T O P I C R E V I E W |
neronis |
Posted - 27/12/2011 : 18:12:29 Tak jsem to zvládnul, po dvou letech usilovného bádání a hledání, jsem přišel na to jak udělat web, do kterého se dá vrazit reklama, aniž by mě to stálo jedinou korunu.
http://www.rybioci.cekuj.net/
Bude se tam probírat všechno, co mě nějakým způsobem zajímá nebo k tomu mám co říct. Když to půjde dobře, měli by se časem nabírat členové a založíme politickou stranu.
Uvítal bych jakékoli připomínky k tématům, které tam rozepisuju. Ony se dají ty články editovat, takže pokud tam bude nějaká logická nesrovnalost nebo na něco zapomenu, dost mi tím pomůžete.
Předem říkám, že se nesnažím rozebírat populární témata ani je tavit tak aby se líbila lidem. Důležitější jsou podle mě fakta a to ostatní se dá dnes zaplatit penězi (když jsou). |
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
neronis |
Posted - 11/03/2012 : 13:14:05 Obětovat se pro únik z reality http://www.rybioci.cekuj.net/2012/03/11/obetovat-se-pro-unik-z-reality/
Pro mezilidské vztahy je důležité, když si umíme navzájem vycházet vstříc a přinášet různé oběti. Říká se, že kdo se umí vcítit do druhého, snadněji pochopí jeho situaci a udělá pro něj víc než by se od něj vyžadovalo.
Takové vnitřní rozpoložení má však svá úskalí. Každý z nás se dostává každodenně do situací, které podobné chování nevyžadují. Tedy pokud je empatie pro člověka tím hlavním nehledě na okolnosti nebo opravdu nutný důvod, zpravidla funguje jako prostředek podvědomé sebeobrany.
Jednoduše se onen pocit pomoci za každou cenu ve vypjatých chvílích transformuje, aby subjekt nepřišel o své sebevědomí. Takže když mu například někdo vynadá, soustředí se na souvislosti, kdy patrně udělal něco špatně, namísto faktické skutečnosti jestli si o něm ten druhý prostě nezačíná myslet, že je to blbec.
Pokud by to tak mělo být, bude chybět empatickému subjektu jakýkoli prostředek pro emocionální zvládnutí elementárních životních situací a začne se projevovat autistickým způsobem. Z čehož vyplývá, že empatie, vycházení vstříc a oběť pro druhého sice může v jistých chvílích znamenat velkou nevýhodu pro prospěch subjektu, ale aniž by si to uvědomoval, dělá to hlavně sám pro sebe, protože jinak žít neumí.
V důsledku zanedbané výchovy a velmi složitého sociálního prostředí se mnoho z nás učí velmi těžce jak nakládat se svým životem. Obecná morální přesvědčení nám radí, že pomáhat druhým se vždy vyplatí, nicméně pokud se osvojí kategoricky, může se stát, že se přestaneme chovat zodpovědně jen proto, aby nám to neublížilo. |
neronis |
Posted - 05/03/2012 : 20:50:40 elx, jsou to kokoti, co na to říct |
elx |
Posted - 05/03/2012 : 13:39:32 neronis: se člověk pak ani nediví, že někdo ujíždí na piku nebo se rozhodne pro politickej terrorismus.. |
neronis |
Posted - 05/03/2012 : 05:52:35 elx, mě nepřijde přemýšlení zase tak zábavné. Když nebyla žádná technika, sporty a tak, lidem asi nic jiného nezbývalo a když už, měli by se učit starat hlavně sami o sebe. To ostatní vyřeší adaptivní procesory a mozky v láhvi, napíchnuté na čidla ;) anebo kreténi co sedí jenom doma u počítače. |
elx |
Posted - 04/03/2012 : 20:25:11 Gullsy: Sice jsem zrovna o tvůj názor nestál, ale protože to bylo vtipný, budiž ti odpuštěno.
neronis: můžeš si založit vlastní náboženství a koukat jak se takovýhle lidi honěj za každou sračkou co řekneš - diskutujou o ní, pokládaj za ní životy, nacházej v ní útěchu, provokuje je.. ale to je zase jen zábava, což zřejmě nechceš.. jakoby život nebyl o ničem jinym.. :) |
neronis |
Posted - 04/03/2012 : 17:43:01 quote: Originally posted by elx
"že tu jsme právě kvůli nějakému střetu názoru" - asi je čas, abysme přišli o iluze.. lidskej faktor je a vždycky bude do jistý míry blokem.. nabourání základních hodnot => nabourání pilířů identity => pohrdlivej postoj vůči nabourávajícímu.. ten vzorec je jednoduchej..
Říkám, že je na prd, když tohle někdo dělá jenom pro zábavu. V čem se potom realizovat, když zbývá jenom vlastní identita? |
Milan.Miló |
Posted - 04/03/2012 : 15:18:04 Elx
---------------------------- Milan:
pochopitelně, charakter jednotlivce je v tý interakci implicitně taky (jinak by to nebyla interakce dvou subjektů).. teď už mi jen řekni, jestli myslíš, že individuální charakter je boží dílko.. --------------------------
Já si myslím, že mi sami jsme entitou, tedy jakousi jiskrou Božího vtělení, která hoří v každém z nás. Bez rozdílu toho zda-li si to uvědomujeme či nikoliv.
Milan.Miló.
|
Milan.Miló |
Posted - 04/03/2012 : 15:09:41 Neronisi
---------------------------- Milane, v tom je přece pointa, ne? Proč by to měl někdo jako jinak dělat, jaký by měl mít důvod?
Myslím, že ty důvody jsou pokaždé takové, jen morální a etičtí lidé se učí více plavat v tom, čemu se říká "milosrdná lež". To mi nepřijde moc užitečné, protože to dost omezuje kreativitu, ale zase na druhou stranu když někdo mermomocí potřebuje slyšet tyhle věci, měl by možnost si je najít. ---------------------------
Neronisi je to tak proč by to měl někdo dělat jinak. Ano právě v tom je pointa.
Morální lidé se mnohdy snaží o to aby se mnohdy dodržovaly jakási pravidla a řád, ve společnosti jen proto aby nemorální lidé je mohli zase porušovat.
Milan.Miló.
|
elx |
Posted - 04/03/2012 : 10:48:08 Milan:
pochopitelně, charakter jednotlivce je v tý interakci implicitně taky (jinak by to nebyla interakce dvou subjektů).. teď už mi jen řekni, jestli myslíš, že individuální charakter je boží dílko..
neronis:
"že tu jsme právě kvůli nějakému střetu názoru" - asi je čas, abysme přišli o iluze.. lidskej faktor je a vždycky bude do jistý míry blokem.. nabourání základních hodnot => nabourání pilířů identity => pohrdlivej postoj vůči nabourávajícímu.. ten vzorec je jednoduchej..
btw: "Většinou má subjekt k iracionalitě nějaký velmi zřejmý důvod" - přesně tohle jsem se snažil vysvětlit Absolutovi, ale dozvěděl jsem se akorát, že jsem duševně chorej, sobeckej a nepokornej.. co potom? |
neronis |
Posted - 04/03/2012 : 06:57:56 quote: Originally posted by elx
Kdybysme nehledali lidi s jinym smýšlenim, nechodíme na filosofický fóra. Ale když ti někdo mele pořád tu stejnou blbost dokola, aniž by to dávalo smysl...
elx, taky si myslím, že tu jsme právě kvůli nějakému střetu názoru. Ale když se ty argumenty nijak nemění, nereagují na nějakou transformaci i když by k tomu měl být důvod, pak sem ten člověk chodí asi jen proto, aby si něco dokázal (nebo tomu svému ideálu) |
neronis |
Posted - 04/03/2012 : 06:54:58 quote: Originally posted by Milan.Miló
Právě mnohdy to vrcholí tím, že společná idea, která jim je vkládaná do myslí je mnohdy právě zneužita. V prospěch menšiny tedy lidí, kteří jsou na vrcholu hierarchie.
Milane, v tom je přece pointa, ne? Proč by to měl někdo jako jinak dělat, jaký by měl mít důvod?
Myslím, že ty důvody jsou pokaždé takové, jen morální a etičtí lidé se učí více plavat v tom, čemu se říká "milosrdná lež". To mi nepřijde moc užitečné, protože to dost omezuje kreativitu, ale zase na druhou stranu když někdo mermomocí potřebuje slyšet tyhle věci, měl by možnost si je najít.
Ale to je podle mě všechno - nejdůležitější jsou skutky jako takové a ne jak se o nich mluví. Nemůžeš totiž rozumové uvažování nutit někomu, kdo o něj nemá zájem. Většinou má subjekt k iracionalitě nějaký velmi zřejmý důvod a chovat se k němu bezohledně a říkat mu pravdu za každou cenu je jakobys mu přiložil na břicho rozžhavenou tyč a měl z toho radost. |
Milan.Miló |
Posted - 03/03/2012 : 23:24:50 Elx
----------------------
Pokud nebudeme soudit/hodnotit proto, že má někdo jiný smýšlení, nemusíme se vůbec bavit. Prostě bude stačit, když si řeknem - on uvažuje jinak, hm, fajn. Myšlenka krapet absentující progres, ne? -----------------------
Elx progresivní myšlení kolikrát plyne s hodnocení jiných. To je pravda.
A však taky s charakteru jednotlivce, který v tom spatřuje své vlastní projekce. Tedy něco co ho oslovuje nebo odpuzuje. Aniž bychom si toho byly mi sami vědomi.
Milan.Miló.
|
elx |
Posted - 03/03/2012 : 22:29:25 quote: Originally posted by Milan.Miló
Elx
-------------------- Když dojdou argumenty, přijdou na řadu autority? ------------------
Elx nemyslím, že by to bylo tak jak říkáš.
Jen mě prostě onen citát od C.G.Junga napadl. Tak jsem ho jsem napsal.
Protože svým obsahem vyjadřuje fakt, že nikdo není dokonalí.
A o to tu přeci jde aby se každý nad tím zamyslel. A předem nesoudil něco nebo někoho jen, protože má jiné smýšlení nebo názory.
Milan.Miló.
Pokud nebudeme soudit/hodnotit proto, že má někdo jiný smýšlení, nemusíme se vůbec bavit. Prostě bude stačit, když si řeknem - on uvažuje jinak, hm, fajn. Myšlenka krapet absentující progres, ne? Tim, že hájíš stanoviska mentálně rosteš. To, že nikdo neni dokonalej s tim nemá nic společnýho. Kdybysme nehledali lidi s jinym smýšlenim, nechodíme na filosofický fóra. Ale když ti někdo mele pořád tu stejnou blbost dokola, aniž by to dávalo smysl, pak neni divu, že se někdo rozhodne pro protiútok.. Otevřenost je fajn, dokud ti nevypadává mozek z hlavy. |
Milan.Miló |
Posted - 03/03/2012 : 21:19:54 Neronisi
--------------------- Počkej Milane, ty si myslíš, že by měli být jako všichni lidé rozumní? ----------------------
Neronisi kdyby to bylo možné tak třeba proč ne. Bylo by to zajímavé kdyby všichni byly rozumní. To by bylo vzrůšo na světě.
Ale bohužel to možné není, uvědomuji si to, protože mnoho lidí opravdu potřebuje někoho kdo by je vedl.
Nebo alespoň aby jim ukazoval směr a cíl jejich cesty.
Právě mnohdy to vrcholí tím, že společná idea, která jim je vkládaná do myslí je mnohdy právě zneužita. V prospěch menšiny tedy lidí, kteří jsou na vrcholu hierarchie.
A jiným to zase nedovoluje mentální a zdravotní stav např. a jiné další komplikace.
Milan.Miló.
PS.: Byla by to veliká utopie pro toho, kdo by si to jenom přál.
|
neronis |
Posted - 03/03/2012 : 20:32:31 quote: Originally posted by Milan.Miló
Gullsy tak si i snad uvědomuješ taky tedy, že lidé kolikrát snadno podléhají různým ideám, které jim druzí vkládají do myslí.
Počkej Milane, ty si myslíš, že by měli být jako všichni lidé rozumní? |
|
|