www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Lucidní Snení**

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

T O P I C    R E V I E W
romik2 Posted - 21/12/2009 : 03:09:28

mate skusenost s lucidnym snom?ked v sne si uvedomite ze snivate, ze vsetko je len vasa predstava, vas sen. asi sa to stalo uz kazdemu zvas a ten kto vravi nie, si to mozno uz len nepameta. mal som stastie ze som tuto skusenost mal viac krat a stoho asi polovicu, sa mi darilo nezobudit sa a skusat zasahovat do deju snu, ciastocne režirovať a sledovat zaujmave predstavenie, kde si urcujeme pravidla a s vedomim vlastnej produkcie filmu, vo vlastnom svete, odburame i najzakladnejsie hranice strachu, so smrti, etiku, moralku, zakony, fiziky, logiky,zadne telesne omezeni. hmm, je to krasna predstava, uzivat si pri spanku dovolenu v raji, alebo pracovat na svych fobiach, strachu, či ako Mendel, vo sne sa mu poskladali chemicke prvky v takom poradi, ze ked sa zobudil, okamzite prepisal svoju vidinu v sne a v uzase si uvedomil velkost objavu. tak vznikla mendelova tabulka prvkov. je to az nepredstavitelne, kolko moznosti poskytuje stav, bez zabran. je velmi fajn ze spankom a lucidnym spankom sa zaoberaly odbornici uz davnejsie, co nam dava prilezitost pouzit overene metody a poznania spanku a snenia. ze spanok prebieha v presnej sinusoide, ze vieme v ktorom stave sa nachadzame, v ktorom snime,kedy je spanok najtvrdsi, kedy sa najlepsie zobubudit, to vsetko je uz vypracovany, odskusany projekt, dostupny kazdemu znas. lucidne snenie si ties vsimly uz hodne davno a ties je vypracovanych vela odbornych prac, s ktorych sa cast zaobera sposobmy ako navodzovat luciditu. je vela sposobou, spomeniem co mi ostaly v pameti. napriklad pristroj snima v ktorj fazi spanku sa nachadzame a ked zaznamena, vlnove dlzky snoveho spanku, spusti svetelnu signalizaciu, napriklad blikanie cerveneho svetla, mozno aj so zvukovym signalizovanim. ososba bola pred spankom sustredena, sugerovana na signal, ktory ma pripomenut ze snime a myslim ze vo vatsine pripadou to vychadzalo. dalsia ktora ma zaujala viac, pretoze mi prisla dostupnejsia, je urcitim treningom, kde sa najskor ucime pametat a vnimat sny a potom v bdelosti si uvedomujeme bdelost a zamyslame sa nad kontrolovanim stavu. po case sa nam ma vypracovat vsimanie si stavu a mal by sa zacat zamyslat nat stavom aj v spanku a to uz je vyhrata zalezitost. som dost linej a tak som dosiahol malej uspesnosti, ale podarilo sa. trocha mi robilo problem ze som sa rychlo zobudil, ked som si uvedomil ze snim s zacal som sa zamylat ako sa budi. snazil som sa co najviac ukludnit vo sne a tu myslienku posunut stranou. s treningom som prestal davno, ale sem tam mozno 2x za rok sa mi postasti a radujem sa vo sne. rozcital som este jednu knihu s timto tematom ¨joga sneni¨ ale akosi som ostal niekde v prvej tretine a odlozil som ju. velmi dufam ze sa k tomu vratim a budem mat dost trpezlivosti na naucenie sa, pre mna zarucenej metody a budem vyuzivat vatsinu svojich sneni, nielen na zabavu. dakujem za trpezlivost a akikolvek komentar* pekne sny**
4   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Miloslav Bažant Posted - 22/12/2009 : 10:53:07
Sokrate.
Ono je to někdy tak a jindy jinak. Někdy je možno to řídit a někdy ne i když si v obou případech uvědomuješ že je to sen. Co bys říkal na tento sen. Spal jsem a manželka mne v šest ráno probudila, abych si píchnul insulin a nasnídal se.Odpověděl jsem a znovu usnul a měl sen ve kterém jsem si píchal insulin a bral prášky. V tu chvíli jsem si uvědomil, že je to sen,ale místo abych se probudil, zdálo se mně že jsem se posadil a píchal si insulin a znovu jsem si uvědomil, že je to sen a to se opakovalo asi čtyřikrát. Pak jsem se probudil a nevěděl, zda jsem to udělal, nebo to vše byly jen sny.Ten insulin jsem si píchnul s obavami že se předávkuji a prášky vzal s klidem, protože jsou v zásobníku s označením dnů v týdnu. Od té doby jsem si zavedl pořádek a insulinová pera mají své= přesné místa a když se píchnu, uložím pero na to druhé místo. A tak mne ani takový sen neoklame. S tou pamětí je to u mne podobné a buhužel si pamatuji mnohem víc zbytečností, než by mně bylo milé a potřebné.Jenže život je jen to co si člověk pamatuje a to co zapomněl, jako by nikdy ani nebylo a neprožil to. Takže paměť budiž pochválena.Bez té téměř absolutní paměti (hudební) bych nemohl ani muziku dělat, protože noty sice dobře znám a dle nich jsem hrál ve velkém orchestru víc než deset let,ale díky vyklenutým rohovkám (keratokonus) vidím každou notu i linku hned několikrát a nevím která je ta správná a tak hraji vše s paměti. Třístránkovou skladbu si však zapamatuji většinou za jedno dopoledne a nastálo. Už ji nezapomenu i kdybych chtěl a do poslední noty.Datumy a vzorečky si však vůbec nepamatuji a jediné telefonní číslo které si pamatuji je moje na mobil, protože odpovídá mému datu narození s malou odchylkou. Kdyby ses mne zeptal na datum narození manželky, či dětí, budu dlouho přemýšlet a vypočítávat dle toho kolik bylo mně, když se narodili.Takže na toto mám absolutní hosip a dá se říci odmala. Kdysi v osmé třídě jsem dostal třikrát pětku za tabulku tvrdosti prvků a učitel hrozil, že dostanu na vysvědčení s chemie za pět i když se všeho ostatního jsme měl jedničky. Tu kouli bych snad i dostal, kdyby mne nenapadlo si tu tabulku zpívat. Prostě jsem ji dal do stupnice a zapamatoval si ji za půl hodiny.A tenhdy to byla docela legrace,protože vyjmenovat jsem ji neuměl,ale zazpívat ano a tak jsem ji zazpíval učiteli v kabinetu a na vystrku bylo za jedna. Jistě pochopíš, že tenhle handicap paměti není vhodný na studium, ale nikdo holt nejsme dokonalý.Zapamatovat si místo každé součástky v motoru auta při rozebírání je však pro mne hračkou a není problém motor složit tak, že nic nezbude a motor bude šlapat. Každý by si měl volit svou cestu pro kterou má nejvhodnější schopnosti.

MB
Sokrates Posted - 21/12/2009 : 19:15:59
Romíku
S tímto druhem snů mám mnoho zkušeností. Nebo si jich spíše víc pamatuju. V každém případě mě velice překvapila skutečnost, že v těchto snech lze podle svého přání měnit děj a vše okolo něj. Kromě pár výjimek jsem byl totiž vždy doslova uvězněn ve scénáři, alespon podle mého názoru, který nebyl mým výtvorem. Ale nakonec kdo ví? Kdo se má v sobě vyznat
Miloslav Bažant Posted - 21/12/2009 : 14:16:00
Romíku.
Dokud jsem musel vstáva ráno do práce,cosi takového jako licidní snění jsem neznal,ale nyní když nevstávám na zazvonění budíka (rychle) Pak se s tímto setkávám dost často, a to před probuzením. Vím že je to sen, vím že spím a hraji si ze snem. Kolikrát diskutuji ve foru a mám takové skvělé odpovědi, že si říkám, jak je po probuzení napíši,ale pak se probudím a ta skvělá logika je v čudu.Když se zde ale mluvilo o teorii relativity, tak jsem měl sen ve kterém se mně objevila mřížka a všechny rychlosti najednou získaly logiku vzhledem k té mřížce jako pozorovateli.Věděl jsem, že je to sen a ve snu jsem si říkal, že to použiji a stalo se.Když člověk nemusí vstávat na určitou hodinu, ale kdy chce, pak je to přímo živná půda pro lucidní snění. Alespoň u mne tomu tak je a tak to využívám a jakmile si uvědomím, že je to sen, využiji to k čemusi super, třeba k k levitaci, prostě létám a užívám si.

MB
romik2 Posted - 21/12/2009 : 03:12:35

ak ma niekdo zaujem o toto tema, na nete je snad vsechno
a knizky: pri snení nespite , joga snení a urcite dalsie
vsetko je na vebe :) vela stastia**

www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000