www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Boh...

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
navi Posted - 03/12/2006 : 07:26:23
Boh neodsudzuje nikoho za to aký je...
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
navi Posted - 07/12/2006 : 21:42:36
Miloslave...Ja som nemyslel predať čo najlacnejší tovar a tým ušetriť zákazníkovu peňaženku,ale upovedomiť zákazníka o možnosti, ktorá ho nenapadla alebo o ktorej netuší, ale uspokojí jeho potreby za menší peniaz...Poviem príklad...Zákazník príde kúpiť zadné torpédové koleso...Povie že ho chce kúpiť...Ja mu ho ukážem, poviem mu cenu a spýtam sa ho, či má staré koleso...Ak povie že mu ho ukradli, tak to ďalej neriešim a predám mu ho...Ak mi povie že ho má, tak sa ho spýtam, aké s ním má problémy...Ak mi povie, aký má problém, može sa stať, že tam stačí vymeniť súčiastku v desatinovej hodnote, ako je hodnota nového kolesa, tak mu ponúknem túto lacnejšiu alternatívu vo forme opravy...Ľudia sa potešia takémuto aktívnemu predaju a ja mám tiež radosť, že im dokážem ušetriť peniaze, ak to má zmysel...Dnes na pulte jeden zákazník videl pedále za 60 Sk, a povedal, že ich chce 2krát...Ja som však vedel, že mám pre väčšinu vyhovujúcejšiu verziu za 65 Sk, tak som mu ju ponúkol...Vybral si tú...Tak asi takto nejako to bolo myslené...
navi Posted - 07/12/2006 : 21:09:27
Ja ako obchodník najprv porozprávam zákazníkom výhody a nevýhody jednotlivých tovarov a potom ich nechám rozhodnúť sa...
navi Posted - 07/12/2006 : 13:44:33
Já předkádám alternatívy, které zákazník nezná, výběr už nechám na něj...
Miloslav Bažant Posted - 07/12/2006 : 10:12:18
Navi zdravím tě.

Když jsem ještě / za komunistů) měl živnost a opravoval jsem auta, chdili za mnou lidé a ptali se, jaké auto bych jim doporučil. Já jsem jim odpovídal zhruba toto. Nejdříve si musíte rozmyslet, na co to auto skutečně chcete. Chcete li v něm vozit materiál na stavbu, pak si vyberte auto laciné,které hodně uveze a není škoda ho zničit. chcete li aby sousedi koukali a záviděli, pak vás to bude stát trošku víc. Vždy jsem nechal konečnou volbu na nich. Když přijdu do obchodu, pak si vybírám sám a kdyby mně obchodník začal obtěžovat tím, že jsem si vybral špatně, pak odejdu a nikdy se do toho obchodu nevrátím. Kdybych byl majitelem obchodu ve kterém pracuješ a slyšel jak zákazníky ovlivňuješ aby koupili to levnější, pak bych tě na hodinu vyhodil. Jako obchodník máš právo zlevnit zboží aby jsi byl konkurence schopnější,ale nemáš právo zasahovat do výběru zákazníka, pokud tě o to sám nepožádá. Pokud mu do výběru samovolně vstoupíš a hodnotíš jeho výběr, pak vlastně povyšuješ svůj názor nad jeho a děláš z něj hlupáka neschopného samostatného výběru. A to tě žádný zákazník tolerovat nebude. Naví to levné nebývá to nejkvalitnější. Když si to zákazník sám vybere a ono se to pokazí, pak se může zlobit na sebe. Když jej k tomu přivedeš, pak se bude zlobit na tebe.Já bych čekal jako obchodník až se zeptá na můj názor a potom bych se snažil ukázat mu výhody i nevýhody jednoho i druhého.

MB
navi Posted - 06/12/2006 : 21:45:05
Vieš Miloslave, ja som obchodník, ale nikdy nepristupujem k zákazníkom, že by mohli môj tovar potrebovať...K tovaru pristupujem na základe potrieb zákazníkov, a mnohokrát ich upozorňujem, že si vyberajú neefektívnu variantu vzhľadom na ich potreby, a informujem ich o možnostiach, o ktorých nemajú ani šajnu...Takže sa mnohokrát stáva, že im ušetím kopu peňazí vďaka tomu, že sa s nimi rozprávam o ich potrebách, a nakoniec zistíme, že ich potreby sa dajú vyriešiť o mnoho lacnejšie...Keď za mnou príde ponúkateľ reklamy a ponúkne mi reklamu, tak mu oznámim, že som rád, že žiadnu nemám, pretože by som to potom asi nezvládal...
navi Posted - 06/12/2006 : 21:15:44
Miloslave...Ja nie som obchodník s Bohom...Som len informátor, ktorý za informácie nič nechce, a ani nič nedáva...Ja nemám potrebu aby si prijal moje informácie a ani neprijal...Ak niečo vychádza z pravého ducha, je to absolutne slobodné...
harleyka Posted - 06/12/2006 : 20:41:59
Zas mas pravdu!
Miloslav Bažant Posted - 06/12/2006 : 18:33:44
Harlejko čau.

Mnohem horší je nemoudré stáří, než moudrost hledající mládí a tak si můžeme navzájem tolerovat svá léta a být přáteli. Moudrost a věk nemají přímou úměrnost.Někdo je mladý v osmdesáti a někdo je starý v patnácti letech.

MB
harleyka Posted - 06/12/2006 : 18:09:22
Ok, tak si taky budem tykat, ale je to takove zvlastni, prece jenom jsem o dost mladsi nez Vy vsichni tady
Miloslav Bažant Posted - 06/12/2006 : 17:45:31
Čau Harlejko.

Proč mně vykáš? Tady jsme kamarádi.Alespoň si to myslím.

MB
harleyka Posted - 06/12/2006 : 17:32:02
To mate pravdu...
Miloslav Bažant Posted - 05/12/2006 : 16:48:50
Harleko ahoj.

Zda obchodník neklame pozná nejlépe zákazník, když vezme jeho zboží do rukou a prohlédne si je. Někdy se stává, že tě obchodník nabízí prázdnou ruku a tvrdí, že nabízí to nejcennější zboží. On však nemusí tak docela lhát. On si může myslet, že v té prázdné ruce skutečně to nejcennější má a tobě nabízí. Co s tímto však já nevím.To musí posoudit každý sám za sebe,zda to koupí, či odmítne.

MB
harleyka Posted - 05/12/2006 : 14:53:59
Ovsem je tu otazka, zda obchodnik neklame ale to je jen slovni obrat, nemyslim to vazne... jinak dekuji za vysvetleni, uz je mi to jasne.
Miloslav Bažant Posted - 05/12/2006 : 14:01:40
Zdravím tě Navi.

Já tě svoje plody svých schopností nevnucuji, jen ukazuji. Všichni jsme na tomto tržišti jako obchodníci. Nabízíme své zboží,ale nemůžeme je ostatním vnutit. Jestli jako zákazník nemáš potřebu zboží přijmout, je to tvoje věc a tvé právo. Jestli já jako obchodník říkám, že bys mohl mé zboží potřebovat, či by bylo pro tebe výhodné, je to mé právo obchodníka a ty na to nemusíš brát zřetel. Stejně tak je tomu i naopak, Ty jako obchodník nabízíš svého boha a mým právem je přijmout či nepřijmout tvoje zboží.Mohu si je prohlédnout, mohu uznat, že je promne potřebné, či nepotřebné a poté ho přijmout, nebo nepřijmout. Ukazuji li své zboží tobě, ukazuji je i všem ostatním a stejně tak i ty. A opět je na nich, zda je přijmou, nebo odmítnou.

MB
navi Posted - 05/12/2006 : 12:48:26
Miloslave...Ale ja som nikdy po tvojich schopnostiach netúžil, tak prečo by som sa im mal otvoriť?...Ja som spokojný a šťastný aj bez nich, takže nemám najmenšiu motiváciu...Mám všetko, po čom túžim, nič mi nechýba, tak prečo?...

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000