| T O P I C R E V I E W |
| navi |
Posted - 02/12/2006 : 04:45:22 Najprv mám stav, potom myšlienku, ďalej čin vo forme práce, alebo slova... |
| 15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
| Miloslav Bažant |
Posted - 13/12/2006 : 16:42:05 Martinko ahoj.
Ty píšeš,jak je v tobě cosi přelétavého.To znamená, že hledáš. To není cnost ani necnost.Ve tvém věku je to celkem obvyklé. Navíc hledáš a nevíš přesně co. Víš že je to něco krásného a má to něco společného s nějakým partnerem.Čekáš nějaký ráj plný krásy a porozumění a tak. Každá v tvém věku je princezna a hledá krásného prince se kterým bude šťastná až do smrti. Najednou se stane, že potkáš kluka, který má daleko k tvým ideálům, ale poznáš, že je to právě ON.Budeš se na něj dívat a bude tě hezky a tak od něj nedokážeš oči odtrhnout a když ho neuvidíš, bude se ti stýskat. Nebude tě jasné, jak u něj můžeš vidět krásu, když ve skutečnosti má tvář poďobanou a vůbec není dle ostatních hezký. A zde tě teprve mohu poradit za pomoci analýzy procesu myšlení. Soustředím se však zatím pouze na část která spadá do myšlení okamžitého pocitového,čili na období mezi narozením a rozvojem řeči. Jak bylo řečeno, neexistuje blok, který by měl předem danou polaritu a vše záleží na tom jak byl mozek nastaven ve chvíli ukládání, jestli na plusovou prioritu, nebo na prioritu minusovou. Příklad: Byla jsi ještě mimino a cítila nějakou bolest, či třeba hlad. Maminka tě slyšela jak békuješ, přišla k tobě a odstranila příčinu toho nepříjemného věmu. A vtu chvíli byl tvůj mozek nastaven na příjem informací v polaritě plus. Ty bloky však většinou nejsou velké a obsahují třeba jen informaci o jedné maličké vrásce, která vzniká při úsměvu. Ozvěna těchto bloků plus je však tou nejsilnější s celého života, neboť není a nemůže být rušená funkcí slova. Můžeš ji však kdykoliv v životě aktivovat v paměti a to tehdy,když shodný blok vnímáš smyslem.Náhle cítíš příjemno ke kterému se neustále vracíš abs je znovu a znovu cítila a to je sama podstata lásky. Těcch bloků lásky je mnoho a přijímala jsi je ode všech ve tvém okolí, takže máš nyní kde hledat a víš co hledat.Až pozkáš toho kluka a náhle pocítíš to tajenmné příjemno,je to vzpomínka na dobu před rozvojem řeči. Když to dokážeš pojmenovat a třeba říci komu je podobný,pak se jedná o informace přijaté po rozvoji řeči. A nyní pokročíme o krůček dál. Tys jej našla a cítíš to krásné příjemno a chceš je cítit zas a znovu. Funkcí slova není možné takovou informaci aktivovat a tak jej vnímáš smysly zas a znovu, jako bys mohla to příjemno akumulovat a být jím plná. Zmizí však smyslový vjem a to příjemno postupně zmizí. A tak začneš vyhledávat kontakt a začínáš se snažit vnímaný objekt si nějak zajistit abs jej vnímat smysly mohla. Berme nyní fakt, že i on našel ty bloky lásky a snaží se o totéž. Ty ve snaze zajistit si věm bloků lásky podáš chlapci důkaz své lásky a ejhle. Co se stane? Ten chlapec náhle ví, že mu neutečeš a že bude ta své bloky lásky stále aktivovat. A ta přestane akumulovat to příjemno a začne hledat další bloky lásky. Hledání je však tím co mu umožní nalézt ozvěnu bloků, které má v paměti uložené v polaritě minus a náhle začíná cítit nepříjemno a toho se snaží zbavit. A tak tvé jednání mělo právě opačný důsledek, než s jakým jsi počítala, Capec začne ustupovat a ty cítíš stále silnější ohrožení vjemu bloků lásky a tak dáváš další a další důkazy své lásky a nevíš proč chlapec náhle utekl. Kdybys dokonale znala dvě věty a podstatu lásky,pak bys jednala právě opačně. Ukázala bys chlapci určitou svou volnost a vytvářela nejistotu.Tím bys vedla toho chlapce k tomu aby se snažil akumulovat to příjemno, stále se vracel k vnímání těch bloků lásky a nakonce bys jej přivedla až k tomu,že by podal důkaz lásky on tobě. Jenže to by přivedlo tebe k hledání a třeba bys našla bloky odporu a odešla ty. Protože by tě znalost podstaty pomáhala i v novém vztahu, za chvíli bys přivedla k důkazům lásky každého dalšího chlapce a sama bys postupně ztratila schopnost to příjemno cítit, Vždy by došlo k odporu a novému vztahu. A to je trest nejhorší. Oni by byli nešťastní, ale ty mnohem víc. a Tak je třeba si uvědomit logiku dvou vět. Nikoliv žádat,ale dávat své schopnosti tomu druhému.Nezná li podstatu, pak jej s ní seznam a poté budete oba jednat ve prospěch lásky, nikdy nebudete mít v lásce jistotu, oba se budete vracet k vnímání těch bloků lásky a budete i nacházet nové.A tak vaše láska stále poroste. Může se tě zdát, že je láska sobecká, že každý myslí více na sebe,ale je li láska spojena s první větou, pak se nedá o sobeckosti mluvit. Až dopracuji druhý díl toho zničeného románu, uvidíš to na modelových situacích a rozdílu mezi jednáním dle první a druhé věty v lásce a zákonitým důsledkům, které z toho i onoho jednání vyplývají.
Takže hledej a přelétej dál a hlavně se nenech přesvědčit slovy druhých, že ten či onen je, nebo není hezky.Oni ani ty své bloky lásky neznáte, ale poznáš je až se s nimi setkáš.Přijmeš li něčí pravdu krásy, nebo ošklivosti můžeš skončit ve vztahu, který tě nic nedá a třeba po čase odejdeš za tím u kterého to příjemno zaznělo a vůbec není dle pravd ostatních hezký. A ty najdnou budeš šťastná. Takovým blokem lásky může být i bradavice na nose, pokud ji máš uloženu v paměti v intenzivní polaritě plus.
MB |
| harleyka |
Posted - 13/12/2006 : 09:08:43 Nevim tak uplne co napsat.
Slavku, ja Ti rozumim a chapu to. Ja jsem jeste mlada a abych mela presne stanoveny nazor na svet, to uz bych musela byt nejaka extra chytra, kazdopadne nejaky nazor mam a dejme tomu i par zkusenosti, takze nezacinam "z niceho". Ale jeste stale jsem otevrena. Jsem ochotna vyslechnout a posoudit jakekoliv myslenky jinych lidi a jsem ochotna je i prijmout, pokud se budou shodovat s mym vnitrnim presvedcenim. Ja vim, Vy dva se taky umite vyslechnout a je uplne jednoduche pochopit Vase pozice. Vlastne jsou ma slova uplne zbytecna...
Ja ve vetsine pripadu taky uznavam spise svou "vlastni" pravdu, nez-li moudra nekoho jineho. A je to logicke. Nase nitra vi, jak to je. Jen je divne, ze kazdeho nitro funguje trosku nekde jinde... Asi ma kazdy clovek v sobe ulozeno neco, co mu urcuje, jakou cestou je pro nej nejlepsi se vydat. Jakousi buzolu, ktera mu porad miri na sever. A bohuzel spousta lidi miri jinym smerem...
Gratuluji k tricetiletemu manzelstvi, protoze ja mam strach, abych se vubec vdala. Vis, mas pravdu, kdyz pises, ze je pro me laska necim krasnym a tajuplnym. Kdyz mam nekoho rada, jsem schopna pro nej obetovat prakticky vse, nemluve o tom, kdyz nekoho miluji. Jenze ackoliv vse velmi prozivam a moje city vzdy sahaji do hloubky, je ve mne cosi, co odrazi vsechny city stranou jako pingpongovy micek a prevraci mi zivot vzhuru nohama. Je to jakasi preletava slozka meho ja, ktera potrebuje neustalou zmenu, neustaly kolobeh a zadny stereotyp. Potiz je v tom, ze ja se porad nedokazu sama se sebou vyrovnat...
Martina |
| navi |
Posted - 10/12/2006 : 20:36:28 Miloslave...veľmi dobre viem o čom je reč, aj na akom princípe to funguje, skôr ty si mi neporozumel, ale to nevadí...Máš na to právo... |
| Miloslav Bažant |
Posted - 10/12/2006 : 18:03:26 Navi.
Ty vůbec nevíš o čem je řeč.
MB |
| navi |
Posted - 09/12/2006 : 20:03:42 quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Martinko zdravím tě.
Jsem ženatý víc než třicet let a ač to psychologové považují za nereálné, ještě jsme se nikdy nepohádali.Přesto moje žena nikdy nebude mít jistotu a vždy se bude o to příjemno lásky bát.Kdyby tomu tak nebylo a měla jistotu,pak by začala hledat, začala by mně podávat důkazy své lásky a tím by mne připravila o nejistotu a začal bych hledat já.Ona však četla ten ztracený román a zná to co já. A tak jeden posiluje lásku druhého a nikdy mu nedá v lásce jistotu a naše vzájemná láska roste i po těch letech.
MB
Ja som pri svojej láske nezavislý od istoty a neistoty... |
| navi |
Posted - 09/12/2006 : 19:16:52 Miloslave...Chybu si našiel...Upozornila ťa na ňu Martinka a ty si si ju uvedomil...Most tu je metafora, ktorá spôsobila, že si neopustil rozhovor mezi mnou a tebou...Miloslave...Ty ani nemôžeš prijať pravdu môjho Boha, lebo nie si na ňu naladený...Musel by si sa dostať k svojmu duchu, aby sa ti to podarilo...Ja tvoju pravdu nechcem prijať preto, lebo nechcem stratiť svojho ducha a stratiť tak kontakt s Bohom...Miloslave...Pokiaľ neotvoríš dvere do svojej duše,o ktorej hovorila Harleyka, a neotvoríš svojho ducha, nemôžeš prijať môjho Boha... On je totiž až za dverami ducha... |
| navi |
Posted - 09/12/2006 : 18:10:12 Duch je stav bez myšlienok a bez pocitov...Je to čisté vedomie...Je to brána spojenia s Bohom bez viery...Ja som nikdy v Boha neveril...Pripustil som len možnosť jeho existencie a dal mu možnosť túto existenciu dokázať...On to urobil... |
| navi |
Posted - 09/12/2006 : 17:28:41 Harleyko...Trošku ťa opravím...Ja dokážem prijať, že má Miloslav iný názor, ale nedokážem ho prijať za svoj...Je mi cudzí...Ja nechem do toho sveta, v ktorom sa nachádza Miloslav...Bolo by to proti mojej vôli a chuti...Miloslavov názor ale akceptujem, pretože si ho vybral sám...Tu neide o chybu, ale o to, čo kto chce...Harleyko...My sme ukázkou dvoch odlišných názorov, ktoré sa vzájomne akceptujú, a nikdy by voči sebe nepodnikli násilie...Nieje to dobrý príklad pre ostatný svet?...Harleyko...My sme ako senvič...Jeden chleba z jednej strany, jeden z druhej a medzi nimi Harleyka...Spolu to chutí celkom dobre... |
| Miloslav Bažant |
Posted - 09/12/2006 : 12:24:56 Martinko zdravím tě.
Trošku jsem smutný ze tvých slov a bohužel neznám řešení. Nedivím se tomu, že se s toho cítíš unavená. Já také a hodně. Já ale nemohu mluvit jinak. Ješitný myslím nejsem,ale nemohu přijmout cosi, čemu odporuje mé poznání.Může být chybné a myslel jsem, že zde možná najdu tu chybu, že mně na ní někdo upozorní a já udělám opravu,nebo to celé jako omyl opustím. V duchu jsem i doufal, že se třeba najde někdo, kdo v tom pozná cisi cenného a napojí se tam, kde já jsem skončil.Ono Martinko ani to největší poznání nemá význam, není li sděleno a je li s ním člověk sám. Tehdy může podléhat omylům a nikdy se to nedozví. Ty martinko nejsi most mezi námi,ale důvodem proč jsem ten rozhovor neopustil. Tvé myšlení je schopné chápat a tak jsem hovořil s Navim a mluvil jsem k tobě a také k těm, které neznám a možná do tohoto fóra teprve vstoupí.Já nemohu přijmout pravdu Navihi boha, když znám jeho podstatu,čili důsledek funkce slova v procesu myšlení.Kdybych to udělal, pak bych buďto lhal, nebo popřel veškeré své poznání. Ptala ses na lásku a to je krásné téma,ale opět bych tě ji ukázal s pohledu programové analýzy. Pro tebe je láska něčím krásným a krásně tajemným.Pro mne je čímsi krásným, ale tajemství celkem postrádá. Tím není řečeno, že by moje schopnost lásky byla menší. Znám li zákonitosti lásky, mohu lásku u toho druhého posilovat a dát mu poznat mnohem větší štěstí lásky. Jsem ženatý víc než třicet let a ač to psychologové považují za nereálné, ještě jsme se nikdy nepohádali.Přesto moje žena nikdy nebude mít jistotu a vždy se bude o to příjemno lásky bát.Kdyby tomu tak nebylo a měla jistotu,pak by začala hledat, začala by mně podávat důkazy své lásky a tím by mne připravila o nejistotu a začal bych hledat já.Ona však četla ten ztracený román a zná to co já. A tak jeden posiluje lásku druhého a nikdy mu nedá v lásce jistotu a naše vzájemná láska roste i po těch letech. Pokud s tebou hovořím takto s pozice svého poznání,apk nenapadám ani tebe, ani tvého boha. Hovořím s tebou takto proto, že tvé myšlení je na úrovni dostatečné k pochopení toho co tě říkám. Odmítneš li to ze strachu o svého boha,pak se nic nestane a já se zlobit nebudu a nemohu. Rozdělila sis své myšlení na to co je tvoje a co patří bohu, může to být pro tebe velmi výhodné a celkem příjemné. Můžeš potom hovořit s bohem a může to tvé myšlení zesílit a zdokonalit, protože se dokážeš soustředit. U mne to bohužel možné není. Jen bych tě rád upozornil na nebezpečí těch různých praktik.Existuje příkladně i holotropní dýchání a podobně.To však může být životu nebezpečné a výsledkem mohou být docela obyčejné halucinace,které můžeš považovat za krásné a dokazující boha,ale ve výsledku to může poškodit tvé myšlení i život. To padání o kterém jsi psala, to používám zcela běžně a to když nemohu usnout.Tehdy si lehnu na záda a vytvořím si iluzi, že padám a vědomě zůstávám zcela bez pohybu. Potom se však probudím a je ráno. Tuto techniku usínání považuji za velmi výhodnou.Kdybych však byl pod vlivem alkoholu, pak se jí raději vyhnu,protože by se se mnou roztočila postel.
MB |
| harleyka |
Posted - 09/12/2006 : 11:15:47 navi, Vy se vzajemne nechcete pochopit, ale ani prijmout, ze ten druhy ma jiny nazor. Ani jeden nedokazete pripustit, ze Vy byste mohli udelat chybu. Na jednu stranu ano, svedci to o tom, ze mate pevnou vuli a ze si za svymi nazory stojite, ale na strane druhe... Nepripada Vam to trochu jesitne? Popravde receno me docela unavuje, jak se porad snazite obdiskutovat toho druheho, kdyz vysledek ztraci pointu. Ani jeden druhy nazor neprijmete a jini lide, napriklad ja, uz kolikrat nemam chut dal diskutovat, kdyz vidim, ze cokoliv reknu, bude pouzito proti mne...
Jak si predstavujes ducha, dusi a telo? Tak telo je zrejme, ale kde je meznik mezi duchem a dusi? Ja si s takovou myslenkou taky pohravam, taky by me zajimalo, jak to vidis Ty... |
| navi |
Posted - 08/12/2006 : 23:35:28 Harleyko...V hmotnom tele je aj duševné telo, ktoré mnohí nazývajú astrálne...Toto duševné telo má oči aj uši, preto vidí a počuje hmotný svet...Boh vidí všetko...Stvorenie tesne pod Bohom vidí všetko pod sebou, ale nevidí nad seba...To znamená, že Boha vníma intuitívne...Takto to pokračuje až po hmotný svet, ktorý je najtuhšou časťou stvorenia...My žijeme v tejto najtuhšej časti stvorenia...Keďže môžeme vidieť len to, čo je pod nami, nevidíme vlastne nijaký iný svet, pretože sme na konečnej...Svet nad nami nemôžeme vidieť, ale môžeme sa sním spojiť intuíciou... |
| navi |
Posted - 08/12/2006 : 23:14:37 Miloslave...Nie si bez duše...Každý človek má dušu a za dušou ešte ducha...Len máš do nej zabuchnuté dvere...Vieš, keby som to zhrnul, tak by som povedal, že tvojim základom je rozum, Harleykiným duša a mojím duch...každý človek má všetky tieto tri faktory...ty máš však vo vedomí v súčasnosti len faktor rozum, Harleyka rozum a dušu, a ja rozum dušu a ducha...Ducha mám však teraz v podvedomí, lebo vo vedomí by bol teraz kontraproduktívny... |
| navi |
Posted - 08/12/2006 : 23:03:40 Miloslave...Ja neuvažujem o Bohu...Ja som s ním v kontakte bez pomoci slov a aktivovaných pamäťových záznamov...Na kontakt používam intuíciu... |
| navi |
Posted - 08/12/2006 : 22:29:16 Harleyka má vtom pravdu, že je svojim vývojom medzi mnou a MB... |
| navi |
Posted - 08/12/2006 : 22:24:55 Harleyko...Tvoja duša nieje časťou Boha, ale časťou jeho vôle... |
|
|