www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 konec světa ?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
Ace Rimmer Posted - 21/01/2007 : 23:41:17
Jsem na internetu natrefil náhodou na stránky , kde tvrdí , že konec světa nastane 21.12.2012 . Bojíte se ?

http://novyvek.com/news.php?readmore=136

navi Posted - 14/02/2007 : 22:45:00
quote:
Originally posted by Oldow

Navi
No, co ti na tohle mam rict? Nebyl jsi schopny rozumne vysvetlit nic z toho, co rikas, ale je jasne, ze pokud existuje nejaka druha uroven, musi mit nase hmotna pro ni ogicke vysvetleni, stejne jako naopak. Rikat ze je proste jina je pouze vyhybani se problemu.

O žiadný problém tu nejde...Momentálne sú tieto dva stavy od seba separované jednostranne...Nehmotný svet je schopný vnímať náš hmotný, ale naopak to nefunguje...Má to svoje dôvody...Ak by tomu tak nebolo, nemohli by sa tieto dôvody uskutočniť...
Oldow Posted - 14/02/2007 : 22:10:08
Navi
No, co ti na tohle mam rict? Nebyl jsi schopny rozumne vysvetlit nic z toho, co rikas, ale je jasne, ze pokud existuje nejaka druha uroven, musi mit nase hmotna pro ni ogicke vysvetleni, stejne jako naopak. Rikat ze je proste jina je pouze vyhybani se problemu.

navi Posted - 14/02/2007 : 21:51:35
quote:

Navi
Ale no tak, ty vazne chces tvrdit, ze k tobe naprosto jasne mluvi buh a zjevuje ti skutecnost v takovychto podrobnostech? Dokazes si predstavit, jak je to neuveritelne?
Informace dostaneme v pravy cas. Vzhledem k tomu, ze po smrti neni nic, nez velke prazdno a ty jiste myslis po smrti, vypadato, ze si svuj blud udrzis naporad. No fajn, koneckoncu je jedno, cemu clovek veri, kdyz mu to da odhodlani chovat se slusne.

Dokážem, pretože viem, ako ste zkonštruovaný...Myslím ľudia všeobecne...Aj ja som tak zkonštruovaný, ale mám prístupný ten druhý kanál, ktorý vy prístupný nemáte...Netvrdím, že tie informácie dostaneš až po fyzickej smrti...To je u každého individuálne...
Oldow Posted - 14/02/2007 : 20:38:43
Navi
Ale no tak, ty vazne chces tvrdit, ze k tobe naprosto jasne mluvi buh a zjevuje ti skutecnost v takovychto podrobnostech? Dokazes si predstavit, jak je to neuveritelne?
Informace dostaneme v pravy cas. Vzhledem k tomu, ze po smrti neni nic, nez velke prazdno a ty jiste myslis po smrti, vypadato, ze si svuj blud udrzis naporad. No fajn, koneckoncu je jedno, cemu clovek veri, kdyz mu to da odhodlani chovat se slusne.

navi Posted - 14/02/2007 : 19:48:41
quote:

Navi
Reknu ti uplne presne, proc je tento argument chybny. Ve stedoveku nikoho ani nenapadlo, ze nejake radiove vlny existuji. Pokud by ho to totiz napadlo, musel by mit nejaky zdroj a pokud by ho mel, daly by se vlny dokazat bud tak, nebo z vnejsku, nejakym jinym pokusem. Je mi lito, ze nedokazes videt realitu.

Ja zdroj mojích informácií mám, zatiaľ môžem o nich hovoriť, ale dôkazy dostaneš keď príde ten správny čas...
navi Posted - 14/02/2007 : 19:42:44
quote:

Navi
Jde o to, e ve stredoveku nebyla metoda, jak vubec prijit na napad radiovych vln. To samy dneska, takze spis dezinformace.

Vidíš, a predsa bola kopa vecí, o ktorých ľudia nevedeli, a ťažko by ich pripustili ako reálne...Neviditeľná hmota, ktorá sa vďaka technike stala viditeľnou, je len medzistupňom medzi hmotným materiálom a nehmotným materiálom...
Oldow Posted - 14/02/2007 : 18:23:02
Navi
Jde o to, e ve stredoveku nebyla metoda, jak vubec prijit na napad radiovych vln. To samy dneska, takze spis dezinformace.

Oldow Posted - 14/02/2007 : 16:58:54
Navi
Reknu ti uplne presne, proc je tento argument chybny. Ve stedoveku nikoho ani nenapadlo, ze nejake radiove vlny existuji. Pokud by ho to totiz napadlo, musel by mit nejaky zdroj a pokud by ho mel, daly by se vlny dokazat bud tak, nebo z vnejsku, nejakym jinym pokusem. Je mi lito, ze nedokazes videt realitu.

navi Posted - 14/02/2007 : 16:47:24
quote:
Originally posted by Sauron

No jo...ale takých svetov čo sa nachádzajú len v hlavách ich majiteľov a len tam nadobúdajú reálnosť je fúra...

Too weird to live, too rare to die

To je síce pravda, ale ide o to, odkiaľ tie informácie prichádzajú...ja vám o správnosti mojich informácií nemôžem dať dôkaz, tak ako v stredoveku nemohol dať nikto dôkaz o existencii rádiových vĺn...ale ak vyčkáte času, dočkáte sa...V žiadnom prípade mi ale nemusíte veriť...Berte to len ako informácie
Oldow Posted - 14/02/2007 : 16:12:26
Navi
A stejne jako ja k tomu nemas duvod, nebo je tvuj duvod dusledkem nejake dusevni nerovnovahy, to je vsechno.

Nebo snad cekas, ze ti uverime, ze denne hovoris s bohem? To je prilis

Sauron Posted - 14/02/2007 : 15:19:13
No jo...ale takých svetov čo sa nachádzajú len v hlavách ich majiteľov a len tam nadobúdajú reálnosť je fúra...

Too weird to live, too rare to die
navi Posted - 14/02/2007 : 14:43:27
quote:

Navi
Co kdyz ve skutecnosti neexistujes a vse okolo je pouze mym snem? - V tvem pripade zjevne projevuji znamky masochismu, nikdo mi neprinesl dukaz ze to tak neni a tak, protoze jsi pouze ma iluze, budu to co rikas ignorovat.

Tak jo ty masochisto...Ak by si mal pocit že neexistujem a že všetko okolo teba je snom, tak by ti psychiater povedal, že máš derealizáciu...Má to aj diagnostické číslo...Ja som nikdy netvrdil, že neexistuješ a že neexistuje svet okolo mňa...Ja len hovorím, že ešte aj okrem tohoto sveta existuje ďaľší, ktorí ja vnímam a ty nie...To je všetko...
Oldow Posted - 14/02/2007 : 08:15:03
Navi
Co kdyz ve skutecnosti neexistujes a vse okolo je pouze mym snem? - V tvem pripade zjevne projevuji znamky masochismu, nikdo mi neprinesl dukaz ze to tak neni a tak, protoze jsi pouze ma iluze, budu to co rikas ignorovat.

navi Posted - 13/02/2007 : 20:32:26
Trošku teraz poklebetíme o objektívnosti a subjektívnosti...Obecne je objektívne to, čo je materialistické...subjektívne je to,čo je nematerialistické...A čo takto materialistický nematerializmus?...Čo to znamená?... Čo keď existuje materiál nehmotného charakteru?...Má niekto dôkaz, že neexistuje?...
navi Posted - 13/02/2007 : 20:02:44
quote:

Navi
Udelejme si poradek v pojmech. Tva vira v boha je skutecne subjektivni, ale to neznamena, ze odpovida skutecnosti. Objektivni skutecnosti odpovidaji realite vzdy, subjektivni v ruzne mire, od velmi velke s drobnymi odchylkami u vetsiny, az po nulovou napriklad u tve vize sveta.

Je to fakt dobre zariadené, keď to takto vnímaš...Dokonalá ilúzia...

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000