www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 astralne cestovanie

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
cosmic777 Posted - 10/05/2008 : 21:53:33
vyjadrite svoj nazor...
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Milan.Miló Posted - 27/08/2011 : 23:35:50
Axel

Axel jen jsem chtěl říci
ještě ono, když medituješ
tak vlastně putuješ Astrálem.

Protože meditace vyvolává
Alfa fázi vlnění v mozku
a to je stav lehkého mrákotného
stavu spánku.
Přesně než usneš.

Který ty zažíváš při plném vědomí.

A tak si plně uvědomuješ vše kolem
sebe a ve své mysli.

A ten to stav mysli Alfa fáze tak
překrývá Beta fázi tedy stav mysli
při normálním všedním vědomí.
Které trvá v průměru okolo 16.H.

Milan.Miló.
Milan.Miló Posted - 27/08/2011 : 23:06:28
Axel

Axel abych popravdě řekl, o astrálním
cestování jsem skoro nic nečetl.
Vycházím z vlastních zkušeností.

Při meditacích, které dělám jsem
prožil mnoho zvláštních věcí.

A taky s Filosofie Mistrů tak se jmenuje
jedno Hinduistické společenství a s
Kundalini Jógy.
Vím, že je mnoho těl v našem hmotném
těle.
Tedy jemnohmotných těl.

Jinak to s tou spirálou jsem zkoušel a opravdu
to funguje.

To co jsem ti popsal viz. nahoře byly mé vlastní
zkušenosti z mnoha jiných dalších.

Milan.Miló.

PS.: Každý večer, když usínám
jsem většinou otočen hlavou ke zdi
oči mám zavřené a vidím jakoby jsem
viděl vše zrcadlově, toho všeho co mám
kolem sebe před sebou.

axel01 Posted - 27/08/2011 : 22:12:42
Milane, z toho co popisuješ je popsáno na stránkách o astrálním cestování mnoho, ale to jsou pozdější fáze... a chce to cvik. já jsem z nějakého důvodu "spadla" do mentální dimenze, to je nejnižší ze všech dimenzí, byly tam rychle se pohybující barvy a hudba, přišlo mi to dost bláznivé, ale nesmí se přemýšlet, jinak to skončí a připoutáš se zpět... četla jsem o této dimenzi až někdy teď, že je taková velkolepá, raději nad ničím nepřemýšlet a jenom si to užívat.. dostala jsem se do toho stavu tak, že jsem jela rychle na kole a převrhla se dolů ze skály. pak jsem letěla a tento let už mě odpoutal od těla.

snažím se vždy pracovat se sny, např. dost si uvědomuju, když v tom snu jsem, ale ještě nedokáži odlišit, že to JE sen... soustřeďuju se ale na různé věci v něm, např. své ruce, papír, atd... co se týká typické astrální dimenze, tak to se prolíná se snem, nemusíš se v něm za každou cenu pohybovat ty sám, to chce cvik.., ale např. si všímám, že některé věci jsou jinak. Jednou jsem viděla skříňku s koláčema na místě, kde mám postel, (dnes vlastně palandu), a některá místa by čistě teoreticky měla být skladištěm mnoha věcí, které už tam byly.... ale to si asi nelze nijak ověřit. Jinak ohledně toho osvobození se od vlastního těla můžu říct jenom to, že mě to potkalo asi jenom ve stavu narkózy nebo spíš po něm, ale to nebylo to, že jsem v přítomném čase, došlo to celé ke mně až po probuzení. Ležela jsem na posteli po operaci, otevřela jsem oči kolem byly sestřičky a klid, zavřela jsem je a bylo přede mnou asi 7 doktorů a ptali se mě, jestli jsem vzhůru, oslovali mě jménem, já jim odpověděla, ale uvědomila jsem si, že tam už nejsou... čistě teoreticky to byl stav OOBE, ale jaksi opožděný, určitě to lze ovládat i bez narkózy :)
Milan.Miló Posted - 24/08/2011 : 19:54:02
Axel

-------------------
a dál, zkoušeli jste to někdo? povedlo se to?
-mám pouze jednu možná dvě zkušenosti za život..
----------------

Axel mohu se zeptat a co máš
za zkušenosti ohledně onoho
astrálního putování.

Cítila jsi nebo viděla něco co
ty to stavy doprovází.

Jsou to stavy od hmotnění
např., že jsi nad svým tělem
a, že na něj shlížíš s výšky.
A ono se mění, např. stárne.

Nebo, že máš pocit jakoby
jsi byla součástí něčeho
tak zvláštního jako by jsi
prožila jak putuješ astrálem.

Do jiných vnitřních dimenzí.
Při čemž jsi ke svému hmotnému
tělu připoutaná jakou si šňůrou,
která tě vždy vtáhne zpět do svého
těla.

Nebo, že jsi měla pocit, že chodíš
bez nohou a dotýkáš se bez rukou.

K tomu slouží i různé techniky
k astrálnímu putování
jako spirály, na které se díváš
a ona tě svou přirozenou magnetizující
silou vytáhne z těla, tak, že máš
pocit jako bys ho opustila.

A pak zase přirozenou cestou
se opět vrátila do těla Čakrou
zvanou Adžna – (Ajna).
Třetí psychické oko.
je to 6.Čakra v pořadí.

Milan.Miló.

Milan.Miló Posted - 22/08/2011 : 21:13:51
Axel

Axel popravdě řečeno jsem
na toto téma nechtěl reagovat.
Ale i já mohu říci, že jsem
nejspíš měl ony mimo smyslové
projekce, které jsou nebo
mohou být velice
blízké onomu astrálnímu putování.

Milan.Miló.

PS.: Je to díky meditacím.

axel01 Posted - 22/08/2011 : 09:20:59
tohle téma mě zajímá, takže sem pro začátek přihodím nějaké info, jednak aby jsme byli v obraze, druhak aby se k tomu někdo mohl vyjádřit?
http://www.astralni-cestovani.info/
http://marlitan.iglu.cz/
http://www.acld.mysteria.cz/

a dál, zkoušeli jste to někdo? povedlo se to?
-mám pouze jednu možná dvě zkušenosti za život..
Gato Posted - 18/05/2008 : 15:55:23
quote:
Originally posted by okref

A jak se astrální sféra vztahuje k normálně vnímanému světu?
Je paralelní, takze spolu vznikají a zanikají?
Nebo jeden vzniká z druhého?

Jestliže je paralelní, jaký je mezi nimi vztah působení. Napriklad takový, ze astralni sfera ukazuje z normálniho sveta to, co v nem neni normalne videt?

Jestli tedy zjevuje to, co normalne není videt, jaký má vztah toto normálne neviděné k normálnímu svetu. Paralelní uz byt nemuze, protoze by s normalnim svetem nemelo nic spolecneho. Je tedy to zjevené podstatou sveta nebo svet podstatou zjeveného?

Astrální sféra působí na materiální sféru. Tyto sféry nejsou paralelní. Mistři učí, že astrální tělo zaniká po nějaké době po smrti materiálního těla. Existuje samostatně v astrální sféře.
Spíš se kloním k názoru, že to zjevené je podstatou světa, mistři s bohatší zkušeností s astrální sférou učí, že je větší, rozsáhlejší než materílní sféra.
Astrální sféra je podle mého názoru nadřazená materiální sféře z pěti elementů. Rostliny, živočichové mají aury tj. astrální složky těchto bytostí jsou jejich přirozené součásti. Právě ty astrální složky z nich dělaji tzv. živé bytosti ve srovnání s neživými předměty.
okref Posted - 18/05/2008 : 10:09:47
A jak se astrální sféra vztahuje k normálně vnímanému světu?
Je paralelní, takze spolu vznikají a zanikají?
Nebo jeden vzniká z druhého?

Jestliže je paralelní, jaký je mezi nimi vztah působení. Napriklad takový, ze astralni sfera ukazuje z normálniho sveta to, co v nem neni normalne videt?

Jestli tedy zjevuje to, co normalne není videt, jaký má vztah toto normálne neviděné k normálnímu svetu. Paralelní uz byt nemuze, protoze by s normalnim svetem nemelo nic spolecneho. Je tedy to zjevené podstatou sveta nebo svet podstatou zjeveného?
Gato Posted - 18/05/2008 : 09:46:25
quote:
Originally posted by okref

Gato,
zavedlo se tu podivne slovo "astralni sfera". cosmic777 mi jeste poradne nevysvetlil, co by to melo přesně být. Presto jsem s jeho pomocí usoudil, ze je to jakysi prostor mezi duší odpoutanou od těla a hmotným světem.
Je to tak správne? Lisi se to tedy od pojetí snového a fantazijního?
Má astralní svet reálnou podstatu? Jestlize ano, pozdeji te vyzvu, aby sis pripravil dukazy. Jestlize nema realnou podstatu, pak se nijak nelisi od fantazie a nema smysl jej nazyvat jinak nez jako fantazijní.

Astrální sféra se liší od snového pojetí nebo fantazijního. Čakry existují v astrálním těle, prána proudí dráhami v astrálním těle, vidím čakry i ve druhých lidech v astrální sféře. To vše reálně existuje nikoli v materiální sféře, ale v astrální sféře.
okref Posted - 17/05/2008 : 23:46:32
Gato,
zavedlo se tu podivne slovo "astralni sfera". cosmic777 mi jeste poradne nevysvetlil, co by to melo přesně být. Presto jsem s jeho pomocí usoudil, ze je to jakysi prostor mezi duší odpoutanou od těla a hmotným světem.
Je to tak správne? Lisi se to tedy od pojetí snového a fantazijního?
Má astralní svet reálnou podstatu? Jestlize ano, pozdeji te vyzvu, aby sis pripravil dukazy. Jestlize nema realnou podstatu, pak se nijak nelisi od fantazie a nema smysl jej nazyvat jinak nez jako fantazijní.
Gato Posted - 14/05/2008 : 08:04:12
Okrefovi,
ti, kteří experimentují s halucinogeními drogami zakoušejí astrální sféru.
Já také zakouším astrální sféru ale bez použití drog. Není nutné využívat drogy, abychom zakusili astrální sféru.
cosmic777 Posted - 13/05/2008 : 19:26:43
v knihe B. Kafku - Nove Zaklady Experimentalni Psychologie je spominany pojem odusie, ktore je tvorene jemnou latkou...mohlo by ist o astralne telo?
Gato Posted - 13/05/2008 : 18:45:34
Omlouvám se za odbočení od tématu.
Astrální tělo je jedno z těl, které má lidská bytost. Astrální tělo není idetické s materiálním tělem. Je nepochybně smrtelné, zemře později než materiální tělo.
Někteří říkají, že má podobu dvojníka materiálního těla, čemuž věřím. Není identické s duší.
Po smrti existujeme s astrálním tělem, a proto snažení o život v něm tady na zemi považuji za užitečnou činnost. Karma existuje i v tomto těle, takže po fyzické smrti budeme odžívat astrální karmu.
cosmic777 Posted - 13/05/2008 : 14:49:41
Vidím že sa to tu pekne otočilo off topic ...len tolko ze AC nema s drogami nic spolocne...aj ked je pravda ze niektore halucinogenne latky dopomahaju k oddeleniu astralneho tela, ako napriklad out of body experiences s ketaminom, psylocibinom alebo meskalinom. Ja sam by som vsak tieto substancie nevyskusal, nemam na to odvahu a nechcem hazardovat s dusevnym zdravim. Je omnoho lepsie dopracovat sa k tomu vlastnymi schopnostami. Ide to vraj postupnym prisposobovanim sa na astralne vibracie, mysel sa teda musi "previbrovat" na astral...Tieto postupy su lepsie popisovane na stranke marlitan.iglu.cz ...mne osobne sa toto nikdy nepodarilo, a venoval som sa tomu svojho casu viac nez dost...Jedine k comu som sa dopracoval bolo zopar lucidnych snov
Miloslav Bažant Posted - 13/05/2008 : 14:27:51
Gato.
Nikdo tě k lásce nenutí. Pokud o tom mluvím, tak proto, že by ses mohl dívat na všechny ty pravdy rovnocenně, bez lásky a bez zášti.Teprve potom poznáš co je na nich dobré a co zlé.Takto vidíš na jedněch to dobré a na druhých jen to zlé. Oni jsou si totiž všichni rovni zneužitím schopností ve prospěch uznané pravdy,jen u některých uběhla trošku delší doba od toho zla které nadělali.Křesťané vraždili při svatých křížových válkách jako šílenci jen pro rozdíl ve víře a tak bych mohl pokračovat od jedněch k druhým a stále by to bylo stejné a přesto dokáži na všech vidět i to dobré.Není to lepší než slepá zášť? Když to tak vezmeš, jsou ti komunisti stejní věřící jako ty, jen věří v jiné pravdy bez boha.
Jsi li čistý, hoď kamenem.Hodíš li kamenem, ukazuješ tím svou nečistotu a jsi stejný jako ten po kom jsi kamenem hodil,nebo horší.

MB

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000