| T O P I C R E V I E W |
| navi |
Posted - 22/12/2006 : 00:03:01 Kto z vás je šťastný a prečo... |
| 15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
| Ace Rimmer |
Posted - 27/12/2006 : 21:49:23 quote: Originally posted by navi
quote: Originally posted by Ace Rimmer
quote: Originally posted by navi Skutočný život je však omnoho krajší ako pseudoživot, preto Boh po neexistencii vôbec netúži...
Máš zmatek v pojmech . Aby se mezi sebou dorozoměli vymysleli si řeč a nazvali to co popisuješ "pseudoživotem" život. Slovo život tedy nelze použít ve smyslu tak jak to používáš ty , mluvíš li slovensky ( česky ....). Pokud chceš definovat něco čehož je život součástí nemůžeš použít slovo život ,ale třeba "nadžívot" nebo si klidne vymysli celé jiné slovo .
Ľudia si reč nevymysleli...Tú dostali...Nadživot je pojem z pohľadu hmoty...Z pohľadu ducha je to život...
Zajímavé . Jak ted vysvětlíš vznik nových slov ? Případně , že je řečí mnoho . Babylonskou věž neberu . |
| navi |
Posted - 27/12/2006 : 21:20:27 quote: Originally posted by Ace Rimmer
quote: Originally posted by navi Skutočný život je však omnoho krajší ako pseudoživot, preto Boh po neexistencii vôbec netúži...
Máš zmatek v pojmech . Aby se mezi sebou dorozoměli vymysleli si řeč a nazvali to co popisuješ "pseudoživotem" život. Slovo život tedy nelze použít ve smyslu tak jak to používáš ty , mluvíš li slovensky ( česky ....). Pokud chceš definovat něco čehož je život součástí nemůžeš použít slovo život ,ale třeba "nadžívot" nebo si klidne vymysli celé jiné slovo .
Ľudia si reč nevymysleli...Tú dostali...Nadživot je pojem z pohľadu hmoty...Z pohľadu ducha je to život... |
| Ace Rimmer |
Posted - 27/12/2006 : 21:11:12 quote: Originally posted by navi Skutočný život je však omnoho krajší ako pseudoživot, preto Boh po neexistencii vôbec netúži...
Máš zmatek v pojmech . Aby se mezi sebou dorozoměli vymysleli si řeč a nazvali to co popisuješ "pseudoživotem" život. Slovo život tedy nelze použít ve smyslu tak jak to používáš ty , mluvíš li slovensky ( česky ....). Pokud chceš definovat něco čehož je život součástí nemůžeš použít slovo život ,ale třeba "nadžívot" nebo si klidne vymysli celé jiné slovo . |
| navi |
Posted - 27/12/2006 : 21:02:10 quote: Originally posted by Ace Rimmer
quote: Originally posted by navi
.Bez Života nemôže existovať život, preto by sme si mali Život viacej vážiť a nezatracovať ho, pretože bez Života by sme neexistovali...
Já bych v neexistenci neviděl nic tak špatného , zkrátka nejsi . Třeba je jediná věc co "bůh" nedokáže neexistovat . Třeba se o neexistenci pokouší po dobu celé své existence . Co ty na to ?
[/quote] Z pohľadu hmoty sa môže neexistencia javiť ako niečo, čo nieje špatné, pretože z pohľadu hmoty život na tomto svete nemusí byť príliš šťastný...Boh nedokáže neexistovať, pretože Boh je Život...To čo ale ľudia žijú na tomto svete nieje život, ale pseudoživot, preto neexistencia pripadá ako prijateľná varianta...Skutočný život je však omnoho krajší ako pseudoživot, preto Boh po neexistencii vôbec netúži... |
| Ace Rimmer |
Posted - 27/12/2006 : 20:51:27 quote: Originally posted by navi
.Bez Života nemôže existovať život, preto by sme si mali Život viacej vážiť a nezatracovať ho, pretože bez Života by sme neexistovali... [/quote] Já bych v neexistenci neviděl nic tak špatného , zkrátka nejsi . Třeba je jediná věc co "bůh" nedokáže neexistovat . Třeba se o neexistenci pokouší po dobu celé své existence . Co ty na to ?
|
| navi |
Posted - 27/12/2006 : 20:44:34 quote: Originally posted by Ace Rimmer
quote: Originally posted by navi
Dobre Ace Rimmer, čomu nerozumieš...
Jak už jsem napsal , nerozumím téměř všemu co jsi napsal . Pro začátek by mi bohatě stačilo , kdy by si mi objasnil kde bereš tu jistotu , že zrovna ty jsi ten jeden z mála šťastných co to dotáhli tak daleko . Nebo alespoň jak si k tomu přesvědčení dospěl (určitě si se s ním nenarodil ). Ale používej prosím pojmy z tohoto světa . Případně by mě zajímalo co si představuješ pod pojmem bůh ?? O tom ses tady pokud si nepletu taky moc nerozepisoval .
Tu vôbec neide o to, že som to dokázal...V podstate si plním le n svoj záväzok, s ktorým som prišiel na túto zem...Nie som o nič výnimočnejší ako ty, len mám inú úlohu... S touto úlohou som sa narodil na tomto svete...Boh je Život a my sme život...Bez Života nemôže existovať život, preto by sme si mali Život viacej vážiť a nezatracovať ho, pretože bez Života by sme neexistovali... |
| Ace Rimmer |
Posted - 27/12/2006 : 20:34:53 quote: Originally posted by navi
Dobre Ace Rimmer, čomu nerozumieš...
Jak už jsem napsal , nerozumím téměř všemu co jsi napsal . Pro začátek by mi bohatě stačilo , kdy by si mi objasnil kde bereš tu jistotu , že zrovna ty jsi ten jeden z mála šťastných co to dotáhli tak daleko . Nebo alespoň jak si k tomu přesvědčení dospěl (určitě si se s ním nenarodil ). Ale používej prosím pojmy z tohoto světa . Případně by mě zajímalo co si představuješ pod pojmem bůh ?? O tom ses tady pokud si nepletu taky moc nerozepisoval .
|
| navi |
Posted - 27/12/2006 : 20:31:31 Pre vás je prospešné aj to, keď nepríjmete to čo hovorím...To pochopíte po fyzickej smrti... |
| navi |
Posted - 27/12/2006 : 20:28:12 quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Ace Rimmere,
Máš to marné. Z jeho slov je poznat, že sebe sama pokládá za anděla a nás ostatní za děti s pomocné školy,neschopné pochopit cosi tak jednoduchého, uznat jej za anděla a klanět se mu.Víc od nás nechce. Jeho komplex méněcennosti kompenzuje snahou o povýšení vlastního já. Že si vybral špatnou cestu k tomuto výsledku není schopen pochopit.
MB
Pozitívny anjel má opačné vlastnosti, ako si vymenoval...Tie, čo si vymenoval má negatívny anjel, ktorému nevedome slúžiš, preto chápeš jeho reč a pozitívnu alternatívu si nevieš predstaviť... |
| navi |
Posted - 27/12/2006 : 20:22:48 Dobre Ace Rimmer, čomu nerozumieš... |
| Ace Rimmer |
Posted - 27/12/2006 : 19:33:12 quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Ace Rimmere,
Máš to marné. Z jeho slov je poznat, že sebe sama pokládá za anděla a nás ostatní za děti s pomocné školy,neschopné pochopit cosi tak jednoduchého, uznat jej za anděla a klanět se mu.Víc od nás nechce. Jeho komplex méněcennosti kompenzuje snahou o povýšení vlastního já. Že si vybral špatnou cestu k tomuto výsledku není schopen pochopit.
MB
Uvidíme , třeba na sobě zapracuje a bude možné ho brát takového jaký je , ale moc šancí tomu taky nedávám . |
| Miloslav Bažant |
Posted - 27/12/2006 : 19:09:46 Ace Rimmere,
MB |
| Ace Rimmer |
Posted - 27/12/2006 : 17:54:13 quote: Originally posted by navi
Nechcem po vás slepú vieru, vlastne nechcem od vás nič...Len vám ukazujem návod, ako sa človek môže dostať k svojmu duchu, ak chce...Potom bude veci vnímať z opačnej strany...V duchu sa Boh stáva realitou, takže slepá viera tu neexistuje...
Asi tě moc nepotěším a budu upřímný . Mám pocit , že ten tvůj návod chápaš akorát ty . Napadají mě 2 možnosti proč : 1)To co nám tady vykládáš jsou nesmysly ( velmi pravděpodobné) 2)Máš ve všem pravdu , ale neumíš to popsat (velmi málo pravděpodobné) 3)Něco mezi 1 a 2 (čím blíže k 1 tím pravděpodobnější) Řešení pro lepší komunikaci : ad 1) Zamyslíš se nad tím co děláš a buď příjdeš s něčím jiným nebo omezíš svou horlivost . (možná by i stačilo napsat to co chceš říci jako 1 příspěvek a né jako 10 , neuškodilo by i kdyby si zakládal méně topiců (vesměs jsou na jedno téma)) ad 2) Místo toho , aby si mám popisoval jak co je , by bylo vhodnější popsat od začátku tvou cestu jak si ke svému poznání došel a to co nejpodrobněji a nejednodušeji (resp. začít základy a postupně to rozvíjet ) . To co děláš teď je jako , kdyby si děti v první třídě začal místo sčítaní , odčítání a malé násobilky učit rovnou vysokoškolskou matematiku (a to snad i pro posgraduální studium) . ad 3 ) něco mezi 2 a 3
|
| navi |
Posted - 25/12/2006 : 20:57:10 Z pohľadu matérie sa Boh nemôže stať realitou...Len slepou vierou...V tom prípade sa ale nejedná o Boha, ale o boha...Preto je z pohľadu matérie lepšie byť ateistom ako veriacim...Ateista má v tomto prípade bližšie k Bohu, než veriaci... |
| navi |
Posted - 25/12/2006 : 20:54:07 Nechcem po vás slepú vieru, vlastne nechcem od vás nič...Len vám ukazujem návod, ako sa človek môže dostať k svojmu duchu, ak chce...Potom bude veci vnímať z opačnej strany...V duchu sa Boh stáva realitou, takže slepá viera tu neexistuje... |
|
|