www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Cosi se stalo.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
Miloslav Bažant Posted - 05/12/2006 : 17:39:41
Stalo se cosi, co jsem ani ve snu nečekal. Jsou lidé, kteří diskutují v tomto fóru a to je v pořádku. Jsou však i lidé, kteří pouze nahlédnou, přečtou si obsah a poté píší Emaily přímo mně. Začínám já neskušený chápat,proš zde tajíte svou skutečnou identitu. Je to hrozné. Již jsem rozšířil svou schránku na 2MB a stále je plná.
Odpovídat na emaily nestačím a ani na to již nemám sílu. Obrátili se na mne i Satanisti,kterým jsem obratem vysvětlil rozdíl mezi peklem v jaké věří a peklem o kterém jsem se zmínil. To jejich je plné zla a to mé dobra a moudrost. Odpovědí mně byly sprosté nadávky.Řada lidí se na mne obrátila s názorem, že bych se měl stát poslancem a dokonce e bych měl kandidovat na Prezidenta,že by mne podpořili a byly mezi nimi i velké skupiny lidí různých pravd. Tvrdili, že bych měl v takové pozici více možností prosadit svou cestu. Protože je jich příliž odpovídám všem zde. Nejsem člověkem vhodným na takové postavení. Když píši, ještě to jde,ale když mluvím pak je to katastrofa.Myslím mnohem rychleji, než mluvím a tak vznikají myšlenkové skoky a řeč ztrácí souvislost. Kolikrát si sám připadám jako absolutní blb. Na schůzích jsem vždy usnul a nejspíše bych spal i v parlanmentu za peníze všech. Navíc není demokratický system tím, v čem se dokáži realizovat, takže bych nedosáhl ničeho. Zde v tomto fóru mám více možností ukázat svou cestu, než v pozici prezidenta,či poslance. Jestli se vám líbí cesta kterou ukazuji,pak vy máte možnost tuto cestu prosadit. Můžete se třeba spojit a připravit cestu k postavení "Domu květu".To je vaše právo, může to být vaším posláním i naplněním vašeho života a mne k tomu nepotřebujete.
Našli se i lidé, tvrdící že jsem antikrist, který chce zničit církev svatou a vše dobré v co lidé věří. Ti zřejmě nepochopili, že ukazuji cestu k tomu, aby to dobré,co je obsahem jejich pravdy se mohlo stát společnou cestou pro všechny, čili ukazuji cestu k tomu, oč se oni snaží. Nechci zničit žádnou víru ani žádnou církev. Naopak.Kdyby zanikly církve a skupiny lidí uznávající určitou pravdu, ztratil by "Dům květ" svůj smysl.Kdo by se v takové instituci sešel jiný, než zástupci těchto pravd a církví?

Zjišťuji a uvědomuji si, že jsem měl mlčet, nejsem li dost silný.

MB
14   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Miloslav Bažant Posted - 12/12/2006 : 15:23:52
Radku díky.

Ona to není u mne až tak naivita,či podceňování nebezpečí,ale spíše totální neznalost prostředí. Já denně "vykydávám marast" který se mně dostal do počítače přes rezistentní ochranu a neustále hledám nové výkonnější antiviry. Vy mladí si mezi sou povídáte o počítačích a internetu a mnohé se dozvíte. Takže vidítě tu rozbouřenou řeku plnou "bordelu" Já díky neznalosti vidím klidné jezero, dokavaď mně nějý ten "bordel" nezasáhne a i potom nevím co s tím.Navíc zde převládá angličtina a to je pro mne téměř nepřekonatelná hráz zvláště při přihlašování se kamsi.Nechce mně to pustit dál a žádá to ode mne další a další informace a tak je nakonecc poskytnu. Někdy to i skrečuji a raději nedokončím přihlašování. Vždyť mám internet necelé dva měsíce a na samém začátku jsem ho vždycky spustil a protože jsem nevěděl jak dál, tak jsem ho zase vypnul, až potom mně syn ukázal takovou fintu.Napsat obor dát tam tečku a cz. A tak jsem se dostal třeba na tyto stránky,Když chci programy tak stahuj tečka cz a podobně. To je asi tak vše co umím.Ale postupně se učím i díky vašim radám. A tak děkuji za každou radu. Kdyby ses podíval do souboru, který obsahuje data o nás, poznal bys, že jsem se zaregistroval dvakrát a jak alespoň jednu registraci smazat, to nevím.Jak zmněnit tu, kterou používám také nevím a tak uznávám tvou radu o zastřené identitě jako rozumnou, ale stejně to zmněnit neumím.

MB
Radek Posted - 12/12/2006 : 13:27:09
Zdravím Slávku.
Predem se chci omluvit za toho Miroslava, hlavne že to čtu ve vedlejším sloupci a většinou Tě oslovují Slávku. To je pro mě ale příznačné, jsem dost nepozorný.
Jistě, ten kdo má čisté myšlenky nemusí svou identitu tajit, leč internet je něco jiného než reálný svět. Pohybují se zde ve velké míře ti, kdo chtějí škodit a snaží se poškodít druhého, jen pr svou zábavu. Tak že jistá opatrnost je na místě. Ostatně byt si dnes při odchodu také raději člověk zamkne. Net by se dal přirovnat k řece po jarním tání, je v ní prospěšná voda ale taky se naní nabalilo spostu špíny, jež pouze zneužívá její sílu ke škodám. Níc nezhodnotí pouze ulpívá.
No a právě omezená identita je oním zámkem na dveřích. Proto že i ten nejneschopnější hacker je schopen nezabespečenej močítač napadnout.
JaroVlk Posted - 11/12/2006 : 10:42:17
Re: identita

...a tak začínám chválit den, kdy k nám přišel agent O2 a neabízel internet s neomezenou dobou a 2MB/Sec rychlosti.

k problému identity v internetu: jméno, kterým se člověk označuje mnohé vypovídá. Skutečná identita o tvoji odvaze a primosti, Slávo. Chvála odvaze! Já jsem např. zvolil jméno, které není daleko od mého skutečného a tak bystřejší a mí přátelé pochopí, přijde-li na to čas. Myslím, že ve skrývané identitě je ještě jeden aspekt, totiž to, do jaké míry si každý za svým stojí v praktickém životě. Má to co dělat s potencí a skutečností, ideálem a žitou praxí, myšlenkou a činem. Jestliže je tedy, řečeno s Aristotelem, skutečnost více než možnost (potencionalita), pak to znamená, že za čas možná dospějem k plné identitě více členů fóra :)

S pozdravem,
Jarek.
Miloslav Bažant Posted - 11/12/2006 : 09:42:48
Díky Radku.

Nyní již to vím, ale poznal jsem i výhody plné identity. (viz US universita) Jsou lidé různí a vím že od jedněch mohu čekat dobré a od jiných zlé. V mé emailové schránce je zatím klid.Zařídil jsem si však již další. Tu další využiji na muziku.Ta bude na mých navštívenkách a na tu budou zákazníci psát své objednávky a ta bude volná i tehdy, když na té staré dojde k palácové revoluci jako tehdy. Snad to bude stačit. Znovu díky. Mirek však nejsem a jestli chceš můžeš mně říkat Slávo.

MB
Radek Posted - 10/12/2006 : 22:36:38
Dobrý den Miroslave.
K Vaší adrese je velice snadné se dostat pomocí ikonky v horní liště. Chcete-li si adresu změnit, jak Vám již bylo doporučeno, není to žádný problém. Je tak možno učinit po přihlášení po kliknutí na nápis "profil" a poté vložit novou adresu. Také je možné uprvit údaje jež zde o sobě uvádíte. Internetu neni třeba se bát, jen je opravdu jistá opatrnost na místě.

Radek
Miloslav Bažant Posted - 10/12/2006 : 18:32:37
Jarku zdravím tě.

Jak bych to řekl? Jde i nejde. Dělám stále hodně chyb. Jednoho však zatím nelituji a to faktu, že jsem zde pod plnou identitou. Má to své nevýhody,ale také výhody. Ti o kterých jsem hovořil včetně těch Satanistů sž do mé schránky nevstupují. Snad pochopili právě z mých slov v tomto Reply, že to není to, co hledám. Jestli to mysleli vážně, ne li, pak poznali, že si s toho tak moc nedělám. Nyní se na obrátil jistý profesor s Americké university a nebudu jmenovat jeho ani universitu a právě to, že vystupuji pod plnou identitou velmi ocenil. Je to potomek Čechů, kteří tam kdysi emigrovali a česky píše a nejspíš i mluví krásně, až mu to téměř závidím (v dobrém)Vyprávěl mně jak surfoval po českém internetu a narazil na tohle fórum. vyprávěl jak byl překvapený a napadlo jej přeložit vše do angličtiny a předložit svým studentům k úvaze. Od té doby prý sledují každý pohyb v tomto fóru a jsou nedočkaví na každé naše slovo. A tak jak říkám. Neumím na internetu téměř nic, málo toho o něm vím a přesto jsme nyní známí a do jisté míry populární až za oceánem. Rozhodli se dokonce založit internetovou schránku v češtině se simultáním překladem do angličtiny a vyptával se jak bych si ji představoval. Zatím o tom přemýšlím a odpověděl jsem, že pořebuji trošku času.
Je zajímavé, že je nejvíce zajímají konstanty Pam a práce s nimi a strom znaků. A tak se někdy ptám sám sebe. Proč to chápou oni? Snad je to tím, že jsou víc zvaklí na samostatné nezávislé uvažováni. Já nevím. A tak internetem pajdám, občas stáhnu na místo informací vir a musím celý disk vyčistit f diskem a formátem, občas stáhnu program který nechodí občas udělám nějakou pitomost, než mně někdo poradí jak na to a přesto se dějí tak velké věci, že se mně až tají dech.
Abych nezapomněl. Kdyby nebylo vás, nebylo by nic a tak začínám chválit den, kdy k nám přišel agent O2 a neabízel internet s neomezenou dobou a 2MB/Sec rychlosti. Syn má vytáčenou linku a chodí si stahovat letecké mapy ke mně, že by za ně zaplatil víc než já za paušál. On má vojenskou školu leteckou se zaměřením na počítačovou techniku a někdy mám dojem, že toho ví o internetu stejně jako já. Je to věda, ale je to výborná věc, ten internet.

MB
JaroVlk Posted - 09/12/2006 : 21:15:52
Miloslave, je výborné, že se vám daří vypořádávat se s počítačem a internetem, držím palce! Myslím, že vám to jde víc než dobře a přeju hodně síly a trpělivosti třebas i se satanisty. Většina z nich možná neví, co činí.

S pozdravem, Jarek.
navi Posted - 07/12/2006 : 13:33:10
To jsem rád, že jsem tě pobavil...
Miloslav Bažant Posted - 07/12/2006 : 10:26:08
Navi, tak tohle se ti povedlo. Už dlouho jsem se tak nezasmál. tvoje slova mně bůh ví proč připomněla Vlastu Buriana." Já to nebyl, já to vážně nebyl" jako bych ho slyšel a jako bych ho i viděl, ten jeho vyvalený kukuč.

MB
navi Posted - 06/12/2006 : 23:15:18
Já to nebyl...
Miloslav Bažant Posted - 06/12/2006 : 19:10:19
Díky Martinko.

ale já to dnes už beru jako legraci,ale když to začalo, byl jsem s toho pořádně vyjevený. Když to takl vezmu, byl to celkem dobrý fór a přistihl mne jak se říká bez kalhot, nepřipraveného.Lidi jsou samá sranda a je to dobře.

MB
harleyka Posted - 06/12/2006 : 17:25:45
Miroslave,
chce to brat s nadsazkou. Budte rad, ze mate aspon nejake ohlasy, mi nikdo nepise ja vim, je to chaba utecha, ale aspon zdibec povzbuzeni, ne?
Miloslav Bažant Posted - 06/12/2006 : 10:25:35
Noemusi zdravím tě.

Se mnou je to těžké. Já jsem na internetu úplný nováček a vlastně o něm témeř nic nevím. Učím se stylem pokus omyl.Neznám nikoho, kdo by mně poradil a stále mám strach,že zabrousím kamsi do placených stránek a ani to nebudu vědět. Já jsem do této chvíle ani nevěděl, že bych mohl mít víc než jednu emailovou adresu. Angličtinu neovládám a když jsem vstupoval do tohoto fóra a přihlašoval se, myslel jsem, že musím vyplnit vše, jinak nebudu zaregistrován. Není to naivita, ale totální neznalost. Díky bohu ten útok na můj email už ustal. Stále víc mám dojem, že si někdo udělal ze mne ne li legraci, tak srandu a je možné, že to byl kdosi s tohoto fóra. Jak by se neregistrovaný dostal k mé emailové adrese? Možné je že ano,ale já nevím jak.

Jinak jsem rád, že jsi znovu zde.

MB
noemus Posted - 06/12/2006 : 10:10:41
Ahoj Slávku
Nemusíš přímo tajit svou identitu, ale stačí když budeš tajit svou normální emailovou adresu. Já sám jich používám několik pro různé účely. Tu co jsem zadal ve fóru mám specielně jen na fóra. Jinou vyplňuji na webu v různých formulářích a jinou mám pro přátele a práci.
Není not neslušné, je to spíš ochrana před nežádoucími zprávami.

Doporučuji u své emailová schránky používat systém, kdy emailový klient považuje za spam každý email, který přichází z neznámé adresy. Jen zřídka mi chodí emaily od někoho kdo není v seznamu známých adres a obvykle takový email více méně očekávám. Po obdržení jej do seznamu známých adres přidám.
Richard

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000