www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Náprava vědeckého omylu darwinismu ve Fil. rovn.?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
Dalibor Grůza Posted - 02/05/2015 : 21:03:52
Náprava vědeckého omylu darwinismu ve Filosofii rovnováhy?

Kritika víry v laskavého Boha či lásku spočívá v tom, že církve sice káží lásku, což je dle Filosofie rovnováhy velká zásluha církví, avšak téměř všichni členové církví v obdobné míře jako členové ostatních současných dílčích smeček živých tvorů buď podstatně nevěří v lásku nebo podstatně nejednají v souladu s láskou, v případě katolické církve zejména vůči zvířatům aj. živým tvorům odlišným od člověka.

Kritika darwinismu. Darwinismus by šlo shrnout tak, že příroda je krutý boj, Hitler k tomu dodává, že proto i já jsem krutý. Darwinismus chápe zákon evoluce přírody v přirozeném či umělém (viz eugenika) selektování loserů, tedy slabých či neschopných jedinců. Což však vždy vzbuzovalo minimálně v lidech, ale i zvířatech či ostatních živých tvorech větší či menší odpor, zákon evoluce lidstva spočívající v rozvoji civilizace z jejích primitivních forem však naopak spočívá v postupném stále větším omezování selekce loserů, což je v rozporu s výše uvedeným tvrzením, že příroda je krutá a podle mne i v rozporu s darwinismem. Zřejmě přírodně psychicky daný odpor lidstva k selektování loserů vede v současnosti k tomu, že se vytvořili dvě nesmiřitelné skupiny, darwinisté a výše uvedení věřící, kdy tito věřící přes mnohé důkazy o evoluci odmítají přijmout moderní evoluční biologii a darwinismus právě pro jeho nemilosrdný údajný přírodní zákon evoluce o selektování loserů.

Jedna věc je kritika současných dvou základních světonázorů darwinismu a výše uvedené víry, druhá věc je jejich nahrazení dokonalejší filosofií, jak se o to pokouším ve Filosofii rovnováhy. Dle Filosofie rovnováhy je příroda milosrdná, protože v přírodě platí shora uvedený zákon výlučné harmonie, tj. symbiózy, tj. z dlouhodobého hlediska nesilnější zákon lásky (definovaný samozřejmým způsobem mou Filosofií rovnováhy, že "Všichni živí tvorové ve skutečnosti nejvíc chtějí žít ve světě, kde se budou mít všichni rádi, proto je každý stále povinen působit co možná nejméně smrti a bolesti. Vše ostatní jsou více názory(spekulace). To platí o celé mé Filosofii rovnováhy."). Avšak přesvědčit společnost, aby se převážně zaměřila na dlouhodobý zisk, který by měl dle Filosofie rovnováhy přinést shora uvedený v přírodě platný z dlouhodobého hlediska nesilnější zákon lásky, je vždy velmi těžké oproti krátkodobému zisku uspokojení primitivních pudů, tj. zejména chutí a vášní živých tvorů. Dílčí pokusy k dokázání mé Filosofie rovnováhy představuje má kniha Symbiotické zemědělství a přírodovědecké experimenty prokazující Filosofii rovnováhy, v současnosti nejdůležitějším mým pokusem na dokázání mé Filosofie rovnováhy je mé důsledné výlučné spoléhání se na výše uvedený zákon lásky a co možná největší má snaha jednat dle tohoto zákona. Až konečný budoucí výsledek tohoto mého dalšího pokusu ukáže, zda jde o výhodnou a úspěšnou evoluční strategii v přírodě, a to ačkoliv jsem vzhledem k mému zdravotnímu stavu vlastně loser. Doposud se mi při této mnou zvolené evoluční strategii podařilo stabilizovat můj vážný zdravotní stav, i když se jeho stabilizace z hlediska zdravotnických statistik dříve jevila vysoce nepravděpodobná, dále být nadprůměrně úspěšný v mém profesním životě a získat nadprůměrně majetku. Hlavní otázka tudíž nyní zní, zda mi dodržování mé Filosofie rovnováhy jako zákona lásky ke všem živým organismům zajistí do konce mého života jeho úspěšnost, v současné době zejména, zda se mi podaří mít děti se svou partnerkou, kteří by nejedli poražená zvířata.

Pozn.: Děkuji mé nevlastní matce Marii za jednu z nejvýznamnějších konsultačních pomocí s Filosofií rovnováhy, a to i s tímto článkem.

(viz www.spvzt.cz , www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.sweb.cz )
1   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Fallout Posted - 21/07/2015 : 20:24:20
Prasečí potrat.

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000