www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Návrh.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
navi Posted - 22/10/2007 : 11:16:14
Čo keby sme Boha vynechali z našich diskuzií?
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Miloslav Bažant Posted - 22/03/2008 : 12:20:59
Gato.
Ty sexuální pohyby skutečně nikomu nemohou dát život.V tom s tebou souhlasím.Ba souhlasím i s tím, že to příjemno sexu není tím co života dává,ale je to cesta k tomu,aby se spojily dvět opačné pravdy,čili spermie s vajíčkem a díky tomu již nový život vzniká. To příjemno vede lidi k tomu aby sexu využívali i jinak než k reprodukci a zachování druhu,čili rozmnožování.U zvířat je tomu jinak i když ne u všech,Třeba opice využívají sexu k zisku příjemna jako člověk. Jenže Gato ono to odpovídá základnímu smyslu života,tak že je to v naprostém pořádku.Kdyby tomu tak nebylo ,pak by zde již nebylo lidí. Je zde ještě cesta umělého oplodnění,ale ta není vůbec přirozenou cestou. Dědičným hříchem není sex,ale zneužívání schopností ve prospěch uznané pravdy. Každý má právo na sex a každý má právo sex odmítbout.Je to soukromá věc každého jedince,ale lepším či horším se tím člověk nestane.Kdo nemá z jakéhokoliv důvodu potřebu sexu,nesmí být k němu nucen.Má li někdo potřebu sexu a tuto potřebu či pudění (od slova pud) potlačuje díky uznané pravdě,která tvrdí že sex je hříchem,ten jedná v zájmu víry proti vlastní přirozenosti a to není dobré. Nabádá li ostatní aby jednali stejně jako on, je to s promutím hloupost.Vyhledává li někdo pouze to příjemno sexu a díky tomu volí partnera stejného pohlaví,je to dle mého názoru pouze výsledek jeho vlastní poživačnosti a sobeckosti.
Láska je cesta k sexu a sex je cesta k vzniku nového života.Taková je přirozenost a kde je přirozenost není hříchu. Hříchem je potlačování lásky a sexu díky uznané pravdě,protože to stojí proti životu a přirozenosti.

MB
Dragonier Posted - 21/03/2008 : 18:33:33
Gato

Ano, jenom skrze nás příjde život, ale my nejsme jeho prvotní stvořitelé, jenom jakýmysi vodiči duše/vědomí, která chce zde být jako člověk, třeba

Maty
Gato Posted - 21/03/2008 : 17:56:30
Slávo,
sex tvoří tělo, nikoli mě. Sexualita netvoří život, tvoří jen jeho vlastnosti nikoli podstatu nebo vědomí.
Sexuální styk nedává život. Já s člověkem opačného pohlaví nedávám život, to není v moci žádného člověka.

Druh myšlení, že ty sexuální pohyby vytvářejí život, je pošetilé.

okref Posted - 21/03/2008 : 16:15:13
quote:
Originally posted by noemus
Muzes samozrejme tvrdit, ze neco je vskutku tvym nejvyssim pojmem tve vlastni mysli. Ale muzes totez tvrdit i o mysli jineho cloveka??

Ano, mohu. To je prave to, o co mi jde. Kazdy clovek, ktery nejakym zpusobem(recovym nebo jinym) vypovida o celosti byti, vypovida prave svuj pojem Boha. Pojem Boha je pro me nejvyssi meta me mysli. Take je pro me predstavitelne, ze jini lide ten pojem Boha z nejakeho duvodu nemaji ve svem vedomi(svem zornem poli). Ovsem je pro me nepredstavitlna nemoznost sestaveni jejich vlastniho pojmu Boha prostrednictvim jejich vnejskovych projevu jako je rec nebo ciny.

Dragonier Posted - 21/03/2008 : 16:00:49
další zádrhel. Ty si se ptal všech věřících a nevěřících? Nebo bereš, myšlenky 30 věřících a 60 nevěřích jako celý svět?

Maty
noemus Posted - 21/03/2008 : 15:20:49
Pro ty co to nevedi podotykam, ze v Boha neverim. Presto si myslim, ze jak verici, tak neverici nemaji prilis jasno v tom jak se to ma s definovanim Boha (nebo definovanim cehokoliv jineho)
Dragonier Posted - 21/03/2008 : 14:40:58
Ano, máš pravdu, vem si ale, že slovo, věta ani celý popsaný stoh, leckdy nedokáže vysvětlit jedinou myšlenku, tady ukazuji její větší dokonalost. On ani Bůh nejde popsat slovy, spíš je to to, co si pod těmi slovy představujeme, což leckdy jako ,,ti ostatní" nepoznáme.

Maty
noemus Posted - 21/03/2008 : 14:25:07
quote:
Originally posted by Dragonier

Noemus

"To uz vubec nemluvim o tom, ze muzeme mit odlisne predstavy o tom co za sex povazujeme."
-myslíš tím samostatné slovo "sex" nebo obsah slova "sex"

Maty

Obsah (vyznam) slova sex je pro mne jiny nez pro tebe
Stejne tak obsah slova Buh je jiny nez u tebe

Pokud vsak obsah nejakeho slova vymezim definici, tak se vlastne vzdavam tech ostatnich obsahu a te chvile bych se mel zabyvat jen definovanym obsahem. Co kdyz ale ostatni nesouhlasi s mou definici, resp. pro ne ma dane slovo jiny obsah.

To je v kratkosti problematika okrefovi definice Boha. Je uplne jedno JAK Boha definoval, problem je, ze nechape co dela kdyz neco definuje. Proto jsem jsem zacal mluvit o sexu, aby bylo vice jasne, ze problem neni v bohu, ale v tom jak se o nem bavime. A jak se obecne bavime o definicich o poznani, atd.

Vse miri, k tomu, ze abych mohl neco skutecne poznat, musim vedet co to znamena neco poznat, co to znamena ze necemu rozumim, ze to chapu, ze to VIM. A kdyz jeste navic vim, co je to dukaz a co je to definice, tak tim lepe.
Dragonier Posted - 21/03/2008 : 12:17:01
Noemus

"To uz vubec nemluvim o tom, ze muzeme mit odlisne predstavy o tom co za sex povazujeme."
-myslíš tím samostatné slovo "sex" nebo obsah slova "sex"

Maty
Dragonier Posted - 21/03/2008 : 12:05:56
MB

To, že Bůh není pro tebe tou nejvyšší skutečností, neznamená, že tou nejvyšší skutečností není. To že nezná pojem "sex" neznamená, že mu je něčím vzdálený, pouze je těžké ho pro něj definovat a zosobnit se s ním, ale rozhodně neplatí, že sex pro něj neexistuje. Neexistuje pro něj zatim. Zatim se s ním nesetkal, ale jak si sám napsal ať už pudově nebo jinak se o tom "sexu" nebo o ,,potřebách" přeci jen dovtípí.
Můžeš si nahradit v textu "sex" Bohem

Maty
noemus Posted - 21/03/2008 : 12:00:18
Ja sam sobe existenci sexu dokazovat nepotrebuji, figl je v tom, ze chci aby on dokazal existenci sexu jako takoveho mne. Chci po nem tedy logicky dukaz, ze sex jako takovy existuje.

Klidne jsem si mohl vybrat jiny pojem nez Sex, a problem by byl stejny.

Navic si vsimni Slavku, ze jsem Sex definoval jako nejvyssi pojem mysli cloveka. Takze si Sex neplet se sexem, ktery znas (alespon doufam :o)))

okref, preci take svevolne definoval pojem Boha, ja tedy uplne stejne mohu svevole definovat pojem sexu :o)))

Nicmene i kdyby mi chtel dokazat existenci sexu v normalnim smyslu, tak by to vubec nebylo jednoduche, protoze neco jineho je dukaz, a neco jineho je zazitek. Jak bys mi dokazal exitenci sexu jen pomoci argumentu.

To uz vubec nemluvim o tom, ze muzeme mit odlisne predstavy o tom co za sex povazujeme. Ty me budes dokazovat ze sex jak ho chapes ty existuje, a ja budu mozna tvrdit, ze ne protoze takovy sex neznam a nezazil jsem jej. A protoze ani jeden z nas nebude tomu druhemu nic realne ukazovat, budeme moci takto argumentovat donekonecna :o))

Jiste uz chapes proc o tom mluvim a kam tim mirim.
Dragonier Posted - 21/03/2008 : 11:52:30
"Co kdyz neexistuje nejvyssi pojem?"
-ale on existuje, kdyby neexistoval, tak lidstvo ani žádný veškerý život nemá smysl. Vše má svůj smysl, bez "nejvyššího pojmu" smysl ztrácí, tedy i důvod existence, tedy i samotnou existenci. Zabraň světlu aby nesvítilo, zabraň světlu, aby se pohybovalo a Světlo zanikne.
"Podle ceho poznas zda je dany pojem vyssi nez jiny pojem. A co to vubec znamena? Tim myslis hodnotu? Copak pojmy maji hodnotu?"
-Tak, že tomu pojmu přisoudíš prvotnost a nejdokonalejší jednoduchost, tedy všechno a nic. Nic víc a míň neexistuje.

Samozřejmě, že slovo samo o sobě nemá hodnotu, ale až jeho obsah.
"Pokud si tedy Boha definujes jako nejvyssi pojem, mel bys vedet, ze jim bude jen pro tebe ne pro cloveka jako takoveho." "Muzes samozrejme tvrdit, ze neco je vskutku tvym nejvyssim pojmem tve vlastni mysli. Ale muzes totez tvrdit i o mysli jineho cloveka??"
Je úplně jedno jak si ho definujou ostaní, on tím nejvyšším pojmem bude stejnak. Je jedno, jestli židli přejmenuješ na chleba, ale židle židlí zůstane, protože mimo jiné, židle jako chleba nechutná.
...Hmm...
Můžeš si za "Boha" zvolit co chceš a budeš mít pravdu, protože ze "všehovšechnaničehosnic", tedy Boha, vzniklo vše ostatní a zároveň nic jiného, protože je to pořád ten samej Bůh.
dvojici ((Bůh) a sex) nahradim ((železo) a hřebík), můžu klidně ((železo) a kovadlina), popřípadě ((železo, kyslík, teplota) a Fe2O3)
je to tedy jakejsi jeho výtvor, má jinou funkci, ale v podstatě je to naprosto to samí

Maty
Miloslav Bažant Posted - 21/03/2008 : 11:41:04
Richarde.

Kdybys byl pěknou mladou dívkou,pak bych tě existenci sexu mohl lehko dokázat.Protože jsi chlap fousatej a já nejsem homosexuál,musíš si tu existenci sexu dokázat sám. S existencí boha je tomu trošku jinak, vlastně podstatně jinak.Vlastně vůbec existovat nemusí a dokazuj co vlastně vůbec neexistuje? I když to může být v něčem podobné.Pokud bys byl sám na pustém ostrově a žil tam celý život sám,pak by pro tebe esx vlastně vůbec neexistoval a nevěděl bys o čem to je přesto, že bys bez sexu vůbec neexistoval, že by ses nenarodil.

MB
noemus Posted - 21/03/2008 : 11:17:37
Nejdrive dokaz existenci Sexu, pak Ti uverim, zes dokazal existenci Boha :o))
Dragonier Posted - 21/03/2008 : 09:59:06
Po světe existuje nespočet situací, které na sebe navazujou, jedni těmto situacím říkají náhoda, tedy náhoda=situace+nevíra, naopak pro druhé je to znamení, tedy znamení=situace+víra.
To ale neznamená, že je to oboje, je to jenom jedno z toho, nebo úplně něco jiného.
Bůh je nevyvratitelný, protože by se vyvrátil pojem veškeré existence, tedy Bůh jakožto naprosto všechno, prostě existuje, bezesporu, jedinou otázkou je jestli my s ním můžeme komunikovat, to je naprosto JEDINÁ otázka, která je mezi věřícími a nevěřícími.
Můžete namítnou, že sem jenom zaměnil ,,všechno" za ,,Bůh" a nic se tím nemění, nemáte pravdu, dokázal jsem existenci Boha. Samozřejmě vyvstavaj další otázky, ale ty už jsou na každým z nás.

Maty

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000