www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Zodpovednosť...

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
navi Posted - 31/12/2006 : 07:27:44
Cítite sa za svoje činy zodpovední?...Ak áno, pred kým a prečo?...Ak nie, prečo?...
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
navi Posted - 07/01/2007 : 22:21:02
quote:
Originally posted by Hans

quote:
Originally posted by navi

quote:

quote:

quote:

Ale můj Bůh je takový anarchista,pro kterého je tento svět takové divadlo a co si tu děláme je mu celkem fuk.

Môj Boh je pravý opak...Nieje anarchista, svet síce je preňho divadlo, ale keďže je režisérom a scenáristom, nieje mu fuk, čo robíme...To skôr asi nám je fuk, čo robíme...Ale má to pod kontrolou...

Víš,co Ti na to odpovím-jestli je Bůh takový,jakého nám předkládají církve,tak přemýšlej:Jestli nás ke svému štěstí potřebuje,tak nás nemůže poslat do věčného zatracení,protože by bez nás nebyl šťastný.A jestli nás nepotřebuje,tak je mu úplně jedno,co si tady děláme-stejně jednou přijdeme k němu,jenom si tady chvíli zahrajeme divadlo.A jestli jsme jeho součást,tak všechny ty věci dělá asi on našimi těly.
No,aspoň máš matroš na přemýšlení-ale mám velké obavy,jestli můžeš vůbec připustit,že něco takového se může stát.
A ještě jedna věc,co jsi řekl.Když "To má pod kontrolou",tak vlastně nemůžeme mít svobodnou vůli a jsme jenom loutky.

Boh nieje taký, akého nám predkladajú cirkve...Podľa cirkví je Boh aj direktívny, a vie sa hnevať a trestať...Pravý Boh podľa mňa taký nieje...
Mať veci pod kontrolou znamená vedieť, ako veci fungujú a kam vedú...Ak by mala nastať situácia, ktorá by mala spôsobiť z globálneho hľadiska niečo negatívneho, tak zasiahne tak zasiahne tak, že ostatní v tom momente ani nevedia, že zasiahol...takže je režisér a scenárista a myslí to s nami dobre...To sa dozvieme až neskôr...Takže slobodnú vôľu máme, ale má ju aj On...

To je hezké,co tu píšeš,ale tím,že zasáhne,tak nás nutí do něčeho,jestli jsem to tak pochopil,co bys jinak neudělal.Já si spíše prozatím myslím,že jsme si,něž jsme se narodili vybrali dobrovolně svůj osud a řekli jsme si-tak tohle bych chtěl prožít a potom na to zapomeneme.Když si to uvědomíš,tak přestaneš remcat,co Tě to potkalo a hledíž na to,jako na divadlo.A nemysli si,že já neremcám.Taky to dělám.

Tým,že zasiahne nás do ničoho nenúti, pretože On zasiahne vytvorením situácie, v ktorej sa ocitneme...Napríklad z negatívneho stavu do pozitívneho sa ľudia dostanú tak, že prežijú všetko, čo prežili ich obete...To znamená, že sadistický vrah presne prežije tie pocity, ktoré prežila jeho obeť, aby objektívne mohol posúdiť svoj čin...Takže nás do ničoho nenúti...Vytvára len situácie...
V ostatnom máš pravdu...
ftarflon Posted - 07/01/2007 : 17:54:12
quote:

quote:
Originally posted by ftarflon

Hans,

tomu, ako si popísal, že si to stále ty, rozumiem. Aj ja odjakživa a stále premýšľam o svete, takže viem o čom hovoríš. Ani ja som sa v tomto nezmenil, len moje názory sa s časom menia. Vďaka životnej skúsenosti, ale aj vďaka premýšľaniu. No, veď to poznáš.

Lenže takéto JA je veľmi zle definovateľné presnými slovami. Je to v podstate len pocit "som stále ten istý". Takže to môže byť do istej miery aj ilúzia, sebaklam. Aj keď verím, že v tých hlavných, charakteristických črtách, je každý človek skutočne stále "sám sebou". Vidno to na všetkých ľuďoch, ktorých dlhodobo poznám.

Na druhej strane, človek má veľa génov, pričom platí pravidlo, že niektoré gény sa môžu prejaviť len v závislosti od prostredia. Takto sa dá vysvetliť Miloslavova radikálna zmena, ak za "prostredie" považujeme aj jeho mentálny svet. A tento predpoklad je podľa mňa u ľudí plne oprávnený, pretože ľudia majú veľmi bohatý duševný život, ktorý ani zďaleka nie je len odrazom vonkajších materiálnych podmienok.

Ale ak je to tak, potom by asi najpresnejšou definíciou, objektívne charakterizujúcou jedinečnosť človeka, bolo zadanie jeho DNK plus presný popis prostredia, v ktorom sa vyvíjal. Ale to je nereálne a tak nám zostáva len náš subjektívny pocit "som to stále ja".

Moja prvá reakcia bola vlastne reakciou na túto tvoju vetičku:

Jsem to JÁ

Táto veta totiž znie tak trochu mysticky, ako keby si už od narodenia poznal svoju "najhlbšiu duchovnú podstatu", alebo niečo také. Mnohé knihy, ktoré si hovoria "duchovné", používajú JA ako pojem. No a zdalo sa mi neuveriteľné, že by už 2-ročné dieťa malo takúto hlbokú mystickú skúsenosť.

To nemá chybu-naprosto přesně jsi to vyjádřil.Já jsem si ve dvou rocích neuvědomoval svoje já-mě bylo jenom fajn.To,že jsem stále stejný jsem si uvědomil až jsem nad tím začal přemýšlet,jako dospělý a rozebírat,co to vlastně JÁ je.Ale je jisté,že víme oba dva,o čem ten druhý mluví.

Hans Posted - 07/01/2007 : 12:55:20
quote:

Hans,

tomu, ako si popísal, že si to stále ty, rozumiem. Aj ja odjakživa a stále premýšľam o svete, takže viem o čom hovoríš. Ani ja som sa v tomto nezmenil, len moje názory sa s časom menia. Vďaka životnej skúsenosti, ale aj vďaka premýšľaniu. No, veď to poznáš.

Lenže takéto JA je veľmi zle definovateľné presnými slovami. Je to v podstate len pocit "som stále ten istý". Takže to môže byť do istej miery aj ilúzia, sebaklam. Aj keď verím, že v tých hlavných, charakteristických črtách, je každý človek skutočne stále "sám sebou". Vidno to na všetkých ľuďoch, ktorých dlhodobo poznám.

Na druhej strane, človek má veľa génov, pričom platí pravidlo, že niektoré gény sa môžu prejaviť len v závislosti od prostredia. Takto sa dá vysvetliť Miloslavova radikálna zmena, ak za "prostredie" považujeme aj jeho mentálny svet. A tento predpoklad je podľa mňa u ľudí plne oprávnený, pretože ľudia majú veľmi bohatý duševný život, ktorý ani zďaleka nie je len odrazom vonkajších materiálnych podmienok.

Ale ak je to tak, potom by asi najpresnejšou definíciou, objektívne charakterizujúcou jedinečnosť človeka, bolo zadanie jeho DNK plus presný popis prostredia, v ktorom sa vyvíjal. Ale to je nereálne a tak nám zostáva len náš subjektívny pocit "som to stále ja".

Jsem to JÁ

Táto veta totiž znie tak trochu mysticky, ako keby si už od narodenia poznal svoju "najhlbšiu duchovnú podstatu", alebo niečo také. Mnohé knihy, ktoré si hovoria "duchovné", používajú JA ako pojem. No a zdalo sa mi neuveriteľné, že by už 2-ročné dieťa malo takúto hlbokú mystickú skúsenosť.

To nemá chybu-naprosto přesně jsi to vyjádřil.Já jsem si ve dvou rocích neuvědomoval svoje já-mě bylo jenom fajn.To,že jsem stále stejný jsem si uvědomil až jsem nad tím začal přemýšlet,jako dospělý a rozebírat,co to vlastně JÁ je.Ale je jisté,že víme oba dva,o čem ten druhý mluví.
Hans Posted - 07/01/2007 : 12:33:43
quote:

quote:

quote:

quote:

Ale můj Bůh je takový anarchista,pro kterého je tento svět takové divadlo a co si tu děláme je mu celkem fuk.

Môj Boh je pravý opak...Nieje anarchista, svet síce je preňho divadlo, ale keďže je režisérom a scenáristom, nieje mu fuk, čo robíme...To skôr asi nám je fuk, čo robíme...Ale má to pod kontrolou...

Víš,co Ti na to odpovím-jestli je Bůh takový,jakého nám předkládají církve,tak přemýšlej:Jestli nás ke svému štěstí potřebuje,tak nás nemůže poslat do věčného zatracení,protože by bez nás nebyl šťastný.A jestli nás nepotřebuje,tak je mu úplně jedno,co si tady děláme-stejně jednou přijdeme k němu,jenom si tady chvíli zahrajeme divadlo.A jestli jsme jeho součást,tak všechny ty věci dělá asi on našimi těly.
No,aspoň máš matroš na přemýšlení-ale mám velké obavy,jestli můžeš vůbec připustit,že něco takového se může stát.
A ještě jedna věc,co jsi řekl.Když "To má pod kontrolou",tak vlastně nemůžeme mít svobodnou vůli a jsme jenom loutky.

Boh nieje taký, akého nám predkladajú cirkve...Podľa cirkví je Boh aj direktívny, a vie sa hnevať a trestať...Pravý Boh podľa mňa taký nieje...
Mať veci pod kontrolou znamená vedieť, ako veci fungujú a kam vedú...Ak by mala nastať situácia, ktorá by mala spôsobiť z globálneho hľadiska niečo negatívneho, tak zasiahne tak zasiahne tak, že ostatní v tom momente ani nevedia, že zasiahol...takže je režisér a scenárista a myslí to s nami dobre...To sa dozvieme až neskôr...Takže slobodnú vôľu máme, ale má ju aj On...

To je hezké,co tu píšeš,ale tím,že zasáhne,tak nás nutí do něčeho,jestli jsem to tak pochopil,co bys jinak neudělal.Já si spíše prozatím myslím,že jsme si,něž jsme se narodili vybrali dobrovolně svůj osud a řekli jsme si-tak tohle bych chtěl prožít a potom na to zapomeneme.Když si to uvědomíš,tak přestaneš remcat,co Tě to potkalo a hledíž na to,jako na divadlo.A nemysli si,že já neremcám.Taky to dělám.
navi Posted - 06/01/2007 : 20:24:09
quote:

quote:

quote:

Hans Posted - 06/01/2007 : 18:10:53
quote:

quote:

navi Posted - 05/01/2007 : 23:02:00
quote:

Hans Posted - 05/01/2007 : 21:15:41
quote:

quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Hansi.
Dám tě cestu k tomu abys podepřel svoje tvrzení-Takže. Narodil jsem se v neděli 21.3.48 přesně ve dvanáct hodin. Někdy si dělám legraci s toho, že když jsem se nadodil zvonily všechny zvony a nad hlavou jsem měl tu nejzářivější hvězdu, slunce. Ani králové neměli takové uvítání do života. No a nyní se čiň a skus při tom zapomenout co jsem ti na sebe již řekl.

MB

Miloši,dej mi chvíli čas,mám ještě i jiné aktivity,ale neboj horoskop bude.Já to normálně dělám jenom pro svoje potěšení,ale udělám to i pro Tebe,i když Tě vůbec neznám.Jenom,aby to nedopadlo tak,jak mi kdysi jedna výtečná kartářka popsala mého bráchu,kterého nikdy neviděla a podotýkám,že já ji viděl taky poprvé.To sedělo naprosto přesně,jenom on,když jsem mu to řekl se v tom nějak nechtěl,vidět,i když mu i maminka říkala,že to sedí.Jo,ještě maličkost Miloši-místo,kde ses narodil.

Hans Posted - 05/01/2007 : 21:10:22
quote:

Hansi.
Dám tě cestu k tomu abys podepřel svoje tvrzení-Takže. Narodil jsem se v neděli 21.3.48 přesně ve dvanáct hodin. Někdy si dělám legraci s toho, že když jsem se nadodil zvonily všechny zvony a nad hlavou jsem měl tu nejzářivější hvězdu, slunce. Ani králové neměli takové uvítání do života. No a nyní se čiň a skus při tom zapomenout co jsem ti na sebe již řekl.

MB

Miloši,dej mi chvíli čas,mám ještě i jiné aktivity,ale neboj horoskop bude.Já to normálně dělám jenom pro svoje potěšení,ale udělám to i pro Tebe,i když Tě vůbec neznám.Jenom,aby to nedopadlo tak,jak mi kdysi jedna výtečná kartářka popsala mého bráchu,kterého nikdy neviděla a podotýkám,že já ji viděl taky poprvé.To sedělo naprosto přesně,jenom on,když jsem mu to řekl se v tom nějak nechtěl,vidět,i když mu i maminka říkala,že to sedí.
ftarflon Posted - 03/01/2007 : 22:31:00
Hans,

Jsem to JÁ

Miloslav Bažant Posted - 03/01/2007 : 19:06:26
Hansi.

MB
Hans Posted - 03/01/2007 : 18:41:17
quote:

Hansi.

Je to zajímavé,co píšeš. U mne tomu však bylo zcela jinak. Dalo by se říci, že jsem žil jeden život zhruba do třiceti let a pak započal zcela jiný život, který jako by neměl s tím předešlým téměř nic společného. Byl jsem zcela obyčejný kluk, trochu rošťák a učení mne příliš nebavilo a tak jsem prolézal školou s lidovkama.Vyučil jsem se a brzy jsem začal jezdit po montážích. To byl svět sám pro sebe a platilo v něm pravidlo, že ten na koho nikdo nic neví, může být nebezpečný pro ostatní a tak jsem se podřídil.Dokázal jsem propít za večer i přes tisíc korun a to bylo v době, kdy stál litr benzinu 2,10kč a za stovku se dalo nakoupit pro tříčlenou rodinu na celý víkend. Proháněl jsem holky a užíval si života jako baron. Kdyby se mne někdo zeptal na filosofii, či cosi podobného, poslal bych jej kamsi a myslel si, že je to nějaký pošuk.Když jsem skončil s montážemi, našel jsem si pohodlné místo docela slušně placené a začal opravovat auta (živnost)a tak jsem byl zase na svém standartu. Víc mne celkem nezajímalo. Potom se všechno změnilo,jako když mávneš kouzelným proutkem. Setkal jsem se s podobenstvím o stromu znaků a pak šlo všechno ráz na ráz. Filosofie mne začala zajímat,setkal jsem se s hudbou a velmi rychle ji začal zvládat, začal jsem malovat a potom i psát. Ten předešlý život jako by prožil někdo jiný, než já.

A nyní mne řekni. Který ten život byl dán geny. Ten první, nebo ten druhý? Narozen jsem 21,3.Horoskop je stále stejný,ale já jsem jiný. Jak mám uvěřit v astrologii? Já myslím, že když je horoskop dobře sformulovaný, pak každý člověk v něm může najít kousek sebe.Podlehne li tomu, uvěří astrologii. Já myslím, že hvšzdy ví prdlačku a klidně si putují kosmem a s naším životem nemají nic společného.

MB

Já ti Miloši odpovím trochu oklikou.Já jsem byl taky pěkný dareba a že je mi už 42 let,tak taky dost pamatuji.Když jsem byl mladý,hrál jsem v různých kapelách,i na vojně jsem hrál v kapele.Tak si to dokážeš asi představit.Vyrůstal jsem v rodině,kde sestra mojí babičky byla řádová sestra a přebývala za komančů v Bílé vodě,jestli víš,co to je.Takže jsem byl vychováván,jako ortodoxní křesťan.Já to strašně žral,a přitom jsem nebyl žádný svatoušek.Dokonce jsem ministroval v kostele při mši.Tak a hodně jsem četl,takže mám přečtenou Bibli,Korán,Mahabhárátu a jiné knihy,které jsem někdy dost pracně sháněl.To ale neznamená,že bych byl žil,jako poustevník.Zkrátka mě to vždy zajímalo.Když jsem se oženil a přestěhoval,začal jsem více svobodně přemýšlet a dlouho jsem přemýšlel,na čí straně je pravda,až jsem došel k závěru,že v žádné instituci,do které vstoupíš,nebo ve které se nacházíš nemáš a nemůžeš mít svobodu myšlení,jestli mi rozumíš."Kdo chce s vlky být,musí s nima výt",takže ani nemůžeš mít vlastní názopr.Tak jsem přestal navštěvovat kostel a je paradoxem/trvalo mi to asi 2 roky/,že si myslím,že jdu správnou cestou v životě.Dva roky mi trvalo,než jsem se oprostil od přemýšlení,že dělám špatnou věc,neboť propaganda je zlá věc a ta tam funguje velmi dobře.Hlavně v církvích.Lidé,kteří tam jsou nejsou vůbec svobodni v myšlení.Jednoduše nejsou schopni určité věci ani připustit.No a dneska přemýšlím myslím si konečně svobodně a jsem dokonce schopen připustit,že Bůh neexistuje.Ale to jsou jenom krátké chvilky a potom se zase přistihnu,že nechci,aby neexistoval.Když to potom shrnu,tak si myslím tohle:Existuje-li Bůh,je to moc dobře,ale zřejmě není takový,jakého nám jej předkládají světová náboženství a neexistuje-li a po smrti nic není,tak mě to už nebude vadit.To už budu mrtvý.Ale určitě by se mi lépe umíralo s vědomím,nebo chceš-li s jistotou,že bůh existuje a třeba se někde znovu narodím.Všechno zatím tomu nasvědčuje.Ale můj Bůh je takový anarchista,pro kterého je tento svět takové divadlo a co si tu děláme je mu celkem fuk.
Jo a dělal jsem v několika různých firmách po revoluci,všude to bylo skoro stejné-takže teď jsem zakotvil v jedné společnosti a dokud mě nikdo nevyhodí,tak tam zkrátka asi zůstanu.Mám alespoň klid na svoje přemýšlení.
A když mám odpovědět na to,jestli jsem stejný,jako před těmito peripetiemi,tak jsem pořád stejný-jenom jsem se trochu usadil.A víš,co je nejkrásnější na světě,alespoň pro mě?
Sednout si a civět na cokoli,co se před mýma očima děje.Dělal jsem to ve dvou rocích a dělám to pořád.Jenom místo,kde sedím je jiné.Je to taková meditace.Necháš plynout myšlenky samovolně,a neděláš si žádné násilí.Tak tohle je moje nejmilejší činnost.A jsem při ní většinou šťastný.Zkoušel jsem to kdysi s modlitbou-nefungovalo to,ale třeba jenom mě-druhým to třeba funguje,a nebo jsem se špatně modlil.Jo a zkus se zamyslet,třeba přijdeš na to,že jsi taky pořád stejný,jenom vyznáváš jiné životní hodnoty,než před pár rokama.
Ale taky na to nemusíš kývnout.To jsou jenom moje poznatky,ale když mě někdo přesvědčí,nebo si uvědomím,že to není pravda,tak to klidně přiznám,jako jsem se Ti přiznal,že moje cesta není jednoduchá a přímočará.To je právě ta filosofie.Před pár lety jsem nebyl schopen si vůbec představit,že neexistuje Bůh.Jak neexistuje-musí existovat.A nebudu o tom ani polemizovat a basta.A vidíš,dneska si to klidně dokážu představit.I s tím se musí polemizovat.
Jo a ještě k těm hvězdám.Je vidět,že vůbec nevíš,jak to funguje.Já se tím zabývám už nekolik let a čím více se do toho nořím,tím více žasnu.A nemysli si není všechno tak jednoduché,že ten,co se narodil v určitý den bude stejný s tím,kdo se narodil taky v ten den.Je moc důležitá doba narození,čím přesněji,tím lépe a potom místo narození.Já jsem si onehdá vykládal svůj horoskop tarotovýma kartama a sedělo to dokonale.Já jenom žasnu,jak to,že to fachčí????To přece není možné a příčí se to zdravému rozumu.A ještě jednu věc,nad kterou mi zůstal stát rozum-že ti v horoskopu vyjde,že bys taky mohl být například bezdomovcem,zkrátka,že k tomu máš dispozice.A teď mluv.Ale dobře si o tom nejdříve něco dost přečti,uvažuj a potom teprve střel.Já nad tím žasnu již několik let.A to si myslím,že nejsem vůbec na hlavu.
Miloslav Bažant Posted - 03/01/2007 : 12:03:11
Hansi.

Je to zajímavé,co píšeš. U mne tomu však bylo zcela jinak. Dalo by se říci, že jsem žil jeden život zhruba do třiceti let a pak započal zcela jiný život, který jako by neměl s tím předešlým téměř nic společného. Byl jsem zcela obyčejný kluk, trochu rošťák a učení mne příliš nebavilo a tak jsem prolézal školou s lidovkama.Vyučil jsem se a brzy jsem začal jezdit po montážích. To byl svět sám pro sebe a platilo v něm pravidlo, že ten na koho nikdo nic neví, může být nebezpečný pro ostatní a tak jsem se podřídil.Dokázal jsem propít za večer i přes tisíc korun a to bylo v době, kdy stál litr benzinu 2,10kč a za stovku se dalo nakoupit pro tříčlenou rodinu na celý víkend. Proháněl jsem holky a užíval si života jako baron. Kdyby se mne někdo zeptal na filosofii, či cosi podobného, poslal bych jej kamsi a myslel si, že je to nějaký pošuk.Když jsem skončil s montážemi, našel jsem si pohodlné místo docela slušně placené a začal opravovat auta (živnost)a tak jsem byl zase na svém standartu. Víc mne celkem nezajímalo. Potom se všechno změnilo,jako když mávneš kouzelným proutkem. Setkal jsem se s podobenstvím o stromu znaků a pak šlo všechno ráz na ráz. Filosofie mne začala zajímat,setkal jsem se s hudbou a velmi rychle ji začal zvládat, začal jsem malovat a potom i psát. Ten předešlý život jako by prožil někdo jiný, než já.

A nyní mne řekni. Který ten život byl dán geny. Ten první, nebo ten druhý? Narozen jsem 21,3.Horoskop je stále stejný,ale já jsem jiný. Jak mám uvěřit v astrologii? Já myslím, že když je horoskop dobře sformulovaný, pak každý člověk v něm může najít kousek sebe.Podlehne li tomu, uvěří astrologii. Já myslím, že hvšzdy ví prdlačku a klidně si putují kosmem a s naším životem nemají nic společného.

MB
Hans Posted - 03/01/2007 : 05:55:49
quote:

quote:
ale jsem stále stejný,jaký jsem byl ve dvou rocích života.Jsem to JÁ.

A ako si zistil, že si teraz rovnaký ako keď si mal 2 roky? Veď to nemáš ako porovnať! Stále máš rovnaké iba svoje gény. A tie aj určujú tvoju jedinečnosť. Gény určujú oveľa viac ako iba vzhľad. Ale neurčujú všetko, rovnako ako ani výchova neurčuje všetko.

Víš,jak jsem to zjistil?Baví mě stále to samé.A navíc,já si to přesně pamatuji,neboť jsem se na to ptal mé matky,jestli jsou ty vzpomínky z té doby a ona žasla,jakou mám paměť.Jo a ještě něco,když mi byly tři roky,tak jsme se přestěhovali.Tak to,co si vzpomínám předtím je zcela určitě doba,kdy jsem měl míň,než tři roky.A že těch vzpomínek není málo.Víš,kdy jsem si koupil svoji první knížku,která se nepřímo vztahovala k filosofii?Asi v osmi letech.To jsme byli se školou na výstavě knih.Mě hned zaujala a filosofie je můj velký koníček.Já totíž nedělám skoro nic jiného,než že chodím a přemýšlím.Přemýšlím,proč jsou věci tak a ne jinak,proč se lidé chovají zrovna tak.Jo a když budeš moc kamarádský a přiblížíš se některým lidem,tak budeš čumět,co Ti všechno řeknou o svém životě a svých problémech.A já vím moc dobře,že jsem stále stejný,tak jako Ty jsi stále tentýž.Možná některé věci v životě přehodnotíš,ale baví tě neustále to samé,nebo alespoň přibližně to samé,jako v dětství.To se ale dostáváme úplně někde jinde a to je k astrologii.A věř mi,že tyhle věci,když je děláš poctivě,tak fungují.Já mám například v horoskopu,že jsem sociální typ,jak myšlením,tak majetkem.A to sedí,neboť jsem nikdy neoplýval penězi,i kdybych se rozkrájel a chodil do práce od rána do večera.A moje smýšlení-mohl bych od hodiny dělat např. v charitě.No,nějak jsem se rozkecal.tak dost.
navi Posted - 02/01/2007 : 21:53:09
quote:

quote:

Zodpovednosť z presvedčenia je každého individuálna záležitosť...

Jestli se mohu přidat,tak si ani tak nemyslím,že by každý věděl,jak má žít a kde jsou hranice,které nepřekročí.většinou se děti nějakou dobu hledají,jak chtějí žít.Ale to,jaký kdo bude v životě je dáno podle mě dávno,už při početí dítěte v děloze.Já jsem pořád stejný v tom,jaký jsem ,jenom mám více vědomostí,nebo jsem si už vzpomenul...ale jsem stále stejný,jaký jsem byl ve dvou rocích života.Jsem to JÁ.A mí sourozenci/mám tři/jsou úplně jinačí a ještě ke všemu jinačí,než já.Tak,kde se stala chyba?Ve výchově?Byli jsme vychováni stejnými rodiči,prarodiče jsme měli stejné...jestli se v něčem podobáme,tak jsou to geny-to,jak vypadáme,ale to je všechno.

Hansi, souhlas...

Dodatok...Ľudská duša nepotrebuje k svojmu životu hmotné telo...
Ja si sám seba pamätám tak od štyroch, piatich rokov, a stále som rovnaký, akorát mám iné skúsenosti, vedomosti a z toho vyplývajúce veci...

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000