T O P I C R E V I E W |
Pepeeeee |
Posted - 10/06/2010 : 12:33:23 Dalibore, dlouhou dobu sleduji toto forum, čtu většinu článků s jedinou výjimkou, jsou to tvoje články (ať píšeš o satanovi, o míru, o Bohu, o čemkoli, mýlíš se prakticky ve všem). Zjistil sem ale, že nemá cenu dávat ti jakékoli argumenty (o to se zde snažili mnozí přede mnou a nikomu se to nezdařilo), protože máš utkvělou představu o své pravdě. Když sem před několika měsíci viděl v Krajské knihovně v Pardubicích tvou knihu, musel sem se nejprve smát. Po chvilce sem začal truchlit. Na to, že si vystudoval práva UK, studoval na Matematickém Gymnáziu, umíš i hebrejsky, by člověk předpokládal, že budeš mít dostatek rozumu na přijetí argumentů, na zamyšlení se nad sebou... Ale ty stále popíráš evoluci se svým tvrzením, parafrázuji: Všichni živý tvorové chtějí žít v míru a proto mají povinnost zabít co nejméně živých tvorů... To jen na okraj, takže na to prosimtě nereaguj, odvopěz jen na otázku: Proč sem vlastně píšeš? Chceš aby ti někdo odsouhlasil vlastní vytvořenou filosofii? Nebo se chceš ,,pochlubit" tím co jsi stvořil a snažíš se jaksi napravit svět?
Kdyby si chtěl aby ti zde někdo odsouhlasil tvou filosofii, pak si jí sám nejsi jistý a jen to tak zkoušíš, jestli se trefíš a někoho zaujmeš. Chceš-li obrátit čtenáře na své myšlenky, musím si poklepat na čelo. Pokud se nepletu, nikdo na tebe nereagoval ani pozitivně, natož aby někdo vstoupil do tvého sdružení (zajímalo by mě, kolik je ve srdužení FR lidí. Nemyslím živých tvorů, protože tam je určitě i tvůj pes)
Přidám ještě odstavec z tvé FR : ,,Já sám jsem čtyři roky (2004 až 2008) jedl pouze vejce, mléko a mléčné výrobky (s výjimkou dvou koleček salámu, kdy mě velmi bolela hlava, a domníval jsem se, že je to z nejedení masa), než jsem přešel převážně na rostlinnou ovocnou a rostlinou semennou stravu. V té době jsem přibral zhruba 25 kg při výšce 170 cm ze 70 kg na 95 kg a poté, co jsem začal jíst rostlinou ovocnou a rostlinou semennou stravu jsem velmi rychle zhubl z 95 na 75 kg."
Je to jako s prvním setkáním s tvou knihou v Pardubicích. Nejprve smích, pak pláč. |
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Pepeeeee |
Posted - 11/06/2010 : 18:57:01 Asi nemá cenu Dalibora kritizovat za jeho názory a snažit se mu je vyvrátit, neboť kritiku nikdy neuzná za adekvátní. Když se na to podívám z jeho strany, není se asi čemu divit, taky bych neodsoudil moji celoživotní filosofii (respektivě já ještě možná jo, je mi jen 19, takže času na přeorientování je snad dost, ale Dalibor v 37 letech těžko). Je teda zbytečný snažit se ho přesvědčit o nesmyslech, které popisuje, o bodech časoprostoru, o vegetariánství, o snaze všech tvorů žít v míru, o tom, že si buňky pamatují jiné buňky, které jí způsobily bolest, o celé (pseudo)Filosofii rovnováhy.
Proto na tebe, Dalibore, mám jen tolik otázek: Kolik je ve sdružení FR lidí? Proč píšeš na toto forum? A nakonec jestli máš nějaký racionální důkaz pro svoje myšlenky, nebo je všechno jen domněnka a výplod tvé, respektive Spencerovi, fantazie? |
okref |
Posted - 11/06/2010 : 18:25:18 quote: Originally posted by Dalibor Grůza Zahrnuji, protože neničím celé rostliny, kromě toho jsem nucen v malé míře jíst rovněž neoplodněná vejce a mléko, takže je to obdobné jako rostlinné semena a rostlinné plody. Všechny semínka stejně nemohou vyrůst, není dostatek půdy, stejně jako ze všech vajec nemohou být slepice a kohouti, minimum mléka, co piji, zároveň nebrání vývinu telat. (viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz)
Je ovšem otázkou, k čemu vlastně FR slouží. Z pohledu jediného člověka je to krásné funkční, jenže, i když ostatní lidé budou pojídat minimum ostatních tvorů a jejich tělesných a rozmnožovacích částí, pak už to moc rovnovážné není. Pak je z toho podřizování a omezování svobodného vývinu a života celých druhů ostatních tvorů lidským podřebám. Jakým právem pojídáme vejce slepice? Jedině tím právem, že jsme ji zamkli do kurníku. |
neronis |
Posted - 11/06/2010 : 17:55:35 No pokud jde o mě, tak je logika algoritmů jakýmsi souhrnem informačních balíčků, pravidel, které nějakým způsobem koexistují a vysvětlují mechanismus některých skutečností.
Problém je v tom, že se v tom už po pár větách dost ztrácím. Je to jako s matematikou, kde jsem taky dost podprůměrný. |
Miloslav Bažant |
Posted - 11/06/2010 : 15:15:13 Pánové Já se asi picnu.Náhodou jsem si přečetl část Vesmírných trempů (druhou kapitolu) Jedná se tam o seznamování těch čtyř pozemšťanů s peklem a uvědomil jsem si,že Dalibor skutečně nezplodil nic nového. To vše je tam obsaženo od jídelníčku s ovoce a různých oříšků a semínek,s přídavkem nektaru a ambrosie i společnost o jaké Dalibor píše. Vše jsem zplodil dávno před ním a nyní to u Dalibora soudím.Kdyby to dotáhl do konce, psal by o nutnosti přenechat povrch planety zvířatům a ostatní přírodě a uchýlení se do podznemních prostor,kde je mnohem snadnější vytvořit vhodné klima a podmínky pro život člověka. To co jsem popisoval jako dokonalou mimozemskou civilizaci,popisuje Dalibor naprosto shodně jako svou teorii rovnováhy. Jenže u mne se jednalo o sci fi. Otázkou je zda je mezi tím nějaký rozdíl.Fakt, že Dalibor s tou teorií začal až po tom, co jsem tuto kapitolu zde ukázal může být zajisté náhoda,ale také nemusí.Vše o čem píše v teorii rovnováhy vyjma vyvozenin jako masné daně a podobně je v mé knize popsáno i když nikoliv tak vážně, jak to podává on.Píši třeba o obědě po koupeli a popisuji jak se stůl prohýbal pod plody , různými oříšky,semínky, nektarem a abrosií,ale maso tam chybělo. Když jeden z nich říkal, že má raději maso, centrální počítač mu oznámil, že život všech živých tvorů ve spojeném vesmíru a tedy i v peklech je chráněn stejně jako život člověka,ale přesto dostal kus masa i když bylo umělé. Chutnalo však naprosto stejně jako normální maso. Vlastně tam byla popsána společnost ve které chyběla moc lidská,čili zneužití schopností ve prospěch svého já a uznané pravdy. Vlastně se tedy jednalo o společnost podobnou té, která je označována v teorii rovnováhy. A tak vlastně mohu říci jediné a nebude to originální. Řekl to již Ježíš." Vidím třísku v oku druhého, ale břevna ve svém oku nevidím." V čem je vlastně rozdíl? Snad jen v tom, že já jsem to nebral vůbec vážně, spíše jsem jen ukazoval společnost antipodní k té naší, kdežto on to myslí naprosto vážně.Já jsem ukazoval cestu k takové civilizaci vyřazením funkce pravd, kdy budou lidé schopni se na nápravě škod a nových etických pravidlech domluvit, kdy díky chbění sporů a moci lidské dokáží lidé vytvořit dokonalou společnost, což se může projevit třeba i v tom, že budou život považovat za nejvyšší hodnotu a to nejen svůj, lidský,ale i život ostatní přírody.Dalibor to obrátil naruby a chce dojít od ochrany života ke společnosti vzájemné lásky. Tehdy je to nesmysl. Obráceně to prostě nejde.Každý algoritmus má svoje logické pořadí kroků. Jsou li lidé díky pravdám rozděleni, nemůže vzniknout spojená bezstressová společnost schopná se na žebříčku hodnot, čili postavení života nade vše vůbec domluvit i kdyby jedli cokoliv. A tak mám dojem,že jsem těch Daliborových nesmyslů zvaných teorie rovnováhy vlastně strůjcem (nechtěně a nevědomky). Jenže já respektuji logické kroky algoritmů, kdežto on nikoliv. Dalo by se říci, že on jde od cíle k algoritmickým krokům, které k cíli vedou,ale bez kterých není možno cíle dosáhnout. Myslíte že jsem se provinil, tím, že jsem takovou společnost popsal??? Mohou být takové důsledky obyčejné sci fi literatury? Pokud ano, pak bych raději vůbec nepsal.Proč vlastně někteří lidé přijmou cíl,ale nikoliv logiku kroků, které k cíli vedou a bez kterého není možno cíle dosáhnout. Myslím, že podobné dilema bylo před řadou dalších včetně Ježíše. Lidé přijali jeho království nebeské, ale cestu k němu většinou nikoliv.Ta cesta je důsležité, ten cíl podružný.
Jak vlastně vnímáte logiku algoritmů vy ostatní?
MB |
jrf |
Posted - 11/06/2010 : 10:42:27 Nejtrefnější reakci na Daliborovy příspěvky podle mě poskytl Oldow:
http://filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1085 |
Dalibor Grůza |
Posted - 11/06/2010 : 08:16:55 quote: Originally posted by neronis
Přitom akcelerátorem evoluce bylo něco, co tvory zabilo (virus nebo meteor), přežili jen ti co se chovali defenzivně a někam zalezli. Jako krokodýl nebo netopýr. Do té doby byla příroda perfektně stabilizovaná, všechno se navzájem pojídalo, jen byl problém v tom, že co bylo větší a silnější, to mělo největší šanci přežít.
Pokud evoluce směřuje k absolutní, nenásilné harmonii, muselo by to být podle mě tak, že budou nemocní a nejvíce napadaní ti, co páchají nejvíce škod. Jenže problém je v tom, že tvorové jí jen to co je zrovna k dispozici a neposuzují jak se kdo choval.
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Já už se v tom nevyznám.Že jsou Daliborovy teorie nesmyslné a stojící na nesmyslných podkladech by pochopilo i malé dítě, nu možná by to bralo jako pohádky,kde mohou mezi sebou komuikovat a myslet jako lidi i zvířata. Fakt že si tu nesmyslnost neuvědomuje člověk Daliborova věku a vzdělání (pokud ovšem ve skutečnosti nějaké je.Na netu mohu být DrDoc a mohu se prohlašovat za zámeččníka a naopak),to prostě nejsem schopný pochopit.Pro muže je věk těsně po třicítce někdy kritický a to hlavně v oblasti psychiky.V tomto věku se muž po stránce psychické mění a ta možná negativní proměna je do jisté míry závislá na době před tím.Štastně ženatí a úspěšní většinou touto dobou projdou bez problémů,ale u handicapovaných jedinců může dojít až k vázné psychické poruše. Toto je fakt který je doložen odbornou literaturou a je možno jej vypozorovat i jinde. Proč k tomu dochází právě v tomto věku, to nevím. U Dalibora se projevuje totální ztráta soudnosti a ta teorie je důsledkem a možná i příčinou.Dle mého názoru je zde zbytečné snažit se mu jeho omyly ukazovat, či vysvětlovat. V této fázi je dle mého názoru nutná pomoc odborníka, psychiatra.Proto jsem skončil s posuzováním jeho teorií. Je to zbytečné.
MB
Ve své evoluční teorii, podle které vývoj světa směřuje k téměř dokonalé absolutní, nenásilné harmonii, resp. k dokonalé nenásilné harmonii v nekonečném čase, nejsem originální, avšak navazuji na nauku filosofa Herberta Spencera.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) |
Miloslav Bažant |
Posted - 11/06/2010 : 07:21:06 Já už se v tom nevyznám.Že jsou Daliborovy teorie nesmyslné a stojící na nesmyslných podkladech by pochopilo i malé dítě, nu možná by to bralo jako pohádky,kde mohou mezi sebou komuikovat a myslet jako lidi i zvířata. Fakt že si tu nesmyslnost neuvědomuje člověk Daliborova věku a vzdělání (pokud ovšem ve skutečnosti nějaké je.Na netu mohu být DrDoc a mohu se prohlašovat za zámeččníka a naopak),to prostě nejsem schopný pochopit.Pro muže je věk těsně po třicítce někdy kritický a to hlavně v oblasti psychiky.V tomto věku se muž po stránce psychické mění a ta možná negativní proměna je do jisté míry závislá na době před tím.Štastně ženatí a úspěšní většinou touto dobou projdou bez problémů,ale u handicapovaných jedinců může dojít až k vázné psychické poruše. Toto je fakt který je doložen odbornou literaturou a je možno jej vypozorovat i jinde. Proč k tomu dochází právě v tomto věku, to nevím. U Dalibora se projevuje totální ztráta soudnosti a ta teorie je důsledkem a možná i příčinou.Dle mého názoru je zde zbytečné snažit se mu jeho omyly ukazovat, či vysvětlovat. V této fázi je dle mého názoru nutná pomoc odborníka, psychiatra.Proto jsem skončil s posuzováním jeho teorií. Je to zbytečné.
MB |
neronis |
Posted - 10/06/2010 : 21:07:16 Přitom akcelerátorem evoluce bylo něco, co tvory zabilo (virus nebo meteor), přežili jen ti co se chovali defenzivně a někam zalezli. Jako krokodýl nebo netopýr. Do té doby byla příroda perfektně stabilizovaná, všechno se navzájem pojídalo, jen byl problém v tom, že co bylo větší a silnější, to mělo největší šanci přežít.
Pokud evoluce směřuje k absolutní, nenásilné harmonii, muselo by to být podle mě tak, že budou nemocní a nejvíce napadaní ti, co páchají nejvíce škod. Jenže problém je v tom, že tvorové jí jen to co je zrovna k dispozici a neposuzují jak se kdo choval. |
axel01 |
Posted - 10/06/2010 : 19:52:26 No ovšem Dalibore !!
Tohle stojí za to !
Já si myslím, ţe všechny mikroorganismy si pamatují bolest, jak svou tak bolest způsobenou jeho blízkým mikroorganismům a mstí se vrahům těchto mikroorganismů tím, ţe je pojídají, resp. na nich parazitují či je napadají jako např. viry. Toto vzájemné pojídání mikroorganismů se v našem světě projevuje např. jako napadení lidského těla cizími mikroorganismy, coţ je důvodem veškerých nemocí člověka a jiných ţivých tvorů.
Obrazně řečeno ţije-li buňka, vir či bacil, říkejme mu např. Jindřiška, celý svůj ţivot v sousedství jiného mikroorganismu, říkejme mu např. Adélka, a ty Adélku zabiješ, pak se ti Jindřiška mstí spolu s kmeny ostatních mikroorganismů svého druhu. Lze tak mluvit o předpokladu přátelství mezi mikroorganismy stejného druhu, které je základem evoluce a evolučního boje, tedy výběru potravy těchto spřátelených mikroorganismů z okruhu jejich nepřátelských mikroorganismů, např. ţivých buněk tvého lidského těla, coţ se u něj projeví jako jeho nemoc. Proto by cílem evoluce mělo být vytvoření jediného organismu tvořeného všemi existujícími mikroorganismy, příp. ţivými buňkami, které zřejmě jsou na mikroúrovni spolu schopny komunikovat a vytvořit tento jediný organismus tvořený všemi ţivými tvory, resp. jejich ţivými mikroorganismy, zejména buňkami, které budou přáteli na ţivot a na smrt (Ráj na Zemi). |
axel01 |
Posted - 10/06/2010 : 19:30:55 quote: Originally posted by Dalibor Grůza
quote: Originally posted by axel01
Je ta kniha někde na podívání elektronicky?
Nebo Dalibore, mohl bys mi tu tvou knihu zaslat?
Nevím, jestli bych ji četla celou, ale aspoň bych se podívala...I když to na mě působí spíš jako Filosofie nerovnováhy a ne naopak...
Kniha je celá zdarma k dispozici na www.filosofierovnovahy.sweb.cz . Je tam rovněž v podobě doc a pdf na úvodní straně, a jednotlivé části jsou rovněž k dispozici v pdf a doc na jednotlivých podstranách, takže je možno si to vytisknout.
Dalibor
Aha, výborně. Děkuju. |
Dalibor Grůza |
Posted - 10/06/2010 : 19:24:59 quote: Originally posted by okref
Já tedy neznám do podrobna FR, ale z toho mála, co jsem si tady přečetl, mě zaráží, že Dalibor nezahrnuje rostlinnou říši do živých tvorů. Vždyť proti jedné krávě je hrst sezamových semínek hotový masakr.
Zahrnuji, protože neničím celé rostliny, kromě toho jsem nucen v malé míře jíst rovněž neoplodněná vejce a mléko, takže je to obdobné jako rostlinné semena a rostlinné plody. Všechny semínka stejně nemohou vyrůst, není dostatek půdy, stejně jako ze všech vajec nemohou být slepice a kohouti, minimum mléka, co piji, zároveň nebrání vývinu telat. (viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz)
Dalibor |
Dalibor Grůza |
Posted - 10/06/2010 : 19:21:51 quote: Originally posted by axel01
Je ta kniha někde na podívání elektronicky?
Nevím, jestli bych ji četla celou, ale aspoň bych se podívala...I když to na mě působí spíš jako Filosofie nerovnováhy a ne naopak...
Kniha je celá zdarma k dispozici na www.filosofierovnovahy.sweb.cz . Je tam rovněž v podobě doc a pdf na úvodní straně, a jednotlivé části jsou rovněž k dispozici v pdf a doc na jednotlivých podstranách, takže je možno si to vytisknout.
Dalibor |
axel01 |
Posted - 10/06/2010 : 18:30:21 Je ta kniha někde na podívání elektronicky?
|
okref |
Posted - 10/06/2010 : 18:00:25 Já tedy neznám do podrobna FR, ale z toho mála, co jsem si tady přečetl, mě zaráží, že Dalibor nezahrnuje rostlinnou říši do živých tvorů. Vždyť proti jedné krávě je hrst sezamových semínek hotový masakr. |
axel01 |
Posted - 10/06/2010 : 15:04:50 mě to připadá docela zajímavý...
,,Já sám jsem čtyři roky (2004 až 2008) jedl pouze vejce, mléko a mléčné výrobky (s výjimkou dvou koleček salámu, kdy mě velmi bolela hlava, a domníval jsem se, že je to z nejedení masa), než jsem přešel převážně na rostlinnou ovocnou a rostlinou semennou stravu. V té době jsem přibral zhruba 25 kg při výšce 170 cm ze 70 kg na 95 kg a poté, co jsem začal jíst rostlinou ovocnou a rostlinou semennou stravu jsem velmi rychle zhubl z 95 na 75 kg." |
|
|