T O P I C R E V I E W |
navi |
Posted - 17/12/2008 : 16:21:05 Tu je príspevok, len treba naňho kliknúť, aby sa zväčšil: http://fakty.wgz.cz/file/12293114 |
15 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
navi |
Posted - 22/12/2008 : 15:53:46 Axel, o cigaretách sa tiež píše, že aktivujú serotonín, inak ten noradrenalín sa ľudovo volá adrenalín. V skutočnosti sa ale jedná o noradrenalín. Adrenalín už má zasa inú funkciu. Takže správne by sa malo hovoriť noradrenalínový šport, a nie adrenalínový. |
Rzwald |
Posted - 22/12/2008 : 11:21:31 quote: Originally posted by navi
Rzwalde, zaujímalo by ma, ako sa dospelo u nás k tradicionalizmu uvádzať B13 ako lipoickú kyselinu. Myslíš, že voľakedy v minulosti bola za ňu považovaná, alebo je to len nejaký kiks, ktorý sa u nás zaužíval?
Môže byť hormón súčasne aj neurotranzmitér? Napríklad taký noradrenalín?
s B13..opravdu nevím...ale imo to není zas až takový problém: ani jedna látka skutečným vitaminem není, obě patří do B-komplexu a obě jsou důležité a jejich deficit není dobrý...takže -- o nic vlastně nejde :-)
s tím noradrenalinem jsem se díval na chytré weby a je to zajímavé --- on je v nervové soustavě i ve dřeni nadledvin produkován velmi podobnými buňkami - i v nadledvinách jej tedy produkují buňky nervového (!) původu, což mi přijde celkem cool. Takže by se dalo říct, že noradrenalin je neurotransmiter, který působí i jako hormon. Nicméně jsem zjistil, že definici hormonů (produkce žlázami s vnitřní sekrecí, vyplavování do krve, atd.) a zároveň i neurotransmiterů splňují kromě noradrenalinu třeba i adrenalin nebo serotonin (serotonin jen jako tzv. lokální hormon). |
axel01 |
Posted - 22/12/2008 : 09:28:05 quote: Originally posted by navi
Axel, športová aktivita zobúdza neurotransmitér noradrenalín, o ktorom sa ľudovo hovorí aj ako o hormóne radosti.
a tak serotonin nebo něco jiného, bohužel jsem chemii nestudovala(možná na ZŠ), takže mi to stejně nic neřekne :-)) , ale když hormon radosti, tak radosti. Ostatně mezi příznivými účinky těžko hledat nějaké rozdíly, např. jestli působí líp cigareta nebo alkohol, nebo sport. |
navi |
Posted - 22/12/2008 : 01:19:16 Rzwalde, zaujímalo by ma, ako sa dospelo u nás k tradicionalizmu uvádzať B13 ako lipoickú kyselinu. Myslíš, že voľakedy v minulosti bola za ňu považovaná, alebo je to len nejaký kiks, ktorý sa u nás zaužíval?
Môže byť hormón súčasne aj neurotranzmitér? Napríklad taký noradrenalín? |
navi |
Posted - 22/12/2008 : 01:04:22 Axel, športová aktivita zobúdza neurotransmitér noradrenalín, o ktorom sa ľudovo hovorí aj ako o hormóne radosti. |
Rzwald |
Posted - 22/12/2008 : 00:21:39 quote: Originally posted by navi Takmer všade sa u nás uvádza, že kyselina alfa lipoová, je vitamín B13. Pozri si tento príklad: http://web.telecom.cz/ala/ Pozri si tento príklad: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_lipoov%C3%A1 Ak si klikneš na anglickú verziu: http://en.wikipedia.org/wiki/Lipoic_acid Nenašiel som tam uvedené nikde, že sa jedná o vitamín B13. V anglickej verzii je Vitamin B13 orotická kyselina: http://en.wikipedia.org/wiki/Orotic_acid Keď si všimneš chemické zloženie, ani sa nepodobá. Znamená to, že vitamín B13je u nás niečo iné ,než v Anglicku?
Ak mi na toto nájdeš logické vysvetlenie, tak si macher.
navi, díky..
jinak ad vitamin B13...tak ten se i u nás uvádí i pod názvem kyselina orotová (http://www.google.cz/search?hl=cs&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Acs%3Aofficial&q=%22kyselina+orotov%C3%A1%22+vitamin+B13&btnG=Hledat&lr=lang_cs)
...nicméně je fakt šílenost, že na většině stránek opravdu jako lipoová, což je určitě špatně, neboť pokud se podívám k nějaké pořádnější autoritě, tak tam je jasně řečeno, že vitamin B13 je kys. orotová (http://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/summary/summary.cgi?cid=967&ncount=82#Synonyms)
nicméně do skupiny B-komplexu zahrnována i kys. lipoová (http://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/summary/summary.cgi?cid=864&ncount=203#Synonyms), ale když se podíváš do seznamu synonym (nejrůznější chemické, obchodní, technické a jiné názvy), tak nemá přiřazeno vitamin B-číslo
nicméně on to pořádně vitamin ani není...nevyšší číslo má vitamin B12, u těch ostatních se neví, zda to jsou nebo nejsou vitaminy...jen se předpokládá, že by mohly být |
axel01 |
Posted - 21/12/2008 : 23:16:18 Mě v té vodě vadí už jenom ten chlór na chuť a jestli tam je ještě rtuť jak říkáš...to piju po litrech, protože pořád lepší než pít coca colu nebo fantu či krabicové mléko namísto této vody. Teď jsem namísto prášků zase zkoušela protáčet oči do hlavy a tim se zhypnotizovat, zatim se mi to povedlo jednou, ale teď jsem nemocná. Tak nemá smysl to zkoušet, protože spím 15 hodin dohromady i bez toho ... Ovšem nevím tedy jestli by mi to pomohlo, jsem někdy opravdu na spadnutí a žádné bylinky které navozují únavu mne neuspí. Budu to ještě po vánocích řešit s mým doktorem a pak se uvidí... Nicméně děkuju. co se týče serotoninu, i toho do sebe ze všech možných zdrojů snad pompuju dostatek; i když nejlepší jeho zdroj se ukazuje být sportovní aktivita . |
navi |
Posted - 21/12/2008 : 16:00:48 Jeden veľmi dôležitý symtóm pri otrave ortuťou je: Neschopnosť sa učiť, aj keď máte IQ 140. |
navi |
Posted - 21/12/2008 : 15:58:18 Rzwalde, vidím že si dal záležať na odpovedi, čo Ti samozrejme schvaľujem, a karhám seba za ukvapenú reakciu. Nie si idiot, pretože ten má podstatne nižšie IQ, ako máš Ty. Vedomosti máš, a vieš ich aj získať. Je pravda, že melatonín nie je neurotransmitér, a že neurotransmitér je serotonín, z ktorého sa pred spaním produkuje melatonín. Takže sorry za moju prchkosť. Jediné, čo má právo ma ospravedlniť, je ortuť v mozgu, ktorú som ešte všetku nevyplavil. Takže ešte raz sa Ti ospravedlňujem. Vysvetli mi ale prosím Ťa toto: Takmer všade sa u nás uvádza, že kyselina alfa lipoová, je vitamín B13. Pozri si tento príklad: http://web.telecom.cz/ala/ Pozri si tento príklad: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_lipoov%C3%A1 Ak si klikneš na anglickú verziu: http://en.wikipedia.org/wiki/Lipoic_acid Nenašiel som tam uvedené nikde, že sa jedná o vitamín B13. V anglickej verzii je Vitamin B13 orotická kyselina: http://en.wikipedia.org/wiki/Orotic_acid Keď si všimneš chemické zloženie, ani sa nepodobá. Znamená to, že vitamín B13je u nás niečo iné ,než v Anglicku?
Ak mi na toto nájdeš logické vysvetlenie, tak si macher. |
navi |
Posted - 21/12/2008 : 15:11:26 quote: Originally posted by axel01
v pitné chlorované vodě je taky rtuť ???? ..jinak co si to čtu, jak ji dostat z těla--tu chlorellu už jsem měla. je pravda že jenom jednou, lahvičku. takže koriandr? ...no mě přídě že to ta doktorka nějak zjednodušuje..
To sú všetko vyskúšané, a úspešne aplikované veci, žiadne placebo. O homeopatikách sa napríklad hovorí, že toho jedu je tam tak málo, že sa nedá nijako zaregistrovať. Pri homeopatikách mnohí uvádzajú placebo efekt. Zaujímalo by ma ale, ako by takýto ľudia vysvetlili detoxikačné účinky homeopatika pri 4 ročnom dieťati. Ako môže 4 ročné dieťa reagovať placebisticky? Neznášam iracionálny skepticizmus. Ortuť sa do vody dostala zo životného prostredia. Amalgám vypľutý do odtoku sa zachytáva sitkom, a odtiaľ sa ukladá do nádoby s tekutinou, aby sa nemohla vyparovať do ovzdušia. Takže sa nesmie púšťať do kanalizácie, ani do ovzdušia. Môžme jeho čiastočky hltať a dýchať z amalgámových vložiek. Nezdá sa vám to čudné? Aj pitná voda je kontaminovaná zásluhou životného prostredia, vytvoreného ľuďmi. Vplyvom životného prostredia sú silno kontaminované aj ryby, preto ich radšej nekonzumujem, lebo neviem, v akých vodách boli nachytané. Bezolovnatý benzín sa prestal preferovať preto, lebo olovo začalo neúmerne zaťažovať životné prostredie, a ľudský organizmus. Ja netvrdím, aby ste si dali vybrať amalgámy, pokiaľ nemáte silné podozrenie na ortuťové zdravotné problémy. Platí to len pre tých, ktorých sa to týka. Koriander, je detoxikátor ortuti z mozgu, chlorella z telesných tkanív. Je tu treba použiť správny postup, aby nenastalo viac škody, než úžitku. Napríklad koriander samotný vytiahne ortuť z mozgu, ale už ju nevyplavý z tela, takže sa uloží v tkanive. Preto sa používa v kombinácii s chlorellou, pretože tá dokáže vytiahnúť z tkaniva a vyplaviť z tela von, čo zas nedokáže koriander. |
Rzwald |
Posted - 21/12/2008 : 14:09:09 quote: Originally posted by navi
Rzwalde, nehnevaj sa na mňa, ale niekedy mi pripadáš ako idiot. Prečo by nemohol byť hormón neurotransmitér? Pripadáš mi ako človek, ktorý rád mudruje, ale pritom toho moc nevie. Spamätaj sa chlape, a začni sa veciam venovať seriózne, lebo takto to nikam nedotiahneš!!! Stačí ak Ti niečo zablokuje chemický proces v tele, a melatonínu máš málo, aj keby si zjedol na večeru kilo banánov.
navi, já spíš myslím, že ty se hněváš na mě...tedy -- nehněvej se na mě...
my jsme se učili, že melatonin je hormon a vzniká tehdy a tehdy a dělá to a to. Tečka. Ty tu píšeš, že je to neurotransmiter. Neurotransmiter není hormon. Neurotransmitery slouží k předávání vzruchů na synapsích. Melatonin působí v celém těle a mnohem komplexněji. Takže říct, že melatonin je neurotransmiter je zavádějící. Takhle jsme se to učili. Pokud se ti tahle pravda zdá málo pravdivá, tak nadávej našim učitelům, né mně. Já nemám čas si všechno desetkrát ověřovat než to přijmu. O melatoninu jsem četl už víckrát a nikdy jsem o něm nikde nepsalo jako o neurotransmiteru, vždycky jako o hormonu. A mohu tě ujistit, že kdybys o melatoninu u maturity z biologie prohlásil, že je to neurotransmiter, tak letíš.
...a pokud vím, tak ty taky nejsi lékař, ok? Takže pokud tvrdíš něco jiného, tak to podlož nějakým odkazem--pro potvrzení toho, co říkám já (když mi teda nevěříš) jdi třeba na wikipediu, nahlédni do Odmaturuj z biologie, atd.
Jinak když s tebou někdo nesouhlasí v subjektivních záležitostech (existence Boha, atd.), tak z fóra vidím, že umíš být tolerantní. Tak když s tebou někdo nesouhlasí v objektivních záležitostech, možná bys mohl být podobně tolerantní---ten člověk asi má jiné informace, ok? Výhoda je, že když se shodnete, tak minimálně jeden z vás, odejde poučen...to je pozitivní, ok? Tak buď trochu více tolerantnější.
Jinak abych konkrétně odpověděl na tvou otázku, proč hormon nemůže být neurotransmiter, tak je to proto, že neurotransmiter musí splňovat tohle: (1) syntetizuje se presynapticky (2) uvolňuje se do synaptické štěrbiny a lze jej nalézt postsynapticky (3) exogenní podání napodobí efekt endogenního (4) existuje specifický mechanismus na odstranění mediátoru z vygooglené přednášky na http://old.lf3.cuni.cz/physio/Physiology/education/materialy/cns/cnsI.pdf ..pokud tohle splňuje melatonin, pak máš pravdu ty. A i kdyby jsi ji měl, tak si vyprošuju označení "idiot", neboť "idiot" by byla spíš naše učitelka biologie. Spíš si však myslím, že melatonin může mít pouze některé účinky podobné neurotransmiterům, podobně jako jej mají třeba některé drogy. |
navi |
Posted - 21/12/2008 : 13:06:04 quote: Originally posted by axel01
Koukla jsem na stránky zatim zběžně. Ale je to zajímavé. Derealizací--resp. depersonalizací jsem trpěla taky. No, říkám trpěla, protože se mi to(zázračně? no něčím to jistě bude,ale teď si nevzpomínám..) zlepšilo... ..nicméně vrací se mi když mám hlubší depresi, tak se to lehce zvrtne i v depersonalizaci. Už jsem objevila na toto téma stránky a pokoušela se tam někoho kontaktovat, ale nikdo se mi odtamtud neozval... No, ty tlaky v hlavě, jak píšeš, pociťuji také. Ale nevím, jak to doopravdy je; já mám rovnátka, větší kazivost zubů--tzn. dokonce velká pravděpodobnost že se mi ty zuby pod rovnátkama ,,zkazí" (no, mam je přes dva roky a čekám jenom na to až mi zaleze dovnitř zub, takže taky výborné!!:( ...), ale chci říct že od těch zubů mám odjakživa dost velké bolesti--takže bohužel nepoznám zda to je od nějaké rtuti nebo je to běžné(tedy pro mě..)
Amalgan je dražší a dává se, protože vydrží, ale jestli způsobuje to o čem píšeš, proč se nestěžuje víc lidí..? Nedovedu si představit, že bych podstupovala rýpání se ve všech zubech--změna náplní--jenom kvůli rtuti...
Buď rada, že ťa tá depersonalizácia prešla. Niekde sa uvádza, že jednorázovú skúsenosť s týmto má za život okolo 70% Čechov. Neviem, čo je na tom pravdy. Dôvodov môže byť samozrejme viacej. Pri dpdr, ale nastáva stav v mozgu, ktorý bráni jeho normálnej funkcii. Okrem toxických kovov to môžu byť aj plesne v mozgu, a čokoľvek iné, čo narúša normálne fungovanie mozgu. U mňa je to 100%ne ortuť, pretože mám výsledky, ktoré tomu 100%ne nasvedčujú. Poznám ale dievča, ktorá máva zahmlenie mozgu napríklad z cukru, alebo z teplého čaju. Lieči si candidu. Pokiaľ nemáš motiváciu si dať vybrať amalgámy z úst, tak neni čo riešiť. Ja som tú motiváciu mal, a dobre som urobil. |
navi |
Posted - 21/12/2008 : 12:22:55 Rzwalde, nehnevaj sa na mňa, ale niekedy mi pripadáš ako idiot. Prečo by nemohol byť hormón neurotransmitér? Pripadáš mi ako človek, ktorý rád mudruje, ale pritom toho moc nevie. Spamätaj sa chlape, a začni sa veciam venovať seriózne, lebo takto to nikam nedotiahneš!!! Stačí ak Ti niečo zablokuje chemický proces v tele, a melatonínu máš málo, aj keby si zjedol na večeru kilo banánov. |
navi |
Posted - 21/12/2008 : 12:15:58 quote: Originally posted by Rzwald
quote: Originally posted by axel01
navi, na mě sedí asi tak polovina příznaků.
Nespavost a noční pocení Nervozita Ostýchavost (především u teenagerů) Zvýšená potřeba spánku Chronická únava Studené ruce a nohy Nerozhodnost Lhostejnost Lekavost Motání hlavy (Ztráta chuti k jídlu) Strach a deprese Bolesti hlavy Kovová chuť v ústech (Záněty dásní)--> krvácení dásní Opary (Nevysvětlitelné hubnutí) Chudokrevnost Střevní potíže
jenže to se dí i na mě (rozhodně žádnou derealizací ani de-cokoliv netrpím) a vsadím se že i na další 50% obyvatelstva České republiky...
..podobný jako se znameními zvěrokruhu
...a přesně tohle je jeden z problémů tohohle neodborného potulného alternativního léčitelství
jinak melatonin poku si pamatuju není neurotransmiter ale hormon, který si tělo samo vyrábí v dostatečném množství když člověk spí.
Rzwalde, toto sú príznaky, ktoré definuje klasická medicína, ale prdel si môžeš robiť aj z klasickej medicíny samozrejme. Nie je to zakázané. Typické u chronickej otravy ortuťou je práve nešpecifickosť príznakov. Preto sa ich popisuje tak veľa. Chronická derealizácia a depersonalizácia je ale jeden z kľúčových symtómov chronickej otravy ortuťou. Samozrejme že tomu nemusíš veriť, koniec koncov to ani nepotrebuješ, pretože sa Ťa to netýka. Buď rád chlape, pretože keby si trpel ako sviňa pri zabíjačke, a klasická medicína Ti nevedela pomôcť, tak by si sa tohoto chytil ako kliešť. Nemal by si na výber, ak by si nechcel trpieť. |
Rzwald |
Posted - 21/12/2008 : 10:14:15 quote: Originally posted by axel01
navi, na mě sedí asi tak polovina příznaků.
Nespavost a noční pocení Nervozita Ostýchavost (především u teenagerů) Zvýšená potřeba spánku Chronická únava Studené ruce a nohy Nerozhodnost Lhostejnost Lekavost Motání hlavy (Ztráta chuti k jídlu) Strach a deprese Bolesti hlavy Kovová chuť v ústech (Záněty dásní)--> krvácení dásní Opary (Nevysvětlitelné hubnutí) Chudokrevnost Střevní potíže
jenže to se dí i na mě (rozhodně žádnou derealizací ani de-cokoliv netrpím) a vsadím se že i na další 50% obyvatelstva České republiky...
..podobný jako se znameními zvěrokruhu
...a přesně tohle je jeden z problémů tohohle neodborného potulného alternativního léčitelství
jinak melatonin poku si pamatuju není neurotransmiter ale hormon, který si tělo samo vyrábí v dostatečném množství když člověk spí. |
|
|