www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Čau chlapci.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
navi Posted - 17/04/2007 : 22:55:40
Asi po mesiaci, dvoch, som nakukol, či tu ešte komunilujete. Ako vidím tak hej. Len komunikujte, ja sa zas stratím. Som predsa len z iného sveta než vy, tak vám to tu nebudem kaziť. Majte sa fajn, čau, Ivan.
14   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
navi Posted - 21/04/2007 : 06:25:54
Oldow, aj ja mám ego, len ho nepoužívam. Osobnosť je ľudská autonomita. Čím si autonómnejší, tým si silnejšia individualita. To už je úplne jedno, v akom smere. Táto ľudská autonomita, alebo diskrétnosť môže mať však dve krajné podoby. Tá prvá je ego a tá druha pravé "ja som". Ego nie je pravé "ja som", ale falošné, preto je medzi ľuďmi taká nevraživosť a nespravodlivosť. Ľudia fungujú na princípe ega, má to svoj zmysel pre budúcnosť, súčasnosť aj minulosť, ale nie je to konečný cieľ človeka. Každý sa raz dopracuje k pravému "ja som", ale až nastane tá pravá chvíľa. Dovtedy je dôležité, aby ego existovalo.
Oldow Posted - 21/04/2007 : 01:34:28
Navi
Noo, zajimave. Co mas tedy ty misto ega? Jako ze nemas ego, protoze jsi altruista? Jak ze nemas ego, jsi dalkove ovladan bohem? Evidentne nemyslis osobnost, ale co tedy? Mam to i ja? Je to dobre nebo spatne?

navi Posted - 20/04/2007 : 22:35:10
No páni, to je odpovedí, neviem kde skôr začať?! Tak začnem od konca. AngelOf. Z fóra som zmizol preto, že sa mi chcelo. Nikto ma neotrávil, voči tomu som imunný, len ma to už prestalo baviť.
Miloslave, môj Boh je stále so mnou. Neustále ma doprevádza. Tie dva mesiace, čo som tu nebol, som sa venoval Pánu Ježiši Kristu a mnohým iným. Aj sebe. Žiadny "chaos" tu už nenarobím, nehodlám sa pripájať k filozofickým debatám. Z môjho hľadiska to už nemá žiadny zmysel. Čo som sa chcel dozvedieť, to som sa dozvedel, a ďaľšiu potrebu dávať a brať v tejto oblasti už nemám. Som večne najedený.
Čau noemusi. Čo som sa po dvoch mesiacoch vrátil na toto fórum, neprečítal som si ani jeden príspevok, mimo tento topic. Ani si neprečítam. Pre mňa to nemá zmysel. Chcel som len s vami prehodiť pár slov, mimo filozofické téma, preto som vytvoril tento new topic.
AngelOf. Sebavedomie je schopnosť uvedomiť si sám seba. Ego je čiste ľudská vlastnosť uvedomenia si seba samého. Ego je však falzifikátom tohoto uvedomenia si seba samého. Pravé " ja som" je na opačnom protipóle ega. To že vám moje "ja som" pripadá ako veľké ego, je ilúzia, ktorá z pohľadu ľudského ega vyzerá ako pravda. Je to úplne logické, ale z hľadiska "ja som" je to to ilúzia. Toto "ja som" máte každý v sebe zabarikádované. Má to svoj význam a zmysel pre lepšiu budúcnosť. Hráme divadlo, aby na konci predstavenia mohol nastať potlesk z jeho poučenia.
AngelOf Posted - 20/04/2007 : 14:41:45

Ivane, jsem tu vicemene novy a zda se ze kdyz se nevratis tak bude Oldow prat jen do me a to neni dobre ...
Nepsal si proc si zmizel z fora, nebo jsem to aspon nenasel.
Napsal bych ti na email ale bohuzel ho nemas uvedeny.
Jestli se chces vyhnout dalsimu postovani do fora a jestli chces napis mi email, je v mem profilu.
Zatim to na me pusobi tak ze te par lidi dokazalo pekne otravit a ty to spatne neses.

(Koukam ze sem si vypracoval 'pekny' bodovy styl v psani prispevku)
Miloslav Bažant Posted - 20/04/2007 : 13:53:19
Čau Ivane.

Koukám, že se ti po nás stýská. Oldow také lituje, že nemá do koho prát,když tu nejsi. Navíc jsi nám ještě nevyprávěl o tom, co jsi celou dobu dělal a co na ten tvůj bůh? Tvůj návrat jsem čekal a když zde neuděláš zase takový chaos, tak buď vítán a připrav si nějaké konkrétnější odpovědi. To že vše vidíme ze stránky hmotna již víme a netřeba nám to opakovat. Najdi něco lepšího.

MB
noemus Posted - 20/04/2007 : 12:59:25
Kdyby jej už fórum vůbec nezajímalo, tak by tu nebyly 4 jeho příspěvky. Sám fakt, že se díváco odpovíme o něčem svědčí. Kdyby se sem nechtěl vracet, tak by už na tyto stránky v životě nevkročil.
Schválně jestli zareaguje = tím se jen usvědčí

Já na jeho místě bych se na to asi vykašlal (Já ovšem nejsem on)
AngelOf Posted - 20/04/2007 : 12:29:38
quote:
Originally posted by navi

Chlapci, o skutočnom živote nič neviete, ale ono to tak má byť. Ostaňte naďalej v nevedomí, je to správna cesta. Prečo? To sa dozviete neskôr.

Kurna to mame vazne vsichni takove problemy s egem?
Je to tak slozite si uvedomit co vypovida tato veta o autorovi?
navi Posted - 20/04/2007 : 12:21:44
Chlapci, o skutočnom živote nič neviete, ale ono to tak má byť. Ostaňte naďalej v nevedomí, je to správna cesta. Prečo? To sa dozviete neskôr.
Oldow Posted - 19/04/2007 : 22:13:45
Tak co, uz jsi zjistil, jak si se mylil?

navi Posted - 19/04/2007 : 21:46:08
Come back nebude, len som nakukol.
AngelOf Posted - 19/04/2007 : 11:00:30
quote:
Originally posted by navi

Lebo sa mi chcelo.

No ty koky ...

... come back
Oldow Posted - 18/04/2007 : 23:40:19
hmm...

navi Posted - 18/04/2007 : 22:50:59
Lebo sa mi chcelo.