povedané, naše vnútro a naše vonkajšie konanie sú akoby spojené nádoby, takže zmieňovaný spôsob odievania musí byť celkom logicky iba odzrkadlením „kvality“ vnútorného života súčasných žien. Podobný spôsob odievania vypovedá o uvoľňovaní, devastácii a strhávaní všetkých morálnych a mravných zábran, vypovedá o devalvácii až deštrukcii vnútorného života a o postupnom znehodnocovaní a úpadku osobnosti.

Podrobenie sa spomínanej „móde“ býva teda žiaľ, nespochybniteľným a neklamným svedectvom o reálnej vnútornej „zrelosti“ každej jednotlivej ženy, ktorá môže mať sama o sebe samozrejme omnoho vyššiu mienku, avšak jej zovňajšok až príliš očividne odzrkadľuje skutočný stav jej vnútra.

Čo je však treba urobiť, aby došlo k zlepšeniu tohto nežiaduceho stavu? Ak sa vo všeobecnosti hovorí o dôstojnosti a rozvoji človeka i celej spoločnosti, ak sa hovorí o raste a dozrievaní ľudskej osobnosti, ak sa hovorí o práci na sebe samom a tak ďalej, prvý a rozhodujúci krok týmto smerom spočíva v nevyhnutnej, osobnej vnútornej premene každého jednotlivca, to znamená, v jeho vnútornom prerode smerom k lepšiemu a ušľachtilejšiemu.

Aby k nemu ale mohlo vôbec dôjsť, musí mu predchádzať pravdivé, dôsledné a nekompromisné oboznamovanie verejnosti s tým, čo je správne a teda hodné nasledovania a čo je naopak nesprávne a zvrhlé a preto musí byť odsúdené a zavrhnuté. Čo je správne a nesprávne nie podľa ľudských kritérií, názorov a prianí, ale podľa Zákonov vo stvorení, reprezentujúcich vôľu jeho Tvorcu a Majiteľa. Podobná osveta je teda prvým krokom. Jednoducho povedané, ľudia sa už konečne musia naučiť rozoznávať dobré od zlého.

No a na základe poznania a uvedomenia si správneho a nesprávneho má potom nasledovať druhý krok a síce – zmienená vnútorná premena. A ak bude skutočná a hlboká, teda taká, aká byť musí, celkom logicky prerastie v krok tretí, čiže v nevyhnutné prejavenie sa navonok, v celkovom jednaní človeka, v jeho reči i v jeho prístupe ku každej životnej situácii, nie samozrejme iba k samotnému odievaniu.

Cesta k obrodeniu ľudstva vedie teda cez obrodenie vnútorného života každého jednotlivca v duchu vecného poznania Zákonov stvorenia, bez ohľadu na jeho pohlavie, bez ohľadu na jeho vierovyznanie, či príslušnosť k nejakému duchovnému smeru. Táto cesta je skrytá, pre dnešných ľudí v snáď až príliš prostých slovách: „Udržujte krb svojich myšlienok čistý! Tak založíte mier a budete šťastní“.

Kto teda začne vedome dbať o čistotu a ušľachtilosť svojho myslenia a cítenia, ten potom postupne, ak bude vytrvalý, pozdvihne svoj vnútorný život až na úroveň skutočného a pravého človečenstva. A toto pravé človečenstvo, táto znovunadobudnutá a znovuobjavená, pravá ľudskosť, začne z neho potom automaticky tryskať zvnútra navonok, prejavujúc sa jeho rečou, jednaním, názormi, postojmi i ...odievaním! Ušľachtilé a ľudsky dôstojné vnútro sa teda celkom logicky premietne i do dôstojného a ušľachtilého zaodetia fyzického tela. Iba tadiaľto vedie jediná správna cesta ku kráse, harmónii a všeobecnému pozdvihnutiu všetkého okolo nás.

M.Š.
priaznivec stránky : www.ao-institut.cz
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Miloslav Bažant Posted - 21/08/2008 : 13:31:45
Rzwalde.

Také jednu takovou znám.Ramena má širší než já, o to co je ženské se příliš nezajímá, spíše tak o motory a auta.Nohy má jako normální ženská, ale tělo by odpovídalo tak dvoumetrové a když si k tomu všemu oblékne džíny s pokleslým rozkrokem,jako by chtěla mít dost místa pro šourek,tak je to podívaná k neuvěření,ale v obličeji je docela hezká a jako kamarádka super.Do postele bych s ní asi také nešel, protože bych si asi připadal jako teplouš, i když kdo ví? Někdy se pod rezavou plechovkou skrývá pěkná pampeliška.
Přitvrzovat už nebudu. Bojím se té svaté války.

MB
Rzwald Posted - 21/08/2008 : 10:42:00
néé :-) nemám holku--teda, spíš takhle: :-(
(...ale i tak díky za reakci, může se v pravou chvíli hodit!)

já to napsal asi nešikovně -- to mělo znamenat jako že jsou holky, který se mě líbí po fyzické stránce ...no a vzhledem k tomu, že vím, že minimálně některým z nich se líbím i já, je u nich splněn základní předpoklad pro to, abychom spolu mohli spát. Jenže jak na potvoru naprostá většina z nich mně ve větší či menší míře silně nevyhovuje po prakticky všech ostatních stránkách.

...no a zatím byla jenom jedna holka, s kterou jsem se zkamarádil. Problém byl, že mě nepřitahovala...přitom byla nepopiratelně hezká. Líbila mnohým a ostatně i mně se líbila - ale nepřitahovala mě a to proto, že mně na ní stále něco nehrálo, nesedělo. Pak jsem přišel na ten problém -- její "řeč těla" (gesta, způsob pohybu částí těla, mimika) byla pro mě příliš mužská a racionální. Jinak nebyl jediný důvod, aby mě nepřitahovala--nádherný hnědý oči, postava fakt dobrá, dlouhý vlasy. No, nemoh sem to překousnout. Zatím první a poslední holka, kterou jsem měl rád. Ale to je jedno, protože tenhle jeden příklad je až moc konkrétní a neskrývá v sobě imo žádnou obecnost...

a m.s. moc neprovokuj, jinak proti nám vyhlásí svatou válkou a půjde na nás spáchat nějaký nepěkný zločin
Miloslav Bažant Posted - 21/08/2008 : 08:00:21
Rzwalde.

Jestli jsem tě dobře rozuměl, máš dívku, která tvrdí, že chce jen kamarádství,čili můžeš být kamarád ,ale nemůžeš s ní spát. Tak to je nejspíš tvoje chyba. Nejspíš příliš tlačíš na pilu.U té dívky to může být strach (poctivá) a může to být také nějaká nepříjemnost s minulého vztahu.Jedno i druhé chce čas a chlapa.Jakmile děvče začne mluvit o přátelství, vždy je za tím něco docela jiného a bohužel někdy také snaha ze vztahu v klidu odejít. To může mít opět celou řadu příčin. Jednou z nich je možnost,že jí dáváš příliš důkazů své lásky.Ona pak získá v lásce jistotu,přestane mít potřebu akumulovat příjemno, které v ní vzniká při vnímání tebe a následkem toho začne vnímat to co v ní vyvolává pocit nepříjemna.To se dá z´měnit tím, že ukážeš určitou nezávislost ve vstahu.Prostě dáš najevo,že není jediná na světě.Pokud ve vnímání toho nepříjemného nedošla až k odporu, začne to příjemno tvého vjemu znovu akumulovat,čili se k vnímání toho co v ní vyvolává pocit příjemna neustále vracet.Potom začne svou lásku dokazovat tobě a třeba překoná ten strach.Chlap nedokazuje svou lásku,ale dělá vše proto, aby dívka či žena s ním prožila co nejvíc štěstí. Takže fakt, že jsi nepotkal dívku, která by byla součastně přítelkyní i milenkou není v těch dívkách, ale v tobě.Takovou dívku musíš stvořit ty. Dívky se kterými můžeš spát a nemůžete být přáteli,jsou ty o které příliš nestojíš a proto se vzhledem k nim chováš jako chlap.Nauč se chovat jako chlap i k té,o kterou stojíš a budeš mít dívku, která splňuje jedno i druhé.
Moje rada je možná příliš universální,ale uvědom si, že neznám detaily.
Taková maličkost: Co asi říká pan M. S. tomu, kam jeho topic došel? Já myslím,že obrací oči k nebi a řve jako býk." Sodoma Gomora a už opravdová velebnosti."

MB
Rzwald Posted - 20/08/2008 : 22:32:51
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Rzwalde.
Ti psychologové by ztratili obživu, kdyby se nezastávali žen.Někdy sami neumí se ženou bez konfliktů žít.Pan doktor Plzák je toho dkazem a jeho pět rozpadlých manželství. To co tě já říkám by tě nemohl říci žádný psycholog i kdyby to věděl.Je jasné, že ženské na muže tlačí,ale když podlehne, ztratí pro ně cenu.Výjimky potvrzují pravdilo. Problém je v tom, že ženské zatraceně brzy poznají, zda si na chlapa jenom hraješ, nebo chapem jsi. Když si na něj hraješ, tlačí o to víc aby tě zlomily.Jenže a to upozorňuji, musíš být chapem po všech stránkách.Jinak tě označí za líného budižkničemu a jsi nahraný.V sexu musíš myslet na ženu a nikoliv na sebe a ztrátka ve všem.Dávat jí svoje chlapské schopnosti aniž bys na to upozorňoval a dělaal s toho svou zásluhu. To přenech jim.To ony ať mohou ukazovat, co pro chlapa všechno udělaly.Pro chlapa to musí být samozřejmost a právě to z něj chpapa dělá.

MB

Plzák je spíš psycholog-samouk, ten tomu možná dneska už rozumí, ale těch 5 manželství ukazuje, že cesta byla trnitá....on je vystudovaný psychiatr, tedy lékař, nikoliv psycholog.

ad chlap...
já si totiž představuji holku jako kamaráda, s kterým můžu i spát. Potom je jakákoliv mužská názorová "dominance" nemožná a hlava rodiny se nemůže konat...místo toho se konají demogratická hlasování a vyjednávání. Tohle může znít jako "nechlapské" (alespoň mně to tak zní - kam se poděly mužská dominance, ráznost a rozhodnost?), avšak tohle zdání je nutně klamné, jelikož mezi kamarády-kluky to tak chodí (a nikdo si jako "nechlap" nepřipadá) s tím, že pokud ne jednání příliš prodlužují, rozhodne hod mincí jejíž výsledek je cosi jako boží přikázání.

pokud definuji holku jako kamaráda, s kterým mohu spát, plyne z toho (viz výše) že je to v rozporu s tradičním pojetím manželství a částečně i s chlapstvím samotným (tzv. názorový chlap)

nutno však podotknout, že jsem našel holky, s kterými bych mohl spát, našel jsem však zatím jen jednu holku, s kterou bych mohl být kamarád, ale zatím jsem nenašel holku, která by splňovala obé...je otázka, zda taková vůbec existuje...
Miloslav Bažant Posted - 20/08/2008 : 19:24:32
Rzwalde.
Ti psychologové by ztratili obživu, kdyby se nezastávali žen.Někdy sami neumí se ženou bez konfliktů žít.Pan doktor Plzák je toho dkazem a jeho pět rozpadlých manželství. To co tě já říkám by tě nemohl říci žádný psycholog i kdyby to věděl.Je jasné, že ženské na muže tlačí,ale když podlehne, ztratí pro ně cenu.Výjimky potvrzují pravdilo. Problém je v tom, že ženské zatraceně brzy poznají, zda si na chlapa jenom hraješ, nebo chapem jsi. Když si na něj hraješ, tlačí o to víc aby tě zlomily.Jenže a to upozorňuji, musíš být chapem po všech stránkách.Jinak tě označí za líného budižkničemu a jsi nahraný.V sexu musíš myslet na ženu a nikoliv na sebe a ztrátka ve všem.Dávat jí svoje chlapské schopnosti aniž bys na to upozorňoval a dělaal s toho svou zásluhu. To přenech jim.To ony ať mohou ukazovat, co pro chlapa všechno udělaly.Pro chlapa to musí být samozřejmost a právě to z něj chpapa dělá.

MB
Rzwald Posted - 20/08/2008 : 18:08:35
MB,
to s tým býkem, samicí, kozou a sekyrou ...bylo inspirující :-)

...nicméně na druhé straně kdyby to bylo opravdu tak, tak proč si teda většina žen (kterým je dáno slovo) stěžují na tyto věci?

To s tým, že když je muž v domácnosti, že si ho ženy většinou přestanou vážit...to mi svého času řekla i mamka, takže na tom něco bude...pokud to tak ale je, tak ale nechápu ty knížky typu Ženy z Venuše, muži z Marsu....je píšou obvykle poradenští psychologové, takže předpokládám, že se jim dá věřit. Nechápu ten rozpor.

jinak ad podpantofel --- neříkám, že by měl chlap být služebníkem ženy - poku někdo má být služebníkem někoho, tak to nechť je raději naopak. Říkám, že by role měly být rovnocenné, ...rovnocenné znamená rovnocenné, nikoliv ve prospěch ženy.

Nicméně objektivně považuji toho, kdo pracuje za většího dříče -- resp. on dává víc než ten, kdo je v domácnosti. Proto jsem chtěl být v domácnosti.
neronis Posted - 20/08/2008 : 16:26:53
Je pravda, že chlap musí být chlapem a s tím co píšeš souhlasím. Ženy jsou jako kam vítr tam plášť pokud nemají pevný režim a příliš se řídí svými touhami, které ve výsledku většinou vyústí v jejich vlastní nespokojenost.
Vládnout mužům se dá a dnes možná mnohem lépe než kdysi, nicméně takové ženy prožívají radostnou moc za jejich mladých let a žalostnou bezmoc jakmile jejich krása ustoupí a ony zjistí, že se příliš mnoho soustředily na své potřeby místo toho aby se snažily něco vybudovat.

Chytré a zralé ženy samy většinou moc dobře ví jak má chlap vypadat a jak se k němu chovat. Pokud si u ní nedokáže vybudovat respekt, má to za následek vztah nefunkční. Kdy muž je submisivní člen rodiny, který vše vypere nebo apatický člen, kdy ho žena začíná srát a on ji začíná nenávidět, stejně ale nad ní nemá žádnou moc a třeba se bojí vztah ukončit, protože by mohl zůstat sám (odvahu, chlapci).

Žena potom mívá navrch a cítí se být šťastná, nicméně pokud si svého partnera přestane vážit, velmi rychle ji omrzí. Někdy se stává, že si s tímto partnerem udělá dítě a potom ji už nikdo jiný nechce, třebaže by sama po někom toužila. Možná vymění pocit fungujícího vztahu za vztah, kde má jistotu partnerovy lásky. Možná si ji přestane vážit, nebude se snažit koupit ji něco k narozeninám nebo zapomene na výročí, ale romantika to přece nebyla už na začátku, kdy jej začala drezůrovat. Možná se dali dohromady z toho důvodu, že pořádní chlapi vymřeli a nikdo jiný na ni nezbyl. Možná se cítila být sama. Jistotu partnera, kterého si nepřála za risk bez partnera patrně nevymění (odvahu, slečny).

Mnohdy je to ale úplně jinak, 2 absolutně neatraktivní lidé se dají dohromady z nouze, nikoli ze vzájemných sympatií. Možná si ty sympatie vykonstruovali a hledají na sobě to nejlepší. V koutku duše ví, že se uskromňují jen proto aby nezůstali sami. Místo toho aby takový vztah pěstovali a rozvíjeli, jsou nasnadě pravidla a parodie na můžovy pravidla nebo parodie na ženské touhy.

Chlap má být chlapem, nicméně mám teorii, že pokud dáte své partnerce určitý prostor, který musí vyvážit argumenty, bude možná ještě šťastnější.. pokud nezvlčí. I když jsem na tohle ještě mladý, nicméně mi s takovým přístupem ještě nikdy partnerka neutekla ani jsem neviděl že by si mě přestala vážit a podobných náznaků třeba tik/pohrdání koutkem pusy si všimnout určitě umím a nejde o velkou vědu. Problém je v tom, že to někteří muži nevidí, protože to nechtěji vidět (a někteří zase ano, protože chtějí, přitom to tak není).
Miloslav Bažant Posted - 20/08/2008 : 15:59:29
Rzwalde.
Máš pravdu a součastně ji nemáš.To je ta nevděčnost tohoto tématu.Já jsem tak žil a žiji a dělá to dobrotu.Faktem je,že byla období ve kterých maželka musela chodit do práce ač jí to vůbec nebylo milé.O to víc byla spokojená, když jsem si našel další zdroj financí a mohla zůstat doma.Ženské práce ze zásady nedělám a manželka si s toho dělá před ostatními legraci a vypráví, jak mně říkala, že bych umýt nádobí a já jsem jí odpověděěl,že by mně nejdřív musely narůst volské rohy.Prostě když je chlap chlapem, musí jím být stále a potom je vše v pořádku.Když je jednou takový a podruhé makový, ženská začne od něj žádat čím dál tím víc a nakonec si jej jako chlapa přestane vážit.Samozřejmě téžké domácí práce jako třeba praní koberců, vymalování a podobně dělám já. Moje máma si dokázala sama i vymalovat,protože táty měl málo času. Takže jsi li chlap se vším co k tomu náleží,ženská tě bere takového jaký jsi a váží si tě.Chceš li být lepší a začneš se chovat tak trochu jako ženská, nikdy nebude spokojená a stále bude chtít víc a budete se hádat, bude hledat jiné chlapy a podobně. Když jsem byl malý, znal jsem dědu v sousedství a jeho oblíbeným rčením bylo." Ženská musí v chapovi vidě býka a chlap v ženské samici. Potom jde všechno jak má jít." Je to jistě nemoderní názor a ty ženské, co mají doma bačkoru který jim i ponožky štupuje by mně vyškrábaly oči o emncipovaných nemluvě, ale ono to funguje a věř nebo nevěř, my se ženou jsme se za celou dobu manželství ještě nehádali a kdyby se měkdo o mne jen prstem otřel, ukáže mu že je šelma. A tak je na výběr.Být moderní, nebo prožít šťastné manželství? Ať si vybere každý sám.Pokud si to promyslíš a přijdeš na to, že mám pravdu, neměň své jednání příliš rychle. Myslela by že sis našel jinou a jí se chceš zbavi.

Jen dodatek.Ten děda měl třináct dětí a to nejmaldší měl když mu bylo 65let.Abych jej trošku víc ilustroval. Byl horník a jednou přišel ze šichty a nebyl hotový oběd.Jeho žena se chtěla vymluvit a tak řekla že uvařit nestačila, protože byla pást kozu. On pokýval chápavě hlavoum vzal sekeru, kozu zabil a řekl. A od této chvíle bude oběd vždycky včas.A také se pokud vím nikdy nehádali a měla jej tak ráda,že po jeho smrti ulehla a zanedlouho potom zemřela také.Ono to moderní nemusí být vždy dobré.

MB
Rzwald Posted - 20/08/2008 : 09:41:18
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Rzwalde.
Tohle je skutečně nevděčné téma.Řeknu jednu variantu a v tu chvíli ostatní ukáží, že je tomu jinak. A skutečně je.Ony jsou ženské i chlapi od a až do zet.Jedna je v domácnosti, má všude naklizeno, děti v pořádku a sama je jako ze škatulky.Když to užiji jako vzor, okamžitě kdosi ukáže na tu, která je doma, kolem sebe bordel, děti špinavé a sama se povaluje ve vytahaných teplákách u televize.A chlapi jsou také různí. A tak vlastně není o čem mluvit,protože vždy může být všechno jinak.

MB

to máš pravdu, že to téma je nevděčné..

....avšak zase tady tyhle neřesti "standardního modelu" jsou příslovečné -- dostaly se i do knih (Ženy jsou z Venuše, muži z Marsu a všechny další knížky touhleknížkou inspirovaný) a i byly zfilmovaný... (včera zrovna když jsem psal svůj příspěvek, tak v rodinných poutech v puštěné televizi za mnou zrovna jedna (nevím její jméno) vytýkala svýmu partnerovi, že je stále v práci a že vůbec nevidí malýho...ten jí říkal cosi, že se určitě stihne vrátit (k nějaké akci), že má všechno naplánovaný a ona smutně a s výčitkou odvětila, no jo, naplánovaný, ale podle sebe.... ---to je jen taková náhoda, že tohle probíhalo přesně ve chvíli, kdy jsem psal příspěvek)

já myslím, že když někomu tento starý model funguje, tak je spíš výjimka a může se považovat za šťastlivce...

imo nejlíp je na tom model, kde panuje (alespoň teoretická) rovnost, nikoliv rozdělení rolí. Krom toho rozdělení rolí taky vede k předsudkům a k nepochopení druhého. (např. já nemohu pochopit, proč někdo chce chodit do práce a druhej nechce být v domácnosti...podle mne je jasně výhodnější do práce nechodit, když nemusím...protože uvařit vezme tři max čtyři hodiny i s nákupem, když se průběžně uklízí, tak nikdy není potřeba uklízet moc....takže většina práce se stihne v pěti hodinách (maximálně) a v práci musím být minimálně osm. Peníze mi dává partner, takže osobně plánuji nějakou hooodně ambiciózní mladou, která bude ochotně chodit dopráce a já budu doma. :-)
Miloslav Bažant Posted - 20/08/2008 : 07:53:54
Rzwalde.
Tohle je skutečně nevděčné téma.Řeknu jednu variantu a v tu chvíli ostatní ukáží, že je tomu jinak. A skutečně je.Ony jsou ženské i chlapi od a až do zet.Jedna je v domácnosti, má všude naklizeno, děti v pořádku a sama je jako ze škatulky.Když to užiji jako vzor, okamžitě kdosi ukáže na tu, která je doma, kolem sebe bordel, děti špinavé a sama se povaluje ve vytahaných teplákách u televize.A chlapi jsou také různí. A tak vlastně není o čem mluvit,protože vždy může být všechno jinak.

MB
Rzwald Posted - 19/08/2008 : 20:36:45
quote:
Originally posted by neronis

Ano chlap bez ženské je na nic, protože je svazován a zevnitř požírán svým nevybitým chtíčem a tento instinkt je u člověka jeden z nejsilnějších. Nemá smysl a nelze jej spolehlivě potlačovat, dá se s ním jedině žít.

jejda to zase zní kór jako že sme zvířata...

krom toho...tak lidi pokud máte aspoň špetku fantasie (a nebo internet) a alespoň jednu ruku (i když ta není nutná) tak přeci.................

nesouhlasím, že chlap je bez ženské nic a na nic z důvodu, že nemá s kým šoustati...chlapi mají na víc, JÓÓÓÓÓÓ!! (pánové, zatleskejme si! :-D )

A i kdyby to byla pravda, tak tato se musí před ženami přeci uchovávat v tajnosti, ne? :-)

quote:
Jinak jsem podobného názoru, starý model kdy žena zůstává v domácnosti a muž vydělává peníze je patrně nejspolehlivější, zejména pokud má ona žena nějaké ne příliš náročné povolání.
no určitě alespoň každý ví, co se od něj očekává...takže alespoň ze začátku manželství je klid (nepřijde zklamání). A nejen to...taky každý ví, jak bude soužití pokračovat:

napřed si ona začne stěžovat, že on je furt v práci, ten jí bude vyčítat, že ona nic nedělá, ta se naštve, tak ať si vaří a uklízí on, a už je oheň na střeše.
Nebo jinak --- on přinde z práce, chce trochu klid, ona je celej den doma a je kompletně nabuzená, její ženský chtíč (=vymluvit se) ji velí: mluv! mluv! mluv! (jak pejsek když přijdete domů, taky dělá haf haf haf a skáče na pána...je to stejný, ale manželka má mnohem delší výdrž než pejsek) ...a ona spustí a on úprkem do kouta schovat se za noviny a ona hrr za ním.....
....muž je tvor velmi vynalézavý a časem vyvine důmyslné algoritmy, které automaticky odfiltrují slova, jež v nevhodnou chvíli vyluzuje manželka...jenže manželka má intuici a ona to potvůrka pozná....a je nevrlá a začne vrčet (fakt, jak pejsek), dělá vrrr vrrr, ty mě nemáš rád, vrrr a vůbec se mě nevěnuješ, vrrrr, furt seš v práci a pak přindeš dom a ani mě nevyslechneš, vůbec mě neposloucháš, nezáležíti na mě, vrrrrrr....

...no a oheň na střeše....to je hlouuuupééééé, jééééé....

---standardní model máme zaveden u nás doma a stojí to za nic...
...příp. v tom naši neumí chodit -- to je další možnost...

ale ty další imo stojí taky za nic, takže nevím nevím co s tím...
neronis Posted - 19/08/2008 : 17:57:29
Ano chlap bez ženské je na nic, protože je svazován a zevnitř požírán svým nevybitým chtíčem a tento instinkt je u člověka jeden z nejsilnějších. Nemá smysl a nelze jej spolehlivě potlačovat, dá se s ním jedině žít.

Jinak jsem podobného názoru, starý model kdy žena zůstává v domácnosti a muž vydělává peníze je patrně nejspolehlivější, zejména pokud má ona žena nějaké ne příliš náročné povolání.
Nicméně si dokážu představit kariéristku, jejíž postup bude převyšovat ten můj. V tom případě se role obrací a dokážu si představit, že bych se věnoval spíš domácnosti a svým soukromým projektům, na které nezbývá v pracovním nasazení příliš mnoho času.
Vše je individuální a nedá se generalizovat, v soužití je důležitá především komunikace a ochota nebo určitý přístup k řešení problémů.
Miloslav Bažant Posted - 19/08/2008 : 16:25:50
Pánové.
Skrátka ženské neví co chtějí,ale vehemntně to vyžadují a když to dostanou žeknou že chlapi myslí jen na to jedno.Ony ne? Ale ano.Já jsem toho názoru,že ženská se má starat o domácnost a hlavně děti a chlap by měl vydělat tolik, aby dělat nemusela. Samozřejmě jsou zde povolání, ve kterých je ženskost výhodou.Ve školách dnes převládají učitelky a chlap je zde téměř výjimkou.V medicině se také najde dost uplatnění a ženskost je někdy výhodou,ale ve fabrice bych ženské raději neviděl,protože těžká práce jejich kráse a přitažlivosti příliš nesvědčí. Je zajímavé, že jsem za celý život nepotkal inženýrku (vyjma laborantek a podobně) aby byla ve svém povolání dobrá.Co jsem však u nich viděl často, bylo jejich pochlapené chování.

Nic není pravda a výjimky se najdou vždy. Faktem však je,že pro nás chlapi jsou to především ženské,potom dlouho nic a teprve potom cosi jiného.Kdyby tomu tak nebylo, asi bychom vymřeli, nebo se všichni stali teplouši,či obojí dohromady.Já říkám, že je dobré, když jsou ženské takové jaké jsou a to i stím oblékáním. Vždyť jsou takové pro nás chlapy a nekdo si toho zřejmě vůbec neváží.Chlap bez ženské je nanic a je to na jeho zevnějšku poznat.Opět jsou zde výjimky a to buzeranti, kteří chtějí být krásní pro jiného chlapa a tak se strojí vyzývavěji, než ty ženské.

MB
neronis Posted - 19/08/2008 : 14:22:14
Na tohle jsem čekal. Je to přesně podle hesla "kdo s čím zachází s tím taky schází." Ženy využívají toho jak se mužům zatemní mozek z pouhého pohledu na ně. Culí se, flirtují, mají dokonce techniky jak se ukázat sexy tak aby to vypadalo jako mimoděk, přitom jde o pohyb úmyslný.
To, že nedostávají v kariérním postupu příležitost je dáno především jejich malou dravostí a jiným způsobem uvažování. Nejsou to lovkyně, ale asistentky, ptají se na řešení problémů místo toho aby je vymyslely, nejsou si jisté svými rozhodnutími a pokud ano, bývají tato rozhodnutí většinou špatná. Chci tím říct, že je jejich slabá implementace na profesionální úrovni ve smyslu řízení je tak minimální protože zde máme minimum žen schopných, což také znamená, že by mohly být schopnější pokud se k ženám bude přistupovat ve smyslu rozvoje, nikoli ve smyslu zákazů a utlačování.

Za skutečnost, že jsou brány jako sexuální objekt, který je otrokem mužovy vůle si mohou samy oním flirtováním. Mají v ruce zbraň, jejíž účinnost se jim vrací na jiném poli.
Nicméně to také znamená, že by muži neměli být tak jednoduší a na každý uculený pohyb neskákat s otevřeným nadšením. Do té doby nás budou sexuálně ovládat, nicméně budou duševně strádat. Akce a reakce.
Pokud je nějaká strategie účinná, nemůžeme ji zakázat, můžeme však potlačit její účinnost. Což je v tomto případě možná i nemožné, tedy budeme patrně navždy rozděleni na sexuální Venuše a strůjce osudu z Marsu.
Rzwald Posted - 19/08/2008 : 13:59:00
quote:

Já anonymitu vítám.
K věci. Ženy jsou sexuální stvoření a k takovému oblékání jsou provokovány právě muži. Dnešní trend v médiích navíc silně podporuje ještě mladší ročníky aby se takto oblékaly a tak pokud jste jeli tramvají nebo jinou veřejnou dopravou a viděli tam 13 leté holky co se oblékají jako dvacítky, tak nejde už o nic nového.
Myslím, že je to tak zavedeno normálně v přírodě, že má jeden z druhů lákat ten druhý ať už jakýmkoli způsobem. Navíc je to moc hezký způsob.
Ženám to nic neubírá z jejich duše i když je pravda, že ta nejkrásnější mívá do hlubokého uvažování rozhodně daleko. Nicméně lidská mysl je značně přeceňována, někdo si myslí, že zvažuje moudře a přitom to tak není, ženy a zejména ty po třicítce bývají a většinou jsou mnohem chytřejší než muži když jejich krása ustupuje, čím to bude? Že by tím, že jsou muži skutečně sebestřední a hloupí i když jim to myslí v práci? Teď jim navíc zakážou oblékat se jak si samy chtějí?

Hloubka uvažování ženy a její duševní rozvoj je taky moc důležitý, žena se v něm umí přizpůsobit muži a taky to tak dělá, je problém mužů že jsou takoví a jejich touhy potlačují namísto toho aby je rozvíjeli.
"Já chci." Říká muž. "On chce." Říká žena, někdy by sama někdy možná taky něco chtěla.

to mě inspirovalo...takže bych teď chtěl promluvit do duše holkám:

hodně holek si ztěžuje na sexismus. Že je chlapi vnímají jen jako sexuální objekty, že se cítí jako něco víc, že říkají, že jsou blbé (hlavně když jsou pěkné), horší kariérní postup, diskriminace, atd.

přitom si za to imo mohou do velmi velké míry samy, protože když něco chtějí po klukovi...přijdou a začnou s ním laškovat a kroutit se a přitom vyslovují svoji prosbu, culí se, špulí rty, jako by klukovi chtěli dát pusu. Dělají se bezbranné a vyžívají se ve své slabosti. Jejich pohled je nepřímý, nejistý, svůdnickým úkosem. Často i mluva je nepřímá, pokud už svá přání vysloví přímo, tak stejně takovým divným, omluvným způsobem. (typický příklad -- neřeknou "já mám hlad", ale zeptají se "nemáš hlad?" ...já osobně to mám doma dnes a denně. Když se už po třetí za půl hodiny zeptá "nemáš hlad?", je nad slunce jasné, že má holka hlad a je tudíž na místě říct, "jo, mám hlad" --> dáme si spolu (a spolu si dáme proto, protože nádobí se pak může umýt najednou))

...pokud se takto vůči mužům chovají (navzájem se chovají vcelku normálně), nemůžou se divit, že se pak někteří muži začnou cítit nadřazeně a ženu si spojují především se sexem...

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000