www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Budoucnost?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
Theorist Posted - 01/09/2012 : 23:45:26
Budoucnost se už stala, nebo teprve vzniká?
Je budoucnost předurčená?

Očekávám trošku volnější diskuzi
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
neronis Posted - 28/09/2012 : 10:36:16
kay, to je záměr, aby to vypadalo chytře ;)

Ta hra se kdysi prodávala a jediné co bylo třeba, běhat do leva a doprava s kuchařem, který má pánev a vyhazuje tři nebo čtyři palačinky do vzduchu současně. Umělo to být tak rychlé, že byla na displeji místo palačinky vidět jenom šmouha

Je fakt, že dnes je x dalších věcí, akorát já si myslím, že ten příspěvek narážel na hyperaktivitu a možnost okamžitě kontrolovat situaci, což jde jenom ve hrách

kay Posted - 27/09/2012 : 19:52:37
Neronisi, mé mlčení neber, jako že s tebou nechci mluvit, mně jen čas od času trvá, než tvé příspěvky pochopím. Někdy píšeš poněkud komplikovaně. Jen malá technická – ty hraješ PC hry a „veselý kuchař“ je jedna z nich? Budoucnost si nijak neplánuješ, spíše jsi zaměřen na přítomnost, ne? I když, podle mého názoru, on se pohled na budoucnost (plánování) začal dost striktně měnit už všeobecně, aniž by byl člověk nutně závislý na pc hrách.

neronis Posted - 26/09/2012 : 19:19:06
quote:
Originally posted by kay

Zdravím. Jen sem s dovolením přidám podle mne velmi zajímavé video, týkající se diskutovaného tématu času. Bohužel jej mám pouze v aj:
http://www.karmatube.org/videos.php?id=1989

Já si myslím, že kdo hraje počítačové hry nemá jen zrychlené vnímání času, ale i rychlejší myšlení. Hodně to svádí si myslet, že je někdo netrpělivý, ale možná se jen zaměřuje na nějaké neprogresivní věci.

To "asociální" je jakýsi termín, ale ostatní udělají třeba jenom jednu věc za den a ten zbytek času je jim příjemně tak nějak automaticky.

Já se to učil tak, že jsem si k nim nebudoval nějaký osobní vztah a pak nám bylo dobře. Horší je, když je člověk závislý na jejich rozhodnutí. Jsou to prostě zpomalení kreténi od té doby, co jsem přejel plný počet bodů na veselém kuchaři.

Určitě to svádí k tomu hodně věcí vzdávat, ale emoce jsou velmi silná zbraň. Většinou není možné si uvědomit ani zřejmou věc, když je vzdálená, když se musíš každý den soustředit na miliony věcí krátkodobých. To proto je důležité umět si zavést nějaký rituál nebo zvyk, na který je třeba každý týden čas.

Taky to může být i nějaká výmluva na to, že nejdou věci snadno. V těch hrách to většinou jde a v realitě se v porovnání s tím neděje skoro vůbec nic. Necháváme všechno okolo nás fungovat jakýmsi samospádem a jenom produktivita rozhoduje o tom jak se budeme mít.
kay Posted - 26/09/2012 : 09:30:54
Zdravím. Jen sem s dovolením přidám podle mne velmi zajímavé video, týkající se diskutovaného tématu času. Bohužel jej mám pouze v aj:
http://www.karmatube.org/videos.php?id=1989
Milan.Miló Posted - 22/09/2012 : 17:34:04
Neronisi

--------------------------

Myslíš si, že dobrou karmu mají jenom upřímní lidé? Potom ale záleží na jejich motivaci a příčině proč něco dělají. Já bych řekl, že to potom nemusí vypadat dobře pro nikoho, kdo třeba pracuje pro peníze.
--------------------------

Neronisi já si myslím, že
dobrou karmu může mít
jakýkoli člověk.
Který se snaží o to aby
především nepodléhal
tomu aby vědomě ubližoval.
Či se přespříliš připoutával
ke světskému požitkářství.

-------------------------------
Například kdybych já jednal instinktivně, tak bys mě nasral každým slovem, kterým vypustíš z pusy. Ty ale za to nemůžeš a já mám motivaci na tyhle věci, takže se na to
vůbec nesoustředím a najednou to funguje.

Tak to jsem moc rád, že
to takhle velice dobře zvládáš.
A, že k tomu přistupuješ s
nadhledem.

Protože, když člověk mnohdy jedná
instinktivně, tak podléhá většinou
impulsivnímu chování, které v lidech
vyvolává a uvolňuje napětí, které
lidi dokáže velice dobře ovládnout.

-----------------------------
Jenže to vůbec nezahrnuje jakoukoli samostatnost stejně jako u karmy, kde se nemůže lhát nebo co a člověk je tak odkázaný jenom na to co si o něm myslí ostatní.
----------------------------

Jen jsem chtěl říci, že lidé
samozřejmě lžou taky asi proto,
že chtějí zapadnout do kolektivu,
kde si chtějí vytvořit své postavení.

Ale lež velice negativně ovlivňuje
a působí na Náš vlastní psychický svět velice
nás ovlivňuje v samotném dalším
rozhodování a konání.

To je nám všem dáno.
A jen na každým z nás individuálně
záleží co s tím udělá.

Milan.Miló.
neronis Posted - 22/09/2012 : 12:47:59
quote:
Originally posted by Milan.Miló

Karma je to co se i spolupodíli
na tvém samotném cítění a vnímání
nezaobalené do roušky přetvářky.

Protože přetváří-li se člověk jenom tak
tak stále to bude lež

Myslíš si, že dobrou karmu mají jenom upřímní lidé? Potom ale záleží na jejich motivaci a příčině proč něco dělají. Já bych řekl, že to potom nemusí vypadat dobře pro nikoho, kdo třeba pracuje pro peníze.

quote:

A nemusí to být hned, že něco
někdo potlačuje tak jako radost
s práce pociťují a mají třeba vorkoholici.

Můžeš označovat frigidní lidi nebo workoholiky podle terminologie jak chceš, ale to nevymaže příčinu proč jsou zrovna takoví.

Například kdybych já jednal instinktivně, tak bys mě nasral každým slovem, kterým vypustíš z pusy. Ty ale za to nemůžeš a já mám motivaci na tyhle věci, takže se na to vůbec nesoustředím a najednou to funguje.

Frigidní člověk neměl pěkné holce co říct, protože ty jsou jako výkladní skříň a spíš se musí učit odmítat než konverzovat. Tlustá sousedka Máňa smrdí, a tak zůstává v práci raději přes čas, aby mohl své mamince říct jaké věci jsou pro něj důležité a že je velký frajer.

Učíme se vypouštět z vnímání mnoho z toho, co funguje spíše jako překážka, abychom dokázali existovat a zapadli do všeobecné škatulky, kterou se prezentují jiní lidé. Mají o nich minimum informací, přesto lidé chtějí vypadat minimálně jako oni, protože takový způsob jim pravděpodobně zajistil to kde jsou dnes.

Jenže to vůbec nezahrnuje jakoukoli samostatnost stejně jako u karmy, kde se nemůže lhát nebo co a člověk je tak odkázaný jenom na to co si o něm myslí ostatní.
Milan.Miló Posted - 21/09/2012 : 19:09:59
Neronisi

-------------------------
Už vím, dobrou karmu si člověk buduje třeba ještě při obchodním jednání nebo v práci, kdy chce vypadat solidně, nad věcí a tak.
------------------------

Neronisi může se to tak třeba tvářit,
ale určitě to tak nebude.
Karma je to co se i spolupodíli
na tvém samotném cítění a vnímání
nezaobalené do roušky přetvářky.

Protože přetváří-li se člověk jenom tak
tak stále to bude lež, která se pak
samotná projeví.

-------------------------
Má to výhodu, že se tak učíme potlačovat své zvířecí pudy a někdy, kdy jde o přežití až za hranici nějaké vlastní přirozenosti. Takže někdo třeba už nemá rád sex nebo začne mít radost z toho, že pracuje.
------------------------

Nevím zda-li tím to potlačuješ
zvířecí pudy to asi ne.
Někdo třeba nemá rád sex
a mohou, to být frigidní či
asexuální lidé.
A nemusí to být hned, že něco
někdo potlačuje tak jako radost
s práce pociťují a mají třeba vorkoholici.

Milan.Miló.

Milan.Miló Posted - 21/09/2012 : 19:05:21
Neronisi

-----------------------
Tak to mám asi dobrou karmu, protože jsem na všechny hrozně moc hodný. Akorát já to dělám proto, aby mě třeba někde nechali bydlet nebo jsem zkrátil konverzací, takže důvod vlastně nerozhoduje, karma je dobrá.
-----------------------

Neronisi karmu má každý takovou
jakou si zaslouží.
´´Stromy poznáš po ovoci´´.

Milan.Miló.

neronis Posted - 21/09/2012 : 17:30:29
Už vím, dobrou karmu si člověk buduje třeba ještě při obchodním jednání nebo v práci, kdy chce vypadat solidně, nad věcí a tak.

Má to výhodu, že se tak učíme potlačovat své zvířecí pudy a někdy, kdy jde o přežití až za hranici nějaké vlastní přirozenosti. Takže někdo třeba už nemá rád sex nebo začne mít radost z toho, že pracuje.

Takže to vlastně není nic jiného než emocionální sebekontrola a ty pozitivní a negativní přirovnání se k tomu tak nějak přidaly.
neronis Posted - 21/09/2012 : 17:00:56
Tak to mám asi dobrou karmu, protože jsem na všechny hrozně moc hodný. Akorát já to dělám proto, aby mě třeba někde nechali bydlet nebo jsem zkrátil konverzací, takže důvod vlastně nerozhoduje, karma je dobrá.
Milan.Miló Posted - 20/09/2012 : 20:13:40
Neronisi

------------------------
Milane, já když bych někomu vrazil a on mi nastavil druhou tvář, tak už dál sice nepokračuju, ale můj názor na něj se nemění. Možná ho to ještě více deklasuje. Nemyslím si, že akce a reakce bývají jenom "pozitivní".
------------------------

Neronisi, i když tvůj názor se
na něj nezmění tak ona dotyčná
osoba tím, že ti nastaví onu tvář.
Se vyhne negativnímu působení
dané akce.
A tedy nepůsobí negativně.
Čímž nevyvolává ve světě kolem
žádné zlo a zbytečné napětí.
A tak v jeho psychice nevzniká
žádné napětí nebo jen minimální.
A tak se do světa kolem nepromítá
negativismus či zlo, které by na něj
mohlo působit.

---------------------------
Možná ho to ještě více deklasuje. Nemyslím si, že akce a reakce bývají jenom "pozitivní".

Samozřejmě máš pravdu, když
tvrdíš, že akce a reakce nebývají
jen pozitivní.
Bývají i negativní a zlé.

Ale to je jen zase zpětná vazba
na danou karmu.
Jak individuální tak kolektivní.
Třeba jako při oné metylalkoholové
aféře, která zde vládne a, která
si vybrala za následek už tolik
životů.

Milan.Miló.
neronis Posted - 20/09/2012 : 19:20:38
Milane, já když bych někomu vrazil a on mi nastavil druhou tvář, tak už dál sice nepokračuju, ale můj názor na něj se nemění. Možná ho to ještě více deklasuje. Nemyslím si, že akce a reakce bývají jenom "pozitivní".
Milan.Miló Posted - 20/09/2012 : 19:05:54
Neronisi

A jak karma hodnotí co je pozitivní a negativní?

Karma vychází z daných příčin
tedy samotné kauzality tedy příčinnosti,
ze které vyplívá samotný důsledek.

Karmu už naznačoval ve svých podobenstvích
Kristus, když říkal udeří-li tě někdo do tváře
nastav mu svou druhou tvář.

Čímž myslel a měl na vědomí, když člověk
bude jednat v souladu s láskou tím se samotné
negativní a špatné karmické skutky vyruší.
A člověk bude tak v souladu s přírodou
a veškerým Universem.

Mě přijde celkem normální, že pokud člověk něco dělá, tak tím směrem třeba mimoděk nějak jde a posléze se "naplní" i když záleží na tom jak moc to drhne, co je zrovna žádané a tak. To ostatní mi přijde jenom nějaké přání karmy, které si někdo z nějakého důvodu vytvořil a já nevím proč.
-----------------------------

Karma nemá žádné přání
karma je přírodní a jediný zákon
akce a reakce.

Tudíž každému přinese jen
to zasadil tak taky sklidí.

Milan.Miló.
neronis Posted - 20/09/2012 : 17:28:06
A jak karma hodnotí co je pozitivní a negativní?

Mě přijde celkem normální, že pokud člověk něco dělá, tak tím směrem třeba mimoděk nějak jde a posléze se "naplní" i když záleží na tom jak moc to drhne, co je zrovna žádané a tak. To ostatní mi přijde jenom nějaké přání karmy, které si někdo z nějakého důvodu vytvořil a já nevím proč.
Milan.Miló Posted - 20/09/2012 : 16:17:47
Neronisi

Milane, takže nejlepší je nedělat raději nic, ne? Co já vím na co šlápnu až půjdu do lesa nebo koho urazím tím, že si ráno nevyčistím zuby.

Neronisi karma je zcela individuální
a zároveň i kolektivní.
Karma se promítá ve všem co činíme.
Myslím, že to cos napsal je určitě
taky jakýsi projev karmy.

A však znám tři projevy karmy
první je pozitivní druhou je neutrální a třetí
negativní.

A každý s těch to tří projevů karmy
nabízí vždy zcela odlišný projev karmy.

Dám příklad člověk, který podléhá