www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ježiš...

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
navi Posted - 14/12/2006 : 06:28:51
Čo viete o Ježišovi...
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
navi Posted - 23/12/2006 : 17:12:44
Téma je Ježiš...
Oldow Posted - 19/12/2006 : 10:20:46
Miloslave
Naprosty souhlas

Jen me podobne nazory trochu drazdi, jsou neustale papouskovany a nikam nevedou. Nebo myslis, ze nekdy mel clovek jakoukoli moc nad takto "velkymi" zalezitostmi? A nemyslim zbabele jen maleho obcana mezi miliony.
Miloslav Bažant Posted - 19/12/2006 : 10:11:00
Oldow.zdravím

Co myslíš že je lepší. Vidět reálné nebezpečí a vytvočit stav ve kterém je možné nebezpečí zažehnáno, nebo je podceňovat nic proti němu nedělat a doufat že se nenaplní?

Nikdy jsem netvrdil, že k naplnění nebezpečí musí dojít,ale pouze to, že zde nebezpečí je a je třeba hledat cesty k tomu, aby se nemohlo naplnit.

MB
Oldow Posted - 19/12/2006 : 09:42:00
Jiste, je pravda, ze pokud jde o reakce jednotlivcu, je odhad vzdy velmi nejisty a zalezi spis na osobnosti toho kdo hodnoti, jestli bude povazovat hrozbu za realnou.
Ale rikal jsem si, ze by mel rozhodnout prave fakt, ze o techto vecech rozhoduji lide, kteri sedi na vysokych postech vlad a mivaji nepeknou vlastnost ignorovat ideologie a jednat predevsim podle svych vlastnich zajmu. Pekne, jak tisickrat proklinana vlastnost by nam ted mohla zachranit kuzi ne?
Predejdu komantari a reknu to na rovinu; ano, myslim si, ze to plati i pro vudce muslimskych statu.
Ale myslim si, ze to neni koren problemu. Me se proste nelibi dnesni trend pesimistickych predpovedi budoucnosti ve stale se opakujicim rytmu- atom, oteplovani, vzdaleni se od prirody. Jako by nekdy byla moznost volby.
Ale porad lepsi nez absurdni nazor ve smyslu- civilizace popira prirozeny vyvoj tim, ze pomaha slabym. To kdyz slysim, tak bych kricel. Nahlas.
Miloslav Bažant Posted - 19/12/2006 : 09:23:16
Oldow. Zdravím tě.

Souhlasíš s tím,že ty zbraně hromadného ničení nikdo nepoužije, když může čekat rovnocennou odezvu. Já myslím, že ta možnost tu je i když k ní nemusí dojít. Lidé nejsou jen za A a za B ,ale také zvláštní. Příkladně muslimové mají ve své víře slova o tom, že zen kdo zemře za pravdu Mohamedovu získá věčný život po boku mesiáše v ráji. Oni tomu skutečně věří a dokáží se obalit výbušninou a jít zemřít. Jestli již mají jaderné zbraně nikdo neví,ale je to možné. Nějaký věřící může propašovat tuto zbraň do USA a tam ji odpálit. Američané si to nenechají líbit a odpoví stejně. A to již může být začátkem. Cest je mnoho a lidé nejsou stejní. Jakmile zde jednou tyto zničující schopnosti jsou, existuje reálné nebezpečí, že budou zneužity a poté již se vše řídí zákony pomsty,která je považována součastně za akt obrany. Já bych tento fakt nepodceňoval.

MB
Oldow Posted - 19/12/2006 : 08:04:48
Velmi zajímavé, to bude do několika bodů
Navi: Souhlasím s tvým názorem na použití atomových zbraní. Silně pochybuji o tom, že by zástupce libovolné světové silové složky jednoduše ty bomby odpálil, když by věděl, že je má za deset minut zpět. Hiroshima? Srovnejte pocet mrtvych v kontextu valky a s predpokladanymi obetmi pri porazeni hrdych japoncu normalni cestou. Je krute redukovat lidi na cisla, ale...
Je mi lito, ale s tvymi nabozenskymi nazory se ztotoznit nemohu. Uceni, ktere je prisuzovano Jezisovi je uzasne ale bohuzel je zjevne nepodlozene takze bude dnes tezko prijato. Nebyl bych z toho ale smutny, protoze pochybuji o prilisnem vlivu nabozenskych moralnich norem na lidske chovani. Ne druhou stranu me dost stve nenabouratelnost tve viry. Diskuze je to tezka, ale porad si rikam: Buh sice neexistuje, ale zalezi na tom? Je schopnost zavrit oci pred pravdou obdivuhodna, nebo zavrzenihodna? Ale z povahy meho charakteru... spis to druhy
navi Posted - 16/12/2006 : 20:56:30
Sloboda prístupu...
Masata Posted - 16/12/2006 : 16:55:30
Ježíšovím odkazem je styl života založený na toleranci a lásce.

Kdo ho pochopil či ne a jak, to už neřeším. Stejně tak jako neřeším fakt, že J.K. Nazaretský měl být synem Božím.
navi Posted - 15/12/2006 : 19:18:12
Miloslave...Ty máš tiež právo povedať o mne čo si myslíš, tak prečo nechceš, aby som ho mal aj ja?...
navi Posted - 15/12/2006 : 19:14:59
Miloslave...Niesom si vedomý, že by som nebol tolerantný k tvojmu názoru, alebo názoru ostatných na tomto fóre...
navi Posted - 15/12/2006 : 18:59:46
Pud sebazáchovy spúšťačov vojny začína až vtedy, ak je v ohrození ich život, prípadne život ich blízkych...Súčasné vojny nie sú takého charakteru, a preto pud sebazáchovy u spúšťačov vojen nie je spustený...Atomový konflikt by už tento pud pri priemernej inteligencii a duševnom zdraví u spúšťačov vojnového konfliktu spustil, takže by mali strach atomový konflikt spustiť...
navi Posted - 15/12/2006 : 18:51:05
Miloslave...Hirošima a Nagasaki mola skúška atomových bômb...ich potenciál bol taký malý, že nehrozilo ani ohrozenie agresora, nieto ešte existencie sveta...
Miloslav Bažant Posted - 15/12/2006 : 13:24:42
Posted - 15/12/2006 : 12:17:37
--------------------------------------------------------------------------------

Podľa toho, čo tvrdíš, tak ľudia majúci kľúč k atomovým zbraniam nemajú pud sebazáchovy, ani priemernú inteligenciu
Navi.

Vše je jinak i když si to nedokážeš uvědomit. Tady nejde ani o pud sebezáchovy,ani stupeň inteligence. Co myslíš? Měli pud sebezáchovy a podprůměrnou inteleigenci ti kteří rozhodli o svržení jaderných bomb na Hirošimu a Nagasaki? Když jsou lidé tak inteligentní a mají pud sebezáchovy, proč jsou ještě ve světě války, které mohou vést až k použití těchto zbraní hromadného ničení. Přemýšlej o tom, tařeba tě cisi dojde i když o tom začínám pochybovat. Začínají mne bohužel nudit i ta tvoje neustálá napadání druhých. To co ty považuješ za boha a skutečnou absolutní pravdu, může být i důsledek jakési poruchy myšlení. Nejprve bys měl tuto variantu vyloučit a teprve potom posuzovat druhé.

MB
navi Posted - 15/12/2006 : 12:32:33
Reinkarnácia nie je to isté ako inkarnácia...
navi Posted - 15/12/2006 : 12:29:38
Ty si ma niekam zaškatuľkoval svojim lokálnym vedomím a ja som sa ti tam nejako nezmestil...Tak teraz máš pocit, že sa mením...Ja sa vôbec nemením, len ty nie si schopný svojim vedomím obsiahnúť moje...

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000