| T O P I C R E V I E W |
| navi |
Posted - 29/11/2006 : 12:49:30 Na úrovni nekonečna sa dá pracovať s nekonečnom...Dokáže si niekto z vás predstaviť stav nekonečna?... |
| 15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
| Miloslav Bažant |
Posted - 21/12/2006 : 08:03:41 Ace Rimmere.
Pokud jsem užil jména Stalin pak to bylo proto,abych tě ukázal,že to vše není ak jednoduché, jak to na povrchu vypadá. Ten stav v tehdejším Sovětském svazu byl skutečně složitý a nebylo mnoho cest,jak jej zvrátit. Stalin vybral cestum která byla krutá,ale účinná. Takových které bys mohl srovnávat s Hitlerem bylo mnoho a jsou dodnes. Nekterých si třeba sám vážíš a některé možná zavrhuješ. Vždy je třeba dokázat se na věc podívat z různých pohledů. Podívej se třeba na Kennedyho s pohledu Vietnamců a poté s pohledu Američanů.Pokaždé budeš mít jiný výsledek.
MB |
| Ace Rimmer |
Posted - 20/12/2006 : 21:17:45 Musíš uznat sám ,že dávat Stalina za příklad zrovna tvé tvrzení nepodporuje .Stalin , Hitler ? Já mezi nimi moc rozdílů nevidím . Jen jeden je podstatný Stalin byl v WW2 na vítězné straně . |
| Miloslav Bažant |
Posted - 20/12/2006 : 20:13:00 Ace Rimmere.
Strč ruku do běžící cirkulárky a potom mně řekni, který zub byl tím špatným a který dobrým. zneužívá li většina lidí své schopnosti ve prospěch svého já a své uznané pravdy,děje se to tak jak říkáš a stejně na tom nic nezmněníš. Ten Hitler,či napoleon byli agresoři a ti vítězové se bránili. Nemohli se bránit hubičkami,či květinami. Museli být silnější než agresor a tak mohli působit dojmem, že jsou horší. Kdyby Stalin nebyl takový jaký byl, možná by vše dopadlo jinak. On diktaturou a krutostí donutil lidi k tomu aby se účinně bránili. Dnes jej soudíme,ale co když dělal to nejvýhodnější v dané chvíli a situaci? Já nevím, ale raději bych se soudů zdržel.Máme příliš málo informací a možných alternativ k posouzení.
MB |
| Ace Rimmer |
Posted - 20/12/2006 : 19:36:03 Zdravím Miloslave Nesouhlasím , teď si uvedl celou řadu těch těch co prohráli , protože byli tak špatní , ale je si třeba uvědomit ,že vítězové nebyli taky žádná neviňátka . Jenže při troše dobré propagandy a vhodného popisu dějin (vhodného pro ně ) dnes vypadají jako hrdinové . |
| Miloslav Bažant |
Posted - 20/12/2006 : 13:42:27 Tak s tímto nemužu souhlasit . Dějiny píší vítězové , kdyby hitler válku vyhrál , tak by z něj za 200 let byla třeba druhá matka Tereza .
Jenže on nemohl vyhrát.Každý člověk, který takto zneužívá schopností, si sám vytváří opozici,která jej nakonec zničí. Vyhrát by býval mohl, kdyby válčil příkladně jen s tehdejším Sovětstským svazem a s ostatními státy světa se spojil.On však válčil s kým se dalo a všichni se obrátili proti němu. Jeho činy ukazují jeho hloupost a fakt, že nikdy zvítězit nemohl. Stejně tomu bylo příkladně s Napoleonem a pokud se vrátím ještě dál do historie,pak tomu bylo stejně i říší Římskou a tak dál. Kdyby se dnes Amerika rozhodla uvolnit své přebytky a věnovat je ve prospěch muslimských států,třeba na zůrodnění pouští a zlepšení životních podmínek tamních lidí. Tak by se naprosto zmněnily vztahy a Amerika by ve výsledku získala mnohem a mnohem víc, než válkou. naftu by měla za hubičku a ti muslimové by na Ameriku skládali oslavné verše. Tohle je skutečná cesta k vítěztví a trvalému,ale je bohužel nepoužívaná. Ta matka Tereza využívala právě tuto cestu a proto ji nemůžeš stavět vedle Hitlera. Ona zvítězila a cenou byla láska ostatních a nejen cenou ale i důsledkem jejího jednání. Kdo však na tom těží? Církev, která svých schopností zneužívá a jedná v přímém protikladu.
MB |
| jkoo |
Posted - 20/12/2006 : 09:57:25 Dokáže si niekto z vás predstaviť stav nekonečna?...
Človek je relatívna bytosť voči absolutnu (nekonečnu) a preto i jeho myslenie či chápanie sa prejavuje v relatívnom procese. Z toho logicky možno vyvodiť záver, že predstaviť si nekonečno z relatívnej pozícii nie je možné, pretože tento stav z pozície ľudskej bytosti sa nedá zakúsiť a teda ani predstaviť. |
| Miloslav Bažant |
Posted - 17/12/2006 : 13:28:21 Ace Rimmere.
Ta terminologie byla opravena,nevím jestli dostatečně. Jsem zde proto, abych zjistil, zda je to možno pochopit ostatními,nebo to chápu pouze já a tak se snažím přispůsobit to ostatním. Zda se mně to podaří bůh ví, já ne.
Tu strukturu procesorů abch studoval zbytečně. To s tím nemá nic společného.Zde se jedná o proces myšlení a ten probíhá na jiném principu. Vlastně zde nejde ani o programovací jazyk, či cosi podobného, ale o to co označuje, co v procesu probíhá,čím je to podmíněno,co z toho vyplývá a co je v tomto procesu nemožné. Můžeš zde nesouhlasit, či souhlasit,ale nic to neměnní na tom, že je vše mnohokrát ověřováno, že byly provedeny některé pokusy, syntézy a výsledek podporoval tvrzení. Tím není řečeno, že bylo poznáno vše.Je to pouze začátek,ale již nyní poznávám význam tohoto poznání.
Já uznávám jako výhodné přijímání tvrzení druhých jako apriori správné a sám si je ověřuji. Běžným zvykem je považování tvrzení druhého za chybné a s toho vyplývá snaha toto spochybnit, či popřít.Autor poté obhajuje své tvrzení a dodává tím další a další informace. Obě cesty mají své výhody a nevýhody. Ta moje cesty má svou podstatu v tom, že jsem byl dlouho sám se svým poznáním a chyběla mně cesta ke konfrontaci s názory druhých. A tak mně stačily i ty chybné názvy a formulace. Zkrátka jsem věděl oč jde, uměl jsem s tím pracovat a o víc mně nešlo. Původně jsem neměl ani v úmyslu seznamovat s tím ostatní.Prostě mne to jen zajímalo a nic víc. Teprve když jsem poznal, jaký význam by to mohlo pro ostatní mít,nastal čas abych hledal cesty ke sdělení a to zde činím.Nic více a nic méně.
MB |
| Ace Rimmer |
Posted - 12/12/2006 : 20:29:28 Bohužel i po pečlivém přečtení jsem narazil a nepochopil oč jde . Myšlenka je to zajímavá ,ale bohužel téměř zabitá zmatky v pojmech . Jestli ti mohu poradit zkus si něco přečíst o strukruře procesoru . logických obvodech a uznáš sám , že tvá terminologie není to pravé . |
| Miloslav Bažant |
Posted - 12/12/2006 : 17:45:53 Ece Rimmere. Zřejmě by bylo vhodné podívat se do mého vstupu o programové analýze procesu myšlení.Tam je to popsáno.
MB |
| Ace Rimmer |
Posted - 12/12/2006 : 17:34:36 Nevím jestli se nebudu opakovat , ale musím napsat ,že opravdu nevím co je to informace plus a co informace mínus . |
| Miloslav Bažant |
Posted - 12/12/2006 : 16:18:33 Ace Rimere.Zdravím tě.
Ano plod je zásobován kyslíkem přes pupeční šňůru. Dojde li však ke vstupu polarizujích ibnformací, mozek "vysílá " do celého těla impulsy, které mohou vést k funkci bránice a následně k funkci plic. A to již je o něčem jiném.Navíc plodová voda se dostává pouze do části dýchacích cest, nikoli do plic. Když se dostane do plic,je to zlé a lékaři by tě řekli, co to znamená. Tím plácnutím se dostává plodová voda z dýchacích cest a nikoliv plic.Znám dvě ženy, které potratily a lékař jim sdělil, že došlo k utopení plodu plodovou vodou,která se jim dostala do plic.
Říkáš, že nerozumíš tomu, že mozek má v prenatálním stádiu vývoje pouze schopnost, nikoliv akci procesu myšlení? Uvědom si, že se ten mozek teprve vyvíjí,že není možné uložit jedinou informaci plus aniž by předtím došlo ke vstupu polarizující informace minus.Promysli si to a myslím že to není tak těžké pochopit. Já vím, že jsi do této chvíle přijímal informace jiné a jejich autory byly kapacity vědy. Já tyto informace také znám, ale poznal jsem, že jde o omyl a není to reálné. I největší kapacity se mohou mýlit. (já také) a tak tě nezbývá, než přemýšlet o tom, co je reálnější.
MB |
| Ace Rimmer |
Posted - 10/12/2006 : 22:18:49 quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Mozek však může existovat i bez funkce myšlení a to v prenatálním stavu. Tehdy má mozek pouze schopnost myšlení,ale funkce myšlení neprobíhá. Zde se dostávám do opozice k dnšním vědcům, kteří tvrdí, že myšlení probíhá i před narozením. Proces myšlení je aktivován vstupem polarizujících informací minus a teprve ve chvíli mizení stavu minus je nastaven na příjem informací v polaritě plus.
Jak již jsem psal v jiném topicu tohle jsem absolutně nepochopil .
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Zasáhne li sval bránice, pak dojde k nádechu. Pokud dojde k nádechu po porodu, je vše v pořádku a je dosažen stav plus. Dojde li k němu v těle matky, výsledkem je smrt plodu utopením v plodové vodě. MB
1)Nejsem lékař ,ale myslím si ,že plod je zásobován v těle matky kyslíkem přes pupeční šňuru => nevím jak by mohlo dojít k utopení (smrt v důsledku nedostaku kyslíku ) 2)Vždy sem si myslel , že dítě má v plicích po narození plodovou vodu a plácne se přez zadek ať si zabrečí a tu vodu z nich dostane .
|
| Ace Rimmer |
Posted - 10/12/2006 : 22:09:21 quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Guote a Navi, zdravím vás.
Je vlastností myšlení potlačovat v paměti nepříjemné informace. A tak raději vzpomínáme na to co bylo příjemné: S tím Hitlerem je podobné jako s Herodem. Zatím je to čerstvá infomace a jsou zde i fašisti a nacisti, kteří jej uznávají, ale ti časem zmizí a uplynou staletí a Hitler a jemu podobní zmizí b propadlišti času. Ježíš a ostatní, kteří dokázali lidem ukázat cesty k lepšímu životu budou žít v lidském vědomí dál a to je ten rozdíl.
MB
Tak s tímto nemužu souhlasit . Dějiny píší vítězové , kdyby hitler válku vyhrál , tak by z něj za 200 let byla třeba druhá matka Tereza .
|
| Miloslav Bažant |
Posted - 04/12/2006 : 14:54:58 Zdravím Navi.
Trošku se vrátím. Nějak jsem přehlédl tvůj vstup o poháru a vodě a proto na něj reaguji až nyní. Pohár a voda se mně nezdá být dobrým přirovnáním. Pohár může existovat bez vody a voda bez poháru.Tvé myšlení však je tvém mozku přímo závislé. Myšlení je důsledek funkce mozku a bez mozku nemůže existovat. Mozek však může existovat i bez funkce myšlení a to v prenatálním stavu. Tehdy má mozek pouze schopnost myšlení,ale funkce myšlení neprobíhá. Zde se dostávám do opozice k dnšním vědcům, kteří tvrdí, že myšlení probíhá i před narozením. Proces myšlení je aktivován vstupem polarizujících informací minus a teprve ve chvíli mizení stavu minus je nastaven na příjem informací v polaritě plus. Kdyby došlo u plodu v těle matky, ke vstupu polarizujících informací minus, došlo by následkem normálních funkcí mozku k procesu chaotického hledání stavu plus. Tehdy mozek samočinně vysílá do celého těla chaotické impulsy. zasáhne li takový impuls sval, ten se smrští a dojde k pohybu. Zasáhne li sval bránice, pak dojde k nádechu. Pokud dojde k nádechu po porodu, je vše v pořádku a je dosažen stav plus. Dojde li k němu v těle matky, výsledkem je smrt plodu utopením v plodové vodě. Není li dosaženo mizení stavu minus, mozek neumí uložit jedinou informaci v polaritě plus. Jediné informace, které je mozek schopen uložit před narozením,jsou informace příkladně o srdeční akci,rytmu a podobně.Dýchání je však již informace polárně uložená a to až po narození. Jakési genetické ukládání paměťových infomací je nereálné.
MB |
| navi |
Posted - 04/12/2006 : 14:08:46 Správne Miloslave...To quote, je značkou prekopírovania predchádzajúcich viet... |
|
|