| T O P I C R E V I E W |
| navi |
Posted - 29/11/2006 : 11:58:48 Z tohoto pohledu na původ všeho, co existuje, plyne, že vědecká teorie vzniku vesmíru známá jako „teorie velkého třesku“ je ZKRESLENÍM toho, co skutečně nastalo. Tato teorie pojímá tento proces jako akt násilí a explozi. V tomto procesu se neodehrálo ani žádné násilí, ani nenastal žádný výbuch. Fakticky tomu bylo NAOPAK: Byl to akt Absolutní lásky a Absolutní moudrosti Nejvyššího, kdož započal Svou vlastní Absolutní mocí popud v centru té akumulace a absorbce zvaném hmota, aby tak dal zrod vesmíru. Jiným problémem teorie velkého třesku je to, že neumí náležitě vysvětlit ani to, jak tato akumulace a absorbce nastala, ani to, jak vznikly částice a čistá energie. Jen předjímá to, že čistá energie je tu vždy sama od sebe bez jakéhokoli zdroje. Ale i ta nejčistší energie má zdroj a je nemyslitelné pochopit existenci energie bez zdroje, který ji předchází.
|
| 15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
| navi |
Posted - 09/12/2006 : 16:54:47 Východná meditacia je koncentrácia na prázdnu hlavu bez myšlienok...Vyčistenie hlavy...Žiadne myšlienky, žiadne pocity...A vedomie ostáva...Západná meditácia je to čo si opísal ty... |
| Miloslav Bažant |
Posted - 09/12/2006 : 12:45:41 Navi.
Meditace je uvedením se do absolutního klidu ve kterém nic neruší tvé soustředění na jednu věc, na jeden problém a třeba na přemýšlení o bohu. Vždy však myslíš pouze ty a někdy můžeš klamat i sám sebe. Jsou tací, kteří při meditaci viděli ,nebo slyšeli boha. Tito lidé si uměle stvořili halucinaci, protože si to přáli. Meditaci jsem užíval, když jsem měl nějaký problém se kterým jsem si nevěděl rady a neustále mne v přemýšlení cosi rušilo a odvádělo myšlenky jinam. To však už je dávno, dnes už se dokáži koncetrovat baz meditace.
MB |
| navi |
Posted - 08/12/2006 : 19:43:11 Miloslave...Vieš čo je to meditácia?... |
| navi |
Posted - 08/12/2006 : 19:39:12 Ja nepovyšujem jednu pravdu nad druhou, ale cesta stredu, čili nadhled nad všetkými pravdami, mi je vlastní, nezávisle od toho, či to príjmeš alebo nie...To pre mňa nieje podstatné...Podstané je to, čo o tom viem sám...K tomu čo viem nepotrebujem podporu ostatných, pretože moje vedenie nevyrástlo z tohoto základu...To čo viem mám od Boha a nie od ľudí... |
| Miloslav Bažant |
Posted - 08/12/2006 : 14:32:11 Navi.
Mýlíš se,když intuici směšuješ s tím, kdy nemáš v hlavě žídnou myšlenku. Takovému stavu se říká kóma a je li to stav trvalý platný za života, pak je toto debilita.Představ si třeba detektiva,který má v hlavě prázdno a vydedukuje kdo je vrah. To je holý nesmysl. Intuice je stav při kterém za pomoci slov aktivuješ paměťové záznamy a skládáš dohromady logiku daného problému. To je pravý protiklad toho co říkáš a Nirvána je úplně něco jiného. Nirvána je střed,či cesta středu,čili nadhled nad vším díky poznání. Urovnej ve své mysli listy stromu znaků a dostaneš se svou myslí nad všechny pravdy.Tehdy dosáhla tvoje mysl nirvány, čili nadhledu cesty středu.Ty této nirvány nemůžeš nikdy dosáhnout, dokud budeš jednu pravdu nad ostatní povyšovat. To o čem stále hovoříš je přemýšlení v kruhu uznané pravdy. Hovoříš li ve své mysli s bohem,pak to jsou tvoje myšlenky dané vírou.
MB |
| navi |
Posted - 07/12/2006 : 23:11:07 Poznám stav vedomia, kedy nemám v hlave ani jednu myšlienku a tým pádom ani slovo...A vedomie existuje ďalej...Buddha tomu hovoril stav nirvána...Len cez prázdne vedomie si schopný prijímať informácie od Boha...Ľudovo sa prázdnemu vedomiu hovorí intuícia... |
| Miloslav Bažant |
Posted - 06/12/2006 : 14:03:54 Navi. Co na to říci? Celkem nic. Bůh je záležitost duchovní a ta je důsledkem procesu myšlení, který je na hmotě závislý. Tedy ani boha nemůžeš bez hmoty svého mozku vnímat.Za pomoci slova jej můžeš stvořit a můžeš jej za pomoci slova od někoho přijmout a uznat za pravdu. To je vše. Tvoje duše je důsledkem slova v procesu myšlení stejně jako moje. Když si myslíš, že může tvoje duše existovat bez tvého mozku samostatně, je to tvůj problém a já s tím nemohu nic dělat.
MB |
| navi |
Posted - 06/12/2006 : 12:46:52 V slovenčine e mäkčí prechádzajúcu spoluhlásku...V češtine nie...Takže to napíšem po česky...Hmotně nepostrehnuteľné... |
| Miloslav Bažant |
Posted - 06/12/2006 : 11:25:19 Navi zdravím.
Nyní jsi popřel sám sebe. To nehmotné je dle tebe hmotné, nepostřehnutelné? To snad přece jenom néééé??
MB |
| navi |
Posted - 05/12/2006 : 07:00:41 Hmotne nepostrehnuteľné... |
| Miloslav Bažant |
Posted - 04/12/2006 : 14:56:32 Ale aké Navi?????
MB |
| navi |
Posted - 04/12/2006 : 14:00:39 Miloslave...Trebárs nieje tvojou úlohou, aby sa ti mimohmotný svet zjavil vo vedomí, takže to vôbec nemusíš riešiť...Mimohmotný svet je realitou pre toho, kto v ňom je svojím vedomím...Takéto vedomie má v sebe iné prvky, ako hmotné... |
| Miloslav Bažant |
Posted - 03/12/2006 : 12:19:39 Navi zdravím tě.
Mám dojem, že se mýlíš. Ta paměť o které mluvíš, není zablokovaná. Pouze chybí. Ty neustále hovoříš o Bohu, mimohmotném světě a podobně,ale nic nám nevědomým neobjasníš. Já znám svět hmoty a energie,ale tan mimohmotný neznám. Pouč mne a ukaž mně podstatu tohoto mimohmotného světa. Na jakém existuje principu? Jinak si na něj nevzpomenu a nevzpomenu.
MB |
| navi |
Posted - 02/12/2006 : 19:01:51 Miloslave...Páči sa mi na tebe, že si humanista...Pravý duchovný svet teraz nieje súčasťou tvojho vedomia, ale bol aj bude...Bol dobrovoľne bez násila a bude dobrovoľne bez násilia...Sranda je, ako perfektne máš zablokovanú pamäť, že sa ti tam nedostáva nič z mimohmotného sveta... |
| Miloslav Bažant |
Posted - 02/12/2006 : 10:42:57 Navi.Zdravím tě.
Když si trošku zažertuji,pak mohu tvrdit, že ten velý třesk stál i na počátku tvého vesmíru, bylo to tehdy, když se tví rodiče měli rádi. To je ten největší zázrak přírody, když se setkají dvě pravdy a vznikne život nový. Ten začátek bys mohl vidět jen pod mikroskopem a podívej se dnes co z toho vzniklo. Celé tvé tělo je z hlediska mikrokosmu obrovský vesmír a přesto vznikl z čehosi tak maličkého. Kdybys byl na planetě Zemi svého mikrokosmu, neviděl bys možná dál, než několik setin milimetru a přesto bys nad hlavou viděl vesmír podobný tomu našemu a přemýšlel o jeho nekonečnosti.My lidé si můžeme vymyslet cokoli,ale jak je tomu skutečně se nikdy nedozvíme. To co jsme si vymysleli můžeme uznat za pravdu,ale měli bychom si uvědomovat, že jsou to stále jen výmysly a nemělo by nás to dělit a stavět proti sobě. Nyní mám na mysli všechny lidi. Podívej se po světě, kolik lidí se pro ty výmysly navzájem zabíjí.
MB |
|
|