www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Mám porušit své vegetariánství-frutariánství?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
Dalibor Grůza Posted - 13/06/2010 : 14:54:26
Vážení spoludiskutující,

má rodina jsou masožravci a mí možní budoucí příbuzní ze strany mé snoubenky jsou rovněž masožravci. Jeden z nich, dítě je vážně nemocné.

Podle mé racionální mystiky já jako člověk před smrtí musím umožnit rozvoj svých nejenom málo energických mozkových buněk (býložravci) ale i více energických mozkových buněk (masožravci), jinak v mém mozku vznikne nerovnováha. Tato nerovnováha podle mé racionální mystiky, která ztotožňuje můj mozek a vnější svět, způsobí zároveň nerovnováhu v mém vnějším světě, mezi masožravci, dravci a býložravci. Z této teorie plyne, že musím jíst i nevegetariánsky-nefrutariánsky, tedy něco jiného jako rostlinné semena a plody, minimum vajec a mléka, protože mé energické mozkové buňky(masožravci) z této mé dosavadní vegetariánské-frutariánské stravy nemohou přežít.

Podle mé Vědecké teorie ráje na Zemi jsem povinen způsobit co možná nejméně smrti a bolesti živým tvorům včetně sebe, první zákon je, že člověk nikdy nezabije člověka, druhý zákon je, že člověk je povinen zabít co nejméně (tj. při ochraně života) jiných živých tvorů jako člověka a aby cítili co nejméně bolesti.

Z toho plyne, že nesmím způsobit smrt svého nemocného masožravého příbuzného člověka. Nesmím zároveň ani brát na lehkou váhu mou racionální mystiku, jestliže bych mohl svým nevegetariánským jídlem zachránit tohoto mého nemocného masožravého příbuzného člověka.

Proto jsem se rozhodl porušit dočasně své vegetariánství-frutariánství s tím, že budu chodit na oběd ke své snoubence nejdříve v pátek, kdy ona jako pravověrný katolík dodržuje půst, jí tedy bezmasé jídlo nebo ryby. A budu sledovat, zda se to projeví na zdraví mého nemocného masožravého příbuzného, dravce.

Jaký je Váš názor na toto moje rozhodnutí?

Literatura: http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1358

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
14   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Miloslav Bažant Posted - 16/06/2010 : 07:52:47
Za tuto výjimku považuji pravdu, že všichni živí tvorové (což platí zcela jistě o mně a zřejmě i o druhých) chtějí žít ve světě, kde by se měli všichni rádi.
Dalibore.

Pokud si tato slova dotáhnu do určité podoby, mohu s tím souhlasit,ale v této formě je to nesmysl a neodpovídá to skutečnosti.Právě vv té formulaci je chyba.Skusíme to spolu opravit,pokud chceš.
Všichni živí tvorové se snaží zbavit nepříjemna a dosáhnout stavu příjemna.To už je dáno zákonitostmi řídícími proces myšlení.Pokud je možno dosáhnout stavu příjemna na úkor života jiného,pak je přijata tato cesta .Pokud vede cesta k chybění nepříjemna a dosažení příjemna tím, že bude odstraněn vzájemný boj o život ve smečce, ergo mozi živými tvory,pak dochází k přání jít touto cestou a vytvořit přátelství mezi živými tvory. Zvířata však nejsou schopna o tomto přemýšlet a proto je s tohoto vyřadíme.Prostě zvířata budou jednat vždy přímočaře tak jak jsou evolucí vybavena.Můžeme tedy mluvit pouze o člověku a lidské společnosti.Sám víš ,že ani u lidí tomu tak není vždy, že po něčem takovém všichni netouží. Touží po příjemnu a cesty k jeho dosažení jsou různé.Ten kdo uzná jako výhodnější cestu k příjemnu zneužití schopností ve prospěch svého já a své uznané pravdy netouží po společnosti vzájemné lásky,protože by tím zanikla jeho cesta k příjemnu.Ten kdo pozná,že je dosažení příjemna možné tím, že bude využívat svých schopností ve prospěch ostatních lidí,protože v nich tím vytváří lásku,která tyo lidi vede k tomu aby využívali svých schopností v jeho prospěch, ten takovou společnost přímo tvoří.Další variantou je strach s důsledků vycháejících ze společnosti zneužívající schopností ve prospěch svého já a uznaných pravd. Tito lidé si přejí společnost ve které tento vzájemný spor a lidská moc nejsou,čili jak říkáš společnost ve které se mají všichni navzájem rádi a jsou přátelé na život a na smrt. To je však jen důsledek strachu a většinou jsou hledány iracionální cesty ka takovému stavu."Nebudu zabíje, budu jíst pouze semena a plody a tím vznikne láska těch ušeřených ke mně". Ne, nevznikne.Lidem je lhostejné co jíš a ostatní živí tvorové nemají schopnost o tom přemýšlet a dále budou jednat dle své přirozenosti, třeba tě sežerou. Další variantou je víra a dodržování pravidel víry. Nebudu hřešit a budu odměněn životem věčným ve věčné blaženosti po smrti.Čili tenhle život nějak přežiji a pak bude věčně příjemno. A tak takoví ustrašenci obětují jediný život čekáním na neexistující po smrti.
Takže oprava tkví v tom, že všichni živí tvorové se snaží zbavit nepříjemna a dosáhnout stavu příjemna. Cesty k tomuto však jsou různé a většina těch cest stojí k tvé idei v přímém protikladu.Tvrzení že všichni živí tvorové chtějí žit v přátelství na život a na smrt je tedy naprosto nesmyslné ,protože tomu tak ve skutečnosti není.
Evoluce však může směřovat k čemusi podobnému tvému cíli,pokud vznnikl díky stressu rozděleného světa pravdami a lidskou mocí dostatečný intelekt k pochopení zákonitostí algoritmu života, díky tomu intelektu lidstvo pozná logický cíl,čili zánik života sebezničením a dokáží změnit průběh algoritmu ve prospěch spojené společnosti (což jsem zhruba popsal) pak vznikne společnost rozumu a rozumem lidé dojdou k tomu, že je pro všechny výhodnější využívat svých schopností ve prospěch ostatních,protože tím vytváří v těchto lásku a láska tyto lidi vede k tomu aby využívali svých schopností v jeho prospěch.Díky rozumu tedy vznikne společnost blízká tvému snu a je možné,že dojde díky rozumu i k ochraně životů ostatních živých tvorů. A tak se Dalibore snažíš idi ošidit iracionální mystikou své teorie a dotlačit je k cíli, k jehož dosažení je nezbytně nutný rozum a racionalita.Já tě zvu na tu skutečnou cestu na cestu k rozumu a racionalitě.Můžeš v tom udělat hodně pro všechen život planety a jít cestou, která k tvému cíli skutečně vede.
Jestli se tě to zdá být málo,pak si uvědom,oč se ve skutečnosti jedná.Vše začalo vznikem člověka, kdy poznal slovo a začal přemýšlet,čili vše začalo podobenstvím vyhnáním z ráje.Potom následovala doba lidské moci, rozdělení a sporu,který urychlil díky vzniklému stressu vývoj lidského intelektu, došlo díky tomu k nárůstu lidsských schopností až na úroveň nutnou k zničení všeho živého na planetě.Lidský intelekt dosáhl stavu nutného k pchopení logiky algoritmu života a byly poznány aktivní funkce řídícítento algoritmus.Člověk získal schopnost tento algoritmus řídit a díky tomu byl změněn logický cíl směrem k životu planety věčnémmu. O to se jedná o nic menšího.A nyní si představ že budeš u samého počátku tohoto procesu. Může být něco většího? Důsledkem může být záchrana života celé planety a to racionální cestou.Zvu tě proto, že máš podobný cíl a nabízím tě reálnější cestu k tomu cíli. Tím že budeš jíst semínka svět nezměníš a budeš li lidi šidit nějakými srážkami mikročástic už vůbec ne. Tvoje dosavadní cesta byla iracionální a k cíli nevedla, vlastně s cílem neměla nic společného.

MB
Dalibor Grůza Posted - 15/06/2010 : 20:44:25
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Dalibore.
Racionální mystika je logický nesmysl,protože mystika je vždyy iracionální a právě proto,že odporuje logice.S těmi jmenovanými nemám možnost diskutovat,takže mne jejich omyly nezajímají.U tebe mně však vadí. Myslím, že sis jen vytvořil snadnou cestu a máš na víc.
Vezmi si například tu svoji ideu milosrdné společnosti,která bude šetřit životy lidí i celé živé přírody.Odporovat tě a tvrdit, že život planety a lidská společnost k něčemu takovému nespěje by bylo nesmyslem,ale tvrzení,že vývoj k tomu směřuje také. Takže takovou společnost můžeme považovat za možný cíl algoritmu a nyní si musíme uvědomit výchozí bod,čili stávající stav algoritmu,čož je stav platící v době dnešní. Od tohoto stavu musí vzniknout logická cesta repektující příčiny a následky,čili algoritmus cesty od stavu výchozího ke stavu požadovaném,čili cílovém. V tvé teorii zda taková logické cesta zcela chybí a zcela chybí i vyhodnocení výchozího bodu.Od vegetaránství ,či frutariánství k tomuto cíli logická cesta nevede, čili je zda naprostá algoritmická díra.
Abys pochopil výchozí bod, musíš poznat to co algoritmus řídilo od počátku do této doby, pochopit jednotlivé řídící funkce a apk můžeš udělat prognozu dalšího vývoje ve kterém budou aktivní prvky, které řídily algoritmus do nanější doby. Některé, ty nejdůležitější jsem zde již mnohorát popsal. Jedním z nich je rozdělení společnosti různými pravdami víry a ideologií a zneužití schopností v jejich prospěch. Tato funkce k takovému cíli jakým je ta ideální společnost nevede ,ale vede k opaku i kdyby všichni lidé na planetě jedli pouze semínka.To s tím prostě nemá nic společného. Tento řídící prvek vede lidstvo k hledání schopností a to silnějších a silnějších, protože jsou hledány schopnosti nutné k zneužití ve prospěch uznané pravdy a nutné k obraně, před zneužitím schopností ve prospěch jiné uznané pravdy.Pravdami rozdělení lidé se nikdy nemohou mezi sebou na něčem, co by vedlo k ideální (cílové) společnosti vést.Prognoza při zachování funkce pravd a lidské moci (zneužití schopností ve prospěch uznaných pravd) vede k poznání schopností dostatečných ke zničení všeho života na planetě a následně k jejich zneužití,čili tento stávající algoritmus má jako logický síl zánik života na planetě a nikoliv tu ideální cílovou společnost po jaké toužíš.Taková je logika algoritmu a s tím prostě nic neuděláš,pokud ovšem neznáš to co algoritmus řídí. Znáš li to,pak můžeš tento algoritmus změnit, čili vytvořit algoritmickou cestu logicky vedoucí k cíli požadovanému.Je tedy třeba vyřadit s algoritmu rozdělující a k zneužití schopností vedoucí prvek,čili funkci rozdělujících pravd a tím i moci lidské,čili zneužití schopností v jejich prospěch.Nejdedná se však o zničení pravd jako takových, to by byl nereálný nesmysl.Jde o to aby zmizela jejich rozdělující funkce.Každý se snaží aby jeho uznaná pravda zvítězila,protože ji považuje za tu nejlepší cestu k životu společnosti i životu planety. Ostatní pravdy jsou považovány za chybné a to platí u lidí všech pravd.Je tedy nutné dát lidem všech pravd cestu k prosazení toho co je v pravdách skutečně cenné a co životu slouží. Čili je nutné vytvořit světovou instituci ve které se sejdou zástupci všech pravd a ve které bude možno společně prozkoumat každou součást uznaných pravd a po poznání její skutečné ceny tuto užít jako součást společné cesty k životu pro lidi všech pravd. Toto je však možné pouze tehdy, byla li by vytvořena naprosto pevná pravidla rozhovoru tak aby nebylo možné postavit tvrzení proti tvrzení a aby nemohl vzniknout spor. Pokudy by toto bylo splněno,pak by zanikla potřeba zneužití schopností ve prospěch uznaných pravd a tím by zanikla i potřeba takové lidské moci se bránit. V takové instituci by byli lidé různých pravd schopni se domluvit. A tak by logicky zmizel zánik života na planetě jako logický cíl a nový algoritmus by směřoval životu věčnému a třeba i té ideální společnosti,čili i tvému cíli. Zde není třeba mystiky ani nadpřirozena,ale pouze a jen normálního lidského rozumu a schopnosti pracovat s algoritmem života.Každý poznaný algoritmus je možno řídit a měnit včetně algoritmu života.
Máme podobný cíl,ale tvoje cesta mystiky není logickou cestou k danému cíli a vlastně tento algoritmus ničím neovlivňuje. Navíc se vlastně snažíš vytvořit novou ideologii,čili rozmnožuješ uznané pravdy, které lidi rozdělují, čili logicky stojí tvoje cesta v opozici k tvému vlastnímu cíli.
Ještě se divíš, že tě oponuji? Nesoudím tvůj cíl, ale cestu k němu, protože tvoje cesta k tomuto cíli prostě nevede.Jde li tě skutečně o tento cíl,pak je zde skutečná cesta a v tom tě mohu díky poznání toho co algoritmus řídí být nápomocen. Takže cesta k možnému povýšení tvého já by zde reálně byla.Spojením schopností tyto rostou a každý z nás má trošku jiné a to by bylo výhodné pro oba. I tvůj kredit titulů by mohl být výhodou vedle tvé schopnosti se vyjadřovat.Já mohu dodat informace a poznání logiky algoritmu života se vším co mně bylo dáno poznat. Vše vychází svou podstatou s procesu myšlení a já mám k dispozici informace o tom co tento proces řídí.
Rozmysli si to. Myslím že by bylo pro tebe výhodnější jít cestou na které se tě lidé nebudou smát a pochybovat o tvém zdravém rozumu. Pracovat s mystikou znamená pracovat bez potřeby logiky a to k ničemu kloudnému nevede a je to iracionální i když mnohem lehčí,než pracovat s logikou,či dokonce pracovat s algoritmem života. Pokud bych chtěl pracovat s mystikou, postavím tě během měsíce deset náboženství a každé bude jiné a každé z nich bude mít vedle mystiky i logiku výchovnou složku i etickou.To není žádný problém ani pro takového zámečníka jakým jsem já.

MB

Miloslave,

ve své Filosofii rovnováhy jsem si dal za cíl podívat se na současnou filosofii z racionálního, exaktního pohledu. Proto má filosofie používá exaktní vědecké pojmy místo filosofických pojmů na celou oblast dosavadní filosofie, a to jak na objektivní idealismu, materialismus, panteismus ale rovněž i na výše uvedený subjektivní idealismus, který jsem se pokusil exaktně předefinovat v malé části mé Filosofie rovnováhy nazvané Racionální mystika. Přičemž si jsem vědom toho, že se nejedná o exaktní filosofii ale jenom pokus o ní, a až na jedinou výjimku se jedná o pouhé mé spekulace, u kterých si nedělám nárok na uznání jejich pravdivosti a mohu se mýlit. Za tuto výjimku považuji pravdu, že všichni živí tvorové (což platí zcela jistě o mně a zřejmě i o druhých) chtějí žít ve světě, kde by se měli všichni rádi.

(www.filosofierovnovahy.sweb.cz)
Miloslav Bažant Posted - 15/06/2010 : 09:57:39
Dalibore.
Racionální mystika je logický nesmysl,protože mystika je vždyy iracionální a právě proto,že odporuje logice.S těmi jmenovanými nemám možnost diskutovat,takže mne jejich omyly nezajímají.U tebe mně však vadí. Myslím, že sis jen vytvořil snadnou cestu a máš na víc.
Vezmi si například tu svoji ideu milosrdné společnosti,která bude šetřit životy lidí i celé živé přírody.Odporovat tě a tvrdit, že život planety a lidská společnost k něčemu takovému nespěje by bylo nesmyslem,ale tvrzení,že vývoj k tomu směřuje také. Takže takovou společnost můžeme považovat za možný cíl algoritmu a nyní si musíme uvědomit výchozí bod,čili stávající stav algoritmu,čož je stav platící v době dnešní. Od tohoto stavu musí vzniknout logická cesta repektující příčiny a následky,čili algoritmus cesty od stavu výchozího ke stavu požadovaném,čili cílovém. V tvé teorii zda taková logické cesta zcela chybí a zcela chybí i vyhodnocení výchozího bodu.Od vegetaránství ,či frutariánství k tomuto cíli logická cesta nevede, čili je zda naprostá algoritmická díra.
Abys pochopil výchozí bod, musíš poznat to co algoritmus řídilo od počátku do této doby, pochopit jednotlivé řídící funkce a apk můžeš udělat prognozu dalšího vývoje ve kterém budou aktivní prvky, které řídily algoritmus do nanější doby. Některé, ty nejdůležitější jsem zde již mnohorát popsal. Jedním z nich je rozdělení společnosti různými pravdami víry a ideologií a zneužití schopností v jejich prospěch. Tato funkce k takovému cíli jakým je ta ideální společnost nevede ,ale vede k opaku i kdyby všichni lidé na planetě jedli pouze semínka.To s tím prostě nemá nic společného. Tento řídící prvek vede lidstvo k hledání schopností a to silnějších a silnějších, protože jsou hledány schopnosti nutné k zneužití ve prospěch uznané pravdy a nutné k obraně, před zneužitím schopností ve prospěch jiné uznané pravdy.Pravdami rozdělení lidé se nikdy nemohou mezi sebou na něčem, co by vedlo k ideální (cílové) společnosti vést.Prognoza při zachování funkce pravd a lidské moci (zneužití schopností ve prospěch uznaných pravd) vede k poznání schopností dostatečných ke zničení všeho života na planetě a následně k jejich zneužití,čili tento stávající algoritmus má jako logický síl zánik života na planetě a nikoliv tu ideální cílovou společnost po jaké toužíš.Taková je logika algoritmu a s tím prostě nic neuděláš,pokud ovšem neznáš to co algoritmus řídí. Znáš li to,pak můžeš tento algoritmus změnit, čili vytvořit algoritmickou cestu logicky vedoucí k cíli požadovanému.Je tedy třeba vyřadit s algoritmu rozdělující a k zneužití schopností vedoucí prvek,čili funkci rozdělujících pravd a tím i moci lidské,čili zneužití schopností v jejich prospěch.Nejdedná se však o zničení pravd jako takových, to by byl nereálný nesmysl.Jde o to aby zmizela jejich rozdělující funkce.Každý se snaží aby jeho uznaná pravda zvítězila,protože ji považuje za tu nejlepší cestu k životu společnosti i životu planety. Ostatní pravdy jsou považovány za chybné a to platí u lidí všech pravd.Je tedy nutné dát lidem všech pravd cestu k prosazení toho co je v pravdách skutečně cenné a co životu slouží. Čili je nutné vytvořit světovou instituci ve které se sejdou zástupci všech pravd a ve které bude možno společně prozkoumat každou součást uznaných pravd a po poznání její skutečné ceny tuto užít jako součást společné cesty k životu pro lidi všech pravd. Toto je však možné pouze tehdy, byla li by vytvořena naprosto pevná pravidla rozhovoru tak aby nebylo možné postavit tvrzení proti tvrzení a aby nemohl vzniknout spor. Pokudy by toto bylo splněno,pak by zanikla potřeba zneužití schopností ve prospěch uznaných pravd a tím by zanikla i potřeba takové lidské moci se bránit. V takové instituci by byli lidé různých pravd schopni se domluvit. A tak by logicky zmizel zánik života na planetě jako logický cíl a nový algoritmus by směřoval životu věčnému a třeba i té ideální společnosti,čili i tvému cíli. Zde není třeba mystiky ani nadpřirozena,ale pouze a jen normálního lidského rozumu a schopnosti pracovat s algoritmem života.Každý poznaný algoritmus je možno řídit a měnit včetně algoritmu života.
Máme podobný cíl,ale tvoje cesta mystiky není logickou cestou k danému cíli a vlastně tento algoritmus ničím neovlivňuje. Navíc se vlastně snažíš vytvořit novou ideologii,čili rozmnožuješ uznané pravdy, které lidi rozdělují, čili logicky stojí tvoje cesta v opozici k tvému vlastnímu cíli.
Ještě se divíš, že tě oponuji? Nesoudím tvůj cíl, ale cestu k němu, protože tvoje cesta k tomuto cíli prostě nevede.Jde li tě skutečně o tento cíl,pak je zde skutečná cesta a v tom tě mohu díky poznání toho co algoritmus řídí být nápomocen. Takže cesta k možnému povýšení tvého já by zde reálně byla.Spojením schopností tyto rostou a každý z nás má trošku jiné a to by bylo výhodné pro oba. I tvůj kredit titulů by mohl být výhodou vedle tvé schopnosti se vyjadřovat.Já mohu dodat informace a poznání logiky algoritmu života se vším co mně bylo dáno poznat. Vše vychází svou podstatou s procesu myšlení a já mám k dispozici informace o tom co tento proces řídí.
Rozmysli si to. Myslím že by bylo pro tebe výhodnější jít cestou na které se tě lidé nebudou smát a pochybovat o tvém zdravém rozumu. Pracovat s mystikou znamená pracovat bez potřeby logiky a to k ničemu kloudnému nevede a je to iracionální i když mnohem lehčí,než pracovat s logikou,či dokonce pracovat s algoritmem života. Pokud bych chtěl pracovat s mystikou, postavím tě během měsíce deset náboženství a každé bude jiné a každé z nich bude mít vedle mystiky i logiku výchovnou složku i etickou.To není žádný problém ani pro takového zámečníka jakým jsem já.

MB
Dalibor Grůza Posted - 15/06/2010 : 08:22:31
quote:

Proto jsem se rozhodl porušit dočasně své vegetariánství-frutariánství s tím, že budu chodit na oběd ke své snoubence nejdříve v pátek, kdy ona jako pravověrný katolík dodržuje půst, jí tedy bezmasé jídlo nebo ryby. A budu sledovat, zda se to projeví na zdraví mého nemocného masožravého příbuzného, dravce.

Psal jsem, že má snoubenka nejí maso vyjma pátku, kdy dodržuje půst, protože v pátek ukřižovali Ježíše Nazaretského možná Krista a ona je pravověrná katolička (viz výš můj úvodní příspěvek v tomto topicu). Já jsem taky katolík, avšak ne tak pravověrný jako ona.

Dalibore.
Porovnej si jedno s druhým. S tohoto co jsi napsal vyplývá,že pravověrní katolíci nejí maso, kromě pátku,kdy drží půst. Jenže oni maso jí, kromě Velkého pátku, kdy drží půst. Pouze na Velký pátek o Velikonocích jí bezmasá jídla a ryby. Mimochodem ryba je také živý tvor a rybí maso je také maso. Ryba je však symbolem křesťanů a proto je ryba brána jako postní jídlo. Takže ze tvých slov mně vyplývá,že tvoje snoubenka nejí maso, vyjma pátku, kdy se postí,čili v pátek nejí maso také. Pak stačilo napsat, že je vegetariánka a šmitec. Jenže pak se ztrácí souvislost s ostatním co jsi napsal. Proč chceš porušit své vegetariánství právě v pátek,kdy je postní den a maso kromě ryb je zapovězeno? Kvůli těm rybám? Ty můžeš jíst kterýkoliv den.Prostě a krátce jsem ze tvých slov někdy jelen,protože je v nich chaos a logické nesouvislosti. Pravověrní katolíci běžně jí maso s výjimkou postních dnů,jako příkladně o velikonocích na Velký pátek a podobně. Takže mně s toho logicky vyplývá, že budeš čekat na porušení svého vegetariánství a frutariánství do velikonoc do Velkého pátku a porušíš je obědem u snoubenky, která právě bude držet půst a k obědu maso nebude mít. Nojo sakra, ale čím to své frutaránství přerušíš??? No vidíš a právě takové nelogičnosti máš ve své teorii rovnováhy a divíš se,že oponujeme. Já to prostě nechápu,pokud si to spojím s tvým povoláním,které by mělo stát na naprosto perfektní a svázané logice.Kdybys byl nějaký chovanec Jedličkárny,pak bych to chápal a taktně mlčel,ale ty se zdobíš tituly JuDr a PhDr.Máš ve své logice absolutní zmatek a nesouvislosti mezi příčinami a jejich následky.Tím, že porušíš své frutariánství, chceš pomoci nemocnému dítěti, jak jsem pochopil pocházejícího z rodiny snoubenky.Budeš pozorovat, zda se dítě uzdraví.Kdybych na chvíli připustil správnost tvé teorie a to co popisuješ fungovalo,pak by na to uzdravení dítěte měli vliv všichni lidé na planetě, vlastně všechen život a to jsou biliony, ne li triliony jediců. Vtůj podíly by tedy byl jednou bambilontinou, čili nula s nuly pošla. Jenže lékaři se nebudou omezovat ve své stravě, budou to dítě léčit a to se uzdraví. A ejhle.Ty budeš mít potvrzenou svou teorii a budeš si jistý,že tvé přerušení frutariánství zachránilo tomu dítěti život.
Kroutím nechápavě hlavou,jak můžeš k takovým závěrům při zdravém rozumu dojít.To mně prostě nejde do hlavy.Cosi je zde jinak a jakýsi předpoklad je chybný. Že by to byl tvůj zdravý rozum?Potom by to bylo možno pochopit.
Jen tak mimochodem. I já jsem křesťanem, římským katolíkem. Jak je to možné,když v existenci boha nevěřím? Je to prosté.Když jsem se narodil, bylo zvykem děti nechat pokřtít.Křetem jsem se stal katolíkem. Potom zase bylo normální, nechat děti s církve vypsat a tak byly vypsány mé čtyři sestry,ale na mne se nějak zapomělo,takže jsem u církve vedený jako jedna s oveček. Mně to vlastně vůbc nevadí a mám s toho spíše srandu. Jinak jsem spíše pravověrným diabolem,čili odpůrcem uznaných pravd včetně těch božích. Takže církev má ve svém lůnu samotného ďábla.

Jen tak na okraj.Jakou chorobou to dítě trpí? Neprozradíš tím nic,soukromého,protože nikdo neví o jaké dítě jde.
MB

Miloslave,

mýliš se, pravověrní katolíci dodržují půst každý pátek, kdy nejí má snoubenka maso. Jistě víš, co je to subjektivní idealismus známý ve filosofii již odedávna, čili "svět jako má představa". Já jsem ho přejal do své filosofie, avšak jako odporující zdravému rozumu, jak ty říkáš, ale přesto možný vzhledem k velkému počtu jeho zastánců ve filosofii (George Berkeley, Johann Gottlieb Fichte či Ladislav Klíma, možná Immanuel Kant) jsem ho nazval racionální mystikou. Nad pojmem racionální mystika se podivoval již myslím jrf v mém topicu http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1358 , protože jde o spíše o mystiku než zdravý rozum, avšak ani tak nelze brát na lehkou váhu, vzhledem k trvalé přítomnosti subjektivního idealismu ve filosofii, proto jde o racionální mystiku.

Dalibor

Miloslav Bažant Posted - 15/06/2010 : 07:27:20

Psal jsem, že má snoubenka nejí maso vyjma pátku, kdy dodržuje půst, protože v pátek ukřižovali Ježíše Nazaretského možná Krista a ona je pravověrná katolička (viz výš můj úvodní příspěvek v tomto topicu). Já jsem taky katolík, avšak ne tak pravověrný jako ona.

Dalibore.
Porovnej si jedno s druhým. S tohoto co jsi napsal vyplývá,že pravověrní katolíci nejí maso, kromě pátku,kdy drží půst. Jenže oni maso jí, kromě Velkého pátku, kdy drží půst. Pouze na Velký pátek o Velikonocích jí bezmasá jídla a ryby. Mimochodem ryba je také živý tvor a rybí maso je také maso. Ryba je však symbolem křesťanů a proto je ryba brána jako postní jídlo. Takže ze tvých slov mně vyplývá,že tvoje snoubenka nejí maso, vyjma pátku, kdy se postí,čili v pátek nejí maso také. Pak stačilo napsat, že je vegetariánka a šmitec. Jenže pak se ztrácí souvislost s ostatním co jsi napsal. Proč chceš porušit své vegetariánství právě v pátek,kdy je postní den a maso kromě ryb je zapovězeno? Kvůli těm rybám? Ty můžeš jíst kterýkoliv den.Prostě a krátce jsem ze tvých slov někdy jelen,protože je v nich chaos a logické nesouvislosti. Pravověrní katolíci běžně jí maso s výjimkou postních dnů,jako příkladně o velikonocích na Velký pátek a podobně. Takže mně s toho logicky vyplývá, že budeš čekat na porušení svého vegetariánství a frutariánství do velikonoc do Velkého pátku a porušíš je obědem u snoubenky, která právě bude držet půst a k obědu maso nebude mít. Nojo sakra, ale čím to své frutaránství přerušíš??? No vidíš a právě takové nelogičnosti máš ve své teorii rovnováhy a divíš se,že oponujeme. Já to prostě nechápu,pokud si to spojím s tvým povoláním,které by mělo stát na naprosto perfektní a svázané logice.Kdybys byl nějaký chovanec Jedličkárny,pak bych to chápal a taktně mlčel,ale ty se zdobíš tituly JuDr a PhDr.Máš ve své logice absolutní zmatek a nesouvislosti mezi příčinami a jejich následky.Tím, že porušíš své frutariánství, chceš pomoci nemocnému dítěti, jak jsem pochopil pocházejícího z rodiny snoubenky.Budeš pozorovat, zda se dítě uzdraví.Kdybych na chvíli připustil správnost tvé teorie a to co popisuješ fungovalo,pak by na to uzdravení dítěte měli vliv všichni lidé na planetě, vlastně všechen život a to jsou biliony, ne li triliony jediců. Vtůj podíly by tedy byl jednou bambilontinou, čili nula s nuly pošla. Jenže lékaři se nebudou omezovat ve své stravě, budou to dítě léčit a to se uzdraví. A ejhle.Ty budeš mít potvrzenou svou teorii a budeš si jistý,že tvé přerušení frutariánství zachránilo tomu dítěti život.
Kroutím nechápavě hlavou,jak můžeš k takovým závěrům při zdravém rozumu dojít.To mně prostě nejde do hlavy.Cosi je zde jinak a jakýsi předpoklad je chybný. Že by to byl tvůj zdravý rozum?Potom by to bylo možno pochopit.
Jen tak mimochodem. I já jsem křesťanem, římským katolíkem. Jak je to možné,když v existenci boha nevěřím? Je to prosté.Když jsem se narodil, bylo zvykem děti nechat pokřtít.Křetem jsem se stal katolíkem. Potom zase bylo normální, nechat děti s církve vypsat a tak byly vypsány mé čtyři sestry,ale na mne se nějak zapomělo,takže jsem u církve vedený jako jedna s oveček. Mně to vlastně vůbc nevadí a mám s toho spíše srandu. Jinak jsem spíše pravověrným diabolem,čili odpůrcem uznaných pravd včetně těch božích. Takže církev má ve svém lůnu samotného ďábla.

Jen tak na okraj.Jakou chorobou to dítě trpí? Neprozradíš tím nic,soukromého,protože nikdo neví o jaké dítě jde.
MB
axel01 Posted - 14/06/2010 : 23:23:28
quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

quote:

Dalibore.

Kdybych já takto uvažoval nad tím co strčím do huby.asi bych na to již neměl chuť. Zajdi si někam do hospody, dej si drštovou a pořádný guláš zapij to plzeňským a uvidíš jakou pocítíš vnitřní radost,pokud ovšem tvé trávení ten šok zvládne a neprosedíš den na WC. Zvykej si,protože vezmeš li si svou krásnou snoubenku a pokud umí vařit,povede tě k normálnímu stravování a to ve tvém i svém zájmu. Určitě bude chtít pořádného silného chlapa a nikoliv slaboučkou vegetaránskou padesátikilovou trosku, která při milování skolabuje.Když si zvykneš před tím, nebude to mít tak těžké.
Psal jsi,že tvoje snoubenka jí maso vyjma soboty a to díky víře.U křesťanů se toto nedodržuje,ale u hebrejů (židů)tak tomu je a dokonce mají prý v sobotu zakázáno jakkoliv pracovat a jak jsem slyšel, za práci se považuje třeba i výměna žárovky.(prý proto mají většinou nežidovské služky) Sobota je u židů určena k rozjímání a modlitbě. Docela by mne zajímalo,jak to s tím je. Starý zákon znám,ale to jak je praktiván nikoliv.S rabínem Sydonem jsem se znal osobně,ale o tomto jsem s ním nikdy nediskutoval.Tak nějak to nebylo vhodné.Jen tak mimochodem.Mojí myšlenku vzniku světové instituce spojení pravd prohlásil za totélní zvrácenost a málem se mu s toho zakroutily pejzy do loken,jak jej to rozlobilo.Důvody vedoucí k nutnosti čehosi takového však pochopil.Zvláštní,že?

MB

Tak potom chápu, proč k ní chodíš na obědy jenom v pátek. A není to náhodou jedno, když jsi to vegetariánství, jak jsem pochopila, teď stejně porušil?
neronis Posted - 14/06/2010 : 12:57:46
quote:
Originally posted by axel01

Sice nechápu jak by jezení masa někoho mohlo pomoct někomu jinému v rodině (aneb ať jí maso to dítě), ale vegetariánství přirozené není . Já se rozhodla jíst hlavně ryby a mořské plody, protože to je podle mě primitivní inteligence(jeslti vůbec nějaká). Souhlasím s tím, aby mě ostatní lidé snědli, pakliže budu mít IQ idiota.

Ty to měříš podle inteligence? Podle mě by bylo škoda tě sníst jen z toho důvodu, že bys měla nízké IQ, beztak bys byla šikovná třeba na jiné věci.
Jsem si vzpoměl na tu američanku, co chce pokořit váhu 400kg, tak furt žere. Z té by bylo třeba hodně kvalitního mýdla.
neronis Posted - 14/06/2010 : 09:26:42
dokonce mají prý v sobotu zakázáno jakkoliv pracovat a jak jsem slyšel, za práci se považuje třeba i výměna žárovky.(prý proto mají většinou nežidovské služky)

By bylo docela zajímavé, kdyby tu žárovku nemohli až do neděle vyměnit. S těmi služkami je to nuda.
Dalibor Grůza Posted - 14/06/2010 : 08:17:55
quote:

Dalibore.

Kdybych já takto uvažoval nad tím co strčím do huby.asi bych na to již neměl chuť. Zajdi si někam do hospody, dej si drštovou a pořádný guláš zapij to plzeňským a uvidíš jakou pocítíš vnitřní radost,pokud ovšem tvé trávení ten šok zvládne a neprosedíš den na WC. Zvykej si,protože vezmeš li si svou krásnou snoubenku a pokud umí vařit,povede tě k normálnímu stravování a to ve tvém i svém zájmu. Určitě bude chtít pořádného silného chlapa a nikoliv slaboučkou vegetaránskou padesátikilovou trosku, která při milování skolabuje.Když si zvykneš před tím, nebude to mít tak těžké.
Psal jsi,že tvoje snoubenka jí maso vyjma soboty a to díky víře.U křesťanů se toto nedodržuje,ale u hebrejů (židů)tak tomu je a dokonce mají prý v sobotu zakázáno jakkoliv pracovat a jak jsem slyšel, za práci se považuje třeba i výměna žárovky.(prý proto mají většinou nežidovské služky) Sobota je u židů určena k rozjímání a modlitbě. Docela by mne zajímalo,jak to s tím je. Starý zákon znám,ale to jak je praktiván nikoliv.S rabínem Sydonem jsem se znal osobně,ale o tomto jsem s ním nikdy nediskutoval.Tak nějak to nebylo vhodné.Jen tak mimochodem.Mojí myšlenku vzniku světové instituce spojení pravd prohlásil za totélní zvrácenost a málem se mu s toho zakroutily pejzy do loken,jak jej to rozlobilo.Důvody vedoucí k nutnosti čehosi takového však pochopil.Zvláštní,že?

MB

Miloslav Bažant Posted - 14/06/2010 : 07:42:59
Dalibore.

MB
Dalibor Grůza Posted - 13/06/2010 : 19:51:55
quote:
Originally posted by axel01

Sice nechápu jak by jezení masa někoho mohlo pomoct někomu jinému v rodině (aneb ať jí maso to dítě), ale vegetariánství přirozené není . Já se rozhodla jíst hlavně ryby a mořské plody, protože to je podle mě primitivní inteligence(jeslti vůbec nějaká). Souhlasím s tím, aby mě ostatní lidé snědli, pakliže budu mít IQ idiota.

Axel, Miloslave, neronisi.

porušil jsem své vegetariánství-frutariánství a dnes jsem snědl baltické sardinky a tresčí játra, jsou to výborné zdroje omega 3 esenciálních mastných kyselin dha a epa, které v mé stravě zřejmě chyběly. Tyto látky lze ziskat také ze lněného oleje, který je zdrojem esenciální mastné kyseliny alfa-linolenové, jež patří mezi tzv. n-3 nebo také omega-3 kyseliny, které si tělo samo nedokáže vyrobit. Tato kyselina se v lidském těle enzymaticky přeměňuje na n-3 polynenasycenné mastné kyseliny s velmi dlouhým řetězcem EPA (eikosapentaenová) a DHA (dokosahexaenová), jejichž přímým zdrojem jsou ryby a mořské plody. Tyto kyseliny dokáže tělo v dostatečné míře syntetizovat pouze z kyseliny alfa–linolenové, a to navíc jen případě, že enzymatický aparát není zatížen přemírou nenasycených mastných kyselin řady n-6 (sójový, slunečnicový, kukuřičný a sezamový olej), což u mne jako vegetariána-frutariána zřejmě byl. Z toho důvodu jsem musel využít přímého zdroje těchto kyselin, kterým jsou jedině ryby a mořští živočichové. Dále se pokusím jako zdroj dha a epa (omega 3 esenciálních mastných kyselin) využívat výše uvedený lněný olej, který budu pravidelně v doporučené denní dávce užívat.

Dha je důležitá pro tvorbu myelinové pochvy kolem spojů mozkových buněk v procesu jeho zrání, které pokračuje v případě učení a získávání nových znalostí i v dospělosti jedince. V procesu zrání mozku neurony-mozkové buňky migrují a organizují se v různých zónách mozku. Tvoří se axony, dendrity a synapse, které spojují jednotlivé neurony a umožňují přenos nervového signálu od jednoho neuronu k druhému (Garrow & James, 2000). Postupně probíhá proces myelinizace.

Proto jsem jednal v souladu se svou Filosofií rovnováhy, jejím prvním zákonem, člověk nikdy nezabije člověka (ani sebe), kdy jsem byl ohrožen z nedostatku dha a epa vážnými zdravotními problémy hrozícími poškozením mého mozku a mou smrtí z nedostatku potřebných živin. Zároveň budu sledovat, jestli se zlepšíl zdravotní stav u mého výše uvedeného vážně nemocného příbuzného člověka-dítěte, tedy jestli se prokazuje má racionální mystika.

Literatura: http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/gipsy/pravda-68863 , http://www.energy-poradna.info/view.php?cisloclanku=2006040027, http://www.vyzivadeti.cz/pro-lekare-a-sestry/odborne-clanky/vyznam-specifickych-zivin-na-vyvoj-mozku.html

Miloslav Bažant Posted - 13/06/2010 : 17:47:04
Dalibore Dalibore.
Ty máš dojem, že tě soudíme díky vegetariánství,či frutariánství a že bychom tě měli raději, kdybys byl jako my masožravec, či přesněji všežravec. To je ale hrozný omyl. Klidně si jez co chceš , na co máš chuť a co tvůj organismus žádá. Své okoí tím téměř neovlivňuješ vyjma třeba snoubenky, stane li se tvou manželkou a bude díky tvému vegetariánství nucena vařit sobě i tobě vzlášť cosi jiného,ale má li tě ráda, pak i toto břemeno přijme. Že bys svým stravováním ovlivnil zdraví dalších blízkých osob je totální nesmysl i když i zde jsou možné výjimky, Pokud se budeš cpát luštěninami lidé ve tvém okolí budou nemocni s toho smradu který budeš vypouštět.Tvé mozkové buňky jsou tvoje a jestli si dáš pár panáků a zahubíš jich pár tisíc, nikoho v tvém okolí to neovlivní na zdraví.Může tě však někdo vypadnout z paměti,pokud jsou o něm informace v těch buňkách,které jsi zahubil.
Co k tomu zabíjení živých tvorů? Ať chceš či nechceš zahubíš jich každou hodinu tisíce svým vlastním obranným mechanismem. Nezahubíš li je, pak se ve tvém organismu rozmnoží a zabijou ony tebe. Jedná se o bakterie,viry, kvasinky a podobně. Zabiješ li jednoho živého tvora navíc, třeba krávu,pro hovězí v těch tisících a milionech ostatních se to ztratí. Já jsem mimo ty mikroorganismy, komáry, mouchy a podobné tvor ještě nic nezabil.Jím však maso. Od tebe snad někdo žádá abys zvířata zabíjel, když chceš jíst maso?
Nám nevadí čím se krmíš,ale nelogické spojení s tou teorií,čili to že vyvozuješ s toho, co souvislost nemá a nemůže mít a výsledkem jsou chybné vývody.

MB
axel01 Posted - 13/06/2010 : 15:35:43
neronis Posted - 13/06/2010 : 15:00:12
Dalibore.
Pokud jde o mozek, tak pokud se cítíš být z té stravy unavený, dej si něco sladkého. Pokud hodně přemýšlíš, tak neztloustneš (tedy pokud toho nebudeš jíst hodně).
Jinak stavební prvek pro neuronové spoje je sůl (pokud vím). Takže pokud své stravovací návyky omezíš na slanou pohanku a sladkou pohanku (nebo bonbóny, při těch myslím nic neumírá), uvidíš, že to bude fungovat. Budou trpět už jen tvé svaly a orgány, ale to je vedlejší.

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000