T O P I C R E V I E W |
Dalibor Grůza |
Posted - 09/05/2008 : 08:25:44 Děkuji všem, kdo svou radou, pomocí a trpělivostí přispěli k sepsání níže uvedeného textu (zejména své rodině a přítelkyni Marii Samkové).
Sloučení duchovních věd (ad.1.)) a přírodních (exaktních) (ad.2.))
1.) Člověk není oprávněn zabít žádného živého tvora, vyjma případů, kdy je to naprosto nezbytné. To znamená, že člověk není nikdy oprávněn zabít jiného člověka. Dále, že cílem níže uvedeného přikázání desatera ("Nezabiješ.") je soulad všech a všeho, to znamená, aby všichni živí tvorové (všichni živočichové, rostliny, živé buňky, bakterie, viry, stroje uvědomující si sama sebe apod.) se mohli v budoucnu (evolučně) stát přáteli na život a na smrt.*
2.) Z toho plyne, že pro mě jako člověka je zdravé (tj. pokud nezvracím a nemám podváhu**) jíst pouze:
semena zcela suchých (resp. mrtvých) jednoletých rostlin (sója, hrách, fazole, obilí apod.) a plody stromů se semeny (např. jablka, hrušky, datle), s maximálním zdraví nepoškozujícím množstvím soli a vody (tj. pro dospělé a děti ve věku nad 11 let maximální denní dávku šesti gramů soli, pro menší děti pět gramů, pro kojence jediný gram***)****,
Pozn.:
* Toto pojetí lze vysledovat jako možný výklad rovněž před vyhnáním Adama z ráje a při vyvolení Izraele za Boží lid v Bibli v kralickém překladu viz.:
Bůh také řekl: "Hle,dal jsem vám na celé zemi každou bylinu nesoucí semena i každý strom, na němž rostou plody se semeny. To budete mít za pokrm. Genesis 1,29 Veškeré zemské zvěři i všemu nebeskému ptactvu a všemu, co se plazí po zemi, v čem je živá duše, dal jsem za pokrm veškerou zelenou bylinu." A stalo se tak. Genesis 1,30
(přikázání desatera:) "Nezabiješ." Exodus 20,13
** BMI – body mass index, index tělesné hmotnosti, výpočet, pomocí nějž lze určit, zda je váha optimální, nebo zda trpí člověk nadváhou či podvýživou. Hodnoty BMI: méně než 18 – podváha, 18 – 25 ideální hmotnost, 25 – 30 nadváha, nad 30 obezita ohrožující zdraví. Výpočet BMI: hmotnost (kg) / druhá mocnina výšky (m).
To znamená v mém případě při dosažení hmotnosti 54 kg a maximální výšce 1,72 m jde o podíl:
54 kg :(1,72m*1,72m)=18,25 BMI
(viz. http://www.hubnuti.org/encyklopedie/vydej-energie a http://www.vypocet.cz/bmi.php )
*** a to vzhledem k nulové kalorické hodnotě soli viz. "SALT 1 TSP" (TSP čili teaspoon-čajová lžička) na: http://www.myfoodbuddy.com/foodCalorieTable.htm , tj. zdravé je "pro dospělé a děti ve věku nad 11 let maximální denní dávku šesti gramů soli, pro menší děti pět gramů, pro kojence jediný gram", protože "důležitým úkolem soli (NaCl) v lidském těle je zadržovat vodu", "vnitřně podporuje sůl trávení", "slouží k čištění žaludku od jedů", zároveň však nadměrné množství soli může poškodit ledviny
(viz.: http://www.21stoleti.cz/view.php?cisloclanku=2005111825 a otec mé přítelkyně pan Josef Samek)
**** Srážky mikročástic, jejichž počet je do jisté míry pravděpodobnosti náhodný, které tvoří tělesa makrosvěta, a tudíž jsou základem srážek v našem světě (makrosvětě z hlediska fyziky), jsou věcí náhody a pravděpodobnosti. Vezmeme-li pouze dvě takové mikročástice, tak po každé jejích srážce dle de Broglieových vln a Heisenbergových vztahů neurčitosti lze jejich další pohyb stanovit pouze neurčitě, na základě pravděpodobnosti, což tím pádem platí rovněž o jejich další srážce. Nízkou nebo větší pravděpodobností odchylky různých mikročástic od jejich nejpravděpodobnějšího pohybu je zajištěno v přírodě, aby tyto srážky byly postupně omezovány vzájemnou interakcí mikročástic, kdy pohyb všech mikročástic (tedy energie) s vysokou pravděpodobností je v konečném důsledku směřován do místa výskytu mikročástic (tedy energie) s nízkou pravděpodobností, čímž dochází k snižování pravděpodobnosti srážky mikročástic v mikrosvětě a v konečném důsledku i těles v makrosvětě (jde o mechanický základ evoluce). Jinými slovy evoluce směřuje podle mého názoru k ustávání srážek a představuje vývoj od méně pravděpodobného k pravděpodobnějšímu stavu přírody.
(viz.: www.cbox.cz/ak-gruza a www.sweb.cz/filosofierovnovahy )
|
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Dalibor Grůza |
Posted - 02/06/2008 : 19:58:02 quote: Originally posted by Dalibor Grůza
3. verze mých třech pravidel (zpřesnění):
Sloučení duchovních věd (ad.1.), 2.)) a přírodních (exaktních) (ad.3.))
1.) Člověk nesmí nikdy zabít žádného živého člověka (ani sebe).
2.) Nelze zabít žádného jiného živého tvora, vyjma případů, kdy tím člověk plní pravidlo č.1.).*
3.) Z toho plyne, že pro mě jako člověka je zdravé (tj. pokud nezvracím a nemám podváhu**) jíst pouze semena a plody se semeny, jejichž oddělení od rostliny ji nemůže usmrtit a zároveň jde o způsob rozmnožování těchto rostlin s maximálním zdraví nepoškozujícím množstvím soli a vody (tj. pro dospělé a děti ve věku nad 11 let maximální denní dávku šesti gramů soli, pro menší děti pět gramů, pro kojence jediný gram***)****. Mělo by zřejmě jít o semena zcela suchých (resp. mrtvých) jednoletých rostlin (sója, hrách, fazole, obilí apod.) a plody stromů se semeny (např. jablka, hrušky, datle).
Pozn.:
* Toto pojetí lze vysledovat jako možný výklad rovněž před vyhnáním Adama z ráje a při vyvolení Izraele za Boží lid v Bibli v kralickém překladu viz.:
Bůh také řekl: "Hle,dal jsem vám na celé zemi každou bylinu nesoucí semena i každý strom, na němž rostou plody se semeny. To budete mít za pokrm. Genesis 1,29 Veškeré zemské zvěři i všemu nebeskému ptactvu a všemu, co se plazí po zemi, v čem je živá duše, dal jsem za pokrm veškerou zelenou bylinu." A stalo se tak. Genesis 1,30
Cílem je podle mne soulad všech a všeho, to znamená, aby všichni živí tvorové (všichni živočichové, rostliny, živé buňky, bakterie, viry, stroje uvědomující si sama sebe apod.) se mohli v budoucnu (evolučně) stát přáteli na život a na smrt.
**** Srážky mikročástic, jejichž počet je do jisté míry pravděpodobnosti náhodný, které tvoří tělesa makrosvěta, a tudíž jsou základem srážek v našem světě (makrosvětě z hlediska fyziky), jsou věcí náhody a pravděpodobnosti. Vezmeme-li pouze dvě takové mikročástice, tak po každé jejích srážce dle de Broglieových vln a Heisenbergových vztahů neurčitosti lze jejich další pohyb stanovit pouze neurčitě, na základě pravděpodobnosti, což tím pádem platí rovněž o jejich další srážce. Nízkou nebo větší pravděpodobností odchylky různých mikročástic od jejich nejpravděpodobnějšího pohybu je zajištěno v přírodě, aby tyto srážky byly postupně omezovány vzájemnou interakcí mikročástic, kdy pohyb všech mikročástic (tedy energie) s vysokou pravděpodobností je v konečném důsledku směřován do místa výskytu mikročástic (tedy energie) s nízkou pravděpodobností, čímž dochází k snižování pravděpodobnosti srážky mikročástic v mikrosvětě a v konečném důsledku i těles v makrosvětě (jde o mechanický základ evoluce). Jinými slovy evoluce směřuje podle mého názoru k ustávání srážek a představuje vývoj od méně pravděpodobného k pravděpodobnějšímu stavu přírody.
Evoluci živých tvorů lze podle mne definovat jako zdokonalování chování živých tvorů prostřednictvím zdokonalování jejich stravy.
Tj.: Jinými slovy živý tvor, který si svým chováním (instinktem nebo rozumovým jednáním) vybere dokonalejší stravu, zdokonalí své další chování, a tím si vytváří základ pro ještě dokonalejší výběr stravy a ještě dokonalejší chování z této ještě dokonalejší stravy. Strava živého tvora je tak důsledkem jeho méně nebo více dokonalého chování, na jehož základě si tento živý tvor volí tuto stravu, zároveň je však rovněž příčinou zdokonalení nebo zhoršení jeho následného chování na základě této stravy. Jde tak o evoluční spiralu tvořenou stravou a chováním živých tvorů jejímž prostřednictvím živý tvor, příp. člověk může volbou své stravy buď stoupat k stále vyšší dokonalosti nebo klesat stále hlouběji prohlubováním své agresivity a omezováním své mozkové činnosti.
Danou definicí evoluce jako spirály zdokonalování či zprimitivnění živého jedince prostřednictvím jeho chování a stravy lze podle mne odůvodnit pravidla košer stravy (košer znamená pojem rituálně vhodné, resp. čisté stravy, v širším slova smyslu ale označuje v judaismu vše, co je povolené, vhodné nebo správné) u Židů.
quote: Originally posted by Dalibor Grůza
3. verze mých třech pravidel (zpřesnění):
2.) Nelze zabít žádného jiného živého tvora, vyjma případů, kdy tím člověk plní pravidlo č.1.).*
3.) Z toho plyne, že pro mě jako člověka je zdravé (tj. pokud nezvracím a nemám podváhu**) jíst pouze semena a plody se semeny, jejichž oddělení od rostliny ji nemůže usmrtit a zároveň jde o způsob rozmnožování těchto rostlin s maximálním zdraví nepoškozujícím množstvím soli a vody (tj. pro dospělé a děti ve věku nad 11 let maximální denní dávku šesti gramů soli, pro menší děti pět gramů, pro kojence jediný gram***)****. Mělo by zřejmě jít o semena zcela suchých (resp. mrtvých) jednoletých rostlin (sója, hrách, fazole, obilí apod.) a plody stromů se semeny (např. jablka, hrušky, datle).
Pozn.:
Cílem je podle mne soulad všech a všeho, to znamená, aby všichni živí tvorové (všichni živočichové, rostliny, živé buňky, bakterie, viry, stroje uvědomující si sama sebe apod.) se mohli v budoucnu (evolučně) stát přáteli na život a na smrt.
Danou definicí evoluce jako spirály zdokonalování či zprimitivnění živých tvorů prostřednictvím jeho chování a stravy odůvodňuji rovněž svá tři pravidla slučující exaktní a duchovní vědy. Jinými slovy člověk, resp. jiný živý tvor, který se stále dokonaleji stravuje podle výše citovaného pravidla č.1.) a č.2.) (dalo by se říci košer v mém slova smyslu), je schopen se rovněž stále dokonaleji chovat podle těchto dvou pravidel (dalo by se říci košer v mém slova smyslu). Zároveň živý tvor, který se nestravuje podle těchto dvou pravidel, není schopen se chovat podle těchto dvou pravidel.
Slovy symbolického jazyka Bible evoluce podle mne směřuje z výchozího bodu, kterým byl člověk v biblickém ráji, který neznal dobré a zlé, k opětovnému dosažení ráje, kde člověk bude znát dobré a zlé a všichni zde budou přátelé na život a na smrt. Tohoto ráje však nemůže dosáhnout jednotlivec sám, ale pouze postupně všichni živí tvorové společně. Kdo se chce vrátit do biblického ráje nemusí pro to udělat nic víc a nic míň, než se stravovat a snažit se chovat podle výše citovaného pravidla č.1.) a č.2.) (dalo by se říci košer v mém slova smyslu). Jinými slovy každý je všech spásy strůjce. |
Dalibor Grůza |
Posted - 23/05/2008 : 20:05:11 3. verze mých třech pravidel (zpřesnění):
Děkuji všem, kdo svou radou, pomocí a trpělivostí přispěli k sepsání níže uvedeného textu (zejména své rodině a přítelkyni Marii Samkové).
Pozn.:
** BMI – body mass index, index tělesné hmotnosti, výpočet, pomocí nějž lze určit, zda je váha optimální, nebo zda trpí člověk nadváhou či podvýživou. Hodnoty BMI: méně než 18 – podváha, 18 – 25 ideální hmotnost, 25 – 30 nadváha, nad 30 obezita ohrožující zdraví. Výpočet BMI: hmotnost (kg) / druhá mocnina výšky (m).
To znamená v mém případě při dosažení hmotnosti 54 kg a maximální výšce 1,72 m jde o podíl:
(viz. http://www.hubnuti.org/encyklopedie/vydej-energie a http://www.vypocet.cz/bmi.php )
*** a to vzhledem k nulové kalorické hodnotě soli viz. "SALT 1 TSP" (TSP čili teaspoon-čajová lžička) na: http://www.myfoodbuddy.com/foodCalorieTable.htm , tj. zdravé je "pro dospělé a děti ve věku nad 11 let maximální denní dávku šesti gramů soli, pro menší děti pět gramů, pro kojence jediný gram", protože "důležitým úkolem soli (NaCl) v lidském těle je zadržovat vodu", "vnitřně podporuje sůl trávení", "slouží k čištění žaludku od jedů", zároveň však nadměrné množství soli může poškodit ledviny
(viz.: http://www.21stoleti.cz/view.php?cisloclanku=2005111825 a otec mé přítelkyně pan Josef Samek)
|
Miloslav Bažant |
Posted - 21/05/2008 : 07:29:31 Dalibore.
K tomu všemu se vyjadřovat nehodlám a pokud tímto směrem směřuje evoluce, pak to nechám na evoluci a nebudu se do toho plést. Zaujalo mne však to s tou váhou vzhledem k výšce.Mám stejnou výšku jako ty, čili 172 cm. Měl jsem 102 kg a díky diabetu o kterém jsem nevěděl jsem shodil až na 62 kg.Dle tvých slov jsem byl vlastně ještě tlouštík,ale dle známých kost a kůže.Kdybych měl tu tebou deklarovanou váhu 52 kg, chodily by už jen kosti. Dnes mám svých 73 kg a jsem spokojený zvláš proto, že ta váha roste spíše svalovinou, než tukem,takže se mně vrací síla a kondice. Jestli máš skutečně těch 52 kg, při výšce 172 cm,rád bych tě viděl a kdybych byl režizérem filmu s druhé světové války, pak bych tě asi obsadil do filmu o koncentráku jako hlavní postavu.Dobrá rada na konec. Jestli nemáš bulinii,pak začni pořádně jíst.Chudý asi nejsi a nervy potřebují obalit tukem. Dej si občas knedlo zelo a pořádným bůčkem a semínka nech ptáčkům. Vždyť jsi člověk a nikoliv nějaká žlůva. Potom poznáš jak se ty částice mikrosvěta přestanou srážet a ty budeš mnohem klidnější a spokojenější. Mozek také potřebuje živiny, jinak plodí blbiny.
MB |
okref |
Posted - 20/05/2008 : 16:43:01 Teď uz to vypadá mnohem lépe. |
Dalibor Grůza |
Posted - 20/05/2008 : 13:45:21 2. verze:
Děkuji všem, kdo svou radou, pomocí a trpělivostí přispěli k sepsání níže uvedeného textu (zejména své rodině a přítelkyni Marii Samkové).
Sloučení duchovních věd (ad.1.)) a přírodních (exaktních) (ad.2.))
1.) Člověk nesmí nikdy zabít žádného živého člověka.
2.) Nelze zabít žádného jiného živého tvora, vyjma případů, kdy je to naprosto nezbytné.*
2.) Z toho plyne, že pro mě jako člověka je zdravé (tj. pokud nezvracím a nemám podváhu**) jíst pouze:
semena zcela suchých (resp. mrtvých) jednoletých rostlin (sója, hrách, fazole, obilí apod.) a plody stromů se semeny (např. jablka, hrušky, datle), s maximálním zdraví nepoškozujícím množstvím soli a vody (tj. pro dospělé a děti ve věku nad 11 let maximální denní dávku šesti gramů soli, pro menší děti pět gramů, pro kojence jediný gram***)****,
Pozn.:
|
Miloslav Bažant |
Posted - 12/05/2008 : 16:50:45 Okrefe.
Nejsi dobrý rádce,ale máš dobré chválidlo. Mně vůbec nejde o tu jeho cestu, ale o něj samého. Kdyby jen na jediný rok od toho odešel a věnoval se čemusi, co tolik neničí jeho mozek, klidně se k tomu může vrátit a věř že by to skutečně hodně získalo na kvalitě a promyšlenosti. Já zde vidím symptomy choroby a ty mne znepokojují.Tím že jej utvrzuješ a chválíš v této chvíli pomáháš chorobě a nikoliv jemu a to není vůbec dobré. Mohl bych tě zde vyjmenovat a popsat čím prochází a jistě by vše potvrdil.Jenže bude hůř a existuje určitá hranice za níž již není návratu k normálnímu myšlení a životu. Ty mu tuto hranici pomáháš překročit, zatím co já jej před jejím překročením varuji. Věřím, že jsi mu v tuto chvíli příjemnější než já,ale děláš mu medvědí službu a to není od tebe příliš dobré.
MB |
Gato |
Posted - 12/05/2008 : 16:41:57 Slávo, je-li člověk všežravec, proč jóga učí, aby šel proti své přirozenosti? Jóga bere do úvahy i to, že člověk má intelekt a může volit, co bude jíst a co ne. Zvířata jsou ubohá, protože nemůžou takto volit nebo jsi viděl nějaké zvíře, které se zřeklo chutné potravy před ním? Asi ano. Člověk může tak jednat plánovitě. |
okref |
Posted - 12/05/2008 : 16:28:56 Dalibore, nic se nedej odradit od jasnosti a čistoty svých ušlechtilých myslenek. Kdo ti radí, abys uvažoval jinak, dělá tak proto, že vůbec neví, co je dobré. Lidé, kteri ti radí slevit ze svých velkých a nekonvenčních myslenek, jsou lidé, kteří si uz proste priliz zvykli na špatnost světa. V podstatě takoví lidé říkají, ze zlo a spatnost je dobrá, protoze se v nich naucili žít. A tak si myslí, ze zlo a spatnost jsou prospěšné, protoze hledí na svůj vlastní, sobecký prospěch. Ve tvých myšlenkách je síla, která může učinit svět lepším, krásnějším, jednotnějším, přátelštějším... Držím ti palce, abys vytrval ve svém ušlechtilém počínání a udal celému světu nový rytmus. |
Miloslav Bažant |
Posted - 12/05/2008 : 14:23:40 Gato. Souhlas. Nejde jen o hlad ohrožující žívot a cenu zvířete, či člověka. Jde o místo v potravním řetězci,které si člověk během tisíciletí vybudoval.Člověk je všežravec a tomu je podřízena jeho látková výměna.Když z důvodu víry,či čehosi podobného cosi důležitého vyřadíš,pak v organismu cosi chybí a je tím ohroženo zdraví, či dokonce život.Chtít zvrátit to co se vytvářelo po tisíce a tisíce let není jen pošetilost, ale skutečná hloupost postavená proti životu a život je na celém světě to nejcenější z cenného.Je třeba se učit poznávat zákonitosti, které život podporují i ohrožují a život chránit pro příští generace,ale nikoliv tím,že zničím a znehodnotím svůj vlastní život tím, že budu žít jako asketa v odříkání. Jestli tak žiji,pak je to moje věc a neměl bych se snažit totéž vnutit ostatním. A nyní mně nezbývá, než se přiznat,že již téměř půl roku takřka nejím maso,ale vegetarián nejsem.Prostě maso do sebe nedostanu a pokud se přinutím, zvedne se mně žaludek.
MB |
Gato |
Posted - 12/05/2008 : 10:17:20 Dalibore, člověk je v některých případech oprávněn zabít živého tvora!!
Ve kterých? Má-li hlad!
Nemám na mysli vsugerovaný hlad, ale hlad skutečný.
Vegeterián také zabije, aby zahnal hlad, dřív než hlad zahubí jeho tělo.
Lidský život má větší cenu než zvířecí život. |
Miloslav Bažant |
Posted - 12/05/2008 : 09:11:42 IPC.
Neměl bych takto mluvit,ale já mám dojem,že u Dalibora nejde pouze o syndrom mesáše, ale spíše o projev schizofrenie a to velmi výrazný. On již není schopný přijmout do svého myšlení cokoliv co stojí proti jeho pravdám. I kdyby chtěl toto do myšlení zařadit, tak nemůže protože v něm vzniká bolestivý odpor a deprese, kterým se brání a proto prostě tykové myšlenky do svého myšlenkového procesu nepustí. Tím vzniká patologická nesoudnost. Jediným co může Daalibora zachránit je návštěva lékaře psychiatra,pokud možno dobrého.Není to nic za co by měl styděta nejspíše je to důsledek silného přepracování na což ukazuje i téma jeho tvrzení. Ono jistě není příjemné se celý život babrat v případech kde stojí vše proti všemu a hledat cesty alespoň k nějakému smíru. A tak si Dalibor našel cestu opačnou, cestu na které je možno dát smír všem a všemu najednou a postupně ztratil schopnost vnímat nereálnost této cesty. Proč o tom píši? Chci jej urazit? Nikoliv.Chtěl bych jej zachránit,ale jinou cestu než tuto nemám. Pokud by vše díky mým protivným slovů zvážil, mohl by se zachránit.Kdyby mně dokázal alespoň naslouchat pak bych mu možná dokázal pomoci sám.Byl zde v tomto fóru mladík,který na tom byl podobně, poradil jsem mu co má dělat a nedávno jsem od něj dostal krásné E maily, ve kterých mně dal plně zapravdu a konsstoval, že již je na tom mnohem lépe. Já prostě nemám rád lidské neštěstí a tím nejhorším je poškozené myšlení a zvláště hrozné je to u člověka inteligenstního a vzdělaného jako je Dalibor, nehledě na to, že jej to může zničit i profesionálně, jestli k tomu již nedošlo. Dalibore promiň mně moji upřímnost.Snažím se jednat ve tvém zájmu.Chceš li pomoc či spíše jen rady jak se toho zbavit,pak je dostupná moje mailová adresa. Tam můžeme hovořit diskrétněji.
MB |
IPC |
Posted - 11/05/2008 : 19:33:11 Spis se klonim na stranu Mb. Pote co jsem videl jak Dalibor Gruza diskutoval se mnou a s ostatnima(Nomeus a Stream). Moc druhe nerespektoval, a vetsinou diskuze skoncila na mrtvem bode... Taktez se u nej objevuje syndrom Mesiase, ale to neni ve filosofii nic neobvykleho, zacina to Heraklita, a nebo ze by to byl novy cesky Nietzsche?
|
Miloslav Bažant |
Posted - 11/05/2008 : 10:16:15 Okref.
Já jsem to s tím komárem nemyslel tak docela vážně i když saje krev a to i HIV pozitivních a potom třeba u zdravých, takže možnost by zde byla. Ale to je o ničem. Proti Daliborovi nemám to nejmenší.Když chce žít takovým asketickým spůsobem a zobat semínka,je to jeho věc. Pokud kolem sebe soustředí lidi s podobnými choutkami, opět je to jeho věc.Vytvoří li však nějaké hnutí, nějakou kupinu snažící se takový styl života prosazovat,pak je to zlé a většinou se to zvrhne do extrémů. Ono není tak těžké stvořit monstrum,ale je téměř nemožné je potom zvládnout a lidé jsou za a, za b a také zvláštní. Ono se dá s přírodou žít ve shodě i bez takových extrémů. Proč nejíst maso? Já znám jen jeden jediný skutečný důvod a tím je že mně maso nechutná.Pokud mně nechutná,pak mohu být třeba vegetariánem a nikomu do toho nic není.Pokud mně však maso chutná a svědčí,pak je budu jíst i kdyby zde bylo třeba deset takových hnutí. Znám osobně člověka, který se také krmí jen semínky, oříšky a čajíčky s bylin. Vypadá jeko by právě přišel s koncentráku a nervy mu také moc neslouží a občas skončí na psychiatrické klinice,zvláště když přijde do hospody a začne kázat a dokonce třeba plivne někomu do talíře s jídlem. A právě o to mně jde.Takový člověk by okamžitě do takového hnutí vstoupil,zaštítil by jím a terorizoval ostatní lidi a myslím, že by nebyl sám. Ona Armáda spásy teké není ničím zlým,ale když se to zvrhne,jsou horší než ten dotěrný hmyz a dokáží lidem kazit a otravovat život. Každý extrém může vést k fanatismu a potom je to vtělené zlo,které rozděluje a staví proti sobě vše a všechno.
MB |
okref |
Posted - 10/05/2008 : 15:22:14 Komár nepřenáší HIV. Jinak uz bysme byli vsichni pod drnem.
Ale já myslim, ze daliborovy podivné zásady jsou v podstate správné. Jejich správnost rozhodne nemuze zmenit to, ze by nejaký budouci clen myslenky spatne pochopil a skryval sve spatne chovaní za ně. To by se pak mohlo zrusit uplne vsechno. Je pochopitelne, ze Dalibor ma takový extremni pristup. Je to reakce na opacny extrem, na pustoseni, niceni a bezohlednost. jakkoli jsou jeho zasady podivné a asketické, rozhodne bych radeji videl, aby se lide zili takto nez tim druhym zpusobem. |
Miloslav Bažant |
Posted - 10/05/2008 : 10:39:51 Dalibore.
Je to hrůza a vlastně jsem k tomu chtěl raději moudře mlčet.Kdybys byl nevzdělanec s IQ kolem třiceti,pak bych o docela chápal,ale ty jsi doktor práv.Jsi pro mne příkladem toho, kam až člověka může zavést slepá víra. Kdyby takové hnutí jaké chceš založit vzniklo,pak bych nejspíše proti němu bojoval i když nevím jak. Ono se s toho může vyvinout agesívní uskupení snažící se nutit druhé aby jednali stejně.Můžeš tvrdit, že ty takový nejsi,ale mohl by ses zaručit za ostatní fanatiky,kteří by se připojili??? Ono je hezké chránit přírodu,ale mělo by to být s rozumem a poznáváním. Je lehké vyhubit létající hmyz, ale je těžké místo něj opylit květy abys mohl sklízet ovoce.Přesto sajícího komára plácnu a udělám to s klidem a je to správné,protože komáři roznáší infekci, snad prý i HIV, takže tím chráním svůj život a ten je mně bližší. Kdyby mne přitom viděl nějaký člen tvého hnutí, nejspíše by mne káral,či dokonce chtěl potrestat.A tak bych nejspíše plácnul i jeho,protože takoví lidé jsou mnohdy horší než dotěrný hmyz.Do této skupiny řadím i vášnivé ekology obtěžující své okolí.
MB |
|
|