www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Spokojnosť...

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
navi Posted - 12/01/2007 : 09:51:22
Miloslave...Ja som stále spokojný...Čo takto poradiť profesorovi na preklenutie sporu, ktorý si tak nevie dosť dobre predstaviť v realizácii projektu, ktorého si účasníkom...Keď si človek navodí stav spokojnosti so všetkým, tak nemá dôvod k sporu...Alebo si myslíš, že je lepší spôsob jedného celosvetového zákona, ktorý by ustanovil spoločnú pravdu, spojením prvkov z rôznych právd? Jednotlivé kultúry bysi mohli ponechať tie svoje, ako zvyky a tradície a na diplomatickej úrovni by bola jedna spoločná, a tak by vlastne nebol dôvod konfliktu na vládnych úrovniach...Súčasťou celosvetového zákona by bolo, že ak by niekto kandidoval do parlamentu, alebo vlády, musel by zložiť prísahu vernosti spoločnej pravde...Ak by sa niektorý štát chcel dištancovať od spoločnej pravdy, bol by pritlačený k tomu, aby nastala zmena...V súkromí by mohol každý predstaviteľ štatu a zákonodárstava aplikovať akúkoľvek vieru, ale vo svojej pracovnej funkcii by bol prostredníctvom zákona loajálny celosvetovej spoločnej pravde...
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
navi Posted - 16/01/2007 : 18:18:02
quote:
Originally posted by Oldow

Navi
Sakra, v tomhle mas pravdu, ale co znamena jedna bitva. Ona vubec stala spokojenost je dost ridkym stavem. Jo, vis kdo ji jeste ma? Lide absolutne presvedceni o sve pravde a o spravnosti sveho konani.
Treba takovi krizaci museli byt nadseni, ze mohou slouzit bohu i jinak, nez nudnym modlenim.

Križiaci neboli spokojný s nikým, kto sa im nepodriadil...
Oldow Posted - 16/01/2007 : 12:48:48
Navi
Sakra, v tomhle mas pravdu, ale co znamena jedna bitva. Ona vubec stala spokojenost je dost ridkym stavem. Jo, vis kdo ji jeste ma? Lide absolutne presvedceni o sve pravde a o spravnosti sveho konani.
Treba takovi krizaci museli byt nadseni, ze mohou slouzit bohu i jinak, nez nudnym modlenim.

navi Posted - 16/01/2007 : 12:41:55
quote:
Originally posted by Oldow

Navi
Tak tohle treba je naprosto absurdni tvrzeni. Podivej se na arogantni lidi. Opravdu hodne arogantni clovek je se sebou absolutne spokojen a to do te doby, nez mu to da nekdo poradne sezrat. Coz se drive nebo pozdeji stane. Pak prestava byt arogantnim, zacina premyslet o pocitech druhych a ackoli se ohromne zlepsil, pocituje vycitky za sve jednani. Takze jak vidis, muze to byt i obracene.

Ja som nehovoril so sebou, ale so životom...Nabubrený spokojný samoľúbec, je síce spokojný sám so sebou, ale určite nieje spokojný s druhými, alebo so svojím majetkom...
Oldow Posted - 16/01/2007 : 12:11:33
Navi
Tak tohle treba je naprosto absurdni tvrzeni. Podivej se na arogantni lidi. Opravdu hodne arogantni clovek je se sebou absolutne spokojen a to do te doby, nez mu to da nekdo poradne sezrat. Coz se drive nebo pozdeji stane. Pak prestava byt arogantnim, zacina premyslet o pocitech druhych a ackoli se ohromne zlepsil, pocituje vycitky za sve jednani. Takze jak vidis, muze to byt i obracene.

navi Posted - 16/01/2007 : 07:22:35
Nespokojnosť pramení z negatívneho stavu...Spokojnosť z pozitívneho stavu...činnosť je možná z obidvoch stavov...
navi Posted - 15/01/2007 : 22:29:20
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.
To za prvé a zadruhé jsou holé bláboly, pouze to třetí bych dokázal přijmout.

Kdybys vstoupil do ústavu pro duševně choré, našel bys tam celý zástup spokojených lidí tvrdících holé nesmysly,ale spokojených a šťastných, neboť si nedokáží uvědomit svou ubohost. člověk soudný není vždy jen spokojený a právě ta nespokojenost se sebou samým jej vede k tomu aby sám sebe zdokonaloval a eventuelně opravoval své chyby. Když tvrdíš, že jsi stále spokojený, ředíš sám sebe mezi ty ubohé,ale spokojené pacienty. To bych pokud mohu mluvit sám za sebe nedělal.

MB

To tretie je stručným vyjadrením prvého a druhého...ja mám stále pocit, že ty veci čítaš veľmi povrchne a len zo svojho pohľadu...
Čo sa týka tej spokojnosti...Vieš, ako som sa k nej dopracoval?...Len tak mimochodom, jedná sa o veľmi aktívnu spokojnosť...Mňa k aktivite pudí spokojnosť, teba nespokojnosť...Čo je lepšie?...
Miloslav Bažant Posted - 15/01/2007 : 17:32:34
Navi.
To za prvé a zadruhé jsou holé bláboly, pouze to třetí bych dokázal přijmout.

Kdybys vstoupil do ústavu pro duševně choré, našel bys tam celý zástup spokojených lidí tvrdících holé nesmysly,ale spokojených a šťastných, neboť si nedokáží uvědomit svou ubohost. člověk soudný není vždy jen spokojený a právě ta nespokojenost se sebou samým jej vede k tomu aby sám sebe zdokonaloval a eventuelně opravoval své chyby. Když tvrdíš, že jsi stále spokojený, ředíš sám sebe mezi ty ubohé,ale spokojené pacienty. To bych pokud mohu mluvit sám za sebe nedělal.

MB
navi Posted - 13/01/2007 : 16:39:16
quote:
Originally posted by navi

[quote]Originally posted by navi

[quote]Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.
To první je s prominutím naprostý nesmysl a proto se tím nebudu zabývat.To druhé sedí jako prdel na hrnec. Je vidět, že přemýšlet dokážeš, když ovšem chceš a když ten tvůj bůh na chvilku usne a nekecá ti do tvého vlastního uvažování.

Mohl bys mně říci, co tě na tom profesorovi tak vadí? To že se spojil se mnou a že si se mnou povídá? To je přece právo každého. To že vložil do diskuse mojí práci jako problematickou a poté se s toho vivinulo cosi zcela jiného, za to nemohu já ani ten profesor. On s něčím takovým vůbec nepočítal a je podobně překvapený jako já. Prý jeden jediný student řekl, že by tom mohlo něco být,ale chtělo by to ověřit. To co následovalo je o něčem zcela jiném. Skus si představit, že by se někdo takový jako on začal zabývat tvojí pravdou a ukázalo se že na ní cosi cenného je. Jak bys potom na něj pohlížel. Také tak posměvačně?

MB

Mne na profesorovi nič nevadí, ako si k tomu prišiel?...
Ty máš pocit, že sa profesorovi vysmievam?...Ani vo sne by ma nenapadlo niečo také spraviť...
Čo si myslel pod prvým a čo pod druhým, lebo som napísal tri príspevky...

Miloslave...Vidím, že sa ti nechce odpovedať na moje otázky, tak ti to trochu uľahčím...

Prvý príspevok...
Miloslave...Ja som stále spokojný...Čo takto poradiť profesorovi na preklenutie sporu, ktorý si tak nevie dosť dobre predstaviť v realizácii projektu, ktorého si účasníkom...Keď si človek navodí stav spokojnosti so všetkým, tak nemá dôvod k sporu...Alebo si myslíš, že je lepší spôsob jedného celosvetového zákona, ktorý by ustanovil spoločnú pravdu, spojením prvkov z rôznych právd? Jednotlivé kultúry bysi mohli ponechať tie svoje, ako zvyky a tradície a na diplomatickej úrovni by bola jedna spoločná, a tak by vlastne nebol dôvod konfliktu na vládnych úrovniach...Súčasťou celosvetového zákona by bolo, že ak by niekto kandidoval do parlamentu, alebo vlády, musel by zložiť prísahu vernosti spoločnej pravde...Ak by sa niektorý štát chcel dištancovať od spoločnej pravdy, bol by pritlačený k tomu, aby nastala zmena...V súkromí by mohol každý predstaviteľ štatu a zákonodárstava aplikovať akúkoľvek vieru, ale vo svojej pracovnej funkcii by bol prostredníctvom zákona loajálny celosvetovej spoločnej pravde...

Druhý príspevok...
Ja som to pochopil tak, že tým Davidom bude predložený projekt vypracovaný tebou a danou univerzitou, ktorý bude predložená OSN, prípadne vláde USA, Ruska, Severnej Kórei, a iným, vlastniacim jadrové zbrane...Ak by bol prejavený záujem, tak by nastalo, ak by to bolo potrebné, doriešenie detailov aj prostredníctvom otázok a odpovedí medzi kvázi Davidmi a Goliášmi...To zoskupenie ľudí, okolo svojich právd som myslel rovnako ako ty...

Tretí príspevok...
Myšlienkou celého projektu je zachovať mier na zemi preventívnou cestou...
Miloslav Bažant Posted - 13/01/2007 : 15:48:04
Ftarflone.

Cožpak není právě toto jedna z cest k toleranci? Vždyť o tu zde celou dobu jedná. Ta tolerance nevznikne sama os sobě,ale musí být čímsi podmíněná. Tento navrhovaný sněm by musel mít pravdila rozhovoru znemožňujícího spor,který jsem v hrubých obrysech ukázal a ukázal jsem jeho význam i logiku. Vznik takové instituce je problematický, to ano, ale funkce nikoliv. I OSN byla na počátku utopie a bylo mnoho takových, kteří tvrdili to co nyní ty. A tak mně můžeš říkat třeba "tulák po hvězdách".

MB
navi Posted - 12/01/2007 : 21:25:56
quote:
Originally posted by navi

[quote]Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.
To první je s prominutím naprostý nesmysl a proto se tím nebudu zabývat.To druhé sedí jako prdel na hrnec. Je vidět, že přemýšlet dokážeš, když ovšem chceš a když ten tvůj bůh na chvilku usne a nekecá ti do tvého vlastního uvažování.

Mohl bys mně říci, co tě na tom profesorovi tak vadí? To že se spojil se mnou a že si se mnou povídá? To je přece právo každého. To že vložil do diskuse mojí práci jako problematickou a poté se s toho vivinulo cosi zcela jiného, za to nemohu já ani ten profesor. On s něčím takovým vůbec nepočítal a je podobně překvapený jako já. Prý jeden jediný student řekl, že by tom mohlo něco být,ale chtělo by to ověřit. To co následovalo je o něčem zcela jiném. Skus si představit, že by se někdo takový jako on začal zabývat tvojí pravdou a ukázalo se že na ní cosi cenného je. Jak bys potom na něj pohlížel. Také tak posměvačně?

MB

Ty máš pocit, že sa profesorovi vysmievam?...Ani vo sne by ma nenapadlo niečo také spraviť...
ftarflon Posted - 12/01/2007 : 16:17:15
quote:
Já ukazuji cestu třetí,čili cestu umožňující všem aby to moudré ze své pravdy mohli předat ostatním a aby jim ti ostatní naslouchali a dokázali to moudré vidět. Opakuji. Pravdy zůstávají stejně a stejně tak seskupení lidí kolem těch pravd, čili církve, strana a podobně. Získají li lidé cestu ke sdělení toho moudrého, ztratí potřebu ve prospěch téhož zneužívat schopnosti.

Miloslav, toto sa mi vidí ako utopistický, nerealizovateľný program. Aby bol uskutočniteľný, muselo by byť na svete oveľa viac tolerancie ako je dnes. A keď sú ľudia tolerantní, tak automaticky počúvajú iných, takže nič viac už netreba. To, čo dnešnému svetu chýba, je to, čo chýbalo vždy - tolerancia k iným názorom, k inému spôsobu života, k iným hodnotám. Tolerancia je to, čo dnešný svet najviac potrebuje.
Miloslav Bažant Posted - 12/01/2007 : 15:25:34
Oldow.

Samozřejmě s tebou souhlasím. Proti čtení nemám ani to nejmenší a souhlasím i stím, že záleží na tom, kdo věc provádí a dle toho také dopadne. Kdybych ale stále myslel na ty rozumné, čili ty loktaře,pak bych nade vším mohl pouze rezignovaně mávnou rukou a nic nedělat, protože je to stejně zbytečné. Ten pocit marnosti by mně vzal všechnu sílu a naději. Poslední slova Ježíše byla."marnost, vše je marnost."

MB
Oldow Posted - 12/01/2007 : 14:15:46
Miloslave
Presne. A myslim, ze ani snem na tom nic moc nezmeni, protoze koneckoncu nejde ani tak o to, o cem se jedna, ale kdo jednani provadi.
Prevenci bych tedy spis videl v tom cteni, to fakt hodne pomaha.

Miloslav Bažant Posted - 12/01/2007 : 13:39:53
Oldow.

K cíli vede mnoho cest a každá je tak trošku o něčem jiném. Nikdo nemůže pojmout najednou všechny cesty,ale vždy jen ty, které poznal.Cesta sněmu ,čili spojení pravd, je jednou z cest.Sama o sobě není dostatečná k dosažení cíle,ale je zde a ostatní cesty se k ní mohou připojit.
O těch " loktářích". Já jim říkám spíše rozumní. To jsou lidé, kteří zničí každou dobrou myšlenku. Jsou to lidé, kteří číhají jako ostříži a jakmile vidí, že se cosi stane dominantním hned jsou uvnitř. Po únoru začali ti rozumní houfně vstupovat do strany komunistů a začali obsazovat funkce. Těmto lidem je úplně jedno o jakou pravdu se jedná,ale jde jim o to aby vládla. Jakmile se objeví člověk, který začne tvrdit, že jsou v pravdě (ideologii) chyby, které mohou tuto ohrozit, či zničit, tito rozumní označují takového člověka za nepřítele pravdy. A tak postupně ovládli všechny klíčové funkce a ovládli stranu. Ideologie, která nemůže díky těmto rozumným opravovat chyby, zákonitě zanikne.Když přišel Listopad, navlékli si péřové bundy s trikolorou a přesunuli se do OF a odtud do ostatních stran. Dnes již mají opět rozebrané posty a jednají stejně jako předtím ve straně komunistů, ovšem nyní v zájmu jiných pravd.Kdyby vznikla strana čistých prosazující cestu ke spojení pravd a slibovala, že se stane dominantní,pak budou tito rozumní nejhlaitějšími zastánci čistoty a v tu chvíli jich bude tato strana plná. Tito rozumní jsou zlem, proti kterému je téměř nemožné zvítězit. Jsou jako paraziti a stále se množí.

MB
navi Posted - 12/01/2007 : 12:36:48
quote:

Navi.

MB

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000