www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Pozitívne a negatívne...

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
navi Posted - 10/11/2006 : 13:42:27
Sú to dve pozície...Ktorá z nich je ale skutočne pozitívna a ktorá negatívna?
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
navi Posted - 13/11/2006 : 15:44:48
Miloslav, nehnevaj sa na mňa, ale tento svet a ľudí nestvoril Stvoriteľ, ale pseudotvorcovia...Preto tá inklinácia k ich poňatiu...Ale bez Stvoriteľovej životnej energie by to pseudotvorcovia nedokázali...Celý tento život je len experiment, ktorý má ukázať sebauvedomelým bytostiam, čo nastane, keď sa odtrhnú od Najvyššieho Stvoriteľa a budú žiť bez jeho princípov, čo sú Láska,Dobro,Pravda a Múdrosť, v globálnej jednote...
navi Posted - 13/11/2006 : 15:34:51
Myslím, že si plníš svoju úlohu rovnako tak, ako si ju plním ja...Všetko speje k dobrému výsledku...
navi Posted - 13/11/2006 : 15:32:21
Všetky cesty Stvoriteľove pozná len Stvoriteľ...Ak by som niečo také tvrdil, tak by som musel byť Stvoriteľ, a to by bolo naozaj smiešne...
navi Posted - 13/11/2006 : 15:27:15
Na Stvoriteľa je napojených veľa ľudí, ale každý svojim spôsobom...Existuje však aj napojenie na pseudostvoriteľov a chce to naozaj vývoj, aby človek poznal, na koho je napojený, a aké sú dôsledky toho...Tiež som bol napojený, niekoľkokrát chybne, vždy som ale z toho vyviazol...Niekedy môže byť 90% pravdy a 10% lží...Pokiaľ človek nepostrehne tých 10%, už je chytený v pasci...Ale zároveň je to súčasť jeho vývoja, ako sa vyhýbať pasciam, nastražených pseudotvotcami...
navi Posted - 13/11/2006 : 15:16:06
Mohol by si mi byť bližšie len názorovo, ale nie ako človek...Asi to je ťažko pochopiť, že?...Povedal by som to tak, že aj Boh miluje všetkých rovnako, nezávisle od toho, kde sa vo svojom vývoji nachádza...
navi Posted - 13/11/2006 : 15:11:10
Vieš Miloslave, ja necítim žiadnu hrádzu medzi sebou a ostatnými, skôr naopak...Ľudia sú mi blízky vo svojej rôznorodosti...Ak by si mal rovnaký názor ako ja, tak by si mi nebol o nič bližší, ako keby si ho mal protichodný...
navi Posted - 13/11/2006 : 15:05:13
Pravda ktorá ma zaujíma už nieje v čase a priestore...
navi Posted - 13/11/2006 : 15:03:06
Vieš Miloslav...Ja si myslím, že pravdu nosí každý v sebe...Ak sa chce k nej dostať musí ju odkyť...Všeobecne je uznávané, že pravda prichádza z vonka...Myslím si že to je kolobeh, ktorý ale začína vnútri...Rozdiel je v tom, že všeobecne je uznávané, že Boh je objekt, a ja si myslím, že je subjekt...Preto ak sa použije rovnaká logika v oboch prípadoch, výsledok je protichodný...Každý však máme právo si vybrať svoju cestu, takže nikto by nemal nikomu zazlievať ak si vyberie tú, ktorá mu je srdcu najbližšia...Ak by som si vybral cestu Boh-objekt, bol by som v živote nešťastný...
Miloslav Bažant Posted - 13/11/2006 : 12:07:24
Navi.

Velké pravdy jsou ty, které soustřeďují kolem sebe mnoho lidí, které jsou nad ostatní povýšené. Navštívíš li mé Reply o Stromu poznání, snad toto pochopíš. Předstoupíš li před ten strom, musíš na tu chvíli zapomenout na tu svou velkou pravdu o které stále mluvíš. Očistíš li se na chvilku a dáš li všem pravdám stejnou cenu, pak mnohé pochopíš. Můžeš ten strom posouvat v čase a prostoru a uvidíš účinky povýšených pravd. Je tam i ta tvoje pravda. Dívej se na list té své pravdy a pokus se jej vidět jako člověk čistý. Možná, že ti cosi dojde. I já jsem svůj list pravdy (svého poznání) na chvíli povýšil a ihned zde byla hráz mezi mnou a ostatními. Nyní již mám znovu svoje já schopné přijímat, co ze schopností druhých vzešlo a pokouším se znovu postavit mosty, které jsem zbořil. Vím že to bude těžké,ale alespoň se o to pokusím.

Ty víš, že tvými ústy hovoří Stvořitel,ale copak ty víš, že právě jen tvými ústy? Ty znáš všechny cesty Stvořitelovy? Třeba k tobě mluví ústy tvého antipoda a ty jsi hluchý. Tím antipodem nemyslím sebe ale kohokoliv jiného. Máš své schopnosti a chceš je dávat druhým.Nemáš li své já schopné přijímat co z jejich schopností vzešlo,pak oni nemohou dávat ani přijímat od tebe. POmysli na Stvořitele a zeptej se jej, zda je jeho vůlí, aby bylo zničeno to, co stvořil a možná ti dojde, že nezáleží na víře, ale na tom jak zachránit jeho dílo. Nevím.

MB
navi Posted - 10/11/2006 : 19:15:44
Krása Hudby mi je známa, a Raj mi je tiež blízky...
navi Posted - 10/11/2006 : 19:14:09
Bažante...ja som túžil po Božej Pravde, nie po tvojej pravde...
navi Posted - 10/11/2006 : 19:12:23
Už som ti povedal, že ja svoju pravdu nemám, tej som sa už dávno zbavil...
navi Posted - 10/11/2006 : 19:11:08
Bažante...nikto nieje stejný, ale práve si povedal, že na svete nemôže existovať nikto, kto by sa bol schopný dostať k Tej jedinej Pravej Božej Pravde...Na základe čoho to vylučuješ?...
navi Posted - 10/11/2006 : 19:07:16
Bažante...veľké a malé pravdy neexistujú...Existuje len jedna Pravda od Stvoriteľa...To, čomu ty hovoríš pravdy, sú pseudopravdy, ktoré vznikajú preto, lebo ľudia nie sú napojený na tú jedinú Stvoriteľovu Pravdu...
Miloslav Bažant Posted - 10/11/2006 : 17:32:37
Navi.
Právě jsi ukázal rozdělující funkci velkých pravd. Pro tebe existuje ta jediná a vše ostatní jsou pseudopravdy. Jenže jsou stejní Naviové jako ty a stejně jako ty uznávají svou pravdu a tu tvou označují jako pseudopravdu. Dal jsem tě mnoho cest abys pochopil. Ty však nemáš schopnost slyšet ani vidět. Proto s tebou končím diskusi, protože je to ztráta času. Hluchému není možno ukázat krásu hudby a slepému nemůžeš vylíčit krásu krajiny.

MB

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000