T O P I C R E V I E W |
Gato |
Posted - 18/10/2007 : 09:15:39 V mém světě bůh žije. Ve světě jiných lidí nežije. Předpoklad některých lidí je, že tyto dva světy tvoří jeden svět. Někteří lidé odmítají názor, že pravda je jen jedna a ti samí lidé prosazují názor, že existuje jeden svět. Předpokládám, že jen ten jejich. Tito lidé si vybírají jen to, co chtějí, logika v jejich rukou je nástroj, který používají, ale jenom někdy. Jen když se jim to hodí. Jindy volí jiné metody. |
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Gato |
Posted - 25/10/2007 : 10:52:44 druh zkouka mikrofonu |
Miloslav Bažant |
Posted - 25/10/2007 : 09:43:53 Gato. Problém je v chybě kódování. Došlo zde k nějaké poruše, snad to brzy dají do pořádku. Zatím můžeš dělat to co já ,čili před čtením nebo psaním klikni na ZOBRAZIT - kódování-kodování unicode (UTF 8) a mělo by tě psát normálně a stejně tak můžeš číst co je napsáno.
MB |
Gato |
Posted - 25/10/2007 : 08:31:04 to nezobrazuje cesk znaky. vi nekdo z vas kde je problem? |
Miloslav Bažant |
Posted - 25/10/2007 : 08:04:41 Gato
S prominutím.Mohl bys to napsat ještě jednou? Ty už píšeš stejně mizerně jako David a vůbec není rozumět tomu co jsi chtěl říci. Na kole jsem nestudoval,ale šlapal, jestli tě jde o to. Nic dalšího ze tvého textu vyčíst nejde.Promiň že odpovídám na to co bylo určeno nějakému Slvovi,ale já bych rád věděl, co jsi chtěl říci.
MB |
Gato |
Posted - 25/10/2007 : 07:54:13 Slvo, tv nzory na filosofii dokazuj, e j opovrhuje. Mysl si, e ji rozum, ani bys ji studoval, nemyslm na kole, ale myslm praxi. J praktikuji filosofii jgy a vm, e je inn.
Sm soud jgu a podobn metody, ani jim rozum, a proto lze ct, e toto tv jednn je zmetkovit. |
Miloslav Bažant |
Posted - 25/10/2007 : 07:00:55 Davide.
Tys mne nazval ignorantem a vygumovaným mozkem, nikoliv já tebe. Ty však ignoruješ, že materialisticky smýšlejících lidí je mnohokrát více než těch komunistů. To že komunisté uznávají materialismus je jejich kladem,alespoň v mých očích. Ty však takový fakt, že je materialistů mnohokrát víc než komunistů zcela ignoruješ,protože tě to vyhovuje. Různé církve jsou těmi, kdo lidem po celá staletí vymývají mozky a užívají k tomu celou řadu polopravd a zjevných lží. Tvoje slova tedy svědčí o tvém ignorantnství a mozku vymytém. Házíš tedy na druhého vlastní špínu. Stále se oháníš logikou a tak se na tu logiku podíváme trošku blíže. Ty tvrdíš, že hmotný svět je iluze a že neexistuje. Jinak řečeno, že vše je simulace.No dobrá připustím tuto variantu a podíváme se jaká logika zde vznikne a porovnáme ji s logikou běžného hmotného světa. Vše je simulace, tedy ty jsi simulace, já ,ostatní a všechno kolem nás. Tvrdíš ale stejně tak, že myslíš, tedy jsi. Aby cosi bylo definicí jsoucna, musí to platit vždy. Existují li výjimky, definice není platná. Stalo se, že se mně při havárii zastavilo srdce a byl jsem ve stádiu klinické smrti. V takovém stavu nemyslíš, ale jsi. Definice kterou stále opakuješ není platná vždy a proto toto není správná definice bytí. Jsou lidé kteří jsou v hlubokém komatu i několik let a poté se proberou k vědomí. Myšlení u nich neprobíhalo a přesto byli a jsou. O to však nejde. Tvrdíš, že myslíš a proto jsi,ale tvrdíš také že nikdo a nic není, tedy nejsi ani ty.Není to náhodou logický rozpor? Nejsme li a není li ani hmotný svět, museli bychom být pouze součástí myšlení nadsystému , čili existovat v jeho myšlení. Kdybychom měli existovat mimo něj, vyžadovalo by to cosi jako obdobu počítače, čili podsystém, který by byl systémem programován. A ten by musel být na bázi hmoty, jenže ty tvrdíš, že hmotný svět neexistuje, takže logicky vychází jen varianta první, čili jsme součástí myšlení nadsystému. Jsme tedy součástí nadsystému a nikoliv podsystém. Tvoje myšlení je součástí tebe, pokud ovšem myslíš. Pokud uvážím, že součástí toho myšlení je celý vesmír, celá planeta se všemi živými tvory včetně člověka a celý mikrokosmos,protože tvrdíš, že to vše je simulace pak mně nezbývá než kroutit hlavou v údivu, že někdo něčemu takovému je schopný uvěřit. Navíc je v tom systému řada toho, co ten fakt že jde o simulaci popírá. Chceš říci, že ten systém popírá sám sebe? To je logika, jen co je pravda. V hmotném světě je vše prosté. Je zde hmota a energie a z toho vše vyplývá svou logikou. Existuje hmota mozku a tím i možnost samostatného myšlení každého jedince . Existuje svět ve kterém vše probíhá. Vše je logické i když my lidé neznáme vše co tuto logiku podporuje, na čem ta logika stojí. A tak zůstanu u reálného hmotného světa, neboť ten tvůj je plný paradoxů a nelogičností. A zůstanu u materialismu i kdyby ten tvůj svět uznala většina lidí planety, protože jsem svobodný člověk se samostatným myšlením a ne proto, že se s tímto stotožnili i komunisti. Jsem nezávislý a takový i zůstanu. Tvoje urážky však již nebudu tolerovat. Tvrzení že jsi nevychovaný dokazuješ svým vystupuváním sám a kdo takto vystupuje, toho nejspíše rodiče špatně vychovali a tomu co se nepovede se říká odjakživa zmetek. Nebyly to tedy facky, ale konstatování faktu. Když si to uvědomíš, apk to může posloužit tvému vlastnímu životu. Takže jednám ve tvůj prospěch a argumentů mám dostatek, jen se mně nechce o takových nesmyslech bavit.Na autority se neodvolávej, někdy udělá nové poznání s autority nulu. Tvůj přístup k psanému projevu o tobě vypovídá že jsi jak se říká flink, kterému navíc vůbec nezáleží co si o něm ostatní myslí, jen když může provokovat a osočovat druhé. Internet toto umožňuje zvlášť tehdy skryje li se takový člověk do anonymity,ale slušný člověk to nedělá ani tehdy. Obviňuješ mne, že nemám o filosofii ani páru. Přiznávám, že jsem se o filosofii nestaral, že mně to učené blábolení a motání se v cizích slovech nikdy nezajímalo. Matematika a fyzika mně po celý život sloužily a to co znám mně stačilo na tři patenty a celou řadu zlepšováků . Znalost jaderné fyziky a podobně pro můj život nutná ani přínosná nebyla a vysoká matematika jak by smet. Až dokážeš v životě setinu toho, co jsem dokázal já,pak mne můžeš soudit.Jenže kdybys toho dosáhnul, pak bys soudit přestal. Provokovat se dá slušně a pokud to nedokážeš,pak raději mlč a věř tomu, že kdo mlčí může vypadat chytře.
MB |
DavidPraha |
Posted - 23/10/2007 : 21:51:49 quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Davide. Jsi nevychovaný zmetek. Tím s tebou končím a budu se bavit jen s těmi kteří mně za to stojí.
MB
ANO, KDYZ DOCHAZI ARGUMETY, LETAJI FACKY, KRASME JSI SE NAM VYBARVIL))) |
Miloslav Bažant |
Posted - 23/10/2007 : 14:39:50 Davide. Jsi nevychovaný zmetek. Tím s tebou končím a budu se bavit jen s těmi kteří mně za to stojí.
MB |
DavidPraha |
Posted - 23/10/2007 : 12:57:01 quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Gato.
Neignoruji skutečná fakta,ale zmíněným faktům nemám důvod věřit. Všechny víry zneužívají schopnosti ve prospěch pravdy a tak si vymýšlí zázraky a tyto dosvědčují přesto, že se jedná o zjevnou lež. Kdo chce ať jim věří.Já k tomu nemám důvod.Očirým svědkem jsem nebyl. Jdi na představení nějakého dobrého kouzelníky, nebo iluzionisty a poznáš, že se může dít nemožné . Pro toho iluzionistu to však bude zcela normální, neboť zná podstatu iluze.Přesto tě to neprozradí a stejně je tomu se zázraky o jakých mluvíš. Výzkumy většinou iniciují právě ti věřící, kteří chtějí svou pravdu podpořit. A tomu odpovídají i výsledky. MB
Umyslne ign orujes snadn o overtitelna fakta, je me lito... Nelze Ter tedy nazvat jinak, nez ignorantem... Vira je, ze existuje svet... To je neprokazatelna vira.. Ja nikdy netvrdil, ze svet existuje, ty ano |
DavidPraha |
Posted - 23/10/2007 : 12:55:08 quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Gato.
Neignoruji skutečná fakta,ale zmíněným faktům nemám důvod věřit. Všechny víry zneužívají schopnosti ve prospěch pravdy a tak si vymýšlí zázraky a tyto dosvědčují přesto, že se jedná o zjevnou lež. Kdo chce ať jim věří.Já k tomu nemám důvod.Očirým svědkem jsem nebyl. Jdi na představení nějakého dobrého kouzelníky, nebo iluzionisty a poznáš, že se může dít nemožné . Pro toho iluzionistu to však bude zcela normální, neboť zná podstatu iluze.Přesto tě to neprozradí a stejně je tomu se zázraky o jakých mluvíš. Výzkumy většinou iniciují právě ti věřící, kteří chtějí svou pravdu podpořit. A tomu odpovídají i výsledky. MB
Vsak lze zkoumat telepatii a podobne... Snad to zvladnes sam,, ve tri symboly, kruh, trojuhelnik, a ctvrec,m dej, at se nahodne generuji na moniotoru a nech pokusnou osobu uhodnout, na ktery obrazec se dana osoba soustredi, a pak udelej statistiky, a hned mas, ze telepatie funguje... Je to jednoduche... Komu komuniste vyhgumovali mozek, jako Tobe, to holt nema jednoduche. |
Miloslav Bažant |
Posted - 23/10/2007 : 06:57:29 Gato.
Neignoruji skutečná fakta,ale zmíněným faktům nemám důvod věřit. Všechny víry zneužívají schopnosti ve prospěch pravdy a tak si vymýšlí zázraky a tyto dosvědčují přesto, že se jedná o zjevnou lež. Kdo chce ať jim věří.Já k tomu nemám důvod.Očirým svědkem jsem nebyl. Jdi na představení nějakého dobrého kouzelníky, nebo iluzionisty a poznáš, že se může dít nemožné . Pro toho iluzionistu to však bude zcela normální, neboť zná podstatu iluze.Přesto tě to neprozradí a stejně je tomu se zázraky o jakých mluvíš. Výzkumy většinou iniciují právě ti věřící, kteří chtějí svou pravdu podpořit. A tomu odpovídají i výsledky. MB |
DavidPraha |
Posted - 22/10/2007 : 17:51:00 quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Gato.
Dostat se do imaginárního světa je možné,ale ne vždy je to ku prospěchu člověka. Jogini využívají pozic a vibrací mozku vyvolaného velkým ohm k tomu aby se dostali do cesty středu,jak říkají božskému světu,ale dostávají se pouze do světa vlastních snů těmito vlivy vyvolaných. Ve snech se projevuje to nač myslí při bdění a tak se dostávají do světa odpovídajícího jejich představám při bdění. Je to zcela přirozené i když cesta k tomu je zvláštní. Totéž dělají i narkomani a ti jež zneužívají holotropní dýchání. Bohužel to všechno jsou světy pouze imaginární, které s bohem a nadpřirozenem nemají nic společného. Takových cest ke snům je mnoho a považovat ty sny za skutečnost je dána pouze věřícím a lidem kteří nemají dostatek soudnosti aby poznali,že skutečně žít se v takovém světě nedá.
MB
Nejak ti to pokulhava... Jogin ti muze sdelit poak i informace, ktere v danem miste nelze zjistit...
A delaly se i takoveto pokusy... V urcite uzavrene mistnosti generator nahgodnych cisel vyhodil napriklad nejaky symbol a jogin ho mel zapsat... A bez problemu, pokusy dopadaly i s pravdepodbnosti, blizici se 1... Coz znamena, ze jogini jsou schopni reagovat na deje, ktere nemohou ze sveho fyzickeho tela zjisitit... Pak se to, co rekl jogin porovnalo s pristrojem, (dulezite bylo, abny se vyloucila telepatie, cili aby nikdo z pritomnych o symbolu nic nevedel...) a vysledky sedely...
Ostatne jogin muze jemnym (astralnim ) telem i cestovat atd... Vse je zanzamenano, i pokudy podobneho druhu delal Dr. Rejdak... Ignorujes fakta, je me lito |
Miloslav Bažant |
Posted - 22/10/2007 : 10:15:33 Gato.
Dostat se do imaginárního světa je možné,ale ne vždy je to ku prospěchu člověka. Jogini využívají pozic a vibrací mozku vyvolaného velkým ohm k tomu aby se dostali do cesty středu,jak říkají božskému světu,ale dostávají se pouze do světa vlastních snů těmito vlivy vyvolaných. Ve snech se projevuje to nač myslí při bdění a tak se dostávají do světa odpovídajícího jejich představám při bdění. Je to zcela přirozené i když cesta k tomu je zvláštní. Totéž dělají i narkomani a ti jež zneužívají holotropní dýchání. Bohužel to všechno jsou světy pouze imaginární, které s bohem a nadpřirozenem nemají nic společného. Takových cest ke snům je mnoho a považovat ty sny za skutečnost je dána pouze věřícím a lidem kteří nemají dostatek soudnosti aby poznali,že skutečně žít se v takovém světě nedá.
MB |
Gato |
Posted - 18/10/2007 : 16:24:26 Slávo, nemyslím si, že ty světy bláznů jsou pro ostatní uzavřené. Rozumný člověk by jim měl porozumět. Věřící mluví o božských světech, ve kterých vládne bůh. Tyto světy jsou pro většinu lidí uzavřené. Jogíni se snaží do takových světů dostat a žít v nich. |
Miloslav Bažant |
Posted - 18/10/2007 : 14:44:19 Gato. Světů je bezpočet, tolik, kolik si jich lidé stvoří. Ty vidíš jen ty dva světy a z toho jeden soudíš jako chybný. Já ty světy pouze pozoruji. Hledám v nich to moudré a ukazuji jejich nelogičnosti. Samozřejmě jsem blíže světu materialismu, protože se mně tento svět nejvíce dotýká. V idealismu nacházím mnoho moudrého,ale i mnoho nelogičností, které označuji a dávám k úvaze druhým. Jsou i zvrácené světy ve kterých je toho moudrého málo a hodně zla, příkladně svět rasismu považující určité lidi za nadlici a ostatní za podlidi. Světů je mnoho a každému člověku je určitý en svět trošku bližší. Tobě příkladně svět idealismu. Jsme jiní a v tom je naše jedinečnost. Kdyby byli všichni stejní, byla by to nuda a nikdo by neměl co druhému člověku říci. Krása je právě v jinakosti a jedinečnosti každého člověka a jeho světa. Kdybys měl stejný názor jako já, mohli bychom se navzájem pouze chválit , jsme li jiní, můžeme diskutovat a svět je zajímavější. Jsou však i světy choromyslných ve kterých žijí pouze oni sami a tyto světy jsou ostatním lidem uzavřené. Přesto každý takový choromyslný považuje ten svůj svět za jedině správný. Zamysli se na tím a třeba tě cosi podstatného dojde.
MB |
|
|