www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Viera v Boha a Boh realitou...

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
navi Posted - 05/12/2006 : 12:05:21
Ja neverím v Boha, pretože Boh je pre mňa realitou...
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Ace Rimmer Posted - 10/12/2006 : 21:35:17
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Ace Rimmer zdravím tě a omlouvám se, že se míchám do vašeho dialogu. Popisuješ rozdíl mezi náma dvěma a já souhlasím. Rozdíl je však v tom, že já své důkazy ukazuji (podstata vzniku boha jako důsledku funkce slova v procesu myšlení a PAM jako celek ukazuje nereálnost mého já před narozením. Ty jsi však své důkazy neukázal, pouze to tvrdíš. Ukaž mně své důkazy a já třeba tyto uznám a přijmu tvé tvrzení jako reálné a stotožním se jím.Třeba to obohatí můj život a dá mu to co bylo před ním a co bude po něm. Já zatím reálnou cestu k tomu neznám a důkazy mám spíše pro mé tvrzení a můj názor. Abych mohl takový názor získat a můj rozum byl schopný toto přijmout, musím mít alespoň nějaké logické vysvětlení, jinak to prostě nedokáži. Nemluv však o víře, o tom, že podmínkou je uvěření. Víra je názor nikoliv důkaz.

Aby nedošlo k nedorozumění. Pokud mluvím o důkazech,pak se jedná pouze o přiblížení se k jistotě, nikoliv jistota sama. A tak jsem stále otevřený a čekám na logické důkazy názoru tvého, či alespoň logickou cestu, ze které bych si logické důkazy mohl vyvodit.

MB

Zdravím
1)Před chvílí jsem něco co by se mohlo alespoň častečně podobat důkazu (snad i tomu co nás kdysi učili v matematice )napsal do topicu "Bůh??"
Sice nedokazuje , že mám pravdu ,ale snaží se vyvrátit řadu tvých tvrzení .
2)Jsem tady teprve krátce , ale něco málo jsem si přečetl ještě než jsem zde začal psát . Pokud ovšem za důkaz považuješ teorii od mínus k plus , tak já ne a to z toho důvodu ,že jsem ji absolutně nepochopil . Odhaduji 4 možné důvody proč tomu tak je :
1)Tato teorije převyšuje mé inteligenční schopnosti .
2)Neznám terminologii (nevím co si pod pojmy +,- představuješ)
3)Teorije chybná a má snaha ji pochpit byla marná z tohoto důvodu .
4)Libovolná kombinace předchozích bodů .
navi Posted - 10/12/2006 : 14:41:06
Miloslave...tvoje dôkazy sú dôkazmi pre teba, z pohľadu tvojho vedomia...Keď si ale otvoríš dvere do svojej duše, už ti tie dôkazy nebudú stačiť...Sú platné len z pohľadu rozumu...Človek ale nemá len rozum, ale aj cit a ducha...Dokonca má dve podoby citu a ducha...Pravú a falošnú...
navi Posted - 10/12/2006 : 14:33:54
Ace Rimmer...Rozumom samotným sa nedá dopracovať k tomu, prečo tu vlastne sme...Sám rozum na to nestačí, a už vôbec nie ako priorita...
navi Posted - 10/12/2006 : 14:25:11
Ace Rimmer...Já se ti omlovám, i když ses neurazil...
Miloslav Bažant Posted - 10/12/2006 : 13:56:32
Ace Rimmer zdravím tě a omlouvám se, že se míchám do vašeho dialogu. Popisuješ rozdíl mezi náma dvěma a já souhlasím. Rozdíl je však v tom, že já své důkazy ukazuji (podstata vzniku boha jako důsledku funkce slova v procesu myšlení a PAM jako celek ukazuje nereálnost mého já před narozením. Ty jsi však své důkazy neukázal, pouze to tvrdíš. Ukaž mně své důkazy a já třeba tyto uznám a přijmu tvé tvrzení jako reálné a stotožním se jím.Třeba to obohatí můj život a dá mu to co bylo před ním a co bude po něm. Já zatím reálnou cestu k tomu neznám a důkazy mám spíše pro mé tvrzení a můj názor. Abych mohl takový názor získat a můj rozum byl schopný toto přijmout, musím mít alespoň nějaké logické vysvětlení, jinak to prostě nedokáži. Nemluv však o víře, o tom, že podmínkou je uvěření. Víra je názor nikoliv důkaz.

Aby nedošlo k nedorozumění. Pokud mluvím o důkazech,pak se jedná pouze o přiblížení se k jistotě, nikoliv jistota sama. A tak jsem stále otevřený a čekám na logické důkazy názoru tvého, či alespoň logickou cestu, ze které bych si logické důkazy mohl vyvodit.

MB
Ace Rimmer Posted - 10/12/2006 : 01:11:03
quote:
Originally posted by navi

Tak prepáč Ace Rimmer...Chvíľu som uvažoval kam ťa zaradím, ale ty si mi v tom pomohol...U teba sa ale objavujú aj prvky duše, aj keď z nej nevychádzaš...Tým pádom tvoje duševné pochody sú pseudoduševné...

Není důvod k omluvám . Já se vůbec neurazil .
Teď k tomu rozumu . Nevím jestli se to dá nazvat rozumem , ale každopádně co se týče schopnosti logicky myslet jsem byl vždy nad průměrem . A tím , že jsem začal uvažovat nad tím proč tady vlastně jsme , jsem narazil . Zkrátka přišel jsem na to , že lze odpovědět celou řadou odpovědí . A víš co je na tom nejhorší ? To , že jsou všechny rovnocenné .
navi Posted - 10/12/2006 : 00:24:42
Tak prepáč Ace Rimmer...Chvíľu som uvažoval kam ťa zaradím, ale ty si mi v tom pomohol...U teba sa ale objavujú aj prvky duše, aj keď z nej nevychádzaš...Tým pádom tvoje duševné pochody sú pseudoduševné...
Ace Rimmer Posted - 10/12/2006 : 00:14:59
quote:
Originally posted by navi

Uvažujem o všetkom o čom čítam, ale z ducha, nie z rozumu...Ani nie z duše...Ty rozmýšľaš o veciac z rozumu, Harleyka a Ace Rimmer z duše, a ja z ducha...To je všetko...

Nechci se hádat , ale já si myslím , že moje úvahy vychází z rozumu . A hlavní rozdíl mezi M.B. a mnou je , že on je přesvědčený o tom , že vše začíná narozením a končí smrtí . A já tohle beru jen jako jednu z mnoha možností .
navi Posted - 09/12/2006 : 23:29:15
Jaro...Máš veľmi dobrú úvahu...Ešte si skús odpovedať, prečo to tak je?...
navi Posted - 09/12/2006 : 23:25:31
Jaroslave (Jaromíre)...Všetky smery sú alternatívne...Zaoberal som sa všeličím...
navi Posted - 09/12/2006 : 23:21:55
Čau Jaro...Neplýtvam energiou...Pre mňa je to oddychovka...Sily skôr naberám...
JaroVlk Posted - 09/12/2006 : 21:44:13
Navi, jsi "výborný", plýtváš síly v této tvojí při.

Mě osobně přijde zajímavé, např. jak filosofové od řecka počínaje dospěli k idei Boha, jako arché a prvotního hybatele, že si tuto otázku pokládali (co stálo na počátku). Přestože toto není možné dokázat ani vyvrátit, založili tuto tradici pokračující až dodnes, tento myšlenkový koncept se z nějakého důvodu stal velmi plodný a úspěšný, nechci ted resit z jakého. Navic, vse je filosoficky velmi propracovano do detailu, napr. fakt, ze Buh je vse-myslici (ci chcete li vseobjimajici, vse milujici) a zaroven sebe-myslici (sebe-milujici), k sobe se vztahujici. Odsud vyplyva laska boha ke vsem bytostem. Jak rozdilne od cloveka :) clovek implicitne nema tuto zpetnou vazbu na boha, nekdy ani sam na sebe.

Avsak pravidlo skeptikovo rika, ze o vsem je treba pochybovat, a tak se rozhlizejme i po alternativach, jsou nejake? Zajimate se nekdo o alternativni smery? diky za odpoved.
navi Posted - 09/12/2006 : 21:42:25
Uvažujem o všetkom o čom čítam, ale z ducha, nie z rozumu...Ani nie z duše...Ty rozmýšľaš o veciac z rozumu, Harleyka a Ace Rimmer z duše, a ja z ducha...To je všetko...
navi Posted - 09/12/2006 : 21:25:48
Miloslave...Z hľadiska ducha vidím zmysel našich rozhovorov, a nemyslím si, že sme niekoho odohnali...Je tu mnoho tém, do ktorých neprispievam a dne sú tu aj noví, takže nieje dôvod si toto myslieť...Skôr si myslím, že čítajú, ako keď niekto číta nejakú knihu...Mám svoju stránku, kde sú tento mesiac traja prispievajúci a vyše dvesto čítajúcich...
navi Posted - 09/12/2006 : 21:03:58
Premýšlam Miloslave, ale moje premýšľanie pramení z ducha a tvoje z hmoty...Preto máš pocit, že ty o voze a ja o koze...

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000