| T O P I C R E V I E W |
| navi |
Posted - 19/12/2006 : 07:35:41 Ľudia...Zistil som, že vás sa nedá brať vážne...Takže odteraz vás budem považovať za humoristov... |
| 14 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
| navi |
Posted - 19/12/2006 : 21:21:54 Presne tak, ako funguje... |
| noemus |
Posted - 19/12/2006 : 12:39:29 quote: Originally posted by navi
Ľudia...Zistil som, že vás sa nedá brať vážne...Takže odteraz vás budem považovať za humoristov...
Proč tu vůbec diskutuješ? Jak by sis diskuzi představoval Ty? |
| Oldow |
Posted - 19/12/2006 : 12:34:59 Jeste dodatek- slo mi hlavne o krizi, mezi nenaplnenym hledanim a prijetim jednoduche pohodlne"pravdy" |
| Oldow |
Posted - 19/12/2006 : 12:33:17 Miloslave Ne, ja se musim omluvit, myslel jsem, ze to bude dostatecne jasne, ale vidim, ze nektere pojmy chapeme ruzne. Uzitecne dogma je myslenka vylucujici namitky, ktera zahani existencionalni uzkost. Svou trpkou pravdou jsem myslel ideu opravdove pravdy, ktera se vzdy skryva nekde za obzorem a kterou se snazime horko tezko sestavit z tezi, jez mame k dispozici. Myslim si, ze stredem naseho nepochopeni bylo me chapani pravdy jako neceho absolutniho, po cem se stale natahujeme, zatimco ty oznacujes za pravdu to, "co nam ted zrovna vyslo" a co bude jeste pozmeneno. Je asi faktem, ze dobrat se na konec poznani je nemozne a tak ma pravda vlastne neexistuje, ale ma vsechny bezne prijimane atributy toho slova, zatimco tva pravda je vlastne nazor, na kterem je treba pracovat, a ktery, pokud ve svem vyvoji zamzne, se nutne stava, jak jsi spravne poznamenal, dogmatem. |
| Miloslav Bažant |
Posted - 19/12/2006 : 12:21:00 Oldow. říkáš, že jsi mně vlastně obvinil z nechápavosti.Ok. Nejspíš nechápavý jsem, ale skus se zamyslet nad tím proč? Nejspíš je to tím, že nevím co považuješ za užitečné dogma a tys to nijak nedefinoval. Proto jsem si mohl pouze vybrat z toho, co za užitečné dogma sám považuji. Stejně tak jsem nenašel definici to, co je trpká pravda. Já do tvých myšlenek nevidím a jen proto jsem nechápavý.
MB |
| navi |
Posted - 19/12/2006 : 12:19:13 Proste je to zábava, s vami komunikovať... |
| Oldow |
Posted - 19/12/2006 : 12:04:13 Miloslave Asi jsi me spatne pochopil, zacatek je jen takova spolecenska fasade, ve skutecnosti jsem te v podstate obvinil z nechapavosti a jeste ti poupravil jednu formulaci. Ale to o tom uceni je svata pravda. Nikdo by se nemel bat prezentovat sve nazory a hlavne je neustale opravovat. |
| Miloslav Bažant |
Posted - 19/12/2006 : 11:53:41 Oldow.
Všichni se učíme a právě tím, že nás občas někdo "skoupe". Ani já nejsem dobrý řečník a dělám spoustu chyb,ale snažím se s toho poučit a myslím že o to zde jde v první řadě. Zde nejsme proto, abychom změnili svět, ale sami sebe navzájem.
MB |
| Oldow |
Posted - 19/12/2006 : 11:47:04 Miloslave No vidis, ja si dovolil trochu sarkasmu a tys me v tom takhle skoupal. Pokusim se rozumne odpovedet. Ja nejsem prilis zkuseny recnik v prezentaci svych myslenek, sehnat oponenta je slozite. Proto jsem myslel presne to co jsem rekl v nejjednodussi mozne podobe. Dogma je snad jasne, vcetne toho, ze muze byt uzitecne nebo ulevne. A trpka pravda? Co je tvym cilem kdyz premyslis? Syntaxe nekolika paralelnich vyjadreni skutecnosti? Ja tomu rikam proste jinak. A trpke to je, stejne jako zatracene neuchopitelne. Snad prave proto. A nerekl bych, ze je vhodne mluvit o promene pravd v case. Spis bych rekl, ze je nutne je prijimat v jejich zdanive(?) protichudnosti. (nehlede na to, ze jsem ted spojil dva odlisne pojmy, ale laskavy ctenar si poradi) |
| Miloslav Bažant |
Posted - 19/12/2006 : 11:29:20 Oldow.
Nerozumím tvé otázce. Co je to užitečné dogma? Přijmu li dogma, může to být pro můj vnitřní klid užitečné,ale upřednostníme li to, není nadále o čem hovořit.
Trpká realita pravdy? Co je to pravda? Není to opět dogma? Já myslím, že pravda je pouze poznání, kterému byl odejmut pohyb, zmněna a vývoj.Že za pravdou může být i další poznání,ale to jsme opět u rozlišení různých pravd, které jsou každá o něčem jiném a ty jsi nedefinoval o jakou pravdu se ti jedná.
MB |
| Oldow |
Posted - 19/12/2006 : 10:33:52 Ujasneme si ale jedno - uprednostnime uzitecne dogma, a nebo trpkou realitu pravdy? Ja nejsem z tech, co by tvrdili, ze pravda ma nutne hodnotu sama o sobe. |
| Miloslav Bažant |
Posted - 19/12/2006 : 10:17:12 Navi.
Jako humorista mohu vyslovit vtip. Máš ho mít a pozor na pleny.
" Navi konečně přestal tvrdit a začal myslet." Co říkáš tomuto vtipu?
MB |
| Oldow |
Posted - 19/12/2006 : 08:11:06 tohle je zajimavy, co tim myslis? Naivni nazory? Nepresvedciva argumentace? bud konkretnejsi prosim |
| navi |
Posted - 19/12/2006 : 07:41:16 Ako humoristi ste fakt dobrí... |
|
|