T O P I C R E V I E W |
Dalibor Grůza |
Posted - 11/06/2008 : 10:36:28 Jak vychovat z masožravce býložravce a zhubnout
Tělo savců je poháněno energií získávanou spalováním cukrů (jde o jakousi pohonnou látku těla savců). Cukry lze rozdělit na
1.) Glukózu, která je obsažena ve všech druzích živočichů a rostlin.
2.) Ovocný-hroznový cukr (fruktózu), která je obsažena ve všech druzích ovoce.
3.) Mléčný cukr obsahující glukózu a zvláštní cukr galaktózu.
4.) Třtinový či řepný cukr (sacharózu), který se získává z kořenů, resp. stvolů rostlin v případě cukrové řepy, resp. cukrové třtiny. Sacharóza se skládá z výše uvedené fruktózy a glukózy.
Proto je třeba, aby masožravec jedl maso minimálně. Toho je možno dosáhnout návratem masožravce do dětství tím, že bude jíst maximálně mléka, na které není alergický. Je třeba provést výběr mléka a možná jej také měnit jako např. kravské, ovčí, kozí, velbloudí, lamí apod.
Je tomu tak proto, že ovocný cukr (fruktóza) je zásadně velmi špatně stravitelný, proto většina masožravců nemůže jíst ovoce, ani med, jehož podstatou je ovocný cukr(fruktóza) a glukóza v poměru 1:1, ani řepný či třtinový cukr, jehož podstatou je sacharóza (tj. opět ovocný cukr a glukóza) . Jediná, co může jíst masožravec jsou různé druhy mléka (viz. výše), kde glukóza je obsažena spolu s výše uvedeným zvláštním cukrem galaktózou, který dle mého názoru představauje přechod mezi ovocným cukrem (fruktózou) a glukózou obsaženou v mase pro masožravce.
Já sám jsem čtyři roky (2004 až 2008) jedl pouze mléko a mléčné výrobky (s výjimkou dvou koleček salámu, kdy mě velmi bolela hlava a domníval jsem se, že je to z nejdení masa), než jsem přešel převážně na rostlinou ovocnou a rostlinou semennou stravu. V té době jsem přibral zhruba 25 kg při výšce 170 cm ze 70 kg na 95 kg a poté, co jsem začal jíst rostlinou ovocnou a rostlinou semennou stravu jsem velmi rychle zhubl ze 95 na 75 kg.
Literatura: 1.) Přehled středoškolské chemie, prof. RNDr. Jiří Vacík a kol., SPN 1999, Praha, s. 294-295 2.) Harperova Biochemie, R.K. Muray a kol., Prentice-Hall Internetional Inc., Nakladatelství a vydavatelství H&H, přeložil MUDr. L.Fialová, CSc. a kol., 2002, s. 216
(viz. též: www.cbox.cz/ak-gruza , www.sweb.cz/filosofierovnovahy )
|
5 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Dalibor Grůza |
Posted - 13/06/2008 : 08:33:24 quote: Originally posted by okref
Dalibore, nechci nejak významě reagovat na tvuj prispevek, ale dostal jsem při jeho četbě ohromnou chuť na lamí mléko. Nevíš, kde bych to mohl sehna bez nutnosti začít chovat lami?
ps.: Kdo se moc láduje mléčnými výrobky vystavuje se riziku bolení hlavy z té příčiny, ze mlécne vyrobky obsahují mnoho vápníku. A právě předávkování vápníkem způsobuje bolení hlavy.
(Jestli máš v ledničce nějaké lamí mléko, přijdu na skleničku.)
Vážený Okrefe,
informaci, kterou požaduješ jsem získal na http://www.lamaklub.cz/ckchl/clenove.html od Ing Dušana Šuhajdy, tel. 737 980 333 předsedy českého klubu chovatelů lam, tam mě poradili, že máš zkusit získat velbloudí mléko, které je podobné, lamy jsou totiž bezehrbý velbloudi, pak existují jednohrbí, dvouhrbí velbloudi, kde je to snažší, protože lama má mléka velmi málo a dojí ji zřejmě pouze v Peru.
Dalibor |
Miloslav Bažant |
Posted - 12/06/2008 : 08:28:43 Rzwalde.
Zajímavé.Takového učitele bych tedy nechtěl.On si asi neuvědomoval,že dělníci nejsou voli.Kdyby dělníci nevolili levici,pak by je pravice dotlačila až do otroctví. Vše musí být vyváženo. Někteří lidé holt se považují za elitu a ostatní jsou pro ně voli. Ale fuj.
Napsal li jsem v žertu, že chce Dalibor udělat s lidí voli,čili býložravce, je možné v tom nalézt víc než jen žert.Takoví býložravci śe vyvíjeli jinak než všežravci, či masožravci a s toho důvodu jsou schopni z rostliné strany získat vše co potřebují k životu. Už jen to že se jim vyvinulo několik žaludků ukazuje rozdíl mezi všežravci, kteří mají jen jeden žaludek.Rozdíl je i ve složení trávicích látek a enzymů. Chce snad Dalibor zvrátit evoluci a vytvořit u člověka několik žaludků? Někteří ptáci musí zobat písek, který jim rostlinou stravu v žaludku zozmělní aby byli schopni ji strávit a získat z ní živiny. Mně by tedy písek nechutnal i když jsem Bažant. Když myslí, že by člověk neměl jíst nic, co je živé,pak mu doporučuji kamení. Zvláště vápenec s jemnou příchutí krevele bych doporučoval. My obyčejní lidé nejsme kamenožrouti a myslím, že se budeme řídit tím, nač je náš organismus nastaven a není na tom nic zlého. Jinak bych mu doporučoval třeba lví mléko,ale musí být čerstvé a musí si je vlastnoručně nadojit. Tak získá i vitaminy řady B a dozajista ho přestane bolet hlava.(protože ho už nebude bolet vůbec nic- lvice udělá ze živého právníka svou potravu a vůbec se nebude ohlížet na jeho teorie)
MB |
Rzwald |
Posted - 12/06/2008 : 00:38:10 quote: Originally posted by Miloslav Bažant Člověk je všežravec, třeba vůl je býložravec.Dalibor chce udělat s lidí voli???
to mi připomělo našeho starého učitela na gymplu, který téměř každou hodinu, ať jsme probírali cokoliv, tak dokázal svést řeč buď na KSČM nebo na ČSSD a vždy pateticky, zaníceně a s ukázkovou artikulací svým výrazným, jemně chraplavým hlasem prohlašoval:
Voli volí voly.
...to ho vždycky velice rozrušilo..a až usedl zpátky za katedru, těžce oddychoval. |
Miloslav Bažant |
Posted - 11/06/2008 : 19:07:37 Pánové.
Povídejte mně něco o mléku, či mléčných výrobcích.Byl jsem pěkný chlapec, tak kolem 102 kg.Potom mně zachutnaly jogurty a když jsem spořádal jen tak bez ničeho půlkilovku dopoledne, pak jsem ještě o obědě neměl hlad. Výsledek se dostavil.Za pouhý půlrok jsem shodil čtyřicet kilo a zbyla ze mne chodící neforemná kostra. Začal jsem mít častou žízeň a myslel jsem , že to po těch jogurtech.Ale což lékaři říkají, že se přijímat hodně tekutin. A tak to šlo dál, až se mně začalo zastavovat srdce a ejhle ono to bylo následkem silné cukrovky.Takže jsem vlastně hubnul díky cukrovce a skrylo se to za ty jogurty. Od té doby je nechci ani vidět. Lamí mléko? Ale dejte pokoj. Já ochutnal kozí a málem jsem vyhodil i žaludek. Když mléko, tak to okradené o tuky a nejraději kyselé. Vařené mléko je pro mne totéž, co pro jiného šaratice. Semínka? Já mám sice ptačí jméno,ale na zobání semínek mne neužije. Takový pěkně propečený bůček pěkně s křupavou kůrčičkou, to je dlabanec.Navíc je sedláci snad proto pěstují, nebo ne? Představte si, kdyby dali na Daliborovy rady. To by za chvíli bylo víc prasat než lidí. Vše je pouze legrace.Člověk je všežravec, třeba vůl je býložravec.Dalibor chce udělat s lidí voli???
MB |
okref |
Posted - 11/06/2008 : 18:26:45 Dalibore, nechci nejak významě reagovat na tvuj prispevek, ale dostal jsem při jeho četbě ohromnou chuť na lamí mléko. Nevíš, kde bych to mohl sehna bez nutnosti začít chovat lami?
ps.: Kdo se moc láduje mléčnými výrobky vystavuje se riziku bolení hlavy z té příčiny, ze mlécne vyrobky obsahují mnoho vápníku. A právě předávkování vápníkem způsobuje bolení hlavy.
(Jestli máš v ledničce nějaké lamí mléko, přijdu na skleničku.) |
|
|